• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortada fol yok yumurta yok...

Araba.. yatirim mi?? Aldiginiz andan itibaren anca deger kaybeden bir esya araba dedigin. Istanbul veya buyuk sehirdeysen, bir luks.

Araba yatirim falan degil. Nisanliniz yanlis biliyo

Araba bence de alınmalı ama düğün altınlarıyla değil. Şimdi herkes bekarken alıyor maaşıyla. Biriktirip alsın. Derdi yatırım değil zaten, arabam olsun.

Biz de nakitlerle borçları kapattık altinlarla da 2bucuk sene sonra araba aldık üstüne biraz daha koyup.

Takım olmadığı için böyle bi derdimiz olmadı
Ben anlamıyorum önce borç yapılıp düğün yapılıyor
Sonra altınlar alınıp düğün borcuna ödeniyor
Çok mantıksız değil mi

kesinlikle böyle birşeyi kabul etme, daha şimdiden bunun hesabını yapması çirkin bir davranış bence.Ayrıca allah korusun yarın öbür gün bi sebepten ayrılsanız,hiç bir hak talep edemezsin evli olmadığınız için kendi üzerine yaptığı koşulda. Bizimde takılarımız olmuştu,beklettik sora düğün takılarıyla beraber evin peşinatında kullandık. Yatırım dediğin böyle olur.Şu zamanda vergiler bu haldeyken araba almak yatırım değil.

Araba yeni evlenenler icin kesinlikle bir yatirim degil.. altinlarinizi elinizde tutmaya bakin ve eger kendi eviniz olmayacaksa ev pesinati yapabilirsiniz.bence en iyi yatirim.saglik haric gerisi hep bos seylere gidiveriyor.

Araba kesinlikle yatırım değil ekstra masraf hatta eşim evlendikten sonra aldı ise rahat gidip gelmek için ama kendi birikimiyle ben altınları kasaya koydum hala da açmadım orda duruyo ne için harcarım bilmiyorum ama eşim karışmaz kalsın diyo bende harcamadigim sürece kalacak galiba. Parayla biz balayindayken esimin babası düğün salonunu ödemiş 15 bin yemekli isteyen oydu ama bizim paradan odemis:) kucuk altınların bi kısmı da yok zaten tam olarak ne kadardı bilmiyorum da sadece taki seti ve bilezikleri biliyorum eşiniz daha mantıklı bi yatırım bulsun bence.

Bence hemen araba alin, yatirim diye sakladinizmi ya kv almak isteyecek borc adi altinda alip epey bir süre vermeyecekler ya da başka bir akraba isteyecek. Ev alalim deseniz o para yetmez. O yüzden araba mantikli, sonra ev alirken satar pesinat yaparsiniz, hem de bir yere rahat gelir gidersiniz, araba her eve sart. Kaza vs olmassa aradan yillar gecince arabadan da kar ediyorsunuz, her an satilacak mantikli bir model seçerseniz

İlk evlendiğimizde takıları benim hesabıma bankaya yatırmıştık. Sonra ben eşine teklif ettim, bankada duracağına arabaya peşinat yapalım kalanını taksitle öderiz diye. Öyle araba aldık çok şükür.
Nişanlınızın zamanlaması doğru olmamış sadece, yoksa araba almak gayet normal.

Yine de esas mesele müstakbel kayınvalidenizin şimdiden düğün takılarınıza göz dikmiş olması. O konuyu nişanlınızla konuşup netleştirmek en önemlisi bence. Yoksa düğün günü son dakikada çok başınız ağrır..
çok doğru nişanlınıza bunu çıtlatın annen alacakmış parayı ben ondan sana böyle dedim bişey diyemedim de topu ona at canım araba da çok önemli hacat arabamız yok bebeğşmiz var perişan oluyo bebek arabalarında yavrum ondan bundan araba istemeye utanır olduk

Hayirli aksamlar ilk once:KK54:

Kucuk bir sorum olacak
az once nisanlimla konustum bana dediki dugunde takilanlarla guzel bir araba alalim dedi.
Bnde dedim ki daha dugun olmadiki hele bi olsun sonra konusulur borcumuz varsa kapatilir...
Olmadi bi yatirim yapilir dedim...
Ortada altin yok taki yok para yok dusunme simdilik dedim...
Tabi kaynanam biz alcaz dedide bunu nisanlima demedim... Sonra diyorlar sen doldurdun...
Epey bi kukredi... Arabadan daha mantikli bi yatirim varmi dedi...

Cogunuz evlisiniz naptiniz ? Nasil degerlendirdiniz ?

:KK200:
Canm sende benim esim gibisin koymuyosunz bir hayal kuralım ya oda öyle hele dur zamanı gelsin bakalım ne yaparız diyo valla biz araba aldık ama diş evimizi yaptiricaz onun hayalini kuruyoruz bence biarada söylemeniz lazım ne demek takıları kv niz alıcak onlar size takıldı sizin hakkınız nisanlinjn hevesini kırma derim

çok doğru nişanlınıza bunu çıtlatın annen alacakmış parayı ben ondan sana böyle dedim bişey diyemedim de topu ona at canım araba da çok önemli hacat arabamız yok bebeğşmiz var perişan oluyo bebek arabalarında yavrum ondan bundan araba istemeye utanır olduk
Aynı sorun bizede var arabayı sattı eşim 3 yıl oluyo arabasisiz

Aslinda bebek olmadan araba mantikli geldi yorumlari okuyunca bebek olana kadar da duzene bineriz tesekurler:KK200: Allah sizede nasip eder insallah araba:KK200:

Canm sende benim esim gibisin koymuyosunz bir hayal kuralım ya oda öyle hele dur zamanı gelsin bakalım ne yaparız diyo valla biz araba aldık ama diş evimizi yaptiricaz onun hayalini kuruyoruz bence biarada söylemeniz lazım ne demek takıları kv niz alıcak onlar size takıldı sizin hakkınız nisanlinjn hevesini kırma derim
keske kayinvalideler de boyle dusunse :) kendi kayinvalidesi altinlarini almis diye demedigi kalmiyor ama kendide ortada olmayan altinlarin pesinde....

Borçlar kapatılıp kalanı bankada durur diyecektim ama kv biz alırız demiş sanırım onlara vereceğine araba al daha iyi uçup gideceğine malın olur
evet kayinvalidem bunun hayalini kuruyor ve inanirmisiniz kollari parmaklari boynu altin dolu yeni gelin gibi hani kendi altinlari var bankada biriktirmis olduklari para var hala borc diyorlar COK DARDA OLSALAR PARMAGİNDAKİ BİR YUZUKLE 2 TAKSİT VERİR ZATEN BİLEZİKLERİYLE BORC BİTERDİ... ve kayinpederime diyorki yilbasinda kolye alacaksin ... Bumu borclu olmak....

Hadi nisanlim araba aldik diyelim ya birde soyle birsey var kayinvalidem gorumcemin ehliyetleri yok diyorlarki sen bizi goturur getirirsin en son demelerinde esimemi isimemi sizemi yetiscem dedim... Edebsiz gelin oldum:süslü:
Oysa ki kayinpederim her turlu destegi yapar ehliyet alsınlar diye fakat evde oturmk günlere gitmek büyük büyük laflar etmek onlar için vazgeçilmez....

evet kayinvalidem bunun hayalini kuruyor ve inanirmisiniz kollari parmaklari boynu altin dolu yeni gelin gibi hani kendi altinlari var bankada biriktirmis olduklari para var hala borc diyorlar COK DARDA OLSALAR PARMAGİNDAKİ BİR YUZUKLE 2 TAKSİT VERİR ZATEN BİLEZİKLERİYLE BORC BİTERDİ... ve kayinpederime diyorki yilbasinda kolye alacaksin ... Bumu borclu olmak....
O yüzden onlar kocanın aklına girmeden siz kocanla plan yapıp parayı bağlayın bir yere yoksa uçup gidecek

O yüzden onlar kocanın aklına girmeden siz kocanla plan yapıp parayı bağlayın bir yere yoksa uçup gidecek
insallah:sinirli: ama diyorum hayal kurmak icin çok erken ortada ne altın var ne düğün:KK70:

Ay canim cok hossunuz.

Kv ye vermeyin de..

Bakarsiniz duruma..

Ama nisanlin cok saf haberin olsun.

Altin bozdurulup araba alinmaz araba ölü yatirimdir ama biz kullancaz heves ediyoz arabasiz olmaz derseniz ayri..alin o zaman

Back
X