Merhaba taze anneler bende bu topiktenim.. Hepinizin yasadigi sikintilari bende yasiyorum. Bugun 32. Gunumuz gunduzleri ve geceleri cok guzel uyuyor ama aksam 7 de basliyor gaz sancisi gece 12ye kadar devam ediyor huy edindi heralde hergun ayni sey oluyor. Sizdede boyle oluyor mu( gaz sancisi olunca ben karnina isitilmis havlu koyuyorum o biraz rahatlatiyor ve karnina saat yonune dogru masaj yapiyorum biraz iyi geliyor ama dedigim gibi gece saat tam 12 de gozlerini kapatiyor.
merhabalar aynı sıkıntı bizde de var bir kaç gündür aksam 7 den gece 12 ye kadar uyutamıyorum.İlk başlarda geceden sabaha sorun yaşıyorduk şimdi akşam ile gece arasında uyuyamama durumu hasıl oldu. Ne yapacağımı şaşırdım acaba sütüm akşama doğru azalıyormu diye düşünüp yanında tekrar mama takviyesi yapmaya başladım.Kendi sütümü arkasından mama vermeye çalışıyorum bu sefer de nerdeyse yarım saat hıçkırmaya başlıyor. Keşke bebeklerde iki yaşına kadar üzerlerinde yanıp sönen bir sinyal olsa acıkınca yeşil doyunca kırmızı gazı olunca sarı falan yansa:)
Gercekten harika bi fikir keske olsamerhabalar aynı sıkıntı bizde de var bir kaç gündür aksam 7 den gece 12 ye kadar uyutamıyorum.İlk başlarda geceden sabaha sorun yaşıyorduk şimdi akşam ile gece arasında uyuyamama durumu hasıl oldu. Ne yapacağımı şaşırdım acaba sütüm akşama doğru azalıyormu diye düşünüp yanında tekrar mama takviyesi yapmaya başladım.Kendi sütümü arkasından mama vermeye çalışıyorum bu sefer de nerdeyse yarım saat hıçkırmaya başlıyor. Keşke bebeklerde iki yaşına kadar üzerlerinde yanıp sönen bir sinyal olsa acıkınca yeşil doyunca kırmızı gazı olunca sarı falan yansa:)
çok şükür canım gözümüz aydın valla
inanirmisin su yazdıklarını yazmak için girmiştim harfi harfine aynı
bol banyo yap süt artıyor kizimin suan altını degistircem bir laf dinliyor dedikodu cu
emzirirken iki eliyle tutuyor yavaş hepsi senin diyorum
dikişler yüzünden tuvalet.e gitmeye korkuyorum senin de öyle mi?? baticon sür dedi doktor :26:
canım sıkma canını.. olabildiğince emzirmeye çalış.
benim bi göğsümün ucu çok azdı, acıkınca zorla ilk o göğsümü verdim, süt akmadığı ucu küçük olduğu için boğuştu durdu
ama kenardan çay kaşığının ucuyla mama akıttım, göğüsten geldiğini sanınca tutmaya başladı ucunu..
o emdikçe göğüs ucum çıktı, süt akmaya başladı.
humana still çay içtim ilk üç gün hiç sütüm gelmemişti. çayla birlikte 4. 5. gün akmaya başladı sütüm..
bi de duş iyi geliyor, ben duşa girince göğsümü ovuştarak yıkadım. eminim onun da etkisi var..
bana da hastanede bi tanıtım paketi vermişlerdi. bi tane prima numune bez vardı.
açtım, aynı senin dediğin gibi resmen plastik kokuyor, hem ne nasıl ağır kokuyor. çocuğun altına bağlanır mı o yaa!
hemen çöpeeee
Ayni duygulari yasiyoruz tabi:))
Ben sezeryanla dogum yaptim cnm, o yuzden dikislerimiz farkli yerlerde. Hareket etmek zor tabi benim icin daha altini falan degsemedim ben annem yapiyor sagolsun herseyini.
Bizim keyifci bey goguslerimi begenmihor, tutturamiyorum birtrlu  sagip verince biberonla cuk cuk goturuyor. Nasil tutturabilirim onerileriniz varsa bekliyorum kizlarrrr[\B]
Ayni duygulari yasiyoruz tabi:))
Ben sezeryanla dogum yaptim cnm, o yuzden dikislerimiz farkli yerlerde. Hareket etmek zor tabi benim icin daha altini falan degsemedim ben annem yapiyor sagolsun herseyini.
Bizim keyifci bey goguslerimi begenmihor, tutturamiyorum birtrlu ? sagip verince biberonla cuk cuk goturuyor. Nasil tutturabilirim onerileriniz varsa bekliyorum kizlarrrr[\B]
evet aynı seylerı yasıyoruz canım,emzırdıkten sonra mama hazırlamaya kosturuyoruz yoksa yırtıyor kendını dediğin gibi bıraz da psıkolojık,keyfım pek yok bu aralar bazı sorunlardan öturu.ben uyurken sutumu sagıyorum mama yerıne onu verıyorum bazen.mumkun mertebe mamaya dusmemeye calısıyorum ama bazen hakıkaten yapacak bır sey kalmıyor mamadan baska.Üzülüyorum bende bu duruma tabi ama ilk günlerdeki gibi değilim artık, çok şükür diyorum mama almaya gücümüz var, allah sağlık versin diyorum kendi kendime. diğer yandan da bi ümit hoşaf, dereotu, üzüm, toz maya, helva ve suya devam. Ben son günlerde biraz artış hissettim, zamanlami arttı yoksa 5 gündür mayayi deniyorum ondan mi bilmiyorum. şimdi önce beni emiyo bi kaç dk sonra kostur kostur mama hazırlıyorum. Inş zamanla sutum artarsa mamayı azaltcaz. kuvez, yoğun bakım, evdeki kalabalık, ailevi bi kaç şey derken ben biraz psikolojik olduğunu da düşünüyorum. Bakalım önümüzdeki ay kalabalıktan sıyrılarak belki bi düzene gireriz.
bu arada mama takviyesi yapan arkadaşlar bebeginize şu veriyor musunuz, veriyorsanız ne kadar veriyorsunuz günde? Benim ufaklık uyanınca memeydi mamaydi derken uyuyor, suyu önceden versem bi seferde suyla karnını doyurmasin ne kadar versem bilemiyorum.
bebeğim 5dk uyuyor uyanıyor
sürekli emmek istiyor şütüm yetmiyor
mama vermiyorum çay içiyorum pilav yiyorum of
bana yardım edin
Bu arada primanin premirum care ve normali ikiside pisik yapti kizima. Poposunu mahvetti ki ben cok sik degistiriyorum ona ragmen. Birde premirum care bez kullananlar bezler cok fena kokuyor petrolumsu bir kokusu var plastik plastik kokuyor sizde de ayni sekilde mi? Sanirim benim kizimda alerji yapti.
ben de artık bu topikteyim nete çok nadir girebiliyorum son 2 gündür ağlayıp duruyorum bebeğe yetemediğimi düşünüyorum çünkü sürekli ağlıyor uykusuzluk sinir sistemimi mahvetti doyuruyorum altını alıyorum gazını alıyorum yine ağlıyo herkes mi aynı şeyi yaşıyo yoksa tekmiyim diye düşünüp duruyorum(
canım sıkma canını.. olabildiğince emzirmeye çalış.
benim bi göğsümün ucu çok azdı, acıkınca zorla ilk o göğsümü verdim, süt akmadığı ucu küçük olduğu için boğuştu durdu
ama kenardan çay kaşığının ucuyla mama akıttım, göğüsten geldiğini sanınca tutmaya başladı ucunu..
o emdikçe göğüs ucum çıktı, süt akmaya başladı.
humana still çay içtim ilk üç gün hiç sütüm gelmemişti. çayla birlikte 4. 5. gün akmaya başladı sütüm..
bi de duş iyi geliyor, ben duşa girince göğsümü ovuştarak yıkadım. eminim onun da etkisi var..
ben de uni baby yenidoğan kullanıyorum, memnunum.
çok sık altını değiştiriyorum zaten. onunla sildikten sonra nemini alması için kağıt havluyla bir iki dokunuyorum poposuna..
sonra seba medin pişik kremini sürüyorum. onu da bu son 2-3 gündür kullanıyorum..
ooh, hamdolsun.. gözün aydın.. çok sevindim, imrendim..
durdun durdun, o kadar korktun, ama en sonunda normal doğurdun ve ne kadar mutlusun..
dikişler geçer gider.. Rabbim yavrunu sağlıkla büyütmeni nasip etsin...[/B]
canım, bebeğin doymadığını düşünüyorsan mama takviyesi yap derim..
ben de mamaya karşıydım. ama ilk üç gün sütüm hiç gelmedi, 2. günün sonunda mama verdim çok az..
ama acıkınca mutlaka 20şer dakikadan iki göğsümü emziriyordum, sonra 30cc kadar mama..
4-5 gün bu şekilde devam etti, sonra sütüm iyice bollaşınca tamamen bıraktım mamayı..
bizim de 13. gün başladı gaz sancıları.. öldük öldük dirildik.. ne fenaymış bu gaz..
yavrum kıvrandı kıvrandı.. doktorun verdiği reçetede neo baby grippe water diye bi şurup yazıyordu.
kardeşim eczanede bulamamış, eczaneci de muadil görmüş, aguline vermiş. tamamen bitkisel bi şurup. ama 2 gün boyunca neredeyse
hiç etki etmedi.. eşim tekrar reçeteye baktı, neo baby aldı eczaneden.. 2 doz verince çocuk bi rahatladı. huzura uyudu.
o iki gün boyunca ütüyle havluyu ısıtıp karnına koydum. onun etkisi oldu, baktım patır patır kaka yapıyor..
dün de zeytinyağıyla saat yönünde hafif masaj yaptım karnına.. daha masaj bitmeden baktım bizimki başladı pırtlamaya
sonra banyo yaptırdım, şurup da etkisini gösterdi, 3 saate yakın mışıl mışıl uyuduu
bana da hastanede bi tanıtım paketi vermişlerdi. bi tane prima numune bez vardı.
açtım, aynı senin dediğin gibi resmen plastik kokuyor, hem ne nasıl ağır kokuyor. çocuğun altına bağlanır mı o yaa!
hemen çöpeeee
bebeğim 5dk uyuyor uyanıyor
sürekli emmek istiyor şütüm yetmiyor
mama vermiyorum çay içiyorum pilav yiyorum of
bana yardım edin
ben de artık bu topikteyim nete çok nadir girebiliyorum son 2 gündür ağlayıp duruyorum bebeğe yetemediğimi düşünüyorum çünkü sürekli ağlıyor uykusuzluk sinir sistemimi mahvetti doyuruyorum altını alıyorum gazını alıyorum yine ağlıyo herkes mi aynı şeyi yaşıyo yoksa tekmiyim diye düşünüp duruyorum(
Eyvaaaah kv ma aile geliyo, bi ay dahada kalır
Canim hic stres yapma herkes ayni seyi yasiyor asagi yukari. Bende inat ettim sma vermedim ama bebegim yeterince beslenemedigi icin sarilik oldu dikkat et. Sonra 4 gun kaldik hastanede. İnat etme mama konusunda bence. Once emzir ( sut gelmesi icinde emmesi gerekiyo) sonra mama ver ac birakma cocugu. Doktorlar bana kizmisti mama vermedigim icin. Hastanede kalinca da dayadilar mamayi zaten benim inat ta bosa gitti
canım ben de tutturamıyordum avent'in silikon göğüs ucundan aldım şimdi onunla daha rahat tutuyor
Benimde sag gogsumu emiyordu solu emmiyordu bi kac saat ac biraktim sonra sol gogsumu verdim ilk simdi ondanda cok guzel emiyor cnm
ay deli olcam,sabah beri ağlıyor,karnını doyuruyorum gazını atıyor altını degıstoırıyorum,rahatsız oldugunu dusundugum muhtemel butun seylerı yapıyorum yıne aglıyor yıne aglıyor,cok huysuz.nedır derdı anlamıyorum ben ne bıcım anneyım,zaten sut desen o da yok,kafayı yıcem yakında
Ay benim kizim 3 gundur sabah 6-11 arasi ve aksam 6-9 arasi deli gb agliyo gazi var diye ne yapacagimi sasirdim. İnternetten baktim kolik belirtilerinin aynisi. Sanirim kolik oldu. Bugun doktora gidicez. Ne yapicam bilmiyorum ilaci milaci olan bisi de degil ki bu kolik.en az 3 ay boyunca cekicem bunu boyle hergun. Off yaa! İnsallah degildir(
geçmiş olsun canım benim yaahangi doktora gidiyorsun bende yarın devlete gidicem bugün de sağlık ocağına topuk kanına gidicez sarılık felan baktircam :/
ben de bir numara bi paket prima aldım. en iyisi prima diyorlar evet.sağol canım inşallah artar benim de ben de içiyorum humana dan
bez olarak ben de prima kullanıyorum ama en iyisi o demişlerdi siz ne kullanıyosunuz peki
Bir de bazen yedikten sonra kustuğu zaman burnundan da çıkıyor çok korkuyorum bu normal mi acaba
cenacım bizim allaha sukurler olsun cok gaz problemımızz olmadı.ben sut yapsın dıye gunde 2 fıncan rezene içiyorum.belkı de onun da faydası vardır.sen de ıc rezene.senın gazını alır.sütünden bebeğine geçmez.
sıkma canını.. olacağı varmış. aslında hepimiz doğuştan anneyiz ama tecrübemiz yok..ben de bilmedim, cahilliğime geldi mama vermedim, bebeğim sarılık oldu, çok klo verdi aç kalınca. şimdiki aklım olsa az da olsa mama verirdim, ac kalmaması için.
bi de etrafımdakiler aman aman sakın mama verme, memeni tutmaz deynce ben de onlara uydum.
aynen benm doktor da bana kızdı ac bırakmışsın cocugu 400 gr vermiş diye..
sıcaktan bunalıyordur belki. ben yıkıyorum çok huysuzlanınca, sonra bakıyorum rahatlıyor,,ay deli olcam,sabah beri ağlıyor,karnını doyuruyorum gazını atıyor altını degıstoırıyorum,rahatsız oldugunu dusundugum muhtemel butun seylerı yapıyorum yıne aglıyor yıne aglıyor,cok huysuz.nedır derdı anlamıyorum ben ne bıcım anneyım,zaten sut desen o da yok,kafayı yıcem yakında
canım, tam gününü bilmiyorum ama sen doğum yapalı birkaç gün oldu yanlış hatırlamıyorsam..kırk binkere maaşallah kizimin ne süt ne uyku ne gaz sorunu var
meme ucunu elinizle inecektip verin
Valla bugun bizim saglik ocaginda cocuk doktoru var once ona bi gostericem. Bizimkinin gobeginden de kan geliyo hafifhafif onu sorucam. Poposunu her seferinde yikamama ragmen putur putur onu gostericem. Kolik durumu varsa da baska bi doktora gosteririm. Birde ben artik ozel hastanelere guvenmiyorum cok sey duydum ozellerden. Ben fakulteye goturuyorum fakultenin cocuk hastanesi var orasi daha guvenilir ve daha iyi arastiriyorlar doktorlar prof hic degilse
canım, tam gününü bilmiyorum ama sen doğum yapalı birkaç gün oldu yanlış hatırlamıyorsam..
benim kız da iki hafta boyunca emdi uydu, emdi uyudu, bi uyuyordu 3-4 saat. bazen daha bile fazla.. gaz falan yoktu..
annem nazar olacak dedi..
ama bildiğmiz bi şey var ki, hemşireler de aynısını söylüyor, gaz sancıları on günden sonra başlıyor, benimki 15. gün başladı.
Bi kac gundur cappy nin ramazan serbeti diye meyve suyu var onu iciyorum sutum olmasina ragmen baya sutum artti aklinizda bulunsub belki denemek istersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?