Önemli bir karar vermem için fikir istiyorum

Dini konular hassas konular ve herkese göre değişebilir. Kapalı olmayıp namaz kılan insan da var kapalı olup namaz kılmayan da. Tesettür konusu mezhebe göre de değiştiği için farklılık gösteriyor. Şehre göre bile farklılık gösteriyor. Sakarya ile İzmir aynı değildir mesela. Ben erkek arkadaşımdan memnunum açıkçası dindar olması iyi, bunu ahlakına yansıtıyor ama bana tesettür konusunda ısrar etmesi ağır geldi. Evlilik için önemli bir karar olduğu için benzer durumlarda evlenen var mı diye merak da ettim. O yüzden fikir almak istedim.
Herkesin yorumuna da saygı duyuyorum. Kimseyi dış görünüşüne, dinine göre yargılamam. Allah için kapanıp ibadetini eksiksiz yapanlara da saygı duyarım. Güzel ahlakla yapılan her şey ibadettir aslında.

Kesinlikle bu Adamla mutlu olamazsın.
" Tesettüre gir seni öyle alacağım " ne demek.
Afedersin ama sana ,fikrine saygısı yok sanki pazardan mal alacak.

Şöyle söyleyeyim ben namaz konusuna tesettür konusu gibi bakmıyorum kesinlikle. 5 vakit namaz kılana da imrenirim hatta keşke ben de yapabilsem. Ama tesettür konusu apayrı bir konu benim için. Sebebi de çevresel etkenler aslında. İster istemez bir ön yargı oluşturuyor. Ailemde hiç tesettürlü yok benim kapanmam nasıl karşılanır, bu durumu kaldırabilir miyim? Mutsuz olur muyum? Ailesiyle uyuşur muyum vs. bunları düşünmek beni benden alıyor işte...

Evet dini konular hassas.Ve yasak.
O yüzden hiç o konuya girmiyorum.Yoksa canım moderatorum acımaz ban yerim.Ayrıca herkes aynı inançta değil.Inanç konusu derya deniz.Başlarsak boğuluruz.
Ister kapanirsiniz ister kapanmazsiniz o sizin bileceğiniz iş.Ben onda değilim.

Sevgilinizden memnunsunuz ama sanırım yeterince değil ki buraya konu açtınız.Size psikolojik baskı yapıyor.Bu net.Tavsiye eder gibi yapıyor.Ama bu baskıdır.Ben zorla birşey yaparsanız mutsuz olursunuz diye yazdım.Burada bir sürü aynı konuyu okudum.Artık devamında ne gelecek az çok anlıyorum.Karar sizin.Ama sevgilinizin Allah için kapan demesi hikaye.Öyle düşünse bir kere söyler sonrasını size bırakırdı.Dinde zorlama olmaz.Bu kadar dindar birinin bunu bilmemesi şaşırtıcı.

Kapanmanız isteniyor, sizin ailenizde yok ve nasıl karşılanacağını düşünüyorsunuz.
Siz bunların neresindesiniz, ne aileniz ve sevgiliniz sizin herhangi bir tercihiniz üzerinde söz hakkına sahip değil ki!
Sevgiliniz istiyor diye asla böyle bir yola girilmez ya da çevreniz hoş karşılamaz diye isteğinizden vazgeçemezsiniz

Siz nerede olduğunuza karar vermelisiniz.ç, dış etkenleri silin.
Sanıyorum ki hayatınızda sevgiliniz olmasa böyle bir şeyi düşünmezdiniz.
Ben sizin yerinizde olsam, isteğim varsa din yolunda yaşamaya yönelik öncelikle diğer vecibeleri yerine getirmeye ve kendim okuyarak her şeyi öğrenmeye çalışırım.
Bundan sonra aşama zaten size tesettür konusunda karar kıldıracaktır.

Yazdıklarınızı okurken kendimi bir zindanda hissettim. Benim eşimin annesi de tesettürlü olmamı çok isterdi eminim, beni kabul etmemişlerdi zaten. Ama çok şükür ki eşim beni olduğum gibi sevmiş ki evlatlıktan reddederiz dedikleri halde benim peşimden geldi ve ailesi ile 1 sene görüşmedi. Karşınızdaki adam sizi siz olduğunuz için sevmediği sürece evlenmeyin.

O tek konu hayati bir konu. Ayni durumu yasayan arkadasim evlenmeden kapandi. 4 yil.sonra yapamiyorum diye acildi. Esinin ailesinden yemedigi hakaret kalmadi. Bu isler zorla olmaz canim. Sevgilinin kafasini sevmedim. Benim esimin ailesinde herkes tesetturlu benim disimda. Ama esim asla lafini bile etmedi. Ailesi beni ben de onlari oldugumuz gibi kabul ettik. Ancak senin sevgilin bu konuda sana saygi duymuyor. Yerimde olsaniz napardiniz demissin. Ayrilirdim net. Buna benzer konu acan birkac arkadas vardi. Evlenmis onlar ancak deli gibi pismanlar. Olmaz bu is. Dini konular zorla olmaz. O isten de hayir gelmez. Bence

Tamam kendince iyi bir sey yapmaya calısıypr olabılır ama sorun yasamanız muhtemel. Ben tesettürlüyüm. İçindenngelerek isteyerek yapman baska diger türlü sosyal hayatta her sey canını sıkar. Yaz ayında sıkıntı yasarsın. Kıyafetlerin tamamen degisiyor.onlara takarsın.cevrene takarsın bla bla.
Neden dinen senin kapalı olma sartın yok ki yanı ewliliğe maniymiş gibi yaklaşmış. Bence içinizden nasıl gelirse oyle yapın. Kendi akrabalarınız ne der diye de takılmayın.
İslam dini indiğinde birçok sahabe atalarının dinine putperestliğe arkasını dönmekte zorlandı.Akrabaları ne der diye. Ben hayattaki her seçime sınav fibi bakıyorum.kendi bakıs acım bu.
Sizin halkınızda hayırlısı olsun. Allah kitap deyip neler yapan erkekleri de goruyoruz. Allahtan korkan kadını emanet gibi gören düzgün adamları da. Allah inandığı gibi yaşayanlardan olmamızı nasip etsin inşallah.
Eş seçimi önemli bir karar. Bence iyice düaünün bir karar almadan.

Evet ailelerin yetişme tarzı farklıysa evet baskı görebilirsiniz ama ailesi uzakta olacaksa sizden sevgilinizin davranışlarına bağlı işte bir yolculuğa başlamadan gönlü tam anlamıyla kaptırmadan önce bunlara yani ailelerin hayat tarzlarına da bakmak gerekiyor mesela yine örnek vereyim ben baba evinde özgür gezerdim babam çok karışmazdı evlendim eşim öyle özgür bırakmadı o kadar daraldım ki psikolojim bile bozulmuştu kolay değil kararınızı iyi verin derim o çektiğim yılları ben bilirim çok farklı ailelerdi bakış açısı olarak

Tesettür hakkında ayet hadis gönderiyor ya sevgiliniz, namaz hakkında da gönderiyor mu?

Yani mesele sadece dediği gibi Allah'ın emri olsaydı ,namaz konusunda daha çok yönlendirme yapmalıydı. İslamin olmazsa olması namazdır çünkü.

Bu kendini dindar diye tarif eden ailelerin,kız çocuklarına namazdan önce başörtüyü gereklilik olarak göstermesine benziyor. Ben 18 yaşında kapandım mesela, ailemin de yönlendirmesi vardı bunda ama aynı ailem namaz konusunda bu yönlendirmeyi yapmadı neden çünkü toplum ve elalemin ne dediği önemliydi. Anneme derim keşke başörtü kadar namazı da anlatsaydinız bana zamanında diye.

O yüzden erkek arkadaşınız samini gelmiyor bana. Derdi Allah'ın rızası değil yani sadece o değil en azından.

Şuan için tamam dese bile ilerde bu konu için çok baskı yapacağını düşünüyorum. Allah içinse bu senin karar vereceğin bir şey 10 kere söylüyorsa bu zorlamadır. Dinde zorlama olmadığını ve bir daha bu konuyla ilgili size soru sormasını istemediğini söyleyin bence.
Hissettiğim şey ise ailesi bu konuda erkek arkadaşımıza baskı yapıyor.

Kapali bi bayan olarak canim tavsiyem kul istedi diye değil Allah istedi diye kapan sonucta nefs terbiyesinden geciyor bu is ha zamanla alışırsın nefsin kabullenir o başka alışamam kabullemem diyorsan onu da biz bilemeyiz kişiyi Allahtan sonra en iyi kendisi bilir biz ne desek boş

BEn olsam evlenmezdım acıkcası
Icımden gelmıyorsa kapanmak kımse karısamaz
Belkı tmm dıyecek evlendıkten bır sure sonra baslıycak belkı de emrıvakı yapmaya calısıcak

Kapanmak elbette güzel birşey. Bende açığım. İlerde inşallah kapanırım. Evliyim buarada. Size şöyle bir fikir vereyim biraz soğuk durun birkaç hafta felan değerinizi anlasın. Sizden vazgecemesin ve kapanma kararı da askıya alınsın.

Ben olabilecek durumları anlattım, o da hak verdi ama ben sana doğru yolu göstermeye çalışıyorum diyerek ısrar etti. Ailelerimizin çok zıt olduğunu da anlattım kendisine. Zor olacak biliyorum ama baban beni tanıyınca evlenmemize zorluk çıkarmayacak der.
Aramıza büyük bir soğukluk girdi zaten dün whatsapp'dan kısa yazıştık sonra bir şey demeden neti kapattım uyudum. Şimdi de bir şey yazmıyorum. Zaten çalışıyor ben de evde sınava hazırlanıyorum. Artık bu konunun beni meşgul etmesini istemiyorum.

Kesinlikle hayati bir konu. Sonuçta ailesiyle de iç içe olacağım onlara uyum sağlamazsam zamanla aramızın bozulmasından da korkuyorum bu yüzden net karar aşamasındayım.
O artık o kadar yıl geçti ki benim kendi fikrimle kapanmamı ummadığı için kendisi yardımcı olmaya çalışıyor. Bu yüzden de düğünden sonra bile beklemiyor düğünde tesettürlü olmamı bekliyor. Ben de bu yüzden aşırı soğudum. Tesettür konusu ciddi bir konu.

Annesinin istedikleri daha şimdiden gündemdeyse senin işin çokk zor bugün tamam kapanma derse bile yarın aynı konuyu açar yazık etme kendine bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…