• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrimcilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
V alamadigimiz icin yatirimimizi arabadan yana yaomaya karar verdik. Karsimiza cikan 50 bin tl alti araclarda heo bir sıkıntı vardi. Ya km yuksek ya degisen parca cok vs. Temiz guzel bir arac cikti karsimiza uzerine bir miktar cekmek zorunda kaldik. Luks diyince bmv fakan gelir benim aklima. Eski tarz diyince yanlis anlamayin sahin gelir orta duzey diyince de honda civic yada opel vs gelir . Boyledir yani. Fiyatlar her gecen gun degisiyor biz arabayi orta duzeyde temiz aldik. Ettigimiz karlari onda biriktirmek amaciyla.

tamam zaten ben çürük çarık araba alın demiyorum. ama elinizde 50 bin tl varken ve zaten kredisini ödeyemeyip ev satmışken üzerine 15binl daha çekip araba almak çok mantıksız. kim ne derse desin. bunu kendinize nasıl açıklıyorsunuz ben anlayamadım. şimdi bulamazsınız bir ay sonra bulursunuz ama illaki bulursunuz iyi bi araba. üstüne 15 bin çekince ne farkedecek ki yatırım açısından. durumunuz iyi olsa anlarım arabada da yatırım yapmayı ama zaten kredi ödeyememişsiniz, sahip olduğunuz evi satıp kiraya çıkacaksınız. tutup bi kredi daha borçlanıyorsunuz. burada bi mantıksızlık var.

Eşini neden üzüp adamla kavga ediyorsun ki arkadaşım, cins misin?
Adam zaten ailesini seçemeyecegini farkında. Bunun bilincinde olduğunu sana ilk günden söylemiş. Kendisini zora sokup sana yapabileceği her şeyi yapmış. Bunca zaman boyunca 'onun tayini,doğuda yaşamak,cocuklar' gibi haklı bahanelerle çalışmamış ve eve bir kuruş bile katkıda bulunmamissin.
Adam seni mahcup etmemek için çırpinmiş,onu satmış bunu çekmiş, birşeyler yapmaya çalışmış.
Karşılaştığı sey: dırdır
Neden?
Ailen ayrımcı şöyle böyle
Olabilir
Herkesin ailesi mükemmel olmak zorunda değil. Adam bunu zaten biliyor yıllardır. Neden bel alti,ailesinden vuruyorsunuz adamı.
Kaldı ki babasının durumu var diğer çocuklarına aldı diyelim.
Sizin babanız ne yaptı?
Neden bir bekleyiş içinde değilsiniz?
Eeerrrrkkkkkeekkk babası falan diye ataerkil düşünceleriniz mi var?
Benim annemin babası mesela tüm kızlarına ev almış,kit memur maaşıyla.
Yapan yapıyor yani. Eşiniz de size dırdır etse; 'bak milletin ailesi ne katkılarda bulunuyor, seninki evlendirdi başından atti' diye hoş olur mu?
Boşverin ya..onlardan gelen paraya mi muhtacsiniz? Çocuklar zaten büyümüş. Az daha buyuyup anaokuluna başlayınca siz de çalışır ev kredisini o zaman cekersiniz.
Ev alıp kendi evi belleseler,sizden çıkmasalar,yedi düvele 'ev aldik' diye yaysalar daha mı iyi?
Ayrıca yazık yani onlar içinde. Yaşlı başlı adamlar,sizin onlara para vermeniz yardım etmeniz gerekirken hala ellerine bakiyorsunuz

Bu devirde kimseye güvenmeyeceksin
Arabaya gerek yokmuş
Madem sıkışıksınız onu sattık onu aldık deyip durdun evi satıp araç almak mantıksız bu devirde sadece kendine güven 2. Çocuk var birde
Senin ailen ne yaptı

tamam zaten ben çürük çarık araba alın demiyorum. ama elinizde 50 bin tl varken ve zaten kredisini ödeyemeyip ev satmışken üzerine 15binl daha çekip araba almak çok mantıksız. kim ne derse desin. bunu kendinize nasıl açıklıyorsunuz ben anlayamadım. şimdi bulamazsınız bir ay sonra bulursunuz ama illaki bulursunuz iyi bi araba. üstüne 15 bin çekince ne farkedecek ki yatırım açısından. durumunuz iyi olsa anlarım arabada da yatırım yapmayı ama zaten kredi ödeyememişsiniz, sahip olduğunuz evi satıp kiraya çıkacaksınız. tutup bi kredi daha borçlanıyorsunuz. burada bi mantıksızlık var.
Cok haklisiniz gercekten . Biz elimizde 50 bin tl varken ben esimle bukonuda cok konustum. Bak elimizdekinin ederi kadar bi araba alalim diye o da oyle istiyordu. Arabaya ihtiyacimiz vardi doğumum da yaklasmisti yani anlayacaginiz esinde bende soyle güzel oaramiz kadar bisey ariyorduk gercekten ne hikmettir bulamadık. Doğum yaptım 2 ay sonra bu arabayi buldu esim cok icine sinmis cok begenmis. 50 bin tlye de vardi arac ama ilerde satarken sikinti yaratacak tarzda hasarlar falan vardi. O donem boyle bir sey yaptık iste. Keske 2 sene oncesine donsem cektirmezdim o krediyi

Cok haklisiniz gercekten . Biz elimizde 50 bin tl varken ben esimle bukonuda cok konustum. Bak elimizdekinin ederi kadar bi araba alalim diye o da oyle istiyordu. Arabaya ihtiyacimiz vardi doğumum da yaklasmisti yani anlayacaginiz esinde bende soyle güzel oaramiz kadar bisey ariyorduk gercekten ne hikmettir bulamadık. Doğum yaptım 2 ay sonra bu arabayi buldu esim cok icine sinmis cok begenmis. 50 bin tlye de vardi arac ama ilerde satarken sikinti yaratacak tarzda hasarlar falan vardi. O donem boyle bir sey yaptık iste. Keske 2 sene oncesine donsem cektirmezdim o krediyi

bence siz bir daha kredi işine bulaşmayın. hatta durumu toparlayamıyorsanız kredisi bitince aracı satın, daha düşük model bi araç alın ve artanı da zor günler için saklayın.
3. bi çocuk yapmayın.
ailesinden ev de beklemeyin, o taraftan umudu kesin.
sizin aileniz yardımcı olmuyor mu hiç?

Eşini neden üzüp adamla kavga ediyorsun ki arkadaşım, cins misin?
Adam zaten ailesini seçemeyecegini farkında. Bunun bilincinde olduğunu sana ilk günden söylemiş. Kendisini zora sokup sana yapabileceği her şeyi yapmış. Bunca zaman boyunca 'onun tayini,doğuda yaşamak,cocuklar' gibi haklı bahanelerle çalışmamış ve eve bir kuruş bile katkıda bulunmamissin.
Adam seni mahcup etmemek için çırpinmiş,onu satmış bunu çekmiş, birşeyler yapmaya çalışmış.
Karşılaştığı sey: dırdır
Neden?
Ailen ayrımcı şöyle böyle
Olabilir
Herkesin ailesi mükemmel olmak zorunda değil. Adam bunu zaten biliyor yıllardır. Neden bel alti,ailesinden vuruyorsunuz adamı.
Kaldı ki babasının durumu var diğer çocuklarına aldı diyelim.
Sizin babanız ne yaptı?
Neden bir bekleyiş içinde değilsiniz?
Eeerrrrkkkkkeekkk babası falan diye ataerkil düşünceleriniz mi var?
Benim annemin babası mesela tüm kızlarına ev almış,kit memur maaşıyla.
Yapan yapıyor yani. Eşiniz de size dırdır etse; 'bak milletin ailesi ne katkılarda bulunuyor, seninki evlendirdi başından atti' diye hoş olur mu?
Boşverin ya..onlardan gelen paraya mi muhtacsiniz? Çocuklar zaten büyümüş. Az daha buyuyup anaokuluna başlayınca siz de çalışır ev kredisini o zaman cekersiniz.
Ev alıp kendi evi belleseler,sizden çıkmasalar,yedi düvele 'ev aldik' diye yaysalar daha mı iyi?
Ayrıca yazık yani onlar içinde. Yaşlı başlı adamlar,sizin onlara para vermeniz yardım etmeniz gerekirken hala ellerine bakiyorsunuz
Ya kusura bakmayin nesajinizin hepsini okuyamadim bana haksizlik ettiginizi dusunuyorum. Ben onun ailesini cok seviyorumm. Zaten ben onun aikesi hakkinda tek kelime etmedim simdiye kadar dun kp arayip bu zor zamanimizda para isteyince zoruma gitti biraz. Bende bize ev almayi unuttular arada kaynadik vs dedim ufaktan tartistik. Birazda maddi zorluklardan dokayi gozlerimden kendilihinden yas akti hani olur ya yutkunamazsiniz oyle oldum. Kendime evde el isi falan yaparak bir takim cocuklarimin giderlerine yardimda bulunuyorum. Bu arada kp vekv 55 yaslarindalar memlekette 4 katli binalari ayriyetten boşta duran içinde kiraci bile olmayan 2 tane daha daireleri ve bos bir dükkanları var. Benim dunki zoruma giden sey bu yuzdendi.

Zaten konunun ozeti soyle hic ama hic bir konuda onlari zor durumda birakmadik. Ha bana kalsa tabiki ev almak zorunda degiller biz calisir aliriz ilerde ama diger kardeslere alinica dogal.olarak bize de almak zorunda degillermi

Zorunluluk diye birşey kesinlikle yok onu anlatmaya çalışmıştım.
Vicdanen bakınca tabii insan eşit muamele görmek ister hele ki anne ve babası varsa işin içinde. Ama mantıken bakınca da size yapmaları gereken hiçbir yükümlülükleri bulunmuyor.
O yüzden ne siz beklentiye girip kendinizi üzün ne de "Para verdik bizim sözümüzü dinleyecekler." konumuna düşün.
Azıcık aşım, kaygısız başım.

Balık bastan kokar derler cok dogru
Hala bir beklenti icindesiniz ama kendinizi kandırıyorsunuz bişey gelmeyecegini sizde biliyorsunuz
İyi bi araba almıssınız satıp orta halli araba alıp kredilerinizi kapatın
Kp nizdende artık bişey beklemeyin

bence siz bir daha kredi işine bulaşmayın. hatta durumu toparlayamıyorsanız kredisi bitince aracı satın, daha düşük model bi araç alın ve artanı da zor günler için saklayın.
3. bi çocuk yapmayın.
ailesinden ev de beklemeyin, o taraftan umudu kesin.
sizin aileniz yardımcı olmuyor mu hiç?
Aynen zaten 3.cocugu istemiyoruz. . Ha birde nisan ayinda kredinin 1 i bitecek insallah biraz rahatlicaz. Esimde diyor ki arabayi suan satsak 65 e aldigimiz araci 70 .. 75 civarı satabiliyoruz. Sattiginuzdaki oarayi bankaya yatirsak her ay ordan da paranin ustune faiz isleyicek bizde biraz koyar birikiminizi yapalim falan diyor. Bilmiyorum kafam cok karisik. Galiba maddi anlamda zorlaninca biraz dolmusum buraya yazdim rahatlamak icin

Evet ortada büyük bi ayrımcılık var ama eşiniz suçlu. Sonuçta onun ailesi. Oğullarına eşit davranmak zorundalardı ama yapmamışlar. Eşinizin ailesiyl konuşması lazımdı. Eşiniz de belki ailesinin bu huyunu bildiği için fedakarlık yapıp herşeye atlamış ve kendi yapmış. Bence en doğrusunu yapmış. İlerde kimse oturduğun ev benim altındaki araba benim diye canınızı sıkmaz.

Ayrıca Konuşma üslubunuz çok itici. Umarım eşinize de böyle konuşmuyosunuzdur. Üniversite okuyan bi bayana hiç yakıştıramadım. “Lan ben köydeki evi napiyim” lar falan. Para kayınpederinizinse istediği yere evi yapar. Siz karışamazsınız ya da hesap soramazsınız.

Madem geçim sıkıntınız var üniversiteli okuyosunuz neden hemen peşpeşe çocuk yaptınız? Onlar sizin çocuklarınız siz bakmakla yükümlüsünüz. Habire araba alıp satıyosunuz madem durumunuz yok sadece ayağınızı yerden kesecek bütçede araba alırsınız. Bu sıkıntıda araba için kredi üstüne kredi çekip ağlanmayın lütfen

Zorunluluk diye birşey kesinlikle yok onu anlatmaya çalışmıştım.
Vicdanen bakınca tabii insan eşit muamele görmek ister hele ki anne ve babası varsa işin içinde. Ama mantıken bakınca da size yapmaları gereken hiçbir yükümlülükleri bulunmuyor.
O yüzden ne siz beklentiye girip kendinizi üzün ne de "Para verdik bizim sözümüzü dinleyecekler." konumuna düşün.
Azıcık aşım, kaygısız başım.
Bide su acidan bakiyorum olaya mesela siz 3 oglunuzu evlendirseniz ve 2 tanesine herseyi tastanam yapıp birde ev alıp mis gbi yuva kurarken diğeri ne hic bir sey istememesine ragmen sadece aldığı eve bir miktar bile yardim etmeyip zor durumda birakdaniz vicdanen rahatsiz olmazmisiniz. Kv vicdanen rahatsiz oldugunu beelirtiyor ama kp viddiye almiyor pek. Bende onlari uzmek istemiyorum sonucta bende evlat yetistiriyorm ilerdde ne olacagimizi bilemiyorum buyuk konusmak istemiyorum. Ama mutsuzum acikcasi

Evet ortada büyük bi ayrımcılık var ama eşiniz suçlu. Sonuçta onun ailesi. Oğullarına eşit davranmak zorundalardı ama yapmamışlar. Eşinizin ailesiyl konuşması lazımdı. Eşiniz de belki ailesinin bu huyunu bildiği için fedakarlık yapıp herşeye atlamış ve kendi yapmış. Bence en doğrusunu yapmış. İlerde kimse oturduğun ev benim altındaki araba benim diye canınızı sıkmaz.

Ayrıca Konuşma üslubunuz çok itici. Umarım eşinize de böyle konuşmuyosunuzdur. Üniversite okuyan bi bayana hiç yakıştıramadım. “Lan ben köydeki evi napiyim” lar falan. Para kayınpederinizinse istediği yere evi yapar. Siz karışamazsınız ya da hesap soramazsınız.

Madem geçim sıkıntınız var üniversiteli okuyosunuz neden hemen peşpeşe çocuk yaptınız? Onlar sizin çocuklarınız siz bakmakla yükümlüsünüz. Habire araba alıp satıyosunuz madem durumunuz yok sadece ayağınızı yerden kesecek bütçede araba alırsınız. Bu sıkıntıda araba için kredi üstüne kredi çekip ağlanmayın lütfen
Gozlerime inanamiyorum. Öyle yazmissiniz ki bu benmiyim dedim acikcasi uslubum gercekten cok duzgundur biraz burda yazarken atarlandigima bakmayın. Lan kelimem hosunuza gitmediyse silebilirim sikinti degil. Biz sadece karsimiza cikan 2 tane ev imakni vardi aldik sattik Allaha sukur zarar hic etmedik karlı ayrıldık o islerden.
Ya bilmiyorum evlimisiniz cocugunuz varmi kira oduyormusunuz falan ama gercekten maddi anlamda zorluk cekiyoruz diyorum tamam arabamz var ama satip suan ev almaya pesinat etsek kalanina kredi ceksek onu da odeyemeyecek durumdayiz. Allah yardimciniz olsun diyebilirsiniz.

Ha birde 9 10 senelik evlilikte dediginiz gbi cocuk sahibi olmamaliydim dogru. Okulumdan da vazgecmeliydim. Ee baska mesela sokakta yasasam mutlu olurmuydunuz

Aglamayana meme yok.. ya esini ayiriyolar doger cocuklardan ya da nasilsa kendi yapiyor diye yapmiyolar ona

Ya adam yillardir size para vermiyor. Buna rağmen niye halen ona güvenerek bebek yapip araba aliyorsunuz anlamadim.

Verilmesi gerekiyormu gerekmiyormu tartişilir ancak artik kendi başinizin çarenizi bakacaksiniz işte. Gerekirse kendi annenlerden para iste ve bir işe gir.

Artik hiç ama hiç bir zaman onlardan para istemeyin. Ve tabikide para vermeyin. Mesafeli olun, ve sadece özel günlerde onlarin yanina gidin.

Bu şekilde hem adamlardan nefret ediyorsun, hem halen para bekliyorsun. Olmaz yani.

Ya adam yillardir size para vermiyor. Buna rağmen niye halen ona güvenerek bebek yapip araba aliyorsunuz anlamadim.

Verilmesi gerekiyormu gerekmiyormu tartişilir ancak artik kendi başinizin çarenizi bakacaksiniz işte. Gerekirse kendi annenlerden para iste ve bir işe gir.

Artik hiç ama hiç bir zaman onlardan para istemeyin. Ve tabikide para vermeyin. Mesafeli olun, ve sadece özel günlerde onlarin yanina gidin.

Bu şekilde hem adamlardan nefret ediyorsun, hem halen para bekliyorsun. Olmaz yani.
Yok yanlis anlasilma oldunheralde yada ben belirtmeyi unutmus olabilirim kusura bakmayin. Esim maasini direk benim elime veriyor. Mutfak giderleri aylik cocuklarin ve benim harçlığımı fakan aliyorum icinden yani. O konuda sikinti yok hatta olsa daha cok versem diyor. Ama iste yetiremiyoruz donduremiyor bir ayi aciksiz iceri giremden kapatamiyoruz. Birikim yada baska bisi yapamiyoruz

Dugununuze evinize hic katkisi olmayan bi insana takilarinizdan 7,5 neden verdiniz?
Sizden borc alan neden ev alsin simdi?

Sizin durumunuzda olsam ilk yapacagim arabayi satmak olurdu
Ondan kar ettim bundan ettim demissiniz o karlar neoldu?

Dugununuze evinize hic katkisi olmayan bi insana takilarinizdan 7,5 neden verdiniz?
Sizden borc alan neden ev alsin simdi?

Sizin durumunuzda olsam ilk yapacagim arabayi satmak olurdu
Ondan kar ettim bundan ettim demissiniz o karlar neoldu?
Evimizin esyalarini aldik ve arabamizi aldik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X