Oturduğum evden utanıyorum

Kayınvalidem sürekli tepemde olsa rahatsız olurdum , ama zaten 3 ay duruyomus ve senin de sosyal ni hayatın var anladıgım kadarıyla sürekli evde oturup ona hizmet etmiyosun , üstelik evin içini de yaptırmıssın , kira vermiyosun esinin iyi bi maaşı var daha ne istiyosun hayattan , madem babanın evi cok güzeldi neden evlendin baba evinde okuyup meslek sahini olup kendine bi ev alsaydın , adam seni okutuyo bi de resmen hazıra konmuşsun , şükürsüz insanın hayatı şikayetle gecer anca buralara yazıp insanları geriyosunuz hic samimi gelmiyo artık bana bu konular

Son düzenleme:
ilerde çocuğun olunca onlar çok normal gelecek
hatta annelere tatlı geliyor çocuğunun her hali sadece büyüklerin yanında ortamına uymuyorsa küfür etme diyoruz
çocuğun yalnız içine kapanık olunca daha çok üzülüyor aileler varsın çocukluğunu dürüstlüğü de öğrenerek yaşasın....

O mahallede büyüyen çocukla evlenmişsiniz ama
Eşim burda büyümedi, kendisi Şilede doğdu ve büyüdü. Başta burada oturmuyorlarmış sanırım hep köydelermiş, sonra burda da ev dursun diyip açmışlar evi. Lisede de yatılı yurtta kalıyordu İstanbul’da, üniversite zamanı burda kaldı sadece

Kira ödeyecek durumunuz yok,size verilen evi mi beğenmiyorsunuz? Cidden anlamlandıramiyorum. Dün akşam izledim haberlerde,insanlar yıllarca kirada oturmuşlar, toki kurası için gözyaşlarına boğuldular o derece önemli yani ev konusu.
Bakın kendinizi boş yere üzüyorsunuz. Şu an kira derdiniz yok,borçlarınız bitince alınır yeni ev.

Oturacağınız semti düğün gecesi görmediniz herhalde. Bunları keşke iş işten geçmeden sorun etseydiniz.

Bu evde oturacağınız baştan belliydi ve kabul eden sizsiniz içine de onca para dökmüşsünüz atı alan üsküdarı geçmiş ah vah yapmaya gerek yok.
Baştan kabul etmeyecektiniz ettiysenizde şikayetlenmeye pek hakkınız yok.

Bireyin statüsü kendinedir. Eşinizin maaşı ile statü atlayıp babanızın maaşıyla düşük statü olamazsınız.
Okulu bitirip işe girdiğinizde kendi statünüzle el verip ev alırsınız madem statü önemliyse bunca.

Canım bilerek evlenmişsin !! Baba evinden gördüğünü kocadan göremeyince böyle olur yapcak bişi yok

Okulunuzun eve olan uzaklığından şikayetiniz dışında pek haklı bulmadım sizi. Bu zamanda ev sahibi olmak kolay değil, evlendiğiniz kişinin kendi evinin olması büyük şans. Daha iyi bir ev zamanla olur

Ulan kırada sürünüp milletin ağız kokusunu çekmiyorum demiyor da.. eşinin yerinde olsam çıkarırım kiraya sonra kira ödemekten kendine birşey alamayacak hale getiririm o zaman anlarsın.. oturdugun evin faydalı taraflarını görmeye başlarsın o zaman

Evlenince statü mü atladiniz? Evlilige yüklediginiz anlam bu mu yani?
Herkes premsesler gibi dört dörtlük evlerde oturmak ister ama olmuyor, kirada oturanlar var. Biraz şükür.

Yani kirada olmaktansa dediniz gibi bir yerde olmayı tercih ederdim. Köy olsa da farketmez. Önemli olan sizin eşinizle geciminiz onunla yaşadığınız güzel zamanlar yeni evlisiniz bunları düşünüp gerilmeyin. Bir de arkadaş dediğin insana değer vermeli eve eşyaya değil

Insan aşık olunca gözü kör oluyor eve dikkat bile etmemişsinizdir eminim. Ama utanmak kelimesi olmamış.

Anladigim kadarıyla eski düzeninizi özlediniz, ki haklısınızda. Sizi anlayabiliyorum, her semt malesef bir değil. Eşini ikna etmeye çalış, kiralik evlere bak. sabahlari zorlanıyorum, uykumu alamıyorum şurda kiralik bir ev var cok uygun hem okula hem senin işe yakın desen belki ikna olur bilemedim.

Empati yaptım anlıyorum.
İnsan gönlüne göre bir evde oturmak ister hele de yeni evliyse kv ile aynı apartmanı paylaşmak istemez.
Okul bitsin , çalışın , o arada yavaş yavaş eşinizi başka ev için ikna etmeye bakın.
Aynı apt zor cidden.

Dilerim sizin ve kirada olan herkesin içinde sağlıkla huzurla oturacağı çok güzel evleri olsun

Keşke önce okulunuzu bitirip, babanızdan veya kocanızdan kaynaklanmayan bir "statü"ye sahip olsaydınız da, istediğiniz evde yaşamak için hayatınıza bir katkınız olsaydı. Şimdi durum bu, evlenmeden de bu olacağı belliymiş. Eve değil, eşinizle ilişkinize odaklanın o zaman. Evler, mekanlar gelip geçici, zamanla daha iyisi de olur, hayat arkadaşınızı ömürlük seçtiniz ama bir aksilik çıkmazsan tabi. O zaman gelip geçici şeyler için ilişkinizi yıpratmanıza gerek yok.

"Erkek varlıkta, kadın yoklukta belli olur" diye boşuna dememişler..

Siz o beğenmediğiniz binaya sahip olmanın bile ne kadar zor olduğunu biliyor musunuz?

Allah'a şükürler olsun bekarken varlığı da, yokluğu da, çalışıp didinmeyi de gördüm.
Üniversiteye okumaya başka şehre gittiğim sene, babamın evinde gayet rahat ısınıyordum. Kendi evimizdi. Okumaya gittiğim yer tam bir köydü. Ahşah ev, duvarları çamur sıvalı, sobalı, camları eski rüzgardan sallanıyor. Odadan dışarı çıkınca buz gibi.
Bir kova suyla buz gibi banyoda yıkanmak, elde çamaşır yıkamak, sıkmaya çalışmak, dışarıdan gelip soba yakmak. Bunlar bana hep hayat dersi oldu. Asla burun kıvırmam böyle şeylere. Senelerce organize sanayi bölgelerinde çalıştım.

Evlenmeden önce eşimle ev aldık hala ödüyoruz. Bugünümüze şükürler olsun. Elime geçen şeyler başkasının değil benim emeğim. Kocamın malvarlığıyla arkadaşlarıma hava atacak kadar düşürmesin Rabbim.

Vizyonsuzluk.
Herkesin evi beyaz tavanlı kartonpiyerli ve beyaz mobilyalı olmalı. Aksi fakir evi gibi ıyyy...

Valla tahta tavandan kasıtları ne bilmiyorum da ben de lambiri evleri hiç hoş bulamıyorum. Hani bazı çatı dublekslerde olur ya öyle..
Eski veya fakir görünümünden değil de duvarlar tavan falan lambiri olunca beni bir boğuyor. Saunaya girmiş gibi oluyorum.
Köydeki evimize yakışıyor ama açık renk arıyorum tavanda genel olarak sanırım.

Yani genç nesle baktıkca üzülüyorum. Evlendim kocamın maaşı iyi statü atladım ne demek. Evlilik gönül işidir.
Evlenmeden evi gördünüz oturmayı kabul etmek sizin tercihiniz.
Çocuk bu tabiki sokak da oynayacak bağırcak ama küfretmek tabi ki olmaz.
Bizim burada mahhalede sabah ondan gece on ikiye çocuk sesi var. Hiç rahatsız olmadim.
Elinizde olanın kıymetini bilin bence. Hayata bakış açısınizi değiştirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…