Örgü Örgü Hakkında Sorularınızı Burdan Alabilirim

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
bebekkiyafetleri.jpg

canım bunun nasıl örüldüğünü ve hangi ipin uygun olduğunu öğrenebilirmiyimmmmmmm

ya arkadaşlar merhaba ben yeni katıldım aranıza 4 yaşında kızıma kazak örüyorum ama yakada takıldım normal bir yaka yapmak istiyorum ama beceremedim ilmek sayım 90 lütfen bana yardımcı olurmusunuz ayrıca yakayı nerden itibaren kesmeye başlıycam acil lütfennnnn

ben bere örmek istiyorum ama hiç daha bere falan örmediğim için yapmasını bilmiyorum
bana yapılısını kolay bir sekilde acıklarmısınız :1hug:Şeniz

Eklentiler

• $nergul1003215rp3.jpg
    $nergul1003215rp3.jpg
    34,2 KB · Görüntüleme: 76
  • $bere7wv9.jpg
    $bere7wv9.jpg
    40,1 KB · Görüntüleme: 58
ben bere örmek istiyorum ama hiç daha bere falan örmediğim için yapmasını bilmiyorum
bana yapılısını kolay bir sekilde acıklarmısınız :1hug:Şeniz

En kolay bere tarifini vereyim:
60 ilmek başlayın..1 ters 1 düz 4-5 sıra lastik örün..Dümdüz devam edin..İstenilen yerde kesme işlemine başlayın..Düz yüzde 8 örüp 1 kesin...sıra sonuna kadar..arka sırayı ters örün.2. sırada en baştaki ilmek değişmez..9 ilmek 1 kes..8 ör 1 kes 8 ör bir kes şeklinde devam..arka sıra terrs.3 sırada 8 7 ye düşecek...Yalnız sıra başındaki 9 ilmek değişmişyor..Bu şekilde şişinizde 12-13 ilmek kalana kadar devam ediyorsunuz..Sonrasında şişteki ilmeklerin içinden ip geçirip büzdürün bu kadar.a.s.

http://www.deryabaykal.com/images/tarifresim/091.jpg

merhabalar,bu sapkayi gorunce hayran kaldim,yapimida kolay geldi basladim,50 ilmek diyodu ben 55 yaptim ama gozume kucuk gelince bikac siradan sonra biraktim,,,,
tekrar ormek istiyorum ama kac ilmekle baslamam lazim...........

bide sizce guzel duran bi modelmi,kullanislimidir??simdiden cok tesekkur ederim..a.s.

slm.int. bulduğum atkıyı yapamıyorum.zaten örgü konusunda da yeniyim. ama evde patladım örmek istiyorum.nako angora krem aldım. ama bir türlü öremedim. nasıl öreceğimi anlatırmısın yada angora ip ile kolay atkı tarifi yazarmısın ?

Son düzenleyen: Moderatör:
benim de bir sorum var,
çaprazlama nedir ve çaprazlama artırma nasıl yapılıyor...

İki soru oldu galiba.. :asigim:

slm.int. bulduğum atkıyı yapamıyorum.zaten örgü konusunda da yeniyim. ama evde patladım örmek istiyorum.nako angora krem aldım. ama bir türlü öremedim. nasıl öreceğimi anlatırmısın yada angora ip ile kolay atkı tarifi yazarmısın ?

ImageShack® - Image Hosting adresinden resmin urlsini alıp burdaki cevap yaz butonundan sarı kare olan yere tıklayıp yapıştırın..Resme göre yorumlayayım.

http://www.deryabaykal.com/images/tarifresim/091.jpg

merhabalar,bu sapkayi gorunce hayran kaldim,yapimida kolay geldi basladim,50 ilmek diyodu ben 55 yaptim ama gozume kucuk gelince bikac siradan sonra biraktim,,,,
tekrar ormek istiyorum ama kac ilmekle baslamam lazim...........

bide sizce guzel duran bi modelmi,kullanislimidir??simdiden cok tesekkur ederim..a.s.

Şiş numaranız küçük müydü? 55 normal bana göre.

benim de bir sorum var,
çaprazlama nedir ve çaprazlama artırma nasıl yapılıyor...

İki soru oldu galiba.. :asigim:

Çaprazlama ilmeklerin yerini değiştirerek örmektir..Saç örgüsü modeli mesela.Çaprazlama artırma hiç yapmadım:sm_confused:

merhaba hülyacım bende bişey sormak istiyorum...

geçen haftalarda derya baykalın programında bir şal vardı bilmiyorum izledinizmi ama...

şöyle söyliyim bir kız vardı orda konuk o yapmış.....öyle bişeyki bunu üzerinde 10 farklı çeşitte kullanabiliyorsunuz....değişik değişik modeller yani....kaydirigubbakcemile2

böyle uzun büyük dümdüz bişey ama ortası kocaman delik şeklinde başından geçirmek için....100 ilmek başladığını söyledi o şekilde 40 cm düz örüyomuşsun sonra ilmekleri ikiye ayırıyormuşsun falan ama ben kaçırdım devamını...

sen yada bilen arkadaşlar var mı bunu anlatabilirmisiniz ?

tam olarak anlatabildimmi bilmiyorum ama:eek:

X