• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev mi bir kafeye ortaklı yatırım mı?

Bunların olması evin fiyatına etki ediyor mu? Atıyorum 300e alınan ev 3 sene sonra değer mi kaybediyor? Ev yatırım ya hani. Peki ne yapsın insanlar bu risk olmayan yatırım aracı var mı? Bir insanın evi yoksa bence önceliği ev almak olmalı. Wyrıca bu davalarda evi satma gibi seçenekleri vardı. Şahsen ben bana ne der satardım. Ya da taşınma masraflarını veriyorsun. Babamın da tek evi böyleydi kiracı çıkmadı. Para verince çıktı gitti. Bu hayatta her şeyde risk var. Faizler yüksek diye ev satıp kur korumalıya yatırıp bir daha aynı evi alamayan da var. Bi arkadaşım da parasını faizde tuttu 6 7 ay sonra zarar etmeden araba aldı. Biri borsada batar biri yükselir. Biri arsa alır 3 seneye %40 verir biri arsa alır 10 sene imar olmaz. İhtiyacı olur satamaz. Bu risk her şeyde var. Ama eve yatırım olarak bakarsak kiracı etkilemiyor çünkü her sene değeri zaten artıyor. Kira tamamen şans işi.
Ben de onu diyorum kiraci tamamen şans işi.Bu durumda uğraşmam evi satardım diyorsunuz ama içinde kiraci olan,mahkemelik olan evler yarı fiyatına gidiyor.Kimse almak istemiyor yoksa içinde kiraci varsa.Cikicaz deyip ,yan çizip çıkmıyorlar.Tasinma parası verse de çıkmıyorlar, çünkü biliyorlar ki 3 e nerden bulacak ,devam diyor sonuna dek gidecek ki böyle davalarda 6 sene süreni varmış.Tamam ev değerini yitirmez ama ek gelir için alinmişsa külliyen zarar,içini de mahfediyorlar.Konu sahibi ev alıp içinde oturursa ne ala,yok ben lojmanda devam edeyim ,kira gelirim olsun derse, Allah kiracının da iyisini nasip etsin.Her şey para değil bu arada.Evleri mahvediyor çoğu,onarım için çok para gerekiyor.

Merhaba bir evimiz yok. Lojmandayız. İki arabamız var ve 3,5 milyon yarısı faizde yarısı altında olan paramız var. Atanma durumu olmayan bir işteyiz. Yaklaşık 4-5 sene daha bulunduğumuz ildeyiz denilebilir. Belki daha fazla. Eşim bir arkadaşı ile kafe açalım diyor. ( Kafeler bolgesindeyiz bulunduğumuz ilde ve çevremizdeki tüm kafeleri buraların yerlisi olmayan polistir askerdir öğretmen doktordur 3-5 ortak birleşip açtığını fark ettik.) Bilmiyorum çok risk tabi birine güvenmek. Ama karlı olduğunu da söylüyorlar. Bir iki yılda amorti ettiklerini söylediler. Ama tabi pişman olmak da var.
Eşim ve belediyede kontağı olan bir arkadaşı ile beraber belediyenin kiraladığı bir kafeyi alabileceklerini konuşmuşlar. Tüm şehri gören yüksek yerde bir kafe. Neyse uzattım.
3,5 milyona 2+1 ev alıp kiraya verebiliriz. Ya da kendimiz geçebiliriz. Ya da söz konusu yatirimi yapabiliriz. Fikriniz nedir ? Teşekkürler
EV al bu devirde risk içi dışı tadilatı malzemesi cepten çok gidecek...

Abim ortakla bir ofis kurdu , ortağın karısı ;" benden habersiz nasıl çöp kutusu alırsınız" diye ortalığı inletti başlamadan ayrıldılar.

Ev alın tabii ki. Bu devirde babama bile güvenmem diye boşuna dememişler.

Merhaba bir evimiz yok. Lojmandayız. İki arabamız var ve 3,5 milyon yarısı faizde yarısı altında olan paramız var. Atanma durumu olmayan bir işteyiz. Yaklaşık 4-5 sene daha bulunduğumuz ildeyiz denilebilir. Belki daha fazla. Eşim bir arkadaşı ile kafe açalım diyor. ( Kafeler bolgesindeyiz bulunduğumuz ilde ve çevremizdeki tüm kafeleri buraların yerlisi olmayan polistir askerdir öğretmen doktordur 3-5 ortak birleşip açtığını fark ettik.) Bilmiyorum çok risk tabi birine güvenmek. Ama karlı olduğunu da söylüyorlar. Bir iki yılda amorti ettiklerini söylediler. Ama tabi pişman olmak da var.
Eşim ve belediyede kontağı olan bir arkadaşı ile beraber belediyenin kiraladığı bir kafeyi alabileceklerini konuşmuşlar. Tüm şehri gören yüksek yerde bir kafe. Neyse uzattım.
3,5 milyona 2+1 ev alıp kiraya verebiliriz. Ya da kendimiz geçebiliriz. Ya da söz konusu yatirimi yapabiliriz. Fikriniz nedir ? Teşekkürler
Ortak olma fikrinden hep korkarım bu konuda anlaşan çok az insan var..

Back
X