- 13 Mart 2017
- 775
- 1.083
- 113
- Konu Sahibi 2Nota1Beste
-
Benim karakterimi biliyor zaten hep bir temkinliydi bu vakte kadar ters bir lafı olmadı ama ileride kendi istediği gibi tesettüre girmezsem diye tereddütte kaldığı için kapatıp alacağım dedi sonra da pişman oldu o lafa ama iş bozuldu bir kere.Ne güzel koymuşsun postayı, aferin! Kendine saygını yitirmemişsin, koca her zaman bulunur ama kendine saygını yitirmemelisin. Eğer kapalı bir çevrede yaşıyorsa kendine kapalı bir kız bulacaktı en başta. Böyle açık kız beğenip onun ailesini, düşüncelerini, yaşantısını hiçe sayıp ailesine uydurmaya çalışmasın kimse.
Tavrı , söylediği sözler hoş değil gerçekten, düğünden önce kapanmanızı istemesi de biraz elalem için istenen bir istek gibi geldi bana.Pişman olup özür diledi o laf için ama ben de o kadar bozuldum ki kopma noktam o oldu. Ben onun ahlakını sevdiğimden, sonuçta kötü bir şey istemiyor belki ileride içimden gelir de kapanırım diyerekten sürdürdüm ama bu ara ciddi ciddi son kararımı vereceğim dün zaten o yüzden mesaj attım evliliği düşünmüyorum artık.
Ben namaz konusuna asla karşı değilim mesela ama tesettür konusu bana ağır geldi kaldıramadım. Normal konularda aşırı anlayışlıdır. Davranmasını bilir, konuşmasına dikkat eder ama tesettür konusunda son konuşmalarımız noktayı koyduracak artık.
Evet ben de ailesinin etkisinde olduğunu düşünüyorum her ne kadar ailem sana karışmaz, beni sadece sen ilgilendirirsin dese de illaki ailesine uydurmak isteyecek zaten tek evlat, evlensem tek gelin ben olacağım bu yüzden temkinliyim. Evliliği toz pembe görmüyorum. Ailesiyle de evlenmiş sayılacağım. Kültür uyuşmazlığı en korktuğum şey.Tavrı , söylediği sözler hoş değil gerçekten, düğünden önce kapanmanızı istemesi de biraz elalem için istenen bir istek gibi geldi bana.
inşallah o da doğru yolu bulur kapanır da evleniriz diyor.
size bir sorum var bes vakit namaz kiliyor musunuz? mustakbel esiniz sunu bilmeli.. tesettur bes farz arasinda yok ama namaz kilmak var.. namazi oturmamis her saah kendi sabah namazina kalkan.. bir vakit kacirince vicdani sizlamayan hic bir insan tesetturu kaldiramaz bu kadar net ve iddiali konusuyorum. zor gelir agir gelir acilmak ister.. once namaz oturmali. maneviyat belli bir seviyeye gelmeli sonra diger gereklilikler yapilmali.. yurumeyi ogrenmemis bir cocugu kosu yarisina katilmaya zorlamak nisanlinizin yaptigi.. hepsi sirayla.. anladigim kadariyla maneviyatta yolun basindasiniz. ailelerinizi kiyaslayarak tahmin ediyorum oyle olmaya da bilir.. her sey sirayla adim adim.. o istedi diye kapanmaniz nasil anormalse akrabalarim ne der diye kapanmamak da ayni anormallikte.. siz once Allaha karsi sorumlusunuz sonra esinize karsi.. digerleri hep ucuncu plan.. ben sevdigim insan icin yapardim sonucta iyiye sevk ediyor belli ki sizinle cennette de bulusmak istiyor.. benim nezdimde dogru erkek obur dunyada da esiyle beraber olmak onunla cennete gitmek onsuz cennete daha gitmemek isteyen adamdir.. katilip katilmamak herkesin kendi bilecegi sey. iyi niyetinden suphem yok nisanlinizin ama izledigi yol yanlis.. sizi hazir olmadiginiz seylere surukluyor.. yumurta kapiya dayaninca degil siz flort ederken deseydi ki namaz kilalim soyle yasayalim boyle yapalim vs size sevdirmeye calistirsaydi bir seyleri damdan duser gibi olmaz bu isler. icinizden gelemzse omur boyu mutszu olursunuz dugun foto larina bakarken.Merhabalar,
Üniversiteden bu yana 5 yıldır görüştüğüm biri var. Şu an uzak şehirlerdeyiz. O memur ben ise kpss'ye hazırlanıyorum. Bu vakte kadar aramızda küçük tartışmalar, küslükler olsa da saygısını sevgisini korudu hep. Ahlak yönünden tam istediğim gibi biri bu yüzden evlilik için çok ciddiydim. O da bana karşı ciddi oldu hep. Fakat son yıllarda kısa tartışmalarımıza sebep olan tek konu var ki işin içinden çıkamıyorum. Bu konuda benzer durumu yaşayanlardan ya da tanık olanlardan özellikle fikir almak istiyorum.
O Samsunlu, ben Adanalıyım. Onun ailesi tesettürlü, benim ailemde tesettürlü hiç yok. Tesettürlülere karşı da değiller ama ben tesettüre girsem hayırdır? diyebilecek çok akrabam var.
Erkek arkadaşım da özellikle son 2 senedir tesettürün lafını ediyor. Ben istediğim için değil Allah için kapanmalısın, Kuran'a uymanı isterim vs. diyor sürekli. Ben ne karşı çıkabiliyorum ne de tamam diyebiliyordum. Her zaman tesettürlüye saygım sonsuz fakat benim içimden tesettüre girmek gelmiyor dedim. O da hak veriyordu bulunduğum çevre deniz bölgesi tesettürlü yok denecek kadar az ve akrabalarımda da hiç olmadığı için garip gelmesini normal karşılıyordu. Evlilik vakti yaklaşınca daha sık dile getirmeye başladı ve bu kararı sana bıraksam asla yapmazsın, ertelersin. Nefsine zor geliyor, ailende tesettürlü yok anlıyorum ama seni kapatıp öyle alacağım yoksa sana bırakırsam hiçbir zaman kapanmazsın dedi.
Düğünden önce tesettüre girmemi istiyor, ben en basitinden düğünde kapalı gelinlik giyecek olmam bile çok radikal bir karar dedim ve ailem, sülalem bu konuda laf ederlerse ben rahat davranamam, içimden gelmeyen bir şey yapmam yapamam dedim.
Sana iyi bir eş olacağıma inanıyorum, senin her şeyine razıyım ama açık olmana razı değilim dedi. Kendisi tek çocuk ve annesine de bu konuyu dile getirdiğinde benim için, kapansa daha iyi olur demişti (ailesi daha da çok kafama takılıyor bu yüzden kültür uyuşmazlığı da olabilir diye çok düşünüyorum) Evlenmeden, içlerine girmeden nasıl durumlarla karşılaşacağımı bile bilmiyorum. Belirsizliklerden sıkıldım artık.
Aramıza biraz soğukluk girdi şimdi bir küs bir barışık geçiyor günler.
Dün o kadar bunaldım ki, whatsapp'dan yazdım. Ailene uygun tesettürlü birini bul evlen inşallah mutlu olursun, ben sorun yaşamak istemiyorum vazgeçtim evlilikten, düşünmüyorum artık dedim. Kabul etmedi. Yazık edersin dedi. Eski muhabbete dönmeye çalıştı ben pas vermedim.
Evlenmeyi çok istiyor ben ise çok soğudum.
Bu konuda fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Yerimde olsanız ne yapardınız?
(Sizlerden ricam; hassas bir konu olduğu için gereksiz polemiğe yol açacak yorumlar yapmamanız)
.
Merhabalar,
Üniversiteden bu yana 5 yıldır görüştüğüm biri var. Şu an uzak şehirlerdeyiz. O memur ben ise kpss'ye hazırlanıyorum. Bu vakte kadar aramızda küçük tartışmalar, küslükler olsa da saygısını sevgisini korudu hep. Ahlak yönünden tam istediğim gibi biri bu yüzden evlilik için çok ciddiydim. O da bana karşı ciddi oldu hep. Fakat son yıllarda kısa tartışmalarımıza sebep olan tek konu var ki işin içinden çıkamıyorum. Bu konuda benzer durumu yaşayanlardan ya da tanık olanlardan özellikle fikir almak istiyorum.
O Samsunlu, ben Adanalıyım. Onun ailesi tesettürlü, benim ailemde tesettürlü hiç yok. Tesettürlülere karşı da değiller ama ben tesettüre girsem hayırdır? diyebilecek çok akrabam var.
Erkek arkadaşım da özellikle son 2 senedir tesettürün lafını ediyor. Ben istediğim için değil Allah için kapanmalısın, Kuran'a uymanı isterim vs. diyor sürekli. Ben ne karşı çıkabiliyorum ne de tamam diyebiliyordum. Her zaman tesettürlüye saygım sonsuz fakat benim içimden tesettüre girmek gelmiyor dedim. O da hak veriyordu bulunduğum çevre deniz bölgesi tesettürlü yok denecek kadar az ve akrabalarımda da hiç olmadığı için garip gelmesini normal karşılıyordu. Evlilik vakti yaklaşınca daha sık dile getirmeye başladı ve bu kararı sana bıraksam asla yapmazsın, ertelersin. Nefsine zor geliyor, ailende tesettürlü yok anlıyorum ama seni kapatıp öyle alacağım yoksa sana bırakırsam hiçbir zaman kapanmazsın dedi.
Düğünden önce tesettüre girmemi istiyor, ben en basitinden düğünde kapalı gelinlik giyecek olmam bile çok radikal bir karar dedim ve ailem, sülalem bu konuda laf ederlerse ben rahat davranamam, içimden gelmeyen bir şey yapmam yapamam dedim.
Sana iyi bir eş olacağıma inanıyorum, senin her şeyine razıyım ama açık olmana razı değilim dedi. Kendisi tek çocuk ve annesine de bu konuyu dile getirdiğinde benim için, kapansa daha iyi olur demişti (ailesi daha da çok kafama takılıyor bu yüzden kültür uyuşmazlığı da olabilir diye çok düşünüyorum) Evlenmeden, içlerine girmeden nasıl durumlarla karşılaşacağımı bile bilmiyorum. Belirsizliklerden sıkıldım artık.
Dün o kadar bunaldım ki, whatsapp'dan yazdım. Ailene uygun tesettürlü birini bul evlen inşallah mutlu olursun, ben sorun yaşamak istemiyorum vazgeçtim evlilikten, düşünmüyorum artık dedim. Kabul etmedi. Yazık edersin dedi. Eski muhabbete dönmeye çalıştı ben pas vermedim.
(Sizlerden ricam; hassas bir konu olduğu için gereksiz polemiğe yol açacak yorumlar yapmamanız)
.
Ramazanda kuranı hatim ettim olur da içimden kapanmak gelirse kapanırım sonuçta kötü bir yola sevk etmiyor, kendisi ibadetini yapıyor ben de ibadet ederim diyerekten ama onun bana dediği açıksan günahkar sayılırsın yönünde. Ayetler, hadisler yollayarak ikna etmeye çalıştı sürekli ben hep içimden gelmesini bekledim. Bu işler birden olmaz o da bana bunu yansıtmaya çalıştı sana tesettürlü kıyafetler alalım yavaştan alışırsın, şimdi garip gelir ama ileride alışırsın vs diyerek normalleştirmeye çalıştı ama ben artık o kadar arada kaldım ki onun ailesinin baskı yapabileceğini, benim ailemin bu duruma tepki verebileceğini düşündükçe vazgeçmek istedim.size bir sorum var bes vakit namaz kiliyor musunuz? mustakbel esiniz sunu bilmeli.. tesettur bes farz arasinda yok ama namaz kilmak var.. namazi oturmamis her saah kendi sabah namazina kalkan.. bir vakit kacirince vicdani sizlamayan hic bir insan tesetturu kaldiramaz bu kadar net ve iddiali konusuyorum. zor gelir agir gelir acilmak ister.. once namaz oturmali. maneviyat belli bir seviyeye gelmeli sonra diger gereklilikler yapilmali.. yurumeyi ogrenmemis bir cocugu kosu yarisina katilmaya zorlamak nisanlinizin yaptigi.. hepsi sirayla.. anladigim kadariyla maneviyatta yolun basindasiniz. ailelerinizi kiyaslayarak tahmin ediyorum oyle olmaya da bilir.. her sey sirayla adim adim.. o istedi diye kapanmaniz nasil anormalse akrabalarim ne der diye kapanmamak da ayni anormallikte.. siz once Allaha karsi sorumlusunuz sonra esinize karsi.. digerleri hep ucuncu plan.. ben sevdigim insan icin yapardim sonucta iyiye sevk ediyor belli ki sizinle cennette de bulusmak istiyor.. benim nezdimde dogru erkek obur dunyada da esiyle beraber olmak onunla cennete gitmek onsuz cennete daha gitmemek isteyen adamdir.. katilip katilmamak herkesin kendi bilecegi sey. iyi niyetinden suphem yok nisanlinizin ama izledigi yol yanlis.. sizi hazir olmadiginiz seylere surukluyor.. yumurta kapiya dayaninca degil siz flort ederken deseydi ki namaz kilalim soyle yasayalim boyle yapalim vs size sevdirmeye calistirsaydi bir seyleri damdan duser gibi olmaz bu isler. icinizden gelemzse omur boyu mutszu olursunuz dugun foto larina bakarken.
Malesef canım, başın çok agrir bu meseleden. Allah yardimcin olsun.Merhabalar,
.
Bende bu yorumu yapacaktım tam olarak böyle düşünüyorumsize bir sorum var bes vakit namaz kiliyor musunuz? mustakbel esiniz sunu bilmeli.. tesettur bes farz arasinda yok ama namaz kilmak var.. namazi oturmamis her saah kendi sabah namazina kalkan.. bir vakit kacirince vicdani sizlamayan hic bir insan tesetturu kaldiramaz bu kadar net ve iddiali konusuyorum. zor gelir agir gelir acilmak ister.. once namaz oturmali. maneviyat belli bir seviyeye gelmeli sonra diger gereklilikler yapilmali.. yurumeyi ogrenmemis bir cocugu kosu yarisina katilmaya zorlamak nisanlinizin yaptigi.. hepsi sirayla.. anladigim kadariyla maneviyatta yolun basindasiniz. ailelerinizi kiyaslayarak tahmin ediyorum oyle olmaya da bilir.. her sey sirayla adim adim.. o istedi diye kapanmaniz nasil anormalse akrabalarim ne der diye kapanmamak da ayni anormallikte.. siz once Allaha karsi sorumlusunuz sonra esinize karsi.. digerleri hep ucuncu plan.. ben sevdigim insan icin yapardim sonucta iyiye sevk ediyor belli ki sizinle cennette de bulusmak istiyor.. benim nezdimde dogru erkek obur dunyada da esiyle beraber olmak onunla cennete gitmek onsuz cennete daha gitmemek isteyen adamdir.. katilip katilmamak herkesin kendi bilecegi sey. iyi niyetinden suphem yok nisanlinizin ama izledigi yol yanlis.. sizi hazir olmadiginiz seylere surukluyor.. yumurta kapiya dayaninca degil siz flort ederken deseydi ki namaz kilalim soyle yasayalim boyle yapalim vs size sevdirmeye calistirsaydi bir seyleri damdan duser gibi olmaz bu isler. icinizden gelemzse omur boyu mutszu olursunuz dugun foto larina bakarken.
Ben erkek arkadaşımdan çok memnundum taa ki tesettür konusunda ısrar edene kadar. Çevremi düşünmemin sebebi de aklımda tesettür fikri yokken ve ailemde tesettürlü olmayınca durumu garipsedim.Ben farklı açıdan bakmak istiyorum olaya siz sevdiğim insan ne diyor inancım ne diyor diye kapanmıyorsunuz ailem akrabalarım çevrem ne der kapanırsam kapalı tesettürlü gelinlik giyersem arkamdan ne derler diye düşünüyorsunuz yoksa sevdiğinizin dini inancınızın ne dediğinin ne istediğinin bir önemi yok
İlk yıllar bilmiyordum ciddileşince, evlilik düşüncesi olunca evlenince kapanır mısın demişti ilk sorduğu buydu hiç düşünmedim ailemde de tesettürlü yok demiştim. Hatta ben sevgili olmayı bile o Samsunlu ben Adanalıyım diye reddetmek istemiştim.Baştan bu isteğini bilip devam ettiysen sen onun 5 yılını. Yok yeni haberin olduysa bu isteğinin o senin 5 yılını heba etmiş oldu. İlişkileri sağlıklı yapan ilerde de birbirimize uyum sağlayabilirmiyiz sorusudur. Artık istemiyorsan zararın neresinden dönersen kardır mantığını devreye sokucaksın
malesef dogru yol da olsa sevgiyle istekle hevesle olur. zorlamayla olmaz..Ramazanda kuranı hatim ettim olur da içimden kapanmak gelirse kapanırım sonuçta kötü bir yola sevk etmiyor, kendisi ibadetini yapıyor ben de ibadet ederim diyerekten ama onun bana dediği açıksan günahkar sayılırsın yönünde. Ayetler, hadisler yollayarak ikna etmeye çalıştı sürekli ben hep içimden gelmesini bekledim. Bu işler birden olmaz o da bana bunu yansıtmaya çalıştı sana tesettürlü kıyafetler alalım yavaştan alışırsın, şimdi garip gelir ama ileride alışırsın vs diyerek normalleştirmeye çalıştı ama ben artık o kadar arada kaldım ki onun ailesinin baskı yapabileceğini, benim ailemin bu duruma tepki verebileceğini düşündükçe vazgeçmek istedim.
Kültür uyuşmazlığından çok korkuyorum zaten farklı memleketlerden olmamız bile beni hep düşündürdü. O bana arada bir söyler benimle evlenmesen bile ben yine senin kapanmanı isterim diye sonuçta Allah'la senin aranda ben sana tesettüre girme diyemem bunun hesabını ahirette veremem demişliği var.En sinir olduğum şey. Kadına kapanma konusunda baskı yapılması.Bu haliyle evlenirseniz tek sorununuz tesettür olarak kalmayacaktır. Yaşam tarzlarınız, hayata bakış açınız ve beklentileriniz bile farklı olabilir. Bir arada yaşamadan anlayamayacağınız şeyler, evlenince sorun olarak karşınıza çıkabilir.
Evlilik iki tarafın büyük ölçüde uyum yakalamasıyla sürdürülebilir bir şey.Şimdiden yapılan bu dayatmalarla bu iş ikiniz içinde hayırlı sonuçlar getirmez diye düşünüyorum.
Beni değiştirmeye çalışma dediğimde bu lafıma karşı çıkmıştı. Ben seni değiştirmek için değil ki Allah'ın emrine uyman için iyiliğin için söylemek zorundayım kusura bakma yoksa ahirette hesabını veremem dedi. Her şeyine razı gelirim ama açıklığına razı değilim dedi.ben kapalıyım hayatımdakı kişi dese ki bizim aileye yakısmıyorsun senin başını açıp öyle alacağım. arkama bakmadan uzaklaşırım. seninki de o hesap. ailesine uygun değilsen ayrılsın senden. neden seni değiştirmeye çalısıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?