Örgü Örgü Hakkında Sorularınızı Burdan Alabilirim

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
rgc682wt7.jpg
rg752eb3.jpg
rg751xq8.jpg

bende olan resimler bunlar sayabldiğim kadarıyla 60dan başlamış ortadaki 3 ilmeği kesmiş sıra başlarından da kesmiş gibi geldi sonra kalbin yuvarlak bölümleri için 5 sıra sonrada kesme yapmış iki yandan çıkaramazsanız haber ver ben bi tane yapmaya çalışıyım ama bugün yarın olmaz misafirim geliyo hoşçakal

Hmm ben orgu isini bilmiyorum. Ozendigimi itiraf ediyorum. Yurtdisinda yasiyorum ve yiginla malzemeyi rahatca bulabiliyorum. Resim yaptigim icin el isi malzemeleri satan yerlere cok gidiyorum ve oralarda yumaklari gorunce aklim basimdan gidiyor.

Ailemde, arkadaslarim arasinda orgu oren hic yok. Yalniz basima nasil baslayabilirim? Elime de hic yakismaz bu isler ama hevesliyim..Tesekkurler,

Bunlar da Italyancadan modeller..

http://www.ornaghi.it/modelli/logged.asp

ballerina5 bişi rica etsem??
http://www.ornaghi.it/modelli/oslo.htm
zahmet olmicaksa bunu türkce çevirebilir misn?ceviremezsen de hic sorumdiil

Isterdim yardim etmek, ama inan Turkcelerini dahi bilmiyorum, terimler var. Kisaltmalari bile biraz tahmin edebilirim.
rov.= Ters
dir.= düz olabilir diye mesela..
m.=?
ins.=?

Ferri zaten örgü sisi/isi demek (ferro=demirden geliyor). Epey karisik sanirim bu model yiginla sisten bahsediyor. Cince gibi bana :KK43:. Bu dili biliyorum ama orgu dili bilmiyorum..

Uzgunum..

ballerina5 bişi rica etsem??
http://www.ornaghi.it/modelli/oslo.htm
zahmet olmicaksa bunu türkce çevirebilir misn?ceviremezsen de hic sorumdiil

canım bak ben italyanca bilmem ama örgüden az biraz anlarım bu model bizim nohut yada leblebi dediğimiz model zor değil ama ben uzun uzun tarif etmiyim şimdi nohut örneği diye arama yap çıkıyo bazı bloglarda nasıl yapıldığı

modele gelince dikdörtgen bir parça ve bir kapüşonun birleşmesinden oluşmuş

pelerin gibi olan parça için 45 cm kadar genişliğinde olacak şekilde ilmek at şişe
ip ve şiş numarasını sen yapacağın ipe göre seç ama tavsiyem kalın bir ip olsun böyle dolgun olması için 7-8 nolu şişle örülecek bir ip olmalı

2 ters 2 düz lastik ör ve modeli koy kendi bedenine ölçerek iki omuzunu kapatacak şekilde uzunca ör ve 2ters 2 düz lastikle bitir

kapüşon içinde 70-75 cm genişliğinde olacak şekilde ilmek at ve lastik ör sonra modeli koy 25 cm kadar olunca ilmekleri üçe böl ve ortada kalan bölümü örmeye devam et yapabilirsen diğer iki taraftaki ilmekleride her sırada bir2 bir3 birlikte al böylece yuvarlanıp kapanmış olacak
bebek patiklerinin önünü yapar gibi yani

yapamazsan da ortadaki parçayı diğerlerinin eni kadar ör ve kapat sonra ördüğün ortadaki parçayı diğer iki tarafın kapattığın kenarlarına dik sonrada pelerinin boyun kısmını iğne iplikle teğelleyip büzerek kapüşon kadar küçlt ve ikisini birbirine dik boyun kısmına ip ve ponpon yap kolay gelsin

basit bi soru olacak ama yardım edersen sevirim düz ördüğün bi kazak ya da atkı üzerine sonradan nasıl harf işlenir? Ben ilk defa bi atkı ördüm üstüne ismimin baş harfıni işlemek istiyorum ama nasıl yapılalır bilmiyorum ?

basit bi soru olacak ama yardım edersen sevirim düz ördüğün bi kazak ya da atkı üzerine sonradan nasıl harf işlenir? Ben ilk defa bi atkı ördüm üstüne ismimin baş harfıni işlemek istiyorum ama nasıl yapılalır bilmiyorum ?

Canım yorgan iğnesiyle çalışırım ben..İpi tak ve ilmek v şeklinde ya...V nin alt kısmından ipi çıkar diğer eğik çizgi olarak düşün..\ şöyle..alttan çıkardığın ipi üstten alta bat..Böyle tarif zor oluyor ama resmii bulursam eklerim.:sm_confused:

arkadaslar ben hıç orgu ormeyı bılmıyorum daha dogrusu beceremıyorum ama tığla ormekten bıraz anlıyorum ben bebek ıcın patık ormek ıstıyorum ama nasıl baslasam ne yapsam kaçkere denedım bırı guzel anlatıp gostermeyınce olmuyo ıste nolur banada ogretırmısınız çok hevesım var :KK43:

dupsttp3.gif

bu animasyon yeterince açıklayıcı canım...buna bakarak rahatlıkla yaparsın sanıyorum..kolay gelsin....:kahve::nazar:

xx
x x
x x
x
xxx
x
x x
x xx
xxx Atkı üzerine harf işlemeyi nasıl yapacağımı anladım yorgan iğnesiyle ve ekte gönderdiğiniz resim gibi işleyerek, çok teşekkür ederim. Bişey daha sorabilir miyim? Yukarda çarpılarla yaptığım gibi bi "E " harfi yapmak istiyorum. Arada boşluk bırakmam gerekiyor. O boşlukları ( çarpı olmayan yerler) nasıl yapacağım?

xx
x x
x x
x
xxx
x
x x
x xx
xxx Atkı üzerine harf işlemeyi nasıl yapacağımı anladım yorgan iğnesiyle ve ekte gönderdiğiniz resim gibi işleyerek, çok teşekkür ederim. Bişey daha sorabilir miyim? Yukarda çarpılarla yaptığım gibi bi "E " harfi yapmak istiyorum. Arada boşluk bırakmam gerekiyor. O boşlukları ( çarpı olmayan yerler) nasıl yapacağım?

Boş bırakacaksınız..:sm_confused: Hiç bir işlem yapmazsanız boş kalır oralar.

hülyacığım ben sakallı ipten bi kolzet takımı ördüm ama altına kaymaması için bişe dikiliyomuş heralde sen ne tavsiye edersin canım

X