ön yargılı mıyım? tamam mı devam mı?

lightblue87

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2019
761
715
103
kızlar merhaba. birkaç ay önce saçma sapan bir ilişkiden çıktım; insanlara güvenimi sarsmış olabilir bu.
veya artık yoğurdu da fazla üflüyorum.
4-5 senedir tanıdığım biri, ilişki anlamında düşünmemiştim. son 1 senedir benden hoşlanıyormuş. bir ay önce dışarı çıkmayı teklif etti; uygundum, bulunduğum konum da yakındı, gittim. ilk heyecanlar vs güzel gitti buluşma. birikimli bir adam, sohbeti açıcı yani.
yaşlarımız ben 32, o 36.

bir iki problem dışında. ilk gün beraber fotoğraf çektik. mekanda otururken ben arkasına geçtim öyle samimi olmayan bir fotoğraf.
fakat bunu whatsapp'ta yakın arkadaşları olan iki grupta paylaştı. "kız arkadaşım" diyerek. gelen cevapları da okudum, hepsi mutlu oldular vs, işte "ilk kez biriyle görüyoruz seni" tadında yorumlar yaptılar. fakat sorun şu, ilk günden formalleşti ilişki ve bu bana fazla geldi.

neyse ağırdan alarak devam etmeye çalıştım. ara sıra buluşuyoruz vs. arkadaşlarıyla tanıştırdı, benim birkaç arkadaşımla tanıştı. kalabalık ortamlara girdik.
geçtiğimiz günlerde doğum günüydü. sabaha kadar eğlendik. sonrasında gidip onun evinde kaldık. birkaç kişi olduğumuz için bana batmadı. ondan önce uyandım. arkadaşlarımız çalıştığı için erkenden gitmişler. evi toparladım savaş alanı gibiydi, bulaşıkları vs yıkadım. adamı da uyandırmadan çıktım. önceki gün çok yoruldu diye.
adam temizlik görevimmiş gibi davrandı kızlar.
yani "ilaçlarını salondaki kutuya koydum hayatım" diyorum mesela, "tamam fark ettim" diyor. hani insan bir teşekkür eder. ben mi yanılıyorum anlamadım.

ataerkil bir aileden geliyor. birkaç erkek çocuklar. abileri var. anne daha çekip çeviren bir kadın. ben hiç öyle değilimdir. ama ona kadının görevi gibi geliyor. "şu kül tablasını döksene" falan diyor mesela herkes otururken.

bir de şu, doğum gününde şık giyinmiştim. tüllü kapalı bir bluz, siyah kısa şort, sivri topuk ayakkabı. "annemle tanıştırayım seni vs vs" bir şeyler anlattı. sonra da "ama böyle giyinme, kotun varsa kot giyin kapalı olsun" dedi.

bana mı batıyor? yol yakınken kaçılması gereken adamlardan mı?
iyi özellikleri de çok. verdiği sözü tutar,. arkasından kötü konuşulduğuna şahit lmadım. insanların içinde aslında el üstünde de tutar. "lightblue neyse o olur, bizim evin reisi odur" falan muhabbetleri yapar. çevreye anlatması bir açıdan artı, son ilişkisi bir sene evvel olmuş, sözlenmek üzereyken bitmiş. mesleği, maddi durumu iyi. elimi cebime attırmaz, zorla hediye vs yapar karşılığını vermeye çalışırım.
hani ama bu anlattıklarım da battı bana.

şimdi ne yapayım?

bunlari size dusunduruyorsa suphe varsa icinizde size göre degil demekki. Kiyafete bastan karismasi da hic hos degil annesinin zevkine göre mi giyinicekmissiniz?
nazlıcım ben önceki yaşadıklarımdan çok yorgun hissettiğim için, adam bana battı mı diye düşündüm.
fikir almak istedim yani.
hani bir anda kapılmaktansa inceleyerek gidiyorum.
sanırım bir ilişki için doğru zamanda değildim ama bir anda içinde buldum işte kendimi.

Hesabı ödeyen erkeklerin genel özelliği böyle bence. Ben erkek olarak görevimi yapıyorum o da kadın olarak üzerine düşeni yapsın kafasındalar. Kıyafetinize karışması ve hizmet beklemesi de bu yüzden. Kafa yapılarınız ve beklentileriniz çok farklı.

Şaka mısın arkadaşım... sosyal medyada bana danışmadan beni kız arkadaşım diye etiketleyen adamla ben bir daha görüşmezdim kesinlikle.
whatsapp... etiket işi değil.
adam tatildeydi, benim yanıma gelmek için erken döndü. arkadaşları da "niye döndün vs" diye sormuş. bu da o anda cevaben "bu kadın için işte" gibi bir şey dedi fotoğrafla.
bana şey demişti,"arkadaşlarıma gösterebilir miyim fotoğrafı" dedi, "tabiki" dedim.
ama ben whatsappa gruba atacağını düşünmedim.
bir grupta 3 bir grupta 9 kişi var.

Yol yakinken rotayi yeniden hesapla. Bana gunden gune kaba saba birseye donusecek izlenimi verdi. Baslarda boyleyse zor.
ahahaah "rota yeniden hesaplanıyor "
çok güzel söylediniz ya. güldüm yani. stresliydim.
anlatamadığım şeyler var uzatmamak için.
işyerlerimiz aşırı yakın. biz akşam iş çıkışı arkadaşlarla x mekana geldik diye mesaj atıyorum mesela, on dakika sonra geliyor. kendimi biraz baskı altında hissettim.

ben o doğum gunu gecesi aşırı şaşırdım. "hadi şu kül tablasını dök gel" dedi. tamam kalkarken giderim dökerim de, direkt hizmet beklentisi. benim maaşım, param var zaten. hani hiç tepesine binmeye çalışmadım. hatta aksine doğum gününde falan çaktırmadan hesabı ben ödedim vs. pahalı hediye aldım. ne bileyim o bana yaptığı için eksik kalmak istemiyorum para konusunda. atıyorum yanına giderken sigarasını da alıp gidiyorum vs. küçük şeyler ama ne yapayım.

bana pek batmadı söylediklerim.biraz önyargıların var sanırım.gözlemlemeye devam et.nasılsa hemen yarın evlenmiyorsun
geçmişten gelen yorgunluk bu adama patlasın istemiyorum. dış çevreme soktuğumda gururlanabildiğim biri yani muhabbeti, birikimi gerçekten beni tatmin ediyor. biraz daha zaman vermek lazım galiba.

ben şuna bakardım. bu tavırları sanki beraber yaşamaya alışmış insanların rahatlıkları gibi mi yoksa kendini maço gösterme gayreti mi var ?
benim erkek arkadaşımda misal eve arkadaşlar gelince bazen "ya astrojurnal bi kaldırsana bunları ortadan" falan der ama batmaz bana. çünkü bende "yaa x bizim tekeli arasana, içecekler bitiyo" derim.
hani böyle bi elektrikse bence sorun yok.

annesiyle görüşme konusunda da, çok klasik bi tavrı var. o kıyafetten rahatsız olsa o akşam öyle çıkmanıza da laf ederdi. anneler malum bizden farklı jenerasyon, istiyorlar ki kıyafet vs derli toplu olsun. önyargı olmaması için ilk görüşmede, böyle demiş olabilir.

Alttan alttan hissettirin bence. Daha sık hesap ödeyin mesela. Ya da siz de ondan bir şeyler isteyin. Gitmişken bana su getirir misin ya da elinden yemek yemek isterim gibi.

konuyu anneme anlattığımda o da benzer yorum yaptı aslında. belki seni sahiplendiği için hani misafir gibi düşünmemiştir seni dedi. ama ben de eve ilk kez gitmiştim yani. gerçi hızlı bir gidişi var. evlerimiz çok yakın yürüme mesafesi. şimdi il dışına çıkacak görev için. anahtarı sana bırakayım ya da dur sana anahtar yaptırayım ben rahat edersin falan dedi. belki de ondan.
ev konusundan hep burası senin evin falan diye söz eder. o gün de evi gezdirdi baya, bak bunlar burada, şunlar şurada falan diye gösterdi. belki de çok hızlı benimsedi.

geçmişten gelen yorgunluk bu adama patlasın istemiyorum. dış çevreme soktuğumda gururlanabildiğim biri yani muhabbeti, birikimi gerçekten beni tatmin ediyor. biraz daha zaman vermek lazım galiba.
Genel anlamda çok güzel özelliklere sahipmiş En önemlisi de yanında gururla taşıyabilmek.

Onunla acik acik konusursan belki netlesirsin. Bana kafa yapilariniz,beklentileriniz farkli gibi geldi. Hepimiz ruh esimizi bulmus degiliz ama belki bir sansim daha olsa hemen elerdim sanki gozunun ustunde kasi olanlari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…