Nişanımız için kv hiç bir şey yapmıyor.. Lütfen akıl verin..

Borçlarınız gırtlakta, iki tarafın da maddi durumu zayıf, siz hala neyin derdindesiniz... Ne kostümü, ne takımı ya... Maddi durumunuz kadar yaşayın. Ama yok, elalem görmeli tabii. Yokluğun içinde her şeyi isteyip kendini de, karşısındakileri de daha zora sokmanın mantığını anlamıyorum. Bir de insanlara talep mesajları göndermek falan. Yok artık ya.

Sen ne işle meşgulsun? Nişanlın elini taşın altına koymuş, annen koymuş, da hatırlatırım ki burada esas evlenen sensin. Nişanın düğünün için en çok terlemesi gerekenler sen ve nişanlın. Sen neyin ucundan tutuyorsun mesela bu evlilik için?

Sözün özü şu. Ya paranızın yettiği kadar yapın bu işleri, ya da bir süre para biriktirip ilerde istediğiniz gibi nişanlanın evlenin. Şu an gittiğiniz yol sakat. Kayınvalide haklı.

Çok takma benimkide misafir gibi geldi gitti
O zaman çok bozulmuştum
Benim evimde 1 iğnesi bile yok
Herseyi eşimle ortak aldık
Ilk kez evime gelirken de 2 yastık 2 yorgan getirmiş birazda bahçesinden sebze falan

Başka şehirde yaşıyorlar
Bu ne dedim
Gelip gidince kp ile kendine yatakmis
Hepsi bu

Allah kısmet ederse bu ay sonu nişanımız var. Herşeyi çok zor yaptık iki aileninde pek maddi durumu iyi değil ne onlarin ne bizim. Fakat buna rağmen uyaroğlu oldum hiç bir şey istemedim tüm masrafları yarı yarıya karşıladik. Yari yariya karsiladik derken buda şoyle oldu sözlüm ve benim annem para birleştirip alındi her şey. Onun ailesi hiç bir şeye tek kuruşları geçmedi. Kostümden tutun da ayakkabısına yüzügüne pastasina süsüne nisan sandigina icindekilere yani her şeyi yari yariya odedik. Sözlüm çalışiyor annem ve babam boşandi annem kadincağiź elinden geldiğince herşeyi yapiyor sozlümde öyle. Paramız yetmediği icin nişan sandigimi tam dolduramadik bazi eksikleri kaldi neyse dedim nisan gunude mahcup olmamak icin ceyizimden esyalar cikartip bohcama bile koydum. Dun aksam sozlume annesine bohca hazirlayabilirmi diye sormasini istedim. Ben ilk kez nisanlaniyorum ilk kez evleniyorum bi igne oyasi bile olsa bu nisanda onlarinda emegi gecsin istiyorum bazende ozeniyorum.. Nisanda bohca hazirlanmaz dugunde olur o demis moralim cok bozuldu cok agladim hazirlamamak icin dugun dedi. Istedigim iki yemeni iki lif iki patik. Bohca diyince gozunuzde buyutmeyin gercekten bir sey istemedim. Zaten taki da takmayacaklar.. Sozlum daha sonra beni karistirmayin sen konus diyince kvye mesaj attim
" X Anne nisan bohcasi dugunde olmaz bizim tarafta damadin yakinlari hazirlar nisanda biz X'le konustuk (nisanlim) hazirliycak annemler demisti simdi siz dugun demissiniz ama ben damat bohcasini hazirladim sizdende bekliyorum" dedim bu mesajima cok uzulmus. Bana cevap bile vermedi sadece okudu mesaji ogluna soylemis uzuldugunu.Kendi agzimla kendime bohca istedim.
Bunu dememin amaci gercekten zoruma gidiyor tamam onlarin durumu yok aham vaham seyler istemiyorum pazardan bi tülbent bi lif kese ne kadar sanki bunu yapmak cok zorlarina gidiyor. Basimda babam olmadigi halde kredi borclarimiz tonla oldugu halde gene annem kendimi zora sokup damadi icin her seyi yaparken onun annesi neden bir tek ignenin topu kadar emek sarf etmiyor. Ilk biz evlenecektik araya gorumcem girdi ona tüm çeyizlerini herseyini aldi. Bana gelince hic bir sey yok.. Buna cok uzuluyorum.. Ne yapmayliyim?
Esin arkanda duracaga benzemiyor. Yerinde olsam tekrar gozden geciririm

Bak canım nişanı kız tarafı yapar en ince ayrıntısına kadar

Kız erkeği giydirir
Erkek kızı giydirir
Kız erkeğin yüzüğünü alır
Etkek kızınkini alır
Bohça göreceli bir kavramdır isteyen yapar istemeyen yapmaz

Şundan emin ol iki lif iki patik ve yazma koyarak bohça yapsaydı, onuda beğenmez bunumu yapmış derdin.

Yani bunun sonu yok

Ayrıca nişanlında beni karıştırmayın vs diyerek sorun çıktığında sıyrılacağını, seni sorunlarla başbaşa bırakacağını söylemiş

Sende kv ye mesaj atarak hata etmişsin, telefon açıp beklentini belirtmeliydin

Madem maddi durumlar el vermiyor nişanı istemeden sonra aile içinde yüzük takarak yapsaydınız. ..ayrıca artık bohça yapan , çeyiz seren mi kaldı. Kayinvelide ozenmemis yapmamış belki de parası yoktu. Bence boşuna uzmussunuz kendinizi. Ben bunların hiçbirini yapmadım yaptirmadim...biryerimden bir şey de eksilmedi gayet mutlu bir evliliğim var.Bosverin beklemeyin böyle şeyler gereksiz masraf bence.

Neden uyguladiğimjz adetleden veya kendimden utanıyım? mahvetmiyorum günlerimi ortada büyuk bir kavgaya tartışmaya yol açacak kadar büyütmedim de. Olay bohca degil sadece bir ignenin ucu kadar emek olmamasi soz konusu. Sozumuzdede boyleydi. Herkesin derdi kendine bence kucumsemeyin.
İlerde bayramlarda erkek ailesine gidilir gelin kaynananın evini temizler gibi adetlerde de görücez sizi. Bakalım onlara da bu kadar hevesle katılacak mısınız

İki yemeni iki patik ve lif için gereğinden fazla üzüntü yapmışsınız :işsiz:
Olmazsa ona göre tavır alırsınız görümcemde var bende Yok stresime girmeyin

Takilmayin boyle seylere bizim iki tarafinda maddi durumu iyi esimle benimde aylik kazanc toplam 7500 civari oda ben ek derssizken igne oyasi lifler keseler esyalar o bicim 3+1 ev doldu tasti sugamadim ama noldu iki taraf rahat durmadi karistida karisti bosaniyoruz normalde evi terketcektim esim dusmus is yerinde zaten uzakta gelemiyor onun donmesini bekliyorum suan bence madfi seylere takilmayin benim herseyim tamda noldu gelinligimi kendim tasarladim coft cicek cift duvak cift ayakkabi ama giyemeden ayriliyoruz

Seni cok iyi anliyorum canım anlatmak istedigini en azindan. Bu tur seyler cogu insana sacma sapan gelsede insan heves ediyor. Bende boyle adetlere hep gereksiz gozuyle bakardim ama ne zamanki nişanlanma karari aldık bir heves aldi beni.
Yani boyle seyler i aslinda yaslilar zaten kenarda kosede tutarlar tülbenti patiği havlusu vs. Ama kizina verdi hepsini demekki.
Bence sende bohçayı verme evlendiginde evine gidip kocana verirsin kullanirsiniz. Soranlarada biz karsilikli olarak bohca cikartmaycaz dersin. Onun yerine baska ihtiyaçlarimizi karsilaycaz diye.
Kendini uzme lütfen sen nisanlina odaklan gecirecegin bu guzel anin tadini çıkartmaya calis. Evlendikten sonra ikinizde calisir istediginiz gibi yasarsiniz.

Ya millet aya çıkalı 50 yıl olmuş ortalık culdan çaput tan kokuyor sen bohça derdindesin onu bırak koca bulamayan kaç kişi var sen bohça diyorsun:halay:

Siz hep bu bohca sandik ceyiz hayalleri ile buyumussunuz anlasilan.. birakin bu tur isleri artik ya. Siz mutlu olmak icin mi evleniyorsunuz yoksa bohca icin mi.. kafa yapinizi dgistirin yoksa bj isin soni pek iyi gozukmuyor

Çok takma benimkide misafir gibi geldi gitti
O zaman çok bozulmuştum
Benim evimde 1 iğnesi bile yok
Herseyi eşimle ortak aldık
Ilk kez evime gelirken de 2 yastık 2 yorgan getirmiş birazda bahçesinden sebze falan

Başka şehirde yaşıyorlar
Bu ne dedim
Gelip gidince kp ile kendine yatakmis
Hepsi bu
Sizinkininde masallahi varmis :)))

Arkadasin takildigi kv ilgisizligi. Benimkide cok overdu ben cok guzel orgu orerim bilmem ne. Nerdeyse 6 sene sonra bi cocugu evlendi guya benide cok istiyir anam bi hazır tulbent bile cikmadi ve ben cok mahcup oldum. Annem yuzume vurup durdu bak seni istemedigini ne kadar belli ediyor hevessiz diye. En azindan kopruyu gecene kadar sanina yakisani kvler yapsa gelinler yipranmaz. Konu sahibi utanmasina gerek yok bence. Konu sahibini kinayanlarda galina gelinlerine ayni muamele eden insanlar olmali

Şu adetleri kim cikardiysa mezarinda kıvrım kıvrım kıvransin inşallah...

Kimseden birsey beklemeyin kendi yaginizla kavrulun. Hevesiniz varsa iş bulun para kazanin kendi paranizla alin.

Adet adet diyorsunuz da o kayinvalide de yarin öbür gün bizim burda adettir gelinler 2 günde bir kayinvalide evine gelir evi siler süpürür derse o zaman da adetlerimize sahip cikacak mısınız?

Nisani kiz tarafi yaparken onlari masraflara ortak etmissiniz. Onlar da sizi dugune mi ortak edecek?

Nisan sandigi ne bilmiyorum. Bu devirde bohca kaldi mi hala? Illa istiyorsaniz bastan sozlesseydiniz. Neyse 2 patik icin can sıkmaya degmez.

X