- 13 Mart 2019
- 761
- 715
- 103
- Konu Sahibi lightblue87
-
hesap işini çok deneme fırsatım oldu. tek bir yerde oturmadık buluşmalarda. bari burada ben ödeyeyim vs diyerek çok zorladığım oldu. mekanda hoş olmuyor. ama deneyeceğim yine. baya ataerkil anlaşılan ya.Alttan alttan hissettirin bence. Daha sık hesap ödeyin mesela. Ya da siz de ondan bir şeyler isteyin. Gitmişken bana su getirir misin ya da elinden yemek yemek isterim gibi.
adam 1 senedir beğenip takipteymiş zaten. yani aslında o duygusal anlamda yol almış. sizin için daha yeni bir mevzu. o nedenle hızlı geliyor sanki.konuyu anneme anlattığımda o da benzer yorum yaptı aslında. belki seni sahiplendiği için hani misafir gibi düşünmemiştir seni dedi. ama ben de eve ilk kez gitmiştim yani. gerçi hızlı bir gidişi var. evlerimiz çok yakın yürüme mesafesi. şimdi il dışına çıkacak görev için. anahtarı sana bırakayım ya da dur sana anahtar yaptırayım ben rahat edersin falan dedi. belki de ondan.
ev konusundan hep burası senin evin falan diye söz eder. o gün de evi gezdirdi baya, bak bunlar burada, şunlar şurada falan diye gösterdi. belki de çok hızlı benimsedi.
duyduğuna emin değilim ama odasına gittim çıkmadan, öptüm yerde corabı falan vardı onları da çekmeceye attım. çok ses yapmadım ama...Sabah sizin bulaşık yikadiginizi duymuştur gelip yardım etmedi mi nezaketen de olsa yorulma hayatım demedi mi. Şimdiden alistirirsaniz ilerisi zor olur
Kıyafet konusu hariç çokta dert değilkızlar merhaba. birkaç ay önce saçma sapan bir ilişkiden çıktım; insanlara güvenimi sarsmış olabilir bu.
veya artık yoğurdu da fazla üflüyorum.
4-5 senedir tanıdığım biri, ilişki anlamında düşünmemiştim. son 1 senedir benden hoşlanıyormuş. bir ay önce dışarı çıkmayı teklif etti; uygundum, bulunduğum konum da yakındı, gittim. ilk heyecanlar vs güzel gitti buluşma. birikimli bir adam, sohbeti açıcı yani.
yaşlarımız ben 32, o 36.
bir iki problem dışında. ilk gün beraber fotoğraf çektik. mekanda otururken ben arkasına geçtim öyle samimi olmayan bir fotoğraf.
fakat bunu whatsapp'ta yakın arkadaşları olan iki grupta paylaştı. "kız arkadaşım" diyerek. gelen cevapları da okudum, hepsi mutlu oldular vs, işte "ilk kez biriyle görüyoruz seni" tadında yorumlar yaptılar. fakat sorun şu, ilk günden formalleşti ilişki ve bu bana fazla geldi.
neyse ağırdan alarak devam etmeye çalıştım. ara sıra buluşuyoruz vs. arkadaşlarıyla tanıştırdı, benim birkaç arkadaşımla tanıştı. kalabalık ortamlara girdik.
geçtiğimiz günlerde doğum günüydü. sabaha kadar eğlendik. sonrasında gidip onun evinde kaldık. birkaç kişi olduğumuz için bana batmadı. ondan önce uyandım. arkadaşlarımız çalıştığı için erkenden gitmişler. evi toparladım savaş alanı gibiydi, bulaşıkları vs yıkadım. adamı da uyandırmadan çıktım. önceki gün çok yoruldu diye.
adam temizlik görevimmiş gibi davrandı kızlar.
yani "ilaçlarını salondaki kutuya koydum hayatım" diyorum mesela, "tamam fark ettim" diyor. hani insan bir teşekkür eder. ben mi yanılıyorum anlamadım.
ataerkil bir aileden geliyor. birkaç erkek çocuklar. abileri var. anne daha çekip çeviren bir kadın. ben hiç öyle değilimdir. ama ona kadının görevi gibi geliyor. "şu kül tablasını döksene" falan diyor mesela herkes otururken.
bir de şu, doğum gününde şık giyinmiştim. tüllü kapalı bir bluz, siyah kısa şort, sivri topuk ayakkabı. "annemle tanıştırayım seni vs vs" bir şeyler anlattı. sonra da "ama böyle giyinme, kotun varsa kot giyin kapalı olsun" dedi.
bana mı batıyor? yol yakınken kaçılması gereken adamlardan mı?
iyi özellikleri de çok. verdiği sözü tutar,. arkasından kötü konuşulduğuna şahit lmadım. insanların içinde aslında el üstünde de tutar. "lightblue neyse o olur, bizim evin reisi odur" falan muhabbetleri yapar. çevreye anlatması bir açıdan artı, son ilişkisi bir sene evvel olmuş, sözlenmek üzereyken bitmiş. mesleği, maddi durumu iyi. elimi cebime attırmaz, zorla hediye vs yapar karşılığını vermeye çalışırım.
hani ama bu anlattıklarım da battı bana.
şimdi ne yapayım?
mantıklı. yarın buluşacağım bir konusunu açayım.Bu düşüncenlerinizi açık açık neden onunla konuşmuyorsunuz? Mesela ev işi vs sadece kadının işi mi sence diye sormakla başlayabilirsiniz.
duyduğuna emin değilim ama odasına gittim çıkmadan, öptüm yerde corabı falan vardı onları da çekmeceye attım. çok ses yapmadım ama...
hayır sonuçta bana sadece şey yazmış, "neden gittin ki kahvaltı ederdik" demiş. insan evi de toplamışsın sağol der. bildiğin temizlik yaptım ya. bi süpürge çalıştırmadım yani :)))
bu çok mantıklı geldi. doğru bu onun bir senedir istediği bir şeydi, ben yeni geldim yani. ondan garip geliyor hızı.adam 1 senedir beğenip takipteymiş zaten. yani aslında o duygusal anlamda yol almış. sizin için daha yeni bir mevzu. o nedenle hızlı geliyor sanki.
bir de ben de öyle bir durumda erkek arkadaşım ilk kez de gelmiş olsa o evin sahibiymiş gibi davranırım. bu ordaki diğer kişilere karşı da ona verdiğim değeri gösterir.
Maaşınızı aldığınız gün diyebilirsiniz mesela bugün sana yemek ısmarlayayım gibisinden. Ataerkil olsa bile ufak tefek taktiklerle orta yolu bulabilirsiniz. Annesiyle yaşarken suyunu bile annesinden isteyen tanıdıklarım evlendikten sonra eşiyle birlikte yemek yapıyorlar. Bence her şey bizim elimizde. Baştan nasıl alıştırırsanız öyle gider.hesap işini çok deneme fırsatım oldu. tek bir yerde oturmadık buluşmalarda. bari burada ben ödeyeyim vs diyerek çok zorladığım oldu. mekanda hoş olmuyor. ama deneyeceğim yine. baya ataerkil anlaşılan ya.
giyimde yanındayken nispeten dekolte giydiğim oldu. bir lafını ya da uyarısını duymadım. bi tek annesi konusunda, anadolu kadını annem. kapalı giyersin dedi.Hiç kimse dörtdörtlük değil inanın ilişki olarak tanıştığınız her insanın mutlaka bi eksisini görüceksiniz önemli olan bunların tolere edilebileceğiniz eksiklikler mi?artıları bu eksileri bastırıyorsa denenebilir bence..ama giyim konusu mesela asla başkasının istediği gibi giyinmem diyen bi insansanız hiç bulaşmayın emrivaki konuşmalar için uyarı gerekiyor farkında olmayabilir kibarca rica edebilir en azından
maaşı beklemeyeyim de aynı tarihte maaş alırız çünkü, işle ilgili vs bişiye sevindiğimde yapayım. gel sana yemek ısmarlıcam falan deyip mekanı seçeyim.Maaşınızı aldığınız gün diyebilirsiniz mesela bugün sana yemek ısmarlayayım gibisinden. Ataerkil olsa bile ufak tefek taktiklerle orta yolu bulabilirsiniz. Annesiyle yaşarken suyunu bile annesinden isteyen tanıdıklarım evlendikten sonra eşiyle birlikte yemek yapıyorlar. Bence her şey bizim elimizde. Baştan nasıl alıştırırsanız öyle gider.
Aşırı fazla yaptıklarınız. Ben kocamın çorabını bile toplamiyorum çorabını oradan alip çamaşır sepetine atar mısın diyorum. Çünkü aldığım gün elime yapışacak biliyorum. Başta sevgiliyken böyle şeyler yapmak iyi gözüküyor da ileride temelli senin görevin oldu mu ağır geliyor. Hadi diyelim sen yaparsın edersin sorun değilse de sevgilinin kesinlikle teşekkür edip mahçup olması gerekirdiduyduğuna emin değilim ama odasına gittim çıkmadan, öptüm yerde corabı falan vardı onları da çekmeceye attım. çok ses yapmadım ama...
hayır sonuçta bana sadece şey yazmış, "neden gittin ki kahvaltı ederdik" demiş. insan evi de toplamışsın sağol der. bildiğin temizlik yaptım ya. bi süpürge çalıştırmadım yani :)))
çok yorgunum ilişkiler konusunda. ondan kaldıramadım galiba. çok basit dert oldu özünde benimki. ama bekleyeceğim biraz daha. kendini gösterme fırsatı olsun.Hiç kimse dörtdörtlük değil inanın ilişki olarak tanıştığınız her insanın mutlaka bi eksisini görüceksiniz önemli olan bunların tolere edilebileceğiniz eksiklikler mi?artıları bu eksileri bastırıyorsa denenebilir bence..ama giyim konusu mesela asla başkasının istediği gibi giyinmem diyen bi insansanız hiç bulaşmayın emrivaki konuşmalar için uyarı gerekiyor farkında olmayabilir kibarca rica edebilir en azından
hah işte bi onu bekledim zaten. teşekkür etmesi için konu açtım özellikle, hani başkası topladı sanmasın diye. işte ilaçları kutuya koydum. bi de buzlukta su vardı onu indirdim, patlar diye korktum falan gibi. haa şey dedim bi de , başucuna su koydum dedim. (alkol almıştık gece) fark ettim tatlım dedi. bu mudur ya...Aşırı fazla yaptıklarınız. Ben kocamın çorabını bile toplamiyorum çorabını oradan alip çamaşır sepetine atar mısın diyorum. Çünkü aldığım gün elime yapışacak biliyorum. Başta sevgiliyken böyle şeyler yapmak iyi gözüküyor da ileride temelli senin görevin oldu mu ağır geliyor. Hadi diyelim sen yaparsın edersin sorun değilse de sevgilinin kesinlikle teşekkür edip mahçup olması gerekirdi
Güçlü kadın imajı çizerseniz eminim saygısı daha çok artacaktır.maaşı beklemeyeyim de aynı tarihte maaş alırız çünkü, işle ilgili vs bişiye sevindiğimde yapayım. gel sana yemek ısmarlıcam falan deyip mekanı seçeyim.
temizlik hikayesini bir şekilde soruşturucam. beni çok benimsediği için mi öyle davrandı o gün, hani evin hanımı modunda mı, yoksa normalde de böyle mi diye öğrenicem.Bence temizlik işine falan girerek hata etmişsiniz , en azından tek başınıza yapmamalıydınız gibime geldi.Ben de çok iyi iş yaparım ama eşimle sevgiliyken ne kendi evimde ne onun evinde tek başıma iş yapmazdım.Hoş bir görüntü olmuyor bence.Adamın size kül tablasını dök demesi zaten bana göre çok çok absürt bir şey.Öyle bişey yaşasam o anda evet dökerdim ama sonrasında rahatsız olduğumu söylerdim.
Hareketlerden anlam çıkarmak yerine açık açık sormak lazım bazı şeyleri.İnsanların bazı temel özellikleri asla değişmez elbette ama ev işi yapmak , yemek yapmak vs gibi özellikleri benimseyebilir daha önce yapmamış kişiler de.Bu açıdan değiştirilebilir bence o özellikleri.
Kıfayet konusunda haklı.Sen diyorsun mesela yanımda gururla taşıyacağım biri onun için.O da annesiyle tanıştırırken senin için öyle hissetmek istiyor olabilir.Dünyanın neresinde olursak olalım sevgililerimizin anne ve babasıyla tanışmaya giderken biraz daha özenli giyiniriz bence.Hani bu giyimime karışıyor dan farklı bir durum.
Genel olarak ben rahatsız olmadım bu tavırlarından.Konuşarak aşılamayacak şeyler değil bence.
ben biraz kaş altı gözü olanları elemeye başladım saçma bi psikolojiye girdim.Onunla acik acik konusursan belki netlesirsin. Bana kafa yapilariniz,beklentileriniz farkli gibi geldi. Hepimiz ruh esimizi bulmus degiliz ama belki bir sansim daha olsa hemen elerdim sanki gozunun ustunde kasi olanlari
ev leş gibiydi ya. o halde bırakıp çıkmak ayıp olur diye düşündüm. hiç adetim değildir normalde çok dağınığımdır. ama gece kim ne içtiyse, yediyse masada bırakmışız falan. toparlayayım dedim. el atınca da bi anda evi temizlerken buldum kendimi :)))tamam ya da devam demek için çok erken ama siz kendinizi fazla kaptırmışsınız adeta eşi gibi davranıyorsunuz. erkekler çabuk sıkılır. kendinizi biraz çekmezseniz o kaçabilir. bir de foto meselesi çok olgun olmadığını düşündürdü nedense.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?