Esim bi oyle bi boyle

Biz beraber iciyorduk zaten alkole karsi bi insan degilim beraber de iceriz evimiz de hos sohbet olur .benim sıkıntim alkolluyken farkli davraniyor ayikken farkli alkolluyken her konu da ben sucluyum ayikken degisir bin pisman sacmalimisim ne dedigini bilmiyor affet bi daha yapmayacagim diyor ama bu kacinci soz verisi inanmiyorum artik ama bosansam perisan olacak biliyorum kendi ayikken dedi bunu sen beni bosarsan ben perisan olurum diye ugrasiyorum ama degismiyor ne yapacagimi sasirdim evlenmek kolay degil bir kez olsun kotu lafini duymadim akli basindayken cunku kendisi de biliyor dogru olmadigini ama kendine engel olamiyor her yolu denedim inanin assagiladim bana yetmiyorsun dedim kendinden sogutuyorsun sonra seni sevmedigimi yeterince ilgilenmedigimi soyluyorsun dedim hep haklisin diyor ama yine yapiyor sanki essek basiyim ben bu evde inanin ne yapacagimi sasirmis durumdayim
Alkol içince değişip size farklı ve kötü davranıyorsa, ayılınca da pişman oluyorsa bıraksın alkolu demekki sınırını bilmiyor cok içiyor. Ilerde çocuğunuz olunca ne olacak? Bilemiyorum ben eşinizde bağımlılık ihtimali gördüm, onu sarsacak bir sey yaşasa kosa kosa alkole sarilabilir bağımlı olabilir, o yuzden önünü simdiden kesmesi lazım

Alkol sorunu oldugunu kabul etmiyor istiyor ki arkadaslariyla gorustugunde ben tavir almayayim sorun cikarmayayim boyle bisey nasil mumkun olabilr ya alkollu araba kullaniyor haklisin diyor yine ayni degismeyecek buyuk ihtimalle seviyor cunku
Canım alkolü sevmek başka bir şey, alkollü araç kullanmak başka şey, ikincisi kazara adam öldürme, cinayete teşebbüs gibi bir şey. Benim görümcemin de alkol sorunu vardı, ehliyetini kaptırdı, arabasını çektiler, sonra bir de ehliyetsiz araba kullanırken yakalandı, hapse giriyordu da para cezasına çevrildi ama aklı başına geldi. Ben olsam son çare ihbar ederdim herhalde.

Yani babanizin ve sizin tavirlariniz da hic hos degil kufur etmeler falan saygi sifir ne yaparsa yapsin kayinvalideniz buyuk saygili bir sekilde cevabinizi verebilirdiniz
Kusura bakmayin ama saygisizlik yapilirsa saygisizlik yaparim herkes haddini bilmeli benim aileme saygisizlik yapilirsa ben de haddimi asarim bu kadar net.

Ailesiyle çok yüz göz olmuşsunuz. İnsan daha sonra yüz yüze bakacağı kişilerle konuşurken biraz temkinli olmalı.
Babanız da çok ayıp etmiş, küfür ne demek damadın anasına yahuu...
Alkol olayına gelince, babanız alkollüyken annesine küfür ediyor, eşiniz alkollüyken sizi unutuyor. E siz de eşinizin alkol bağımlılığından haberdarsınız. O kadar sene arkadaşsanız alkollü haline de tanık olmuşsunuzdur illaki. Bilerek evlenmişsiniz.. Bence boşanacak bir şey yok. Aileler denk iki tarafta içip içip sapıtıyor.Siz de denksiniz. Sorun göremedim ben.

Ben iki aile arasında da fark göremedim.
İki ailede de çok çirkin davranışlar var.
İnsan öyle bir günde takı, para telaşına düşmez.
Bunun muhabbeti bile çirkin.
Kızının düğününde karşı tarafa küfür eden bir baba, kayınvalidesine bok yemek düşer diyen bir gelin, çirkef bir kaynana.

Sizin aileniz de saygisizlik yapmis aslinda hal tavir olarak iki aile de uyumlu.

Ben iki aile arasında da fark göremedim.
İki ailede de çok çirkin davranışlar var.
İnsan öyle bir günde takı, para telaşına düşmez.
Bunun muhabbeti bile çirkin.
Kızının düğününde karşı tarafa küfür eden bir baba, kayınvalidesine bok yemek düşer diyen bir gelin, çirkef bir kaynana.
Sizin aileleriniz premses demek ki cok sanslisiniz umarim sizin ailenize de hirsiz muamelesi yapildiginda sakin kalirsiniz da bu sekilde yorumlara maruz kalmazsiniz tesekkurler

Sizin aileleriniz premses demek ki cok sanslisiniz umarim sizin ailenize de hirsiz muamelesi yapildiginda sakin kalirsiniz da bu sekilde yorumlara maruz kalmazsiniz tesekkurler
bunun okumuslukla bir ilgisi yok gorguyle alakali ama babam ogrencileri cevresi tarafindan cok sevilen bir ogretmen.bizi de o sekilde yetistirmedi ofkemi kontrol edip cevap verebilirim karsidaki kisiye.kendini savunurken illa pis kelimeler kullanmak gerekmiyor.bu da prenseslik degil gorgudur saygidir....

Herkes kendi yaşadığını bilir. Fikrimizi sormuşsunuz. Bende düşüncemi söyledim.
Benim ailemde neler yaşandığını bilemezsiniz.
İki aileninde tepkileri çok çirkin.
İnsan verdiği tepkilerle, söylediği sözlerle kendi kalitesini gösterir.
Ve herkes ailesine yakışanı yapar.
Karşımdaki bana iftira atsa ne atmasa ne ben kendimi bildikten sonra umrum olmaz.

Bende sizin tavırlarınızdan, hakaretlerinizden rahatsız oldum.
Had bildirmek küfür etmek değildir, ikisini ayırt edemiyorsunuz siz.
Eşinizin durumu zaten hepten berbat. Babanın haklı olduğu tek konu mutlu olamacağınız dır. Ailelerde denk aslında ama olmayınca olmuyor işte

Konuda dikkatimi çeken şey şu oldu. Düğünde babam alkollüydü eşimin annesine ağır konuştu demişsiniz. Babanızın alkol problemi var mı?

Arkadaslar merhaba,
Yaklasik 1.5 yildir evliyim
Esim ve ailesiyle bazi sorunlar yasadik dugun oncesi ve dugunde
Esimle cok iyi iki arkadastik
Ailesiyle falan gorusuyordum
Annesi beni begenip senin konusacagin yok bana numarasini ver ben konusayim diye numarami istemis esim bana bunu soylediginde bi dusunmeye basladim acaba olur mu nasil olur gibisinden surekli birlikteydik arkadasken herkez bizi sevgili saniyordu herseyimizi biliyorduk neyse
Sorunlu bir ailesi var anne babasi ayri
Sevgili oldugumuz ilk gun evlenelim dedi mutluluktan ayaklari yere basmiyordu
O kadar mutluydu yani sevgili oldugumuz sure icinde bende esimi sevdim herseyimizi birlikte yaptik maddi durumu iyi degildi ailesininde.bu sure icinde kv ile bazi sorunlar yasadik kiz alma konusunda falan zaten herseyi krndimiz yapiyorduk bide dahil olamadigi icin esime duygu somurusu yapip agliyordu dugunde de taki yuzunden kavga cikti takilar benim annemde kalacakti bunlar sorun yaptilar olay cikardi lar gorumcem annrmin elinden taki posrtini almaya kalkti zorla. ben bagirdim falan babam istemedi cikar gelinligini mutlu olmazsin bunlarla diye babam alkolluydu kotu konustu cok annesine bi ton sorun yani kv el opmeye gittik beni assagilamaya calisti baban bana kufur etti sen bana bagirdin falan diye bende taki konusunu niye sorun ettiniz diye cikistim gorumcem kim annemin elinden aliyor taki posetini parmak salliyor diye balayina gittik annesi kustu esim aradi acmadi bende arama dedim konusmak istrmiyor demek ki aramadi.
Balayindayken kv aradi sen beni niyr aramiyosun falan diye esime orda da baski yaptilar balayimiz aglayarak gecti anlayacaginiz
Balayindan donuyoruz kv esimi ariyor nerdesiniz falan diye annem rvde yemeye biseyiniz yoktur gecerken ugrayin yemek vereyim diye aramisti annemlere ugramistik annemlerde oldugumuzu ogrenince kalkmis evimizin kapisina gitmis bizi bekliyor neyse eve gecmek zorunda kaldik kapida bekliyor ciktik yukari esime bagiriyor elimi optunuz mu siz de oraya gidiyorsunuz diye annemlere ugramisiz onu kastediyor biz dugunden sonra anamin babamim elini opmedik diye laf soyledim hep siz sorun ediyorsunuz benim ailem esime hic bisi soylemedi diye. daha once kagit uzerinde bi evlilik yasadim kagit uzerinde kaldi bunu duymus ondan gelmis kapimiza esime diyor ki senin haberin var mi cocugum bilmiyorum ama x evlenip bosanmis mis sok oldum kadin bekleyememis kapida bekliyor bunu cocuguna soylemek icin neyse durumu anlattim herkes kendi bokuna baksin cocugum da olabilirdi bu sizi ilgilendirmez esim biliyorsa kabul ediyorsa kimseye bok yemek dusmez dedim bisey diyemedim kendi kizlari da sutten cikma ak kasik degiller anlayacaginiz cicim ayi denen seyi biz yasayamadik kavga gurultu gecti oyle simdi ev aldik maddi anlamda zorluk yasiyoruz ben calisamiyorum calistigim sirket tasindi tazminatimla falan takilarla ev aldik ustune de borclandik esim tek calisyor bunaliyor biliyorum ama sorum aslinda şu
Esim alkol icmeyi seven birisi 2 bira icip gelicem deyip gelmiuor evde karisi oldugunu unutuyor
Kavga gurultu
Ayilinca bin posman yapmicam bi daha deyip
1 hafta sonra yine yapiyor
Boylr olunca da beni kendinden sogutuyor
Anlatiyorum haklisin diyor
Sonra yine yapiyor
Bugun de kahve icicem arkadasimla dedi normalde 6.30 da cikiyor isten saati dolunca gelir diye dusundum birsey demedim 5.30 gibi soyledi bunu dukkanda iciyolar normalde saat 7.30 oldu mesaj atiyorum cevap vermiyor goruntulu aradim acti arkadasiyla arabanin icinde oturuyorlar ben dukkanda saniyorum buyuk ihtimalle iciyorlar ablamin esiyle geleceklerini soyledim o yuzden aradim nerdesin diye tamam geliyorum diyo bana haber verme ihtiyaci hissetmiyor
Diyorum bana yalan soylemekten ne zaman vazgececeksin ben sana yalan soylemedim diyor haber vermemis sadece boyle yapinca cok sinirleniyorum nasil davranacagimi sasirdim yorumlariniza ihtiyacim var ben ki abartiyorum bilmiyorum normalde ilgili bi estir isteklerimi yerine getirmeye calisir ama soz konusu alkol olunva evde bi karisi oldugunu unutuyor ve alkolluyken kendini hakli goruyor cileden cikartiyor beni napacagimi sasirdim nasil gitmeliyim bosanmali miyim bu adam dehismez gibi geliyor artik
Bu ne Allahaşkına içim şişti. Her şeye bir cevap vermişsiniz maaşallah. Karşı taraf kötü de siz de farklı değilsiniz. ( tek yorum okumadan bunları yazdım, meğer diğer yorumlarda da benzer cümleler varmış. )

Aileler aşırı yüz göz olmuş, aileler arasında ve sizin onun annesine karşı saygıda seviye çok düşmüş. Kayınvalidenize, size b.k yemek düşer denir mi ya? Tamam onun yaptığı da çok kötü ama eşim biliyor ve benim için de bu yeterli deseydiniz.
Eşinizin alkol problemi var sanırım. Ben de 6 aylık bir evlilik yaşadım, o aklıma geldi ve tüylerim diken diken oldu. Alkol problemi vardı, haftanın 3 4 günü , o da arabada, ya yalnız , ya abisiyle ya arkadaşıyla içerdi. Arardım, gelicem şimdi derdi 1 saat geçerdi hala yok, bazen alkolü fazla kaçırmışsa açmazdı bile, zor bir 6 aydı, huzursuzdu. Size kolay gelsin.

Bende sizin tavırlarınızdan, hakaretlerinizden rahatsız oldum.
Had bildirmek küfür etmek değildir, ikisini ayırt edemiyorsunuz siz.
Eşinizin durumu zaten hepten berbat. Babanın haklı olduğu tek konu mutlu olamacağınız dır. Ailelerde denk aslında ama

Bu ne Allahaşkına içim şişti. Her şeye bir cevap vermişsiniz maaşallah. Karşı taraf kötü de siz de farklı değilsiniz. ( tek yorum okumadan bunları yazdım, meğer diğer yorumlarda da benzer cümleler varmış. )
Kusura bakmayin da ben kotuysem siz de iyi niyetli degilsiniz kotusunuz klavyenin basina gecip kendinizi tatmin etme cabasindasiniz iciniz sistiyse okumazsiniz yorumda yapmazsiniz burda ve diger kk konularinda kotu ve asagilayici yorum yapanlarin iyi niyetli olduklarini dusunmuyorum lutfen kotu yorumlarinizi kendinize saklayin tek yaptiginiz destek degil kostek olmak insanlarin daha da canini sıkıyorsunuz demk ki fikriniz yok yorumunuza da gerek yok

Kusura bakmayin da ben kotuysem siz de iyi niyetli degilsiniz kotusunuz klavyenin basina gecip kendinizi tatmin etme cabasindasiniz iciniz sistiyse okumazsiniz yorumda yapmazsiniz burda ve diger kk konularinda kotu ve asagilayici yorum yapanlarin iyi niyetli olduklarini dusunmuyorum lutfen kotu yorumlarinizi kendinize saklayin tek yaptiginiz destek degil kostek olmak insanlarin daha da canini sıkıyorsunuz demk ki fikriniz yok yorumunuza da gerek yok
Doğru söyleyeni..... 😏

Esiniz bir oyle bir boyle degil aslinda..
Sorun sizde en basinda.
Siz neden goz gore gore lades dediniz ki?
Esiniz neden annesinin lafi ile size aciliyor? Bu kadar pasif mi ki?

Alkol almak sorun degil tabii ki ama agzinla icmesini bilmeyen icin sorun.
Alkol neden aliyor esiniz?
Biz de esim ile arada alkol kullaniriz, ama esimin bir kere bile "bu aksam arkadaslarim ile cikip iceyim biraz" dedigini duymadim.
Mesele burada alkolun alinmasi degil, alkol almanin amaci bence, esiniz sizinle evlendigine mi pisman? Ya da annesi ile sizin aranizda bu kadar kaldigi icin mi bunalmis?

Ailenizin tavri dogru degil, ne olursa olsun dunur sifati var artik her iki aile icin.
Bu kadar lackalasmaya ne gerek var? Karsi taraf hata yapmis olabilir, ancak aileniz bu hatayi olgunluk ile de berteraf edebilirdi,
Illa kufur edilmesi veya hakaret edilmesi gerekmezdi.

Sizin de esinize davranislariniz normal degil.
Esinizin yanlis birsey yaptiginin farkinda olup onu caydirmak, ona hakaret etmekle, eksiklerini suratina vurmakla olmaz ki.
Bu onu sadece asagilamak olur, siz de asagilanmayi kabul eden biri ile ne kadar mutlu olabilirsiniz?
Bence esiniz fazlasiyla pasif bir yapiya sahip, sizi mutlu etmemesi cok normal.

Ayrilip ayrilmamak tabii ki sizin karariniz.

Sakın ayrılığı aklınızdan geçirmeyin, her ailede olur böyle şeyler, birbirinize sıkı sıkı sarılın üstesinden gelebilirsiniz. Çünkü sizin ayrılmaniz demek bu mükemmel ailelerin! başka ailelere musallat olmasına yol açabilir. Her yönden denklik var zaten ,çözülür geri kalan her şey

Esiniz bir oyle bir boyle degil aslinda..
Sorun sizde en basinda.
Siz neden goz gore gore lades dediniz ki?
Esiniz neden annesinin lafi ile size aciliyor? Bu kadar pasif mi ki?

Alkol almak sorun degil tabii ki ama agzinla icmesini bilmeyen icin sorun.
Alkol neden aliyor esiniz?
Biz de esim ile arada alkol kullaniriz, ama esimin bir kere bile "bu aksam arkadaslarim ile cikip iceyim biraz" dedigini duymadim.
Mesele burada alkolun alinmasi degil, alkol almanin amaci bence, esiniz sizinle evlendigine mi pisman? Ya da annesi ile sizin aranizda bu kadar kaldigi icin mi bunalmis?

Ailenizin tavri dogru degil, ne olursa olsun dunur sifati var artik her iki aile icin.
Bu kadar lackalasmaya ne gerek var? Karsi taraf hata yapmis olabilir, ancak aileniz bu hatayi olgunluk ile de berteraf edebilirdi,
Illa kufur edilmesi veya hakaret edilmesi gerekmezdi.

Sizin de esinize davranislariniz normal degil.
Esinizin yanlis birsey yaptiginin farkinda olup onu caydirmak, ona hakaret etmekle, eksiklerini suratina vurmakla olmaz ki.
Bu onu sadece asagilamak olur, siz de asagilanmayi kabul eden biri ile ne kadar mutlu olabilirsiniz?
Bence esiniz fazlasiyla pasif bir yapiya sahip, sizi mutlu etmemesi cok normal.

Ayrilip ayrilmamak tabii ki sizin karariniz.
Hakli olabilirsiniz belki de pismandir benimle evlendigi icin fakat ben esimi asagilayici konusmaktan cekinirim hep asagilama olarak gordugunuz durumu belirtir misiniz dikkat ederim bundan sonra yorumunuz icin tesk.ederim

Iki taraflı çok çirkinsiniz. Babaniz içmiş düğününüzü batırmış, kocanız da icip icip hayatınızı batırır. Sizin tercihiniz..

X