- Konu Sahibi EU1
-
ben ögrenmek istiyorum.... bugün calisicam.hatta basladim bile diyebilirim .tesekkürler canim
aslında kişisel gelişime yazıcaktım ama pek alakalı bulmadım bakınca. inşallah yeri burasıdır.klavyeyi on parmak ve bakmadan kullanmak isteyen arkadaşlara yöntemini anlatmak istiyorum.çünkü ben bir zamanlar öğrenmeyi çok istiyor ve yöntemini bilmiyordum .
Sılacığım zorlu bir yola başkoymuşsun, sana kolay gelsin canım...
[
sılacım çok tşk
Benim klavyem de q klavye, ama ben yazarken ayarlardan f klavyeye geçiş yapıyorum... Bakmadan yazabiliyorum. Yani klavye q ama harflerin yerleşimi f klavye gibi.. Nasıl olsa parmaklarım harflerin nerede olduğunu biliyor.. :) F klavye bilenlere tavsiye ederim...
Bir de öğrendikten sonra, ömür boyu unutulmayacak bir şey. Yıllarca kullanmasanız bile, yarım saat bocalayıp, sonra aynı ilk öğrendiğiniz zamanki hıza kavuşuyorsunuz.
Sana kolay gelsin Sıla.. Gerçekten buradan anlatmak kolay değil...
Öğrenmeye çalışan bütün arkadaşlara da Başarılar....
her gün iki harf öğrenmeye çalışın.
sol elinizin serçe parmağını küçük parmağını yani a harfine koyun yüzük parmağınızda s harfine gelecek işaret parmağıda f harfinde olacak .g ve h harfini boşta bırakacak şekilde sağ elinizi de işaret parmağınız j harfine gelecek şekilde koyuyorsunuz.
tamam canım inşallah yazmaya çalışcam . deneyimlerinizi ,yani dersler nasıl gidiyor yorum bekliyorum ama.sılacım çok teşekkürler derslerin devamını bekliyoruz kolay gelsin herkese...
küçük parmağını hatta elini yanlara yatır biraz o zaman canım tam dik tutmada sol elini sola doğru sağ elini de sağa doğru yatır yani.ellerin tam dik açıyla durmak zorunda değil . hatta avuç içiyle bilek arası olan yer varya elimizde ben onuda dayıyorum masaya bazen yoruluyor eller yani. bak küçük bir çocuğum var onda denedim koyabildi . sen de kendine göre dene ellerin nasıl rahatsa yaparsın. demiştim benim bir parmağı kısa hepsi yerinde dururken o bir alt sıradaki harfte duruyor. alt sıradaki duran parmağı ortadakine heleki üstte ki harfe olaştırmak zor olsada yapabiliyorum.benim parmaklarım kısa galiba serçe parmağımı a harfine koyunca yüzük parmağım s harfine ulaşamıyor on parmak yazamıcammı bn yani??:sm_confused::sm_confused:
küçük parmağını hatta elini yanlara yatır biraz o zaman canım tam dik tutmada sol elini sola doğru sağ elini de sağa doğru yatır yani.ellerin tam dik açıyla durmak zorunda değil . hatta avuç içiyle bilek arası olan yer varya elimizde ben onuda dayıyorum masaya bazen yoruluyor eller yani. bak küçük bir çocuğum var onda denedim koyabildi . sen de kendine göre dene ellerin nasıl rahatsa yaparsın. demiştim benim bir parmağı kısa hepsi yerinde dururken o bir alt sıradaki harfte duruyor. alt sıradaki duran parmağı ortadakine heleki üstte ki harfe olaştırmak zor olsada yapabiliyorum.
yaparsın bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?