• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrimcilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evimizin esyalarini aldik ve arabamizi aldik
Evimizin esyalarini aldik ve arabamizi aldik
Ama evimizin esyalarini alirken A dan Z ye herseyiyle aldik. Cunku evlenirken hem kendi annem ve babama hemde karsi tarafa bisey aldirmadik esimin o dönemde kaldigi evde hersey vardi idare ederiz sonra guzel bir yere tayin cikinca alirsiniz diye. Simdi 2 tarafta ustune dusenleri yapmadı.
Sonuc olarak tulden perdeden halidan avizden beyaz esya mobilya elektronik esya bir ev icin akliniza gelebilecek herseyi biz kendimiz aldik o paralarla

Kendi paraları. Miras durumunda eşit paylaşılmak zorunda ama şu anda kayinvalideniz ya da kayinbabaniz kendisi karar verir nereye harcayacağını.
Siz birisine güvenip evlilik yapmadığınıza göre, kendi imkanlarınızla yaşamaya çalışacaksınız.

arkadasa katılıyorum

arkadasa katılıyorum
Nitekim otle de oldu zaten kendi imkanlarimizla yagimizda kavrulmaya çalısiyoruz. Kimsede agzini acip size sunu yaptim bunu yaptim diyemiyor. Ama bir yandan da 3 oglunuzun 2 sine ev alip digerine almamak bence cok buyuk bir haksizlik. Kayinpederim nereye ne harcayacagina tabiki kendi karar verir ama bu konuicin gecerli degil bence o dusunce

Aylik kredi odememiz çok yuksekti ve tayinimiz cikmisti baska bir sehire

Canım sen ayrımcılık konusunda haklısın ama yapacak bişey yok kendi oarası kendi karar verir
Ama bişey yapmayacağını eşinde enbaşından biliyomuş ki herşeyi üstlenmiş
üstüne birde borç vermişsiniz
Borç aldığı insana kim ev alır ?
Tavrınızı koyun zira sizin durumunuzda biri için araba külliyen zarar demek
muaynesi bakımı harcı sigortası bunlar zorunlu zaten hesapla kaç bin lira yapıyo?

Bu arada büyük konuşmayayım ama ölmeddn hiç bir çocuğuma ev falan vermem, malımı dağıtmam. Bence kimse de yapmamalı.

Hayat felsefemi anlatmışsınız. Hani öleceğin zamanı bilsem malı mülkü satar yerim zırnık bırakmam.
Konuya gelince, evet ayrımcılık yapılmış. Ama ben ısrarla araba alma olayınıza takıldım. Arkadaşımın eşi de öyle. Tek zevkim araba dedi zavallı adam ev geçindirmek için ek işler yapmaya başladı. Geçiremiyorsanız çalışın ve para yeme makinesi arabayı satın. Eşinizin ailesine de borç morç vermeyin.

Ben sizi haklı buluyorum,bir tek yüksek bütçeli araba almanıza anlam veremiyorum.

Burada sizi haksız bulup kp yapmak zorunda değil diyenleri anlayamıyorum.ona bakılırsa çocuk yapan ebeveynler çocuğun lisans eğitimini de düşünmeli ve üstlenebilmeli ya da üstlenmeyecekse neden 3 çocuk yaptı kayınpeder?
eşiniz tek başına Okumuş,evlenmiş ama kardeşleri tam tersine yardımla (ki olması da gereken bu) evlenmiş.aile bunun için değil mi,bütçe ve varlıkları ölçüsünde katkıda bulunurlar.ayrıca kp yatırım olarak elinde tuttuğu evlerden yardım edecek.konu sahibinin kp nin tek evi var da onu satsın diye beklemiyor.ayrıca diğerlerine yardım edildiyse haliyle aynı şeyi kendin için de beklersin

Ev alamadigimiz icin yatirimimizi arabadan yana yaomaya karar verdik. Karsimiza cikan 50 bin tl alti araclarda heo bir sıkıntı vardi. Ya km yuksek ya degisen parca cok vs. Temiz guzel bir arac cikti karsimiza uzerine bir miktar cekmek zorunda kaldik. Luks diyince bmv fakan gelir benim aklima. Eski tarz diyince yanlis anlamayin sahin gelir orta duzey diyince de honda civic yada opel vs gelir . Boyledir yani. Fiyatlar her gecen gun degisiyor biz arabayi orta duzeyde temiz aldik. Ettigimiz karlari onda biriktirmek amaciyla.
Araba çoktan bir yatırım aracı olmaktan çıktı...
Tam tersine hiç kullanmasanız bile vergisi,kaskosu derken para yer yattığı yerden.

Canım sen ayrımcılık konusunda haklısın ama yapacak bişey yok kendi oarası kendi karar verir
Ama bişey yapmayacağını eşinde enbaşından biliyomuş ki herşeyi üstlenmiş
üstüne birde borç vermişsiniz
Borç aldığı insana kim ev alır ?
Tavrınızı koyun zira sizin durumunuzda biri için araba külliyen zarar demek
muaynesi bakımı harcı sigortası bunlar zorunlu zaten hesapla kaç bin lira yapıyo?
Aynen oyle. Bu nedenle esim arabayi satip bankaya yatirmak istiyor. Aylik banka faiz koyuyor bizim oaramizin ustune. O koydugu faizler 2 kredimizin odemesini yapabiliyoruz diyor. Bu konuda kararsiz kaldim acikcasi cunku faiz haram zaten bankadan kredi cekip harama bulasmis oluyoz bir sekilde ama bilmiyorum 2 arada 1 derede kaldik

Araba çoktan bir yatırım aracı olmaktan çıktı...
Tam tersine hiç kullanmasanız bile vergisi,kaskosu derken para yer yattığı yerden.
Arabayi satip parasini bankaya yatırmaya karar verdi esim. Acikcasi bunu kiskanclik olarak algilamayin lutfen suna üzülüyorum. Benim esim en buyuk abi. Arabasini satinca ev de yok . Hic birseyi olmuyor. Ama diger 2 kardesi kendisinden yasca kucuk olmasina ragmen ve maas olarak bizden daha az almalarina ragmen hem evleri oldu hem araba sahibi oldular. Bilmiyorum bun kskanclik degil gercekten ama sadece zoruma gidiyor

Eşiniz ne diyor bu duruma ?
Yani ailenin diğer kardeşlere destek olup size destek olmamasının açık bir nedeni olmalı

Eşiniz ne diyor bu duruma ?
Yani ailenin diğer kardeşlere destek olup size destek olmamasının açık bir nedeni olmalı
Onlara ev alirken durumlati bu kadar kotu değilmiş piyasa da iyiymis. Suan kp durum kotu biliyorum haklarini da yemek istemiyorum. Suan alacak durumlari yok gbi ama isteseler satacak yerleri var satip bizi burda zorda koymayabilirlerdi. Zaten ilk defa esime bu konuda bisey soyledim onu da soylemez olaydim üzdüm farkındayım

Yok yanlis anlasilma oldunheralde yada ben belirtmeyi unutmus olabilirim kusura bakmayin. Esim maasini direk benim elime veriyor. Mutfak giderleri aylik cocuklarin ve benim harçlığımı fakan aliyorum icinden yani. O konuda sikinti yok hatta olsa daha cok versem diyor. Ama iste yetiremiyoruz donduremiyor bir ayi aciksiz iceri giremden kapatamiyoruz. Birikim yada baska bisi yapamiyoruz

O adam diye bahs ettigim kisi kayinpederiniz.

Ki herkesin parasi olan kv'de, kp'eri yok. Yettiremiyorsaniz o zaman sizde ise gidip caliscaksiniz. Cocuklariniza bakici bulup yada kres'e yollayacaksaniz. Bu sitede bebekleri iki aylikken ise giden kadinlar var.

Hayatta biraz gururda önemlidir. Simdiye kadar vermeyen kayin aileden, simdi hicbirsey beklemezdim. Siz ille calismayim, bana bakilsin diyorsaniz bilemeyecegim tabi.

Aynen oyle. Bu nedenle esim arabayi satip bankaya yatirmak istiyor. Aylik banka faiz koyuyor bizim oaramizin ustune. O koydugu faizler 2 kredimizin odemesini yapabiliyoruz diyor. Bu konuda kararsiz kaldim acikcasi cunku faiz haram zaten bankadan kredi cekip harama bulasmis oluyoz bir sekilde ama bilmiyorum 2 arada 1 derede kaldik

Alttaki mesajınıda okudum
Canım ev araba nedir ? Kirasını verdiğin her ev senin oarasını ödediğin her sarı araba senin
araba boşa masraf
Hayat şartlarn daha da yükselicek arabayı satınca daha iyi giyiniceksin tatile gidemiyosunuzdur şimdi gidebiliceksin bir sigorta bir vergi fiyatına tatile gidersin bu kısmını düşün
Arabam yokken her fırsatta uygun tatil bulup giderdim şimdi yılda 2 kez gidiyorum onda da günlerce araştırıp ve döndüğümde ciddi kemer sıkarak
Kardeşlerinin herşeyi olsun boşver huzurun mu önemli kardeşlerin herşeyi var benim arabam ama bırak aysonunu ayı yetiremiyorum mu?

Borçlar bitince alırsınız yine

Resmen kendimi gördüm sizin konuyu okuyunca ama şöyle bir fark var; ailesi bize dünya kadar söz vermesine rağmen biz eşimle hiçbir şey beklemeden herşeyi kendimiz yaptık ve maalesef arabayı sattıktan sonra bir daha almadık,en azından şimdilik düşünmüyoruz. Bence siz de artık beklentiye girmeyin, çok sıkışıksanız arabayı satıp biraz da olsa işinizi gördükten sonra sizi idare edebilecek uygun bir araba alın. Eşinizin ailesine para falan da vermeyin.

O adam diye bahs ettigim kisi kayinpederiniz.

Ki herkesin parasi olan kv'de, kp'eri yok. Yettiremiyorsaniz o zaman sizde ise gidip caliscaksiniz. Cocuklariniza bakici bulup yada kres'e yollayacaksaniz. Bu sitede bebekleri iki aylikken ise giden kadinlar var.

Hayatta biraz gururda önemlidir. Simdiye kadar vermeyen kayin aileden, simdi hicbirsey beklemezdim. Siz ille calismayim, bana bakilsin diyorsaniz bilemeyecegim tabi.

Ayrımcılık yaşamak zor iş
Kendi ailemden değil ama eşimin ailesinden maddi manevi yaşadım
Üstelik kayınpederin ciddi borçlarını ödedim kredi kartımı mutfağımı ailem halletti
Kp kv aman kızımın herşeyi olsun dedi resmen yarışa soktular kızıyla beni benim neyim varsa onun daha çok olsun istediler sonuç benim herşeyim oldu ama kızlarının hiç çaba sarfetmeden kazanımları ellerinden uçtu

Degerli arkadaslarim yorumlarınız icin tesekkur ederim. Inanin dusunmekten basim o kadar agriyor ki telefonun ekranina bakamiyorum biraz icini döktüm rahatladim.
Mune Mune

Arabayi satip parasini bankaya yatırmaya karar verdi esim. Acikcasi bunu kiskanclik olarak algilamayin lutfen suna üzülüyorum. Benim esim en buyuk abi. Arabasini satinca ev de yok . Hic birseyi olmuyor. Ama diger 2 kardesi kendisinden yasca kucuk olmasina ragmen ve maas olarak bizden daha az almalarina ragmen hem evleri oldu hem araba sahibi oldular. Bilmiyorum bun kskanclik degil gercekten ama sadece zoruma gidiyor

Zorunuza gitmesini anlayabiliyorum ama etrafımızda her zaman bizden daha iyi durumda insanlar olacak,kıyas yapmak kendinizi üzüp doldurmaktan başka bir işe yaramaz.
Olan olmuş,'zararın neresinden dönersek kardır' diye düşünüp kendi çekirdek ailenizin maddi çıkarlarını korumaya odaklanın.

Önemli olan aile huzurunuz,kayınlarınızın durumunu düşünüp bunu dile getirmek eşinizle olan huzurunuzu kaçırır.
Herkes kendine yakışanı yapar, siz de bırakın başkalarının yapıp ettiğini veya yapması gerektiği halde yapmadıklarını, eşinize destek olun.
Çünkü eşinizin bir kabahati yok ve insan ne ailesini seçebiliyor ne de ailesinin tutum ve davranışlarını düzenleyebiliyor.
Üstelik geçmişe dair bu değerlendirmelerin artık bir önemi ve size faydası yok.

Arkadaslar. Sorum şu

Esim 3 erkek kardesten en buyugu ve ortanca kardes ilk evlendi. O sira kayinbabamin maddi anlamda sıkısik olmasina ragmen ev alindi esyalari da alindi.
Daha sonra biz evlendik yani en buyuk abileri oluyor.
Esim universiteyi kendisi bitirmis tek basina baska sehirde yasamis ailesinin okuluna hic maddi manevi destekleri olmamis zaten esim de beklememis. Ee esim istemedigi icin kendibasinin caresine bakiyir diye hic destek olmamislar hem okuyp hem calismis. Meslege atanmis ev kurmus duzen vs.hep kendi tinaklariyla yapmış.

Neyse ortanca kardesten sonra bizim düğümüz oldu.
Esim ailesine muhtac olmamak icin birde dugunde masraflari onlara birakirsak hic bir konuda icimize sinmez diye arabasini satti düğünümüzü de kendimiz yaptık destek olmadan.
Esya meselsine gelirsek evlendikten sonra 2 sene icinde tayin cikma olasiligi var diye esya aldirtmadik. Bekar evine gelin geldim gerci herseyi tastamamdi evde bir problem cikarmadim cunku ben boyle kabul ettim. Tayinimiz guzel bi yere cikinca aliriz dediler. O sirada biz ev aldik sattik. Ve 50 bin kar ettik. Sonra benim altınlarımi ve ev parasından 25 bini birlestirip araba aldik.
O donem tayinimiz şark görevi diye cook kuytu kose imkanlarin kisitli oldugu ve berbat bir lojmana cikti. Neyse dedik esya almayalim 2 senesinra glbaska yere tayin cikinca aldiririz.
2 sene sonra cok ama cok guzel bir ile tayinimiz cikti. Dogal olarak kv kp den ev bekledik. Cok sikisigiz dediler tamam idare edelim dedik. Kiralar ates pahası ama arabayi sattik ve uzerine kredi cekip ev aldik. Kalan 25 bini de orta kalitede esya aldik. Esim burda da dedi ki esyalari babamlara aldirirsak hiic icimize sinmez istediklerimiz almazlar yarim yamalak olur dedi. Tamam dedim . Evde akliniza gelebilen her seyi aldik. O konuda da Allah razi olsun. Cok hakkimiz geçiyor ama size en guzel yerden en guzelinden ev alicaz insallah dediler. Tamam dedik sustuk ama ayni zamanda cok sikinti cekiyorduk. Hem ev kredisi hem pes pese 2 çocuk oldu ve tek maas ile.
Biz eşyalarimiz alirken kucuk kaynima dugun yapildi ki dusunun ayni ay icinde kaynanamlar kucuk kaynima ev döşerken biz kendi tirnaklarimizla kazandiginiz paramaizdan yeni aldigimiz eve esya duzuyorduk. Ayni ay icinde sacmaliga bakarmisiniz. Ve ilk evlenen kaynimin evine yakin bir kucuk evleridaha vardi icini eltim biraz yatirdi calisiyordu. Onlarda o eve yerleşti ama ev konum olarak süper bi yerde

Nitekim. Biz sıkıştık baya evin kredisini odeyemez hale geldik destek istedik cok ugrastilar ama 4 bin tl yolladilar zaten (ki o 4 bin tl de dugunuzde takilan takilardan borç aldiklari 7.5 binin 4 bini yani dusunun)

Velhasil kelam evi sattık.evi satinca kiraya ciktik ve kar ettigimiz oarayla guzel bibaraba aldik ustune de bir miktar kredi cektik.
Arkadaslar yetişmiyor tek maas 2 cocuk 1.200 tl kira elektrik su mutfak masraflar derken esim ihtiyac kredisi çekti 10bin tl.
Yani anlayacaginiz hem arabanin kredisi hem ihtiyac kredisi hem kira hem 4 kisilik bir aileye esim tek basina maasla calisiyor. 2 kucuk cocugum var calisamiyirum universiymte okuyorum bir de okukumun masraflari var. Yetistiremiyoruzzz.

Ve asil olay su kaynanamlar bizim bu sıkışık oldugumuz dönemde bize ev alacaklari yerde gidip memlekette koyde 4 katli bina yaptirdilar. Neymis efendim miras kavgasi varmis kp ve kardesleri arasinda o yuzden o arsaya acil ev yapilmasi lazimmis. Ee zaten kiye gittikce her dairesine 3 gelin oturacak birone de kayananam yerlescej rahat edecekmisiz.
Lan ben koydeki evi napim koye 2 haftaligina gidiyorm zaten. Bana yasadigim sehirde ev lazim.
Iste bu sebeple daha da sıkıştılar bizim ev isi hayal oldu hep alicaz diyip duruyorlar.
Ve suan esim arabamizi datmaya karar verdi cok borca girdik kredi kartlari vs.bir yandanda kp arayip para istiyor memleketteki yillardir bos olan evin tapusunu alip ilerde o evinsatio ustune de emekli oluo emekli parasını katip bize ev alacaklarmis.
Dun aksam esimle tartistik bu konuda. Artik sindiremiyorum kucuk 2 kaynima ev alindi biz en buyuk olmasına ragmen tek kurus paralari bogazimizdan gecmedive hala beklenti icindeler buarada kendileri cok iyi niyetli insanlar cok severim ama bu konu yuzunden ofkeliyimm...

Okuyan arkadaslara tesekkur ediyorum benim yerime koyun kendinizi napardiniz

Eşiniz kendi başının çaresine bakıyor demişler.. Zaten bi ev eşya alınacaksa evlenirken alındı alındı ondan sonra zor alınır bence.. Eşiniz düğün için arabayı satmakla iyi yapmamış.. Aile oğlunun düğününü yapmayıp ne yapacak.. Kız evlendirse neyse oğlu evleniyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X