• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrimcilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaslar. Sorum şu

Esim 3 erkek kardesten en buyugu ve ortanca kardes ilk evlendi. O sira kayinbabamin maddi anlamda sıkısik olmasina ragmen ev alindi esyalari da alindi.
Daha sonra biz evlendik yani en buyuk abileri oluyor.
Esim universiteyi kendisi bitirmis tek basina baska sehirde yasamis ailesinin okuluna hic maddi manevi destekleri olmamis zaten esim de beklememis. Ee esim istemedigi icin kendibasinin caresine bakiyir diye hic destek olmamislar hem okuyp hem calismis. Meslege atanmis ev kurmus duzen vs.hep kendi tinaklariyla yapmış.

Neyse ortanca kardesten sonra bizim düğümüz oldu.
Esim ailesine muhtac olmamak icin birde dugunde masraflari onlara birakirsak hic bir konuda icimize sinmez diye arabasini satti düğünümüzü de kendimiz yaptık destek olmadan.
Esya meselsine gelirsek evlendikten sonra 2 sene icinde tayin cikma olasiligi var diye esya aldirtmadik. Bekar evine gelin geldim gerci herseyi tastamamdi evde bir problem cikarmadim cunku ben boyle kabul ettim. Tayinimiz guzel bi yere cikinca aliriz dediler. O sirada biz ev aldik sattik. Ve 50 bin kar ettik. Sonra benim altınlarımi ve ev parasından 25 bini birlestirip araba aldik.
O donem tayinimiz şark görevi diye cook kuytu kose imkanlarin kisitli oldugu ve berbat bir lojmana cikti. Neyse dedik esya almayalim 2 senesinra glbaska yere tayin cikinca aldiririz.
2 sene sonra cok ama cok guzel bir ile tayinimiz cikti. Dogal olarak kv kp den ev bekledik. Cok sikisigiz dediler tamam idare edelim dedik. Kiralar ates pahası ama arabayi sattik ve uzerine kredi cekip ev aldik. Kalan 25 bini de orta kalitede esya aldik. Esim burda da dedi ki esyalari babamlara aldirirsak hiic icimize sinmez istediklerimiz almazlar yarim yamalak olur dedi. Tamam dedim . Evde akliniza gelebilen her seyi aldik. O konuda da Allah razi olsun. Cok hakkimiz geçiyor ama size en guzel yerden en guzelinden ev alicaz insallah dediler. Tamam dedik sustuk ama ayni zamanda cok sikinti cekiyorduk. Hem ev kredisi hem pes pese 2 çocuk oldu ve tek maas ile.
Biz eşyalarimiz alirken kucuk kaynima dugun yapildi ki dusunun ayni ay icinde kaynanamlar kucuk kaynima ev döşerken biz kendi tirnaklarimizla kazandiginiz paramaizdan yeni aldigimiz eve esya duzuyorduk. Ayni ay icinde sacmaliga bakarmisiniz. Ve ilk evlenen kaynimin evine yakin bir kucuk evleridaha vardi icini eltim biraz yatirdi calisiyordu. Onlarda o eve yerleşti ama ev konum olarak süper bi yerde

Nitekim. Biz sıkıştık baya evin kredisini odeyemez hale geldik destek istedik cok ugrastilar ama 4 bin tl yolladilar zaten (ki o 4 bin tl de dugunuzde takilan takilardan borç aldiklari 7.5 binin 4 bini yani dusunun)

Velhasil kelam evi sattık.evi satinca kiraya ciktik ve kar ettigimiz oarayla guzel bibaraba aldik ustune de bir miktar kredi cektik.
Arkadaslar yetişmiyor tek maas 2 cocuk 1.200 tl kira elektrik su mutfak masraflar derken esim ihtiyac kredisi çekti 10bin tl.
Yani anlayacaginiz hem arabanin kredisi hem ihtiyac kredisi hem kira hem 4 kisilik bir aileye esim tek basina maasla calisiyor. 2 kucuk cocugum var calisamiyirum universiymte okuyorum bir de okukumun masraflari var. Yetistiremiyoruzzz.

Ve asil olay su kaynanamlar bizim bu sıkışık oldugumuz dönemde bize ev alacaklari yerde gidip memlekette koyde 4 katli bina yaptirdilar. Neymis efendim miras kavgasi varmis kp ve kardesleri arasinda o yuzden o arsaya acil ev yapilmasi lazimmis. Ee zaten kiye gittikce her dairesine 3 gelin oturacak birone de kayananam yerlescej rahat edecekmisiz.
Lan ben koydeki evi napim koye 2 haftaligina gidiyorm zaten. Bana yasadigim sehirde ev lazim.
Iste bu sebeple daha da sıkıştılar bizim ev isi hayal oldu hep alicaz diyip duruyorlar.
Ve suan esim arabamizi datmaya karar verdi cok borca girdik kredi kartlari vs.bir yandanda kp arayip para istiyor memleketteki yillardir bos olan evin tapusunu alip ilerde o evinsatio ustune de emekli oluo emekli parasını katip bize ev alacaklarmis.
Dun aksam esimle tartistik bu konuda. Artik sindiremiyorum kucuk 2 kaynima ev alindi biz en buyuk olmasına ragmen tek kurus paralari bogazimizdan gecmedive hala beklenti icindeler buarada kendileri cok iyi niyetli insanlar cok severim ama bu konu yuzunden ofkeliyimm...

Okuyan arkadaslara tesekkur ediyorum benim yerime koyun kendinizi napardiniz
Sizinkiler toprak zengini falan mi ? Nereden ev beklediniz iyi bir yere cikinca . Yani ben istanbulun kalbur üstü olmayan bir yerinde yasiyorum. Alt katim satilik 3+1 685000 tl istiyorlar
Pespese iki ev almak 3. Icin söz vermek merak ettim

Sizinkiler toprak zengini falan mi ? Nereden ev beklediniz iyi bir yere cikinca . Yani ben istanbulun kalbur üstü olmayan bir yerinde yasiyorum. Alt katim satilik 3+1 685000 tl istiyorlar
Aynen,İstanbul'da orta halli bir ilçenin kısmen iyi sayılabilecek bir semtindeyiz, 8 yıllık cadde üstü bir apartmandayız daire fiyatları 680.000 TL.

Bütçenizi zorlayacak araba alma sevdanız olmasa her şey daha kolay olabilirmiş. Bence artık kayınpeder ve kayınvalide’den ümitlenmeyin. 9 yıldır hayatınızı onlar üzerinden beklentilerle düzenlemişsiniz ama almıyorlar ev işte. Ki almak zorundalar mı bu da ayrı bir şey. 2 tane çocuğunuz var, tek maaş yetmiyor diyorsunuz, bir yolunu bulup güzel bir işe girin en azından rahatlayın bir nefes alın.

9 sene oncesinden bahsediyorum. 2 evi 3 sene arayla aldilar pespese degil.
Bize suan alsalar zaten dediginiz gibi fiyatlar ucmus durumda piyasada o kadar pahali degil evler istedigimiz ilde 300 bine luks evler var

Bütçenizi zorlayacak araba alma sevdanız olmasa her şey daha kolay olabilirmiş. Bence artık kayınpeder ve kayınvalide’den ümitlenmeyin. 9 yıldır hayatınızı onlar üzerinden beklentilerle düzenlemişsiniz ama almıyorlar ev işte. Ki almak zorundalar mı bu da ayrı bir şey. 2 tane çocuğunuz var, tek maaş yetmiyor diyorsunuz, bir yolunu bulup güzel bir işe girin en azından rahatlayın bir nefes alın.
Peki sizin 3 oglunuz olsa ve 2 sine ev alip 3.sune sana almak zorunda degil mi dersiniz. Hani almak zorunde degiller diyorsunuz ya ondan sordum.

Ayrica arabamizi suan satmaya calisiyoruz cunku aldigimiz fiyattan 10 yadac15 bin tl fazlasina satabiliyoruz. Bizi arabamizin olmasi zora sokmadi tam aksine araba hem 2 cocukla hayatimizi kolaylastirdi hemde kar ettirdi tamamen yanlis okumussunuz konumu. Sorunum bu degildi

Peki sizin 3 oglunuz olsa ve 2 sine ev alip 3.sune sana almak zorunda degil mi dersiniz. Hani almak zorunde degiller diyorsunuz ya ondan sordum.

Ayrica arabamizi suan satmaya calisiyoruz cunku aldigimiz fiyattan 10 yadac15 bin tl fazlasina satabiliyoruz. Bizi arabamizin olmasi zora sokmadi tam aksine araba hem 2 cocukla hayatimizi kolaylastirdi hemde kar ettirdi tamamen yanlis okumussunuz konumu. Sorunum bu degildi
Almak zorunda değiller demedim ama tartışmaya açık. 2 çocuğa alındı diye 3. ye almak zorunda değiller ama ayrımcılık var evet. Bunu siz de objektif olarak başkasının konusu gibi düşünürseniz anlarsınız. Arabalar sizi şuan kâra soktu da, zaten sıkışıkken ucuz yollu arabalar yerine gayet iyi halli tercih etmeniz bana garip geldi kusura bakmayın.

Almak zorunda değiller demedim ama tartışmaya açık. 2 çocuğa alındı diye 3. ye almak zorunda değiller ama ayrımcılık var evet. Bunu siz de objektif olarak başkasının konusu gibi düşünürseniz anlarsınız. Arabalar sizi şuan kâra soktu da, zaten sıkışıkken ucuz yollu arabalar yerine gayet iyi halli tercih etmeniz bana garip geldi kusura bakmayın.
Baskasinin konusu gbi okurken de fikrim degismezdi. Kendimio kisinin yerine koyar ve dusunurdum acaba 2 eltime daire alindi bana alinmadi ne hissderdim diye. Ve yine ayni uzuntuyu duyardım yani konu tamamen hak hukuk olayi. Inanin onlara daire almasalar tabiki de kv kpden daire isteme hakkim olmazdi. Ama durum buyken en dogal hakkim istemek ama bunu hic dile getirmedim

Ayrımcılık yaşamak zor iş
Kendi ailemden değil ama eşimin ailesinden maddi manevi yaşadım
Üstelik kayınpederin ciddi borçlarını ödedim kredi kartımı mutfağımı ailem halletti
Kp kv aman kızımın herşeyi olsun dedi resmen yarışa soktular kızıyla beni benim neyim varsa onun daha çok olsun istediler sonuç benim herşeyim oldu ama kızlarının hiç çaba sarfetmeden kazanımları ellerinden uçtu

Ben ayrimciligi savunmuyorum ki. Elbette kötü. Ancak insan baze seylerden sonra dersini almali ve notunu vermeli. Adamlar para vermiyor iste. Zorla olmuyor böyle seyler. O zaman kendi baslarin carelerine bakacaklar iste. Dedigim gibi, herkesin zengin kv'de, kp'eri yok diye.

Ben ayrimciligi savunmuyorum ki. Elbette kötü. Ancak insan baze seylerden sonra dersini almali ve notunu vermeli. Adamlar para vermiyor iste. Zorla olmuyor böyle seyler. O zaman kendi baslarin carelerine bakacaklar iste. Dedigim gibi, herkesin zengin kv'de, kp'eri yok diye.

Evet tabiki zengin bile insan düğününe okulununa sıfır katkı yapıp birde takılardan borç alıp onu bile yarısını zorla geri ödeyip birde ev alır mı ?
Borcu istediği gün vermeyecek ev olayınıda kapatacaktı konu sahibi

farkında oldugunuz şey iki erkek kardeş istiyor eşiniz istemiyor.
eşinizin söyledigi sözü yine tekrar ettiginizde onlar alırsa istedigimiz gb olmaz.
tabir vardır aglamayana meme yok.

2 cocugum var. Dogum dan mevlude sunnet meclisine kadar ikisine aynı yaptım. Ki akılları hıc ermiyor evet bırı 9 yasında oburu 1 yasında zaman sartlar degısmis olabilir ama aksı durumda ıcıme sınmezdı. Buyuduklerınde onlara ayrı davranmak mı asla diyorum!
Para gelirken yatırımıma bakarım en basta cocuklarım in evi olmalı önemsiyorum bu durumu ben o yuzden evlendıgımızde hemen arsa aldık Ondan sonra araba Baska bir ev benim sıralamam bu sekilde. Yarın obur gun durumum olmaz ama suanda varsa ona göre degerlendırırım
Sızın kp de bir arsa almıs olsaydı kaba ınsaatı ve ıcımı yaptırır daha karlı olurdu nıtekım

Degerli arkadaslarim yorumlarınız icin tesekkur ederim. Inanin dusunmekten basim o kadar agriyor ki telefonun ekranina bakamiyorum biraz icini döktüm rahatladim.
Mune Mune
Talebiniz üzerine konunuz yorumlara kapatılmıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X