Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

merhabalar aynı sıkıntı bizde de var bir kaç gündür aksam 7 den gece 12 ye kadar uyutamıyorum.İlk başlarda geceden sabaha sorun yaşıyorduk şimdi akşam ile gece arasında uyuyamama durumu hasıl oldu. Ne yapacağımı şaşırdım acaba sütüm akşama doğru azalıyormu diye düşünüp yanında tekrar mama takviyesi yapmaya başladım.Kendi sütümü arkasından mama vermeye çalışıyorum bu sefer de nerdeyse yarım saat hıçkırmaya başlıyor. Keşke bebeklerde iki yaşına kadar üzerlerinde yanıp sönen bir sinyal olsa acıkınca yeşil doyunca kırmızı gazı olunca sarı falan yansa:)

valla süper fikirmiş ya bizde dün gece uykusuzduk ama bi problem var biz alttan üsten gazımızı durmadan çıkarıyoruz kakada sabha kadar en az 4 sefer oluyo ama arada huysuzlanıyor böğle

Gercekten harika bi fikir keske olsa ben doktorla gorustum kolik olmus bebegn dedi. Kolik hergun ayni anda baslayan gaz sancilari demekmiam gecer 3 aya kadar dedi agladigi zamn oldugu ortami degisrir,dus aldir yada emzik ver rahatlatir birtaz olsun dediam bakalim bu aksam denicem hangisi sakinlestircek. Ben bazen terasa cikariyorum acik havada da sakinlesiyor. Senin bebeginin aclikla alakasi yok bence mamayida cok verme biberona alistimi memeni almasi zor surekli emzir sutun mutlaka gelir. Benimde ilk baslarda gelmiyordu sutum ama pompayla sagdim surekli sonra baya gelmeye basladi.

Ayni duygulari yasiyoruz tabi:))
Ben sezeryanla dogum yaptim cnm, o yuzden dikislerimiz farkli yerlerde. Hareket etmek zor tabi benim icin daha altini falan degsemedim ben annem yapiyor sagolsun herseyini.
Bizim keyifci bey goguslerimi begenmihor, tutturamiyorum birtrlu 😔 sagip verince biberonla cuk cuk goturuyor. Nasil tutturabilirim onerileriniz varsa bekliyorum kizlarrrr[\B]

sağol canım inşallah artar benim de ben de içiyorum humana dan
bez olarak ben de prima kullanıyorum ama en iyisi o demişlerdi siz ne kullanıyosunuz peki
Bir de bazen yedikten sonra kustuğu zaman burnundan da çıkıyor çok korkuyorum bu normal mi acaba

canım ben de tutturamıyordum avent'in silikon göğüs ucundan aldım şimdi onunla daha rahat tutuyor

Benimde sag gogsumu emiyordu solu emmiyordu bi kac saat ac biraktim sonra sol gogsumu verdim ilk simdi ondanda cok guzel emiyor cnm

evet aynı seylerı yasıyoruz canım,emzırdıkten sonra mama hazırlamaya kosturuyoruz yoksa yırtıyor kendını dediğin gibi bıraz da psıkolojık,keyfım pek yok bu aralar bazı sorunlardan öturu.ben uyurken sutumu sagıyorum mama yerıne onu verıyorum bazen.mumkun mertebe mamaya dusmemeye calısıyorum ama bazen hakıkaten yapacak bır sey kalmıyor mamadan baska.
bebeğim 5dk uyuyor uyanıyor
sürekli emmek istiyor şütüm yetmiyor
mama vermiyorum çay içiyorum pilav yiyorum of
bana yardım edin

hayatım hepımızde hemen hemen aynı sorun var.sen daha yenı dogum yaptın dur hemen panıkleme.gelir inşallah

canım ben prima yenıdoğan aktif bebeyı kullanıyorum.henuz pişik sorunumuz olmadı ama annem sayesınde.annem gunde 3-4 defa poposunu yıkıyor banyoda sadece ıslak mendılle temızlemeye bırakmıyor.hava sıcak zaten pişmeye cok musaıt.

hemen hemen herkes aynı seyı yasıyor canım uzulme.bızde de var aynı problemler

cenacım bizim allaha sukurler olsun cok gaz problemımızz olmadı.ben sut yapsın dıye gunde 2 fıncan rezene içiyorum.belkı de onun da faydası vardır.sen de ıc rezene.senın gazını alır.sütünden bebeğine geçmez.

bebeğim 5dk uyuyor uyanıyor
sürekli emmek istiyor şütüm yetmiyor
mama vermiyorum çay içiyorum pilav yiyorum of
bana yardım edin

Kızlar sakın ve sabırlı olun biraz yeni dogum yaptınız sütun az gelmesi gaz sancisiyla tanışmanız birde üstüne hormonlarda eklenince sıkıntıya girmeniz gayet normal sut için çay su hosaf vs. Tüketilmesi ve az geliyo olsa bile sık sık emzirmek lazım sıcak duş da çok iyi geliyo sut kanallarını acıyor gaza yapılacak çok şey yok aslında denemedigim şey kalmadı ama bir süre sonra bu duruma alisiyormusunuz Ya da kabulleniyomusunuz bilmiyorum tuhaf bı durum ortaya çıkıyor bu sorunla yasamak normal geliyo üzülmeyin sizler çok tatlı annelersiniz ve bebislerinize en güzel sekilde bakacaksınız eminim

Eyvaaaah kv ma aile geliyo, bi ay dahada kalır

ay Allah yardımcın olsun canım yaa.. lohusa lohusa çekilmesi zor bi durum yani..

ben de bilmedim, cahilliğime geldi mama vermedim, bebeğim sarılık oldu, çok klo verdi aç kalınca. şimdiki aklım olsa az da olsa mama verirdim, ac kalmaması için.
bi de etrafımdakiler aman aman sakın mama verme, memeni tutmaz deynce ben de onlara uydum.
aynen benm doktor da bana kızdı ac bırakmışsın cocugu 400 gr vermiş diye..

canım ben de tutturamıyordum avent'in silikon göğüs ucundan aldım şimdi onunla daha rahat tutuyor

Benimde sag gogsumu emiyordu solu emmiyordu bi kac saat ac biraktim sonra sol gogsumu verdim ilk simdi ondanda cok guzel emiyor cnm

evet bende silikon gogus ucuyla zorla tutturmaya calistim baya direndi ama sonunda tuttu benim ufaklikda :)) insallah bole devam eder:))

ay deli olcam,sabah beri ağlıyor,karnını doyuruyorum gazını atıyor altını degıstoırıyorum,rahatsız oldugunu dusundugum muhtemel butun seylerı yapıyorum yıne aglıyor yıne aglıyor,cok huysuz.nedır derdı anlamıyorum ben ne bıcım anneyım,zaten sut desen o da yok,kafayı yıcem yakında

destinycim bende de aynı sorunlar var bende kendimi çok kötü hissediyorum dün sürekli ağlayıp durdum uykusuzluk bi yandan sürekli psikolojim bozuldu artık (

kırk binkere maaşallah kizimin ne süt ne uyku ne gaz sorunu var
meme ucunu elinizle inecektip verin

Ay benim kizim 3 gundur sabah 6-11 arasi ve aksam 6-9 arasi deli gb agliyo gazi var diye ne yapacagimi sasirdim. İnternetten baktim kolik belirtilerinin aynisi. Sanirim kolik oldu. Bugun doktora gidicez. Ne yapicam bilmiyorum ilaci milaci olan bisi de degil ki bu kolik.en az 3 ay boyunca cekicem bunu boyle hergun. Off yaa! İnsallah degildir(

geçmiş olsun canım benim yaa hangi doktora gidiyorsun bende yarın devlete gidicem bugün de sağlık ocağına topuk kanına gidicez sarılık felan baktircam :/

geçmiş olsun canım benim yaa hangi doktora gidiyorsun bende yarın devlete gidicem bugün de sağlık ocağına topuk kanına gidicez sarılık felan baktircam :/

Valla bugun bizim saglik ocaginda cocuk doktoru var once ona bi gostericem. Bizimkinin gobeginden de kan geliyo hafifhafif onu sorucam. Poposunu her seferinde yikamama ragmen putur putur onu gostericem. Kolik durumu varsa da baska bi doktora gosteririm. Birde ben artik ozel hastanelere guvenmiyorum cok sey duydum ozellerden. Ben fakulteye goturuyorum fakultenin cocuk hastanesi var orasi daha guvenilir ve daha iyi arastiriyorlar doktorlar prof hic degilse

Off kizlar allah yardimcimiz olsun benim kizda ayni bi basliyor 3-4 saat durmadan biogaia veriyoruz ona ragmen boyle icim gidiyor aglarken yuzume bi bakisi var yardim et der gibi resmen sut sorunu bizdede var 2 gundur emmek istemiyor biberon bile istemiyor gazdan hepsi

ben de bir numara bi paket prima aldım. en iyisi prima diyorlar evet.
benim söylediğim numune olarak verilen bir tane bebek bezinin kokması..
kaynımın arkadaşı canbebede çalışıyormuş, doğum yaptığımı duyunca koca bi koli yenidoğan bez göndermiş hediye diye..
ilk başta kullanmam diye düşündüm. sonra doğum yaptığım hastanede de canbebe kullanıldğını gördüm. şimdi kullanıyorum memnunum..

doğru söylüyorsun, herkes rezene iyi gelir diyor. ben de sütü artırır diye ısırgan aldırmıştım.
gaza iyi gelir diye rezene ve anasonla birlikte aktardan, annemde unuttum poşeti.. yarın gidicem alayım annemden..

sıkma canını.. olacağı varmış. aslında hepimiz doğuştan anneyiz ama tecrübemiz yok..
o da zamanla olacak. benim de ilk üç gün sütüm gelmedi, o kadar istemediğim halde mama aldırdım verdim.
ama çay kaşığıyla.. inan 3/4 gün öyle takviye yaptık. baktım memeyi almaya üşeniyor.. fena akıllı bu bücürler..
hemen kolaya alıştı.. ben de sütüm geldiğine emin olunca, az da olsa, yetmese de bıraktım mamayı sadece meme verdim..
etraftakilerin hepsi konuşuyor. kimisi bana da dedi, aman sakın verme, bi daha emmez diye.. kimisi bırak uğraşma biberon mama daha kolay dedi..
ama karar bizim..

sıcaktan bunalıyordur belki. ben yıkıyorum çok huysuzlanınca, sonra bakıyorum rahatlıyor,,
emmeden uykuya dalıyor.. belki de bi yeri ağırıyordur, kulağı falan.. yalnız mısın sen? mama veriyor musun? tam karnı doymuyorsa ondan da ağlar..
benim kızım ilk günlerde öyle saatlerce ağlıyordu, doymadığı için, sonra yorulup uyuyordu yavrum..

kırk binkere maaşallah kizimin ne süt ne uyku ne gaz sorunu var
meme ucunu elinizle inecektip verin
canım, tam gününü bilmiyorum ama sen doğum yapalı birkaç gün oldu yanlış hatırlamıyorsam..
benim kız da iki hafta boyunca emdi uydu, emdi uyudu, bi uyuyordu 3-4 saat. bazen daha bile fazla.. gaz falan yoktu..
annem nazar olacak dedi..
ama bildiğmiz bi şey var ki, hemşireler de aynısını söylüyor, gaz sancıları on günden sonra başlıyor, benimki 15. gün başladı.

Bi kac gundur cappy nin ramazan serbeti diye meyve suyu var onu iciyorum sutum olmasina ragmen baya sutum artti aklinizda bulunsub belki denemek istersiniz

aynen canım kesinlikle ama kesinlikleeeeeeeeeeee özeller sırf para almak için yapıyor 250 lira dediler 500 tl verdim doğuma
herşeyi geçtim sanki çok iyi yaptım
bende yarın kayseri doğum evine gitcem çocuk doktoru bakayım orada tecrübeli onlar

aynen canım ya şimdilik çok şükür iyi diyorum inşallah hep böyle olur ama ev kalabalık kucakdan inmiyor
sallıyorlar felan 4 günlük bebe bayağı şeyden anlamaya başladı ben tek başıma buna nasıl bakcam bilmiyorum
kalpleri krılmasın diye birşeyde demiyorum

Bi kac gundur cappy nin ramazan serbeti diye meyve suyu var onu iciyorum sutum olmasina ragmen baya sutum artti aklinizda bulunsub belki denemek istersiniz

bende kullanıyorum çok güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…