Oturduğum evden utanıyorum

İnsanın alışkanlıkları oluyor, bu hayat standardına dönüşüyor bir süre sonra. Bunu anlamak zor değil.

En kızdığım şey tüm konularda "şükret" kısmı. Şükretmek iyidir eyvallah. Ama hep mi "senden beteri var şükret" e gelir konu ya. E benden iyisi de var o zaman her gün isyan da edeyim. Bu mantığı anlamıyorum. Ayrıca kendinden kötü durumdakilere bakıp şükredince çok da iyi bir şey yapmış olmuyoruz. Diğerlerine bakıp acıyıp, aa ben de iyiymişim ya diyip şükretmek çok da samimi gelmiyor. Şükrederim, başkasıyla kıyas yapıp değil ama. Bakarım bi kendime.. Varsa şükürlük sebebim ederim bu kadar basit.

Utanma vs. konularına yorum yapmayacağım ama yerinizde olsam sırf okul ve işe uzaklıktan dolayı bile evi kiraya verip daha yakın ve istediğim tarzda bir eve kiraya çıkardım.

Bence insanın şartları elveriyorsa içine sinen bir semtte oturmak istemesi çok doğal. Ben de sevmediğim bir semtte ev almak mı, sevdiğim bir semtte kirada oturmak mi ikilemini yaşasam ikincisini seçebilirdim.

Yaş kaç arkadaşım.
Yaşım 27, daha yeni ev aldık. Ev 1985 yılında yapılmış bir apartman, içi ne kadar yenidir var sen düşün ama çalışıp almışız artı kira ödemiyoruz valla tadım tuzum yerinde çok şükür.
Birincisi biraz şükret hayat gerçekten sandığın kadar kolay değil, ev varken kiraya çıkmak filan bilemedim.
İkincisi instagramın varsa kapat

“Yemin olsun ki şayet şükrederseniz kesinlikle (nimetlerimi) artırırım.” ayetinin her zaman karşılığını görmüş insanım. Şükür nimeti artırır, şekva (şikayet) ise azaltır. Ha daha iyisini istemek kötü değil kesinlikle, ama şikayet etmek yerine daha iyisi için çalışmak çabalamak en güzeli.

Son düzenleme:
Gecenlerde demişlerdi hep mi kaynana kötü olur diye bu sefer gelin kötü çıktı Allah kınadıgınız eve birgün sizi muhtac edecek

Kocamla çok iyiyiz diyorsun Allah bozmasın inan önemli olan bu.
Ama sürekli adama rahatsızlıklarından bahsedersen zamanla sana sevgiyle bakmak yerine kaçar bunuda unutma.
Evin içini istediğin gibi yaptırtmışsın, dışınıda görmüşsün önceden bence eşini darlama.
İlerde belki baika eve çıkarsınız ama şuanda durum müsait değil se bence şükret ve alışmaya çalış.

Sonunda beni anlayan biri. Çok teşekkür ederim yorumunuz için

Şu an diyorum ki eşimle huzurlu olsaydım ve keşke bi kümeste yaşasaydık.. Ama bunu huzuru kaybetmeden göremiyor insan, lütfen siz görün olur mu? El ele destekle her sey zamanla en güzel haliyle sizin olur o zaman.. Eşinize taşınmaktan bahsetmek yerine, iyi ki seninleyim her yer bizim bi arada olmamızla güzel deyin.. Emin olun maddi manevi güçlenirsiniz:) sevgilerle

Bütün şartları bilip evlenene kadar her şeye evet deyipte 3 , 5 Ay sonra ay olamaz , yapamıyorum demek hem eşine hem ailesine büyük haksızlık.

O ev baştan sona yaptirilinca neredeydi bu düşünceler ?

Teşekkür ederim durum tam olar
İçten mesajınız için teşekkür ederim. Haklısınız bazenn aklımıza böyle şeyleri de takıyoruz, insan kaybetmeden anlayamıyor. Umarım hayat size güzellikler getirir

Bütün şartları bilip evlenene kadar her şeye evet deyipte 3 , 5 Ay sonra ay olamaz , yapamıyorum demek hem eşine hem ailesine büyük haksızlık.

Ben olmaz yapamıyorum demiyorum. Rahatsız oluyorum sadece. Eşime de söylemiştim okadar masraf yapacağımıza oraya yıllarca kirada otururduk en azından okul bitene kadar demiştim. Rahat gideriz demiştim. Kendi evinde olmak istedi, paramız olunca çıkarız dedi. Mecbur kabul ettim seviyorum eşimi. Burdan duymak istediğim aslında iç rahatlatıcı şeylerdi bu kadar. Yorumunuz için teşekkür ederim ama

Babanızın parasından kocanizin parasına statü atlamak olmaz zaten. Okulu evlenmeden bitirip, ise gitseydiniz şimdi rahatça kiraya cikardiniz

Bence sıkıntınız evden çok evin bulunduğu semt/ortam. İlk başta düşünmemiş olabilirsiniz ama okulunuzda devam ediyormuş. Dişinizi sıkıp okul bittikten sonra ev değiştirmeniz daha mantıklı geldi bana sanki

Lux rezidanstan, 40 metrekarelik studyo daireye gelin gittim. Ben bile boyle dusunmedim. Esine soyleme de ayip etme, icinde yasa eziklik hissini bari

ikinizde çalışıyormuşsunuz olur elbet birikim ticaret yapın.

21 yaşında bir kızdan bahsediyoruz. Hani olmaz mı ya bizde de sizde de.. kendi kendimize söyleriz, içimizden keşke deriz bazen. İnsanız. Zaten her şeyi mükemmel yapabilsek insan olmazdık. Konu sahibi o şekilde içini açmış bence.

Eşine de gidelim burdan diye höt höt söylememiş ya da eşinin ailesine. Kendi kendine iç döküş. Bunda bu kadar yuhlanacak ne var anlamadım. Çok acımasızca yorumlar.

Evinin huzuru olsun sağlığınız yerinde olsun başka bişey düşünmeyin ama bu söylediğimi şimdi değil bi kaç sene sonra anlarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…