Örgü Örgü Hakkında Sorularınızı Burdan Alabilirim

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
merhaba hülyacım bende bişey sormak istiyorum...

geçen haftalarda derya baykalın programında bir şal vardı bilmiyorum izledinizmi ama...

şöyle söyliyim bir kız vardı orda konuk o yapmış.....öyle bişeyki bunu üzerinde 10 farklı çeşitte kullanabiliyorsunuz....değişik değişik modeller yani....kaydirigubbakcemile2

böyle uzun büyük dümdüz bişey ama ortası kocaman delik şeklinde başından geçirmek için....100 ilmek başladığını söyledi o şekilde 40 cm düz örüyomuşsun sonra ilmekleri ikiye ayırıyormuşsun falan ama ben kaçırdım devamını...

sen yada bilen arkadaşlar var mı bunu anlatabilirmisiniz ?

tam olarak anlatabildimmi bilmiyorum ama:eek:

slm bende izledim o günkü proğ. o örnek sahibinin int. adresi filizce örgü cafe veya sadece filizce idi sanırım istersen oradan bir araştır.

canımmm çok teşekkür ederim yaaa...
buldum sayende....hihoyyyt

bakın işte bu

MODELİMİZE 100 VEYA 140 ARASI
İLMEK ATIYORUZ VE BAŞLIYORUZ.
40 SANTİM ÖRDÜKTEN SONRA İLMEKLERİ İKİYE BÖLÜP AYRI AYRI
40 SANTİM DAHA ÖRÜYORUZ DAHA SONRA TÜM İLMEKLERİ BİRLEŞTİRİP
5 SANTİM DAHA ÖRÜP KAPATIYORUZ.
DAHA SONRA ETRAFINI ÖRÜMCEK İLE OYALAYIP GİYİME HAZIRLIYORUZ

7 numara şişle...

belki yapmak isteyenler olur diye eklemek istedim....

ben yapıcam hemen...çok sağol cnmma.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
yaaa çok özür dilerimmm resimler devasal boyutta çıkmışş:1shok:

nası küçültücem bilmiyorum:eek:

yaaa çok özür dilerimmm resimler devasal boyutta çıkmışş:1shok:

nası küçültücem bilmiyorum:eek:
ben sana cok tesekkur etmek istedim cunku,dun kaynanam bundan bahsetti bana ,bi methetti anlatamam,bende cok merak ettim ,dedim keske izleseydim.....simdi sen koyunca cok hosuma gitti,,,,,,,,,,,nasi yapilacaginida yazmisinhihoyyytben bunu deniycem ya,,,,,,,,,,,olursa olur ,olmazsa yer bezi yaparik.....:roflol:

peki bunu nasi bi iple yapsak ,hos durur............ve kac numara sisle.bunlarada cevap buldummu basliycam hemen...................sen ne renk yapican peki,melegim......Şeniz

Canım programı izledim evet biliyorum ama yazana kadar bulmuşsunuz:)) Resimleri silmek zorunda kaldım kusura bakma.

merhaba bana yardimci olursaniz cok ama cok sevinirim.orgu ormeyi bilirdim yani bir duz bir ters cocuklugumdan.ama ilmek nasil azaltilir kol nasil kesilir hic bilmiyorum.dogacak kizima yelek yapiyorum cok basit bir model.ama normal duz orguyu harosa ordukten sonra 8 ilmek yanlardan azaltam gerekiyor.nasil yapicam:KK43:(
ayrica siranin basinda 8 ilmek azalttiktan sonra sonunu gene normal duz orup diger taraftan baslarkenmi azaltam gerekiyor diger 8 ide...kafam cok karisti bununla ilgili bir video yada anlatim bulamadim.beni aydinlatirsaniz cok minnettar kalirimmm simdiden cok tesekkur ederimmm...

merhaba bana yardimci olursaniz cok ama cok sevinirim.orgu ormeyi bilirdim yani bir duz bir ters cocuklugumdan.ama ilmek nasil azaltilir kol nasil kesilir hic bilmiyorum.dogacak kizima yelek yapiyorum cok basit bir model.ama normal duz orguyu harosa ordukten sonra 8 ilmek yanlardan azaltam gerekiyor.nasil yapicam:KK43:(
ayrica siranin basinda 8 ilmek azalttiktan sonra sonunu gene normal duz orup diger taraftan baslarkenmi azaltam gerekiyor diger 8 ide...kafam cok karisti bununla ilgili bir video yada anlatim bulamadim.beni aydinlatirsaniz cok minnettar kalirimmm simdiden cok tesekkur ederimmm...

Canım ilmek azaltmak iki ilmeği birlikte örmektir..Böylece 'kesme' dediğimiz işlem oluşur.
Eğer imkanın varsa ördüğün yeleğin resmini ya da örneğin resmini koy, daha iyi yardımcı olua.s.rum.

Baktım canım...Diğer yerleri anlatmama gerek yok açıklayıcı zaten..Kol kesimini soruyordun ..Canım iki ilmeği birlikte örmek kesmektir..2 ilmeği ördüğünde 1 ilmek kesmiş sayılırsın.Kenardan 8 ilmek demiş, 8 defa aynı işlemi yapacaksın yani..
Kolay gelsin.

ben sana cok tesekkur etmek istedim cunku,dun kaynanam bundan bahsetti bana ,bi methetti anlatamam,bende cok merak ettim ,dedim keske izleseydim.....simdi sen koyunca cok hosuma gitti,,,,,,,,,,,nasi yapilacaginida yazmisinhihoyyytben bunu deniycem ya,,,,,,,,,,,olursa olur ,olmazsa yer bezi yaparik.....:roflol:

:roflol: alemsin canım...

ya ben bugün gittim ip almak için..baktım baktım bulamadım bir türlü...ince bir iple diyo tarifinde ama ben öyle ince ip bulamadım:1no2: bir tane aldım böyle simli falan bişey ama o da öyle o kadar ince değil....o kızın yaptığı baya ince ip demekki ki tiril tiril dökümlü duruyor...:uhm: benim aldığımla öyle durmayacak sanırım....ama deniycem yinede....

ama yer bezi yapamam canım valla 100 gr ı 5 lira kızz:1shok: 200 gr aldım ben şimdilik...bu gr la satılıyordu....

:roflol: alemsin canım...

ya ben bugün gittim ip almak için..baktım baktım bulamadım bir türlü...ince bir iple diyo tarifinde ama ben öyle ince ip bulamadım:1no2: bir tane aldım böyle simli falan bişey ama o da öyle o kadar ince değil....o kızın yaptığı baya ince ip demekki ki tiril tiril dökümlü duruyor...:uhm: benim aldığımla öyle durmayacak sanırım....ama deniycem yinede....

ama yer bezi yapamam canım valla 100 gr ı 5 lira kızz:1shok: 200 gr aldım ben şimdilik...bu gr la satılıyordu....

canim benim,burdada paha.s.ali ipler,eeh zahmetli bisey yapacaksan deymesi icin biraz kaliteli almak lazim artik...bende bi baktim bulamadim ama gene cikinca bi bakicam.......sagolasin canim,,,yapinca resmini koyarsinda goruruk,,,,,optum canim.....

kızlar bi yardım edin bana..

aldığım ip bu benim...ama o model olmuyo bunla...:çok üzgünüm:

bu biraz daha kalın bi ip...ve öyle dökümlü durmuyo örünce..simlerinden dolayı sert...
bundan başka ne yapılabilir sizcee:uhm:

resim018ne3.jpg

resim pek net değil ama...fezanın ipi bu...sparkler mi ne....

kızlar bi yardım edin bana..

aldığım ip bu benim...ama o model olmuyo bunla...:çok üzgünüm:

bu biraz daha kalın bi ip...ve öyle dökümlü durmuyo örünce..simlerinden dolayı sert...
bundan başka ne yapılabilir sizcee:uhm:

resim018ne3.jpg

resim pek net değil ama...fezanın ipi bu...sparkler mi ne....

Canım sen ne örmek istemiştin?
Ben bu ipten süveter yapmıştım kendime.Öyle kullanışlı kazak falan olmuyor bu ipten..Ancak süveter güzel oluyor.a.s.

anladım canım...evet bende öyle düşündüm...

benim istediğim böyle şal gibi bişeydi...derya baykalın programında görmüştüm....10 farklı şekilde giyilebilen bişeydi...ama bundan olmuyo işte...dökümlü durması lazım çünkü...

neyse bende böyle kolsuz bluz gibi bişey yaparım artık bundan napayım:nazar:

saol canım...

X