- Konu Sahibi dontbedare
-
İnsanın alışkanlıkları oluyor, bu hayat standardına dönüşüyor bir süre sonra. Bunu anlamak zor değil.Ben kotu biyerdeki eski evde oturacagima kira vermeyi tercih ederdim acikcasi amma drama etmişler. Yaşam alani önemli bazi insanlara gore, evin enerjisi etkiliyor bazi insanlari...
İstanbuldayim bedavaya verseler oturmak istemeyecegim yerler var işte.
Evet mecbur olunca insan heryerde yaşıyor ama mutlu olmak zorunda mi bununla yani? Belli ki bir bikkinlik aninda yazmış buraya, umarim borclari bitince istedikleri gibi bir evleri olur. Ne diyelim
Kayınvalidem sürekli tepemde olsa rahatsız olurdum , ama zaten 3 ay duruyomus ve senin de sosyal ni hayatın var anladıgım kadarıyla sürekli evde oturup ona hizmet etmiyosun , üstelik evin içini de yaptırmıssın , kira vermiyosun esinin iyi bi maaşı var daha ne istiyosun hayattan , madem babanın evi cok güzeldi neden evlendin baba evinde okuyup meslek sahini olup kendine bi ev alsaydın , adam seni okutuyo bi de resmen hazıra konmuşsun , şükürsüz insanın hayatı şikayetle gecer anca buralara yazıp insanları geriyosunuz hic samimi gelmiyo artık bana bu konular
Sonunda beni anlayan biri. Çok teşekkür ederim yorumunuz içinNiye bu kadar olay oldu bu yahu.
Kadin eskiden saraydaydim yazmamis zaten. Çok eski bir evde ve kotu semtte oturmakla, daha derli toplu bir evde ve iyi semtte oturmak oldukça fark eder bence.
Ha evlenmeden önce durumu görmüştü bilerek görerek evlenmiş gelmiş ona lafim yok ama boyle hissetmesi bana cok anormal gelmedi, başta yaparim sanmiş demek ki.
Her dakika herkes evsiz ve açlari dusunerek mi yasiyor? O birikimler, arabalar vs evsiz ve aclara mi yapiliyor??? Evsiz ve açlar bir tek "haline şükret" objesi olarak kullaniliyor gibi geliyor bana nedense. Lafi edildiği kadar düşünülseydi evsiz aç kalmazdi memlekette.
Gordugunden geri kalip mutlu olan yuce gonulluler gibi olamiyor herkes.
İnsanın alışkanlıkları oluyor, bu hayat standardına dönüşüyor bir süre sonra. Bunu anlamak zor değil.
En kızdığım şey tüm konularda "şükret" kısmı. Şükretmek iyidir eyvallah. Ama hep mi "senden beteri var şükret" e gelir konu ya. E benden iyisi de var o zaman her gün isyan da edeyim. Bu mantığı anlamıyorum. Ayrıca kendinden kötü durumdakilere bakıp şükredince çok da iyi bir şey yapmış olmuyoruz. Diğerlerine bakıp acıyıp, aa ben de iyiymişim ya diyip şükretmek çok da samimi gelmiyor. Şükrederim, başkasıyla kıyas yapıp değil ama. Bakarım bi kendime.. Varsa şükürlük sebebim ederim bu kadar basit.
Teşekkür ederim durum tam olarBen kotu biyerdeki eski evde oturacagima kira vermeyi tercih ederdim acikcasi amma drama etmişler. Yaşam alani önemli bazi insanlara gore, evin enerjisi etkiliyor bazi insanlari...
İstanbuldayim bedavaya verseler oturmak istemeyecegim yerler var işte.
Evet mecbur olunca insan heryerde yaşıyor ama mutlu olmak zorunda mi bununla yani? Belli ki bir bikkinlik aninda yazmış buraya, umarim borclari bitince istedikleri gibi bir evleri olur. Ne diyelim
İçten mesajınız için teşekkür ederim. Haklısınız bazenn aklımıza böyle şeyleri de takıyoruz, insan kaybetmeden anlayamıyor. Umarım hayat size güzellikler getirirŞu an diyorum ki eşimle huzurlu olsaydım ve keşke bi kümeste yaşasaydık.. Ama bunu huzuru kaybetmeden göremiyor insan, lütfen siz görün olur mu? El ele destekle her sey zamanla en güzel haliyle sizin olur o zaman.. Eşinize taşınmaktan bahsetmek yerine, iyi ki seninleyim her yer bizim bi arada olmamızla güzel deyin.. Emin olun maddi manevi güçlenirsiniz:) sevgilerle
Ben olmaz yapamıyorum demiyorum. Rahatsız oluyorum sadece. Eşime de söylemiştim okadar masraf yapacağımıza oraya yıllarca kirada otururduk en azından okul bitene kadar demiştim. Rahat gideriz demiştim. Kendi evinde olmak istedi, paramız olunca çıkarız dedi. Mecbur kabul ettim seviyorum eşimi. Burdan duymak istediğim aslında iç rahatlatıcı şeylerdi bu kadar. Yorumunuz için teşekkür ederim amaBütün şartları bilip evlenene kadar her şeye evet deyipte 3 , 5 Ay sonra ay olamaz , yapamıyorum demek hem eşine hem ailesine büyük haksızlık.
O ev baştan sona yaptirilinca neredeydi bu düşünceler ?
ikinizde çalışıyormuşsunuz olur elbet birikim ticaret yapın.Merhabalar. Derdin bu mu diyip, eleştirel yorumlar yapmazsanız sevinirim. Biraz içini dökmek olacak bu aslında ama yorumlarınızı da merak ediyorum.
Ben evleneli 5 ay oldu ve bununla ilgili bir sıkıntım yok eşim iyi,sevgi dolu,anlayışlı biri.
Benim sorunum yaşadığımız ev. Evlendikten sonra eşimin ailesinin apartmanında olan daireye taşındık. Bu daireyi bize verdiler yani. Aynı apartmanda eltim ben ve kaynanam oturuyoruz. Ama kaynanam kışın sadece 3 ay burda diğer vakitlerde hep köyde.
Neyse benim konum evin çok eski olması ve beklentimi karşılamaması. 3 katlı zaten apartmanda 3 aile oturuyor öyle küçücük bir apartman. Dışından belli eski olduğu, içini biz evlenirken yaptırdık. Tavan bile tahtaydı onlar kapatıldı vs. Evin içini güzel yaptık yani. Ama ben arkadaşlarımı davet etmeye utanıyorum açıkcası. Önceden oturduğum (yani şuan anne babamın oturduğu ev) yepyeni, ilk biz oturuyorduk, kocaamaan, asansörlü, nezih bir yerde, 8 katlı apartman vs. Ben böyle bir evden geldim buraya ama alışamıyorum. Şimdi mahalle arasında oturuyorum. Okadar alışık değilim ki mahalle de oynayan çocuk sesi duymaya. Yazın çok zorlandım, rahatsız oldum seslerden. Ortam nezih değil,aileler salmış çocukları küfür müfür ne ararsan var, duyuyorum hepsini akşama kadar.
Bilmiyorum sevgili ablalarım, KK üyeleri, eve okadar ısınamadım ki.
Mesela eşim klima taktırmak istiyor yaz için hemen diyorum ki ‘sökülüp yeni eve taşındığımızda oraya takılır dimi?’ Yani hep taşınmaktan bahsediyorum ve düşünüyorum. Eşim sorularıma evet diyerek cevap veriyor sadece. Duygularımdan bahsettim evi sevmediğimi biliyor ama tabi paramız yok şuan, düğün borçları bitmedi bile. Param olsa taşınırdık zaten diyor. Ama ne zaman ev alacak paramız olacak ki zaten? 100 yıl sonra belki. Maaşı iyi ama borçlar filan her şey ucu ucuna yetiyor, kiraya da çıkamayız ki hayatta kiraya çıkmaz benimki. Zaten benim okulum ve onun işi eve sabah 1 saat akşam 1.30 saat sürüyor ama yine de burada oturuyoruz.. Sabahın köründe çıkıyoruz evden trafiğe kalmamak için ve 1-2 saat dersimin başlamasını bekliyorum uykulu uykulu :)
İçimi dökmek istedim sadece. Ne olur halimiz bilmem, şükürsüz de değilim hep kendime kızıp şükret diyorum. Ama hayatta bir anda statü düşmek zor sadece.. empati kurup yorum yapın lütfen. Bu arada maaşı babamdan iyi yani maaş olarak statü atlayıp ev olarak düştüm. Bu da takıntım oldu tabi. Kayınvalidemle aynı apartmanda oturmakta can sıkıcı tabi. 3 ayda olsa, sürekli eve girerken ona yakalanmak bazen can sıkıcı oluyor. Onu da başka konuda yazarım. Okuduğunuz için teşekkür ederim
21 yaşında bir kızdan bahsediyoruz. Hani olmaz mı ya bizde de sizde de.. kendi kendimize söyleriz, içimizden keşke deriz bazen. İnsanız. Zaten her şeyi mükemmel yapabilsek insan olmazdık. Konu sahibi o şekilde içini açmış bence.Bütün şartları bilip evlenene kadar her şeye evet deyipte 3 , 5 Ay sonra ay olamaz , yapamıyorum demek hem eşine hem ailesine büyük haksızlık.
O ev baştan sona yaptirilinca neredeydi bu düşünceler ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?