• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önemli bir karar vermem için fikir istiyorum

Evet ailelerin yetişme tarzı farklıysa evet baskı görebilirsiniz ama ailesi uzakta olacaksa sizden sevgilinizin davranışlarına bağlı işte bir yolculuğa başlamadan gönlü tam anlamıyla kaptırmadan önce bunlara yani ailelerin hayat tarzlarına da bakmak gerekiyor mesela yine örnek vereyim ben baba evinde özgür gezerdim babam çok karışmazdı evlendim eşim öyle özgür bırakmadı o kadar daraldım ki psikolojim bile bozulmuştu kolay değil kararınızı iyi verin derim o çektiğim yılları ben bilirim çok farklı ailelerdi bakış açısı olarak
Ailesi şu an uzakta fakat evlendikten sonra Samsun'a gitme durumumuz olabilir. Ben de onun gibi memur olmaya çalışıyorum ki sadece onun lafıyla bir yerlere gitmeye gerek kalmasın benim de söz hakkım olsun diyorum. Yoksa tek çalışan o olursa benim yönlendirmem yanlış olacak. Sonuçta kurulu düzen var Samsun'da. Ben hayır gitmeyelim desem ters düşeceğim.
Tesettür hakkında ayet hadis gönderiyor ya sevgiliniz, namaz hakkında da gönderiyor mu?

Yani mesele sadece dediği gibi Allah'ın emri olsaydı ,namaz konusunda daha çok yönlendirme yapmalıydı. İslamin olmazsa olması namazdır çünkü.

Bu kendini dindar diye tarif eden ailelerin,kız çocuklarına namazdan önce başörtüyü gereklilik olarak göstermesine benziyor. Ben 18 yaşında kapandım mesela, ailemin de yönlendirmesi vardı bunda ama aynı ailem namaz konusunda bu yönlendirmeyi yapmadı neden çünkü toplum ve elalemin ne dediği önemliydi. Anneme derim keşke başörtü kadar namazı da anlatsaydinız bana zamanında diye.

O yüzden erkek arkadaşınız samini gelmiyor bana. Derdi Allah'ın rızası değil yani sadece o değil en azından.
Evet tesettür kadar ısrarcı olmasa da 5 vakit namaz hakkında da ısrar eder arada bir Allah sana da nasip etsin der. Kendisinden örnek veriyor 4 yıldır ben de düzenli kılıyorum 5 vakit senin de kılmanı isterim diyor ama şu an gündemdeki konumuz tesettür. Ben namaza asla bir şey diyemem ben de çok istiyorum dedim. İnşallah kapanmayı da iste dua et kapanman için ben sana ediyorum sen de kendine et diyor. Orada duruyorum işte. Çevresel faktörler de beni çok etkiliyor. Aile yaşantımda da görmediğim için garipsiyorum.

Şuan için tamam dese bile ilerde bu konu için çok baskı yapacağını düşünüyorum. Allah içinse bu senin karar vereceğin bir şey 10 kere söylüyorsa bu zorlamadır. Dinde zorlama olmadığını ve bir daha bu konuyla ilgili size soru sormasını istemediğini söyleyin bence.
Hissettiğim şey ise ailesi bu konuda erkek arkadaşımıza baskı yapıyor.
Ben de bu kadar ısrarına karşılık ailesini dile getirdim ama itiraz etti hayır ailem bana da sana da karışmaz. Ben senin eşin olacaksam sana doğruyu göstermek zorundayım. Allah'ın emri olmasa ben sana kapan demezdim diyor.
Kapali bi bayan olarak canim tavsiyem kul istedi diye değil Allah istedi diye kapan sonucta nefs terbiyesinden geciyor bu is ha zamanla alışırsın nefsin kabullenir o başka alışamam kabullemem diyorsan onu da biz bilemeyiz kişiyi Allahtan sonra en iyi kendisi bilir biz ne desek boş
Aynen öyle ben başkalarının lafına bakarak hareket eden bir insan değilim. İçimden gelseydi şimdiye kadar kapanırdım ama çevrem de beni etkiliyor bu aşamada. Deniz bölgesinde yaşıyorum üstelik. Burada tesettüre girsem kendimi rahat hissedemeyeceğim onun da farkındayım. Sülalemde de tesettürlü yok yani. İçimden gelirse kapanırım elbette ama önce benim istekli olmam lazım. Bu konuda ne çok katı olabiliyorum ne de kapanırım ya niye olmasın ki diyebiliyorum.

Evlenmeyin. Hatta kimse evlenmesin şu devirde. Evlenenler bin pisman bknz: ben.
Gezin tozun keyfinize bakin.

Bence evlenmeyin ya dinde zorlama yoktur derler baskı yapıyor size bu sekilde.. Benim esimin butun ailesi kapalı ama bana biriside kalkıp demedi acikligimla ilgili bisey. Gayet istedigimi giyiyorum olmasi gereken bu zaten. Sizi seven insan oldugunuz gibi kabul eder, etmeli

BEn olsam evlenmezdım acıkcası
Icımden gelmıyorsa kapanmak kımse karısamaz
Belkı tmm dıyecek evlendıkten bır sure sonra baslıycak belkı de emrıvakı yapmaya calısıcak
Evet her ihtimali düşünüyorum zaten o yüzden bu kararsızlığım.
Kapanmak elbette güzel birşey. Bende açığım. İlerde inşallah kapanırım. Evliyim buarada. Size şöyle bir fikir vereyim biraz soğuk durun birkaç hafta felan değerinizi anlasın. Sizden vazgecemesin ve kapanma kararı da askıya alınsın.
Şu an bayağı soğukluk var aramızda. Görüşmelerimi de azalttım. O yazarsa kısa cevap veriyorum o kadar. Zaten memur çalıştığı için gün boyu görüşmüyoruz akşamları sadece. Onda da ilk yazan ben olmuyorum. 3-4 gündür böyleyiz.
Annesinin istedikleri daha şimdiden gündemdeyse senin işin çokk zor bugün tamam kapanma derse bile yarın aynı konuyu açar yazık etme kendine bence
Tek evlat oluşu da beni çok düşündürüyor. Annesinin lafına illa ki bakacak o sebeple mutsuz bir evlilik yaşamaktan korkuyorum.

Merhabalar,
Üniversiteden bu yana 5 yıldır görüştüğüm biri var. Şu an uzak şehirlerdeyiz. O memur ben ise kpss'ye hazırlanıyorum. Bu vakte kadar aramızda küçük tartışmalar, küslükler olsa da saygısını sevgisini korudu hep. Ahlak yönünden tam istediğim gibi biri bu yüzden evlilik için çok ciddiydim. O da bana karşı ciddi oldu hep. Fakat son yıllarda kısa tartışmalarımıza sebep olan tek konu var ki işin içinden çıkamıyorum. Bu konuda benzer durumu yaşayanlardan ya da tanık olanlardan özellikle fikir almak istiyorum.
O Samsunlu, ben Adanalıyım. Onun ailesi tesettürlü, benim ailemde tesettürlü hiç yok. Tesettürlülere karşı da değiller ama ben tesettüre girsem hayırdır? diyebilecek çok akrabam var.
Erkek arkadaşım da özellikle son 2 senedir tesettürün lafını ediyor. Ben istediğim için değil Allah için kapanmalısın, Kuran'a uymanı isterim vs. diyor sürekli. Ben ne karşı çıkabiliyorum ne de tamam diyebiliyordum. Her zaman tesettürlüye saygım sonsuz fakat benim içimden tesettüre girmek gelmiyor dedim. O da hak veriyordu bulunduğum çevre deniz bölgesi tesettürlü yok denecek kadar az ve akrabalarımda da hiç olmadığı için garip gelmesini normal karşılıyordu. Evlilik vakti yaklaşınca daha sık dile getirmeye başladı ve bu kararı sana bıraksam asla yapmazsın, ertelersin. Nefsine zor geliyor, ailende tesettürlü yok anlıyorum ama seni kapatıp öyle alacağım yoksa sana bırakırsam hiçbir zaman kapanmazsın dedi.
Düğünden önce tesettüre girmemi istiyor, ben en basitinden düğünde kapalı gelinlik giyecek olmam bile çok radikal bir karar dedim ve ailem, sülalem bu konuda laf ederlerse ben rahat davranamam, içimden gelmeyen bir şey yapmam yapamam dedim.
Sana iyi bir eş olacağıma inanıyorum, senin her şeyine razıyım ama açık olmana razı değilim dedi. Kendisi tek çocuk ve annesine de bu konuyu dile getirdiğinde benim için, kapansa daha iyi olur demişti (ailesi daha da çok kafama takılıyor bu yüzden kültür uyuşmazlığı da olabilir diye çok düşünüyorum) Evlenmeden, içlerine girmeden nasıl durumlarla karşılaşacağımı bile bilmiyorum. Belirsizliklerden sıkıldım artık.
Aramıza biraz soğukluk girdi şimdi bir küs bir barışık geçiyor günler.
Dün o kadar bunaldım ki, whatsapp'dan yazdım. Ailene uygun tesettürlü birini bul evlen inşallah mutlu olursun, ben sorun yaşamak istemiyorum vazgeçtim evlilikten, düşünmüyorum artık dedim. Kabul etmedi. Yazık edersin dedi. Eski muhabbete dönmeye çalıştı ben pas vermedim.
Evlenmeyi çok istiyor ben ise çok soğudum.
Bu konuda fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Yerimde olsanız ne yapardınız?
(Sizlerden ricam; hassas bir konu olduğu için gereksiz polemiğe yol açacak yorumlar yapmamanız)
.
Seni kapatıp öyle alacağım lafı çok tuhafıma gitti.benim eşimde evlenmeden önce kapamamı istedi fakat asla zorlama yapmadı ve ben açıkken gelin oldum istediğim gelinligide giydim istediğim gibide oynadım dugunumde(buarada bizimkilerinde çoğu kapali).ama benim içim De unvden mezun olaliberi kapanma isteği vardı ve sonradan kapandım.cok sıkıldım bunaldim çok zor alıştım ama şuan alıştım sayılır(2yil oldu) zor tabiki kaç sene açık geziyorsun..Ama kimseyi sınırlarına sokma bu kocan bile olsa.hazir değilim veya istemiyorum kapanmak de(kararın nasılsa) net ol kararinin arkasinda dur ona gore yol alınsın

Bence evlenmeyin ya dinde zorlama yoktur derler baskı yapıyor size bu sekilde.. Benim esimin butun ailesi kapalı ama bana biriside kalkıp demedi acikligimla ilgili bisey. Gayet istedigimi giyiyorum olmasi gereken bu zaten. Sizi seven insan oldugunuz gibi kabul eder, etmeli
Çok söyledim ona da, beni böyle gördün beğendin ilk zamanlar hiç lafını da etmedin kapanmanın diye. Ailene uygun birini istemekte haklısın belki ama benim de ailemde hiç yok garip geliyor dediğimde hak verdi ama ara ara tesettür lafını getirince ve son günlerde ısrarcı davranınca koptuk.

Bu adam kendisiyle çelişiyor hem "Sadece Allah için kapanmalısın" diyor hem de "Ben evlenmeden önce kapanmanı isterim" diyor.
Ben kendi isteğim ve kararımla kapandım ama benden önce çevre baskısı ya da bir anlık hevesle kapanan bütün arkadaşlarım açıldı. Bu tür konularda zorlama olmaz. İçinizden gelir, hazır hissedersiniz kapanırsınız ama elin adamı için sakın yapmayın bunu.

Seni kapatıp öyle alacağım lafı çok tuhafıma gitti.benim eşimde evlenmeden önce kapamamı istedi fakat asla zorlama yapmadı ve ben açıkken gelin oldum istediğim gelinligide giydim istediğim gibide oynadım dugunumde(buarada bizimkilerinde çoğu kapali).ama benim içim De unvden mezun olaliberi kapanma isteği vardı ve sonradan kapandım.cok sıkıldım bunaldim çok zor alıştım ama şuan alıştım sayılır(2yil oldu) zor tabiki kaç sene açık geziyorsun..Ama kimseyi sınırlarına sokma bu kocan bile olsa.hazir değilim veya istemiyorum kapanmak de(kararın nasılsa) net ol kararinin arkasinda dur ona gore yol alınsın
Evet o lafına bozulup soğudum en çok. Özür de diledi yanlış bir cümle kurdum dedi ama evlilik düşüncemi sildi diyebilirim.
Ben ona şu an kapanmayı hiç düşünmüyorum içimden gelse zaten senin demene gerek kalmazdı dedim defalarca ama o sana bırakırsam sen hayatta kapanmazsın diyerek ısrar ediyor. Düğün öncesi kapanmamı isteme sebeplerinden birisi de bu. Sevgili olduğumuz ilk vakitlerde ikimiz de okuyorduk ısrarı falan yoktu konusu da açılmıyordu 1 kere sordu kapanmayı düşünür müsün diye, ben de bilmem hiç düşünmedim demiştim. Ama bu sene çok dile getirmeye başladı.

Bu adam kendisiyle çelişiyor hem "Sadece Allah için kapanmalısın" diyor hem de "Ben evlenmeden önce kapanmanı isterim" diyor.
Ben kendi isteğim ve kararımla kapandım ama benden önce çevre baskısı ya da bir anlık hevesle kapanan bütün arkadaşlarım açıldı. Bu tür konularda zorlama olmaz. İçinizden gelir, hazır hissedersiniz kapanırsınız ama elin adamı için sakın yapmayın bunu.
Evet bu sene çok ısrar etmeye başladı. Ben kendisine şimdi kapansam ve mutsuz olup alışamazsam sonradan açılırsam o daha kötü olmayacak mı dediğimde de o daha kötü tabi ki isteyerek kapanırsan açılmazsın zaten doğru olan budur, kendin için dua et inşallah nasip olur ben de sana çok dua ediyorum der.
Sakarya'da okudum orada sonradan tesettüre giren arkadaşlarım oldu. Sonradan açılan arkadaşlarım da oldu. Zaten şehir olarak tesettürlü çok orada ben oradayken daha olumluydum diyebilirim ama şimdi ailemin yanına geldim. Çevremde tesettürlü yok. Ailemde de yok. Ben tesettüre girsem kafam rahat kalmaz. Çok karşı değiller ama olumlu da bakacaklarını zannetmiyorum hele ki evlensem direk eş adayım yüzünden olduğunu anlayacaklar. Bu durum beni rahatsız eder.

Sevgilin çok bencil. Tesettüre girmek tamamen senin hayatını ilgilendiren bir karar. Kapalılıkla beraber ister istemez bir sorumluluk da gelecek üzerine. Evlilik için iki tarafta farklı fedakarlıklar yapar tamam ama bu isteği çok çok farklı. Sana iyi bir eş olurum diyor ama senin yaşam tarzına düşüncene saygı duymuyor. Bu da bir tezat.

Şu da geldi aklıma. Kapanmasanızda sosyal yönden de sorun yaşayabilirsiniz, mesela kadınlı erkekli bir arkadaş muhabbetiniz olmayabilir.Ya da arkadaş içinde yaptığınız konuşmalardan başka manalar çıkarabilir. Ben eşimde yaşamadım da kv de yaşadım mesela. Bir karı koca arkadaşlarımızla sohbet ederken kv de yanımızdaydı (doğumumdan dolayı gelmişti) arkadaşımızın doğumu ile ilgili konuşuyorduk açılma olmadığından falan bahsedildi. Hatta kızın eşi bahsetti bu konudan benim eşim de var. Bizim için çok normaldi arkadaşlarımızla bu sohbet çünkü ortada doğum gibi muhteşem bir olay var. Kimse kızın rahim ağzını falan düşlemiyor bu konu konuşulurken ama kv onlar gittikten sonra arkadaşımın eşi bu konudan bahsederken çok utandığını söyledi. Onlara göre günah çünkü erkekler yanında bu tip konuşmalar . Sahile gidelim biraz hava almaya dedik onu da gezdirelim istedik, denize girenler var mıdır diye sordu mesela. Yani eğer özgür bir bakış açısı ile yetiştiyseniz, hele ki eşiniz bu tip baskılar yaparken bir de ailesinin yaşadığı şehre yerleşirseniz çok zorlanırsanız. Allah tan ben uzaktayım 😊

Evet her ihtimali düşünüyorum zaten o yüzden bu kararsızlığım.

Şu an bayağı soğukluk var aramızda. Görüşmelerimi de azalttım. O yazarsa kısa cevap veriyorum o kadar. Zaten memur çalıştığı için gün boyu görüşmüyoruz akşamları sadece. Onda da ilk yazan ben olmuyorum. 3-4 gündür böyleyiz.

Tek evlat oluşu da beni çok düşündürüyor. Annesinin lafına illa ki bakacak o sebeple mutsuz bir evlilik yaşamaktan korkuyorum.
Tabi annesinin gözü kulağı sizin evliliğinizde olur ki bence sadece aileler değil sizin de düşünce yapınız birbirini tutmuyor daha yolun başındayken geleceğinizi düşünerek yol alın.

İşte ailesi tümden örtülü olan erkekler bu konuda çok katı olurlar. O yüzden bir erkekle sevgili olacaksanız önce ailesine bakın diyorum hep genç kızlara.. çünkü bu ailesi böyle olan tipler açık kız peşinde koşmayı çok severler. ailesi örtülüyse hemen uzaklaşıyorum ben.. gitsin kendi ailesine uygun kız bulsun.
ailesi tam tersi olan bir erkek tutup başörtülü kız peşinde koşuyor mu?
bu tiplerin derdi ne peki?
açığı kapatınca cennetlik olduklarını zannediyorlar.. öyle saçma bir inanışları var. o çevreden geldim çünkü vaazlarda bu gibi şeyler anlatılırdı.

Bir de ayet hadis yollayarak iyice seni baskı altına almaya çalışıyor sanki dinde böyle bir kural varmış gibi.
Daha deniz ürünlerinin helalliği haramlığı konusunda anlaşamıyor islam dünyası tutmuş doğru bu diye kafasına göre ayet hadis yollayıp seni baskılamaya çalışıyor. Yazık..

Bir de yapabilir miyim filan diyorsun kendince o böyle bir şey istemese aklına bile gelmeyecek bir şey için neden kendini kasıyorsun?
baksana baskı altındasın resmen. olurunu sorguluyorsun.
bunlar daha başlangıç..

Sen ona uyum sağlamaya çalışacağına biraz da o sana uyum sağlasa?
dindar erkeklerle olmuyor işte. bir yerden hep sıkıntı çıkarıyorlar çünkü alıştıkları kültür onları hep buna zorluyor.

yol yakınken uzaklaş. ayet hadis de girmiş işin içine laçkalaşmış.

Aynısını dedim hatta senin çevrende tesettürlü çok dedim onlara yönel, beni bekleme vakit kaybetme, mutsuz olma benimle dedim.
O da niye bu kadar zorluyorsun ki ben sadece seni istiyorum seni çok seviyorum, vazgeçemiyorum ne yapayım dedi.
Vazgeçemiyorsa sizi olduğunuz gibi kabullensin neden kalıplara sokmaya çalışıyor. Sizde ondan böyle büyük radikal bir karar almasını bekliyor musunuz? Bugün bunu isteyen yarın evlenince daha büyük şeyler ister ve sürekli sizi ezer. Lütfen boyun eğmeyin. Sizi olduğunuz gibi kabullenecek bir çok aday bulabilirsiniz. Evlenince geri dönüşü sancılı oluyor. Çok şey götürüyor insandan.

Merhabalar,
Üniversiteden bu yana 5 yıldır görüştüğüm biri var. Şu an uzak şehirlerdeyiz. O memur ben ise kpss'ye hazırlanıyorum. Bu vakte kadar aramızda küçük tartışmalar, küslükler olsa da saygısını sevgisini korudu hep. Ahlak yönünden tam istediğim gibi biri bu yüzden evlilik için çok ciddiydim. O da bana karşı ciddi oldu hep. Fakat son yıllarda kısa tartışmalarımıza sebep olan tek konu var ki işin içinden çıkamıyorum. Bu konuda benzer durumu yaşayanlardan ya da tanık olanlardan özellikle fikir almak istiyorum.
O Samsunlu, ben Adanalıyım. Onun ailesi tesettürlü, benim ailemde tesettürlü hiç yok. Tesettürlülere karşı da değiller ama ben tesettüre girsem hayırdır? diyebilecek çok akrabam var.
Erkek arkadaşım da özellikle son 2 senedir tesettürün lafını ediyor. Ben istediğim için değil Allah için kapanmalısın, Kuran'a uymanı isterim vs. diyor sürekli. Ben ne karşı çıkabiliyorum ne de tamam diyebiliyordum. Her zaman tesettürlüye saygım sonsuz fakat benim içimden tesettüre girmek gelmiyor dedim. O da hak veriyordu bulunduğum çevre deniz bölgesi tesettürlü yok denecek kadar az ve akrabalarımda da hiç olmadığı için garip gelmesini normal karşılıyordu. Evlilik vakti yaklaşınca daha sık dile getirmeye başladı ve bu kararı sana bıraksam asla yapmazsın, ertelersin. Nefsine zor geliyor, ailende tesettürlü yok anlıyorum ama seni kapatıp öyle alacağım yoksa sana bırakırsam hiçbir zaman kapanmazsın dedi.
Düğünden önce tesettüre girmemi istiyor, ben en basitinden düğünde kapalı gelinlik giyecek olmam bile çok radikal bir karar dedim ve ailem, sülalem bu konuda laf ederlerse ben rahat davranamam, içimden gelmeyen bir şey yapmam yapamam dedim.
Sana iyi bir eş olacağıma inanıyorum, senin her şeyine razıyım ama açık olmana razı değilim dedi. Kendisi tek çocuk ve annesine de bu konuyu dile getirdiğinde benim için, kapansa daha iyi olur demişti (ailesi daha da çok kafama takılıyor bu yüzden kültür uyuşmazlığı da olabilir diye çok düşünüyorum) Evlenmeden, içlerine girmeden nasıl durumlarla karşılaşacağımı bile bilmiyorum. Belirsizliklerden sıkıldım artık.
Aramıza biraz soğukluk girdi şimdi bir küs bir barışık geçiyor günler.
Dün o kadar bunaldım ki, whatsapp'dan yazdım. Ailene uygun tesettürlü birini bul evlen inşallah mutlu olursun, ben sorun yaşamak istemiyorum vazgeçtim evlilikten, düşünmüyorum artık dedim. Kabul etmedi. Yazık edersin dedi. Eski muhabbete dönmeye çalıştı ben pas vermedim.
Evlenmeyi çok istiyor ben ise çok soğudum.
Bu konuda fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Yerimde olsanız ne yapardınız?
(Sizlerden ricam; hassas bir konu olduğu için gereksiz polemiğe yol açacak yorumlar yapmamanız)
.
Koşarak uzaklaş

Allahım ya , ne yazsam ağzım bozuluyor.. Bitmedi egolarını kadın bedeni üstünden sürdürmeleri insanların.
İstemediğin hiç bir şey yapma ve seni buna zorlayan insanlar arkadaşın bile olsa yanında tutma diyeceğim ki sen burada eş seçiminden bahsediyorsun. Yapma lütfen

Sakın bu adamla evlenmeyin aksi halde çok mutsuz olursunuz. Senin her şeyine razıyım ama açık olmana razı değilim cümlesi aslında her şeyinize razı olmadığınızı gösteriyor. Size saygısız olmayan sizi değiştirmeye çalışan bir adamla evlilik düşünmeyin derim hatta birlikte geçen her dakikanıza yazık. Allah için kapanıp kapanmamaya karar vermek size kalmış. Ben istediğim için değil demesine inanmayın gayet kendi istiyor

Sevgilin çok bencil. Tesettüre girmek tamamen senin hayatını ilgilendiren bir karar. Kapalılıkla beraber ister istemez bir sorumluluk da gelecek üzerine. Evlilik için iki tarafta farklı fedakarlıklar yapar tamam ama bu isteği çok çok farklı. Sana iyi bir eş olurum diyor ama senin yaşam tarzına düşüncene saygı duymuyor. Bu da bir tezat.
Benim karakterimi de bildiği halde düğünde bile tesettürlü olmamı bekliyor. İçimden gelmeyen bir şeyi sırf biri istedi diye yapmam zaten dediğiniz gibi saygı duysa zaten bu kadar soğutmazdı kendinden.
Şu da geldi aklıma. Kapanmasanızda sosyal yönden de sorun yaşayabilirsiniz, mesela kadınlı erkekli bir arkadaş muhabbetiniz olmayabilir.Ya da arkadaş içinde yaptığınız konuşmalardan başka manalar çıkarabilir. Ben eşimde yaşamadım da kv de yaşadım mesela. Bir karı koca arkadaşlarımızla sohbet ederken kv de yanımızdaydı (doğumumdan dolayı gelmişti) arkadaşımızın doğumu ile ilgili konuşuyorduk açılma olmadığından falan bahsedildi. Hatta kızın eşi bahsetti bu konudan benim eşim de var. Bizim için çok normaldi arkadaşlarımızla bu sohbet çünkü ortada doğum gibi muhteşem bir olay var. Kimse kızın rahim ağzını falan düşlemiyor bu konu konuşulurken ama kv onlar gittikten sonra arkadaşımın eşi bu konudan bahsederken çok utandığını söyledi. Onlara göre günah çünkü erkekler yanında bu tip konuşmalar . Sahile gidelim biraz hava almaya dedik onu da gezdirelim istedik, denize girenler var mıdır diye sordu mesela. Yani eğer özgür bir bakış açısı ile yetiştiyseniz, hele ki eşiniz bu tip baskılar yaparken bir de ailesinin yaşadığı şehre yerleşirseniz çok zorlanırsanız. Allah tan ben uzaktayım 😊
Sosyal yönden okul vakti iyiydi yani okuldan erkek arkadaşlarımla cafede falan otururdum bazı vakitler tek görürdü bir şey demezdi de bana aşırı güvenir, şizofrene bağlamaz çoğu durumu ama evlenince farklılaşabilir. Hele ki tesettüre girsem illaki kısıtlanacağım şeyler olur. Kendisinden olmasa da annesinden olur gibi.
Ben çok önceden beri söylerim. Benim özgürlükçü yapım var kısıtlanmaya gelemem vs. derim.

Tabi annesinin gözü kulağı sizin evliliğinizde olur ki bence sadece aileler değil sizin de düşünce yapınız birbirini tutmuyor daha yolun başındayken geleceğinizi düşünerek yol alın.
2 ay önce askerden geldi o vakitten beri evlilik konusu gündemde zaten ailesi bir an önce başını bağlama peşinde hatta kuzeni falan görücü bulmak istemiş o da benim resmimi atmış whatsapp'dan güzel kızmış hadi inşallah Allah tamamına erdirsin demiş.
Bu durumlardan sonra da soğudum boşuna beni beklesin istemiyorum. O şu an neredeyse evliliğe hazır. Ben daha temmuzda sınava gireceğim. Kazanmadan da ciddi bir adım atayım istemiyorum.
İşte ailesi tümden örtülü olan erkekler bu konuda çok katı olurlar. O yüzden bir erkekle sevgili olacaksanız önce ailesine bakın diyorum hep genç kızlara.. çünkü bu ailesi böyle olan tipler açık kız peşinde koşmayı çok severler. ailesi örtülüyse hemen uzaklaşıyorum ben.. gitsin kendi ailesine uygun kız bulsun.
ailesi tam tersi olan bir erkek tutup başörtülü kız peşinde koşuyor mu?
bu tiplerin derdi ne peki?
açığı kapatınca cennetlik olduklarını zannediyorlar.. öyle saçma bir inanışları var. o çevreden geldim çünkü vaazlarda bu gibi şeyler anlatılırdı.

Bir de ayet hadis yollayarak iyice seni baskı altına almaya çalışıyor sanki dinde böyle bir kural varmış gibi.
Daha deniz ürünlerinin helalliği haramlığı konusunda anlaşamıyor islam dünyası tutmuş doğru bu diye kafasına göre ayet hadis yollayıp seni baskılamaya çalışıyor. Yazık..

Bir de yapabilir miyim filan diyorsun kendince o böyle bir şey istemese aklına bile gelmeyecek bir şey için neden kendini kasıyorsun?
baksana baskı altındasın resmen. olurunu sorguluyorsun.
bunlar daha başlangıç..

Sen ona uyum sağlamaya çalışacağına biraz da o sana uyum sağlasa?
dindar erkeklerle olmuyor işte. bir yerden hep sıkıntı çıkarıyorlar çünkü alıştıkları kültür onları hep buna zorluyor.

yol yakınken uzaklaş. ayet hadis de girmiş işin içine laçkalaşmış.
Evet çok haklısınız. Kız kardeşimle de bu durumu konuştum, o da sen baskıya gelemezsin, özgür ol boş ver, böyle kabullenmiyorsa gitsin bulsun senden iyisini dedi. Daha da soğuyorum artık.

Back
X