Örgü Örgü Hakkında Sorularınızı Burdan Alabilirim

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
hülyacığım ben sakallı ipten bi kolzet takımı ördüm ama altına kaymaması için bişe dikiliyomuş heralde sen ne tavsiye edersin canım

Canım ne dikildiğini bilmiyorum..ama halıların kaymaması için kare şeklinde parçalar var plastik..Adı ne diye geçiyor bilmiyorum..Ondan kullanabilirsin.a.s.

selam arkadaslar bana canta saplarinin yapilisiyla ilgili bir aciklama yapacak biri varmi
makrome gibi duruyor ama tigla oluyor

selam arkadaslar bana canta saplarinin yapilisiyla ilgili bir aciklama yapacak biri varmi
makrome gibi duruyor ama tigla oluyor

Benim bildiklerim genellikle satın alınanlar..Ama makreme ile de yapılabilir tığla..Resimlerini bulabilirsin nette..Ne istediğine karar ver önce sonra bakarız yerimseniben

merhaba, ben örgüye yeni başladım biraz acemiyim henüz bu konuda o yüzden basit bişi sorucam bi kazak başladım kendime yakası bisiklet yaka olcak arkası kolları bile bitti sadece yakayı yapamadım önü öylece kaldı...Sorduğum kişi bana önce bi yarısı sora diğer yarısı örülücek önce 5 kesilecek sonra 5 kez birer kesilecek dedi. Ama önce bir yarısı sora diğer yarısı nasıl örülür bilemediğimden yaka öylece kaldı...Yardımcı olabilirseniz çokk memnun olurum :1hug:

dantellerin düzgün durması için annem çamaşır kolası verdi annemde bende kullanmayı bilmiyoruz. kullanmayı bilen varmı??

tearfulcum ben yakında markette gördüm çamaşır kolasını
üzerinde çamaşır makinasının yumuşatıcı gözüne 1 çay bardağı koyun ve dantelleri kurutmadan ütüleyin yazıyordu ha bu arada ütü bezi kullanmalısın yoksa ütü dantele yapışır canım

Merhabalar ketrin, degaje yaka; ilmekleri boyunda fazla yapmaktır..Yani boyun kısmını fazla örmek..Bitirirken ise ilmek azaltırsınız..Yalnız bazı yerlerde degaje yaka omuz kısmında örgüyü bitirip, sonrasında ilmek alarak geniş yaka olarak kazağı bitirmek olarak da geçer..Beğendiğiniz model varsa bakarak ta yardımcı olabilirim..
Kolay gelsin.

yeniisleme128um6.jpg

bu yelekteki kol oyuntusunu ve kapşonunu nasıl yapabilrim en basit yoldan anlatırmısınız lütfen

hülyacım ya ben cok bişey bilmiyorum örgü konusunda biraz sacma olacak ama dolamak nasıl oluyor sise ilmek almak gibi mi fisfisfis yardımın için şimdiden tesekkür ederima.s.

hülyacım ya ben cok bişey bilmiyorum örgü konusunda biraz sacma olacak ama dolamak nasıl oluyor sise ilmek almak gibi mi fisfisfis yardımın için şimdiden tesekkür ederima.s.

Evet canım, öyle sayılır...ipi şişin üstüne al örmeden..Dolamak ilmek artırmak için kullanılan bir terimdir..a.s.

yeniisleme128um6.jpg

bu yelekteki kol oyuntusunu ve kapşonunu nasıl yapabilrim en basit yoldan anlatırmısınız lütfen

Genellikle 2-1-1 kesilir kol oyuntusu..Öyle yapmayı deneyin uygun düşer hep..
Kapişona gelince benim en sık kullandığım teknik ön ortadan arka ortaya kadar yakadan ilmek çıkartıp, örmektir..Diğer tarafı da aynı şekilde yapıp,dikersiniz..Ben öyle yapıyorum..
Kolay gelsin.a.s.

merhaba hülya hanım ben örgü pek bilmiyorum.tek bildiğim düz örgü.kendime baklava dilimi örnekli bi hırka başlamak istiyorum.bi yerde gördüm harika olmuş. eee tabi çıkaramıyorum nettede bulamadım var ama açıklayıcı yok.sizden ricam lütfen hani şu nakonunda kitablarında da olur ya ;tek tek açıklayarak yazarmısınız.benim için önemli çünkü şu sıralar bunalımdayım bana terapi gibi geliyor örgü örmek ve kafayı da takmış vaziyetteyim örmek istiyorum fakat yapamıyorum..

merhaba ben model koymadan birşeyler örüyorum.kaplumbağa hızıyla.yalnız bizim oralarda -osmaniyede-örgü genelde böyle elle ip atarak değilde ipi ilmeği şişle alarak örülür.nasıl anlatacağımıda bilemedim.derya baykala çıkanlar falan farklı örüyorlar onların gösterdiklerinden hiç bir şey anlamıyorum.benim anlattığım gbi ören varmı.biraz hızlı örmek istiyorum nasıl hızlanabilirim.yoksa diğer türlü hızlı oluyorsa o şekli öğrenmek istiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba hülya hanım ben örgü pek bilmiyorum.tek bildiğim düz örgü.kendime baklava dilimi örnekli bi hırka başlamak istiyorum.bi yerde gördüm harika olmuş. eee tabi çıkaramıyorum nettede bulamadım var ama açıklayıcı yok.sizden ricam lütfen hani şu nakonunda kitablarında da olur ya ;tek tek açıklayarak yazarmısınız.benim için önemli çünkü şu sıralar bunalımdayım bana terapi gibi geliyor örgü örmek ve kafayı da takmış vaziyetteyim örmek istiyorum fakat yapamıyorum..

Canım anlatmak örmekten zor inan.))
Boş vaktimde örneklerle açıklamaya çalışayım.a.s.

merhaba ben model koymadan birşeyler örüyorum.kaplumbağa hızıyla.yalnız bizim oralarda -osmaniyede-örgü genelde böyle elle ip atarak değilde ipi ilmeği şişle alarak örülür.nasıl anlatacağımıda bilemedim.derya baykala çıkanlar falan farklı örüyorlar onların gösterdiklerinden hiç bir şey anlamıyorum.benim anlattığım gbi ören varmı.biraz hızlı örmek istiyorum nasıl hızlanabilirim.yoksa diğer türlü hızlı oluyorsa o şekli öğrenmek istiyorum

İpi boynunuza takarak daha hızlı örebilirsiniza.s.

http://www.kadinlarkulubu.com/kendi-el-emeklerimiz/220487-ecrinin-cicileri.html
Bu sayfadaki şapka yeni bir başlangıç için iyi fikir olabilir..
60 ilmek başladım.4 sıra haroşa örüp düz devam ettim..20 sıra sonra 9 düz ilmek örüp 1 kestim..9 düz 1 kes..sıra sonuna kadar..Arka sırayı ters örüyorsunuz.2. ön yüzde 9 düz 1 kes 8 düz 1 kes, 8 düz 1 kes..sıra sonuna kadar...Baştan hep 9 ilmekten sonra kesme..Kesme yapılan yerler belli oluyor zaten..Şişinizde 20 ilmek kalınca ilmeklerin içinden ip geçirip büzdürün..Ben ponponla süsledim..Kolay gelsin. a.s.

X