On parmak klavye kullanmak isteyenler

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
şükrancan glsh ve nilbera adres verdiler canım saol çok iyisin.çok düşüncelisin.

sılacım benim çok güzel gidiyo ama derslere ara mı verdiniz?
canım kimsenin bişey yazmadığını görünce kimse ders çalışmıyor diye düşündüm. bir de devamlı on parmak program linki veriyorlar. ben de baktım iki tane program buldum ama ilk derste sekiz on tane harfle başlıyorlar ing. biri. pratikleştirmiyor harfleri. hem klavye hem eller hem de yukarıdaki tuşlar görünüyor. kafa karıştırıyor yani. güzel bişey bulursam eklicem linki. ki ben uğraşmaktan hiç gocunmam. bilgimi kendime saklayan biri değilim ben. bir gün ara vereyim demiştim zaten yetişsinler diye. işte böyle canım.

4.gün
eee eee eee 15 dk üst sıra sol el orta parmak kullanılacak
ddd ddd ddd 15 dk orta sıra sol el orta parmak kullanılacak
jjj jjj jjj 15 dk sağ el işaret parmağı kullanılacak

şal şak as asa kas kal las aşk asalak ala aka ak aş sasa sal kaş fas fal fak
eş el es ses esef ek kele kel lale leş şef keş sakal sakla ela dede keke
gibi anlamlı kelimeler en az 15 dk çalışalım.

yazarken klavyeye bakmayalım ekrana bakalım.biz ne elimize nede ekrana bakmadan öğrendik yanda bu kelimelerin olduğu kitap vardı.ona bakardık. uğraşabilecekseniz çıktısını alın bu kelimelerin biraz da büyütün koyun yana .defalarca yazın.kolay gelsin.

sılacım bende varım vakit buldukça buradayım ..4 derse geçmişiniz ama size yetişmeye çalışacağım azimli olmamız gerekiyor pes etmek yok...sonrada hep beraber ingilizce öğrenmeye..

sılacım bende varım vakit buldukça buradayım ..4 derse geçmişiniz ama size yetişmeye çalışacağım azimli olmamız gerekiyor pes etmek yok...sonrada hep beraber ingilizce öğrenmeye..

istek ,azim,çalışma ,sabır bunlar varsa tamamdır.yetişirsin canım inşallah. bende ingilizce öğrenmek istiyorum ama ing böyle değil ki bu el pratikliği ile alakalı .ing cümle kuruluşları farklı türkçeden. bakıcaz artık.

Sıla kolaylıklar dilerim, arkadaşım. On parmak yazmak öğrenilince çok zevklidir. Tabii her öğrenilenler gibi başlangıçta zor gelebilir. Sanırım F Klavye on parmak öğretiyorsun, verdiğin vuruşlardan bunu çıkardım bu şekilde öğrenmek bence daha doğrudur. Çünkü harfler yer ve kullanılma oranına göre Türkçe'ye uygun yerleştirilmiştir.
F klavyesi olmayan arkadaşlar ise Denetim masası, bölgesel dil ve seçeneklerden klavyelerini F yapabilirler.
Verdiğin vuruşlara göre harflerin yeri çıkıyor zaten.
Bunu şunun için belirttim çünkü çoğu bilgisayarlar Q klavye F klavye olanı yok. Başarılar dilerim herkese.

E harfine bakarak f olduğunu düşündüm ama sanırım değilmiş.
Çünkü d harfi sağ işaretle yazılıyor f'te

ingilizce öğrenmeye hep beraber başlıyalım:)) çok iyi olurr...

canım saol q klavye .bilgisayarlar q biliyorsun. sadece f klavyeyi bilen kullanıyorsa çevrilebilir.

5.gün
hhh hhh hhh sağ el işaret parmağı j deydi h yide bu parmakla kullanıyoruz .
ggg ggg sol el işaret parmağı f deydi g yide bu parmakla kullanıyoruz .
yana doğru kullanın parmağınızı biraz zor gelebilir alışırsınız.
iii iii iii sağ el serçe parmak küçük parmak ş deydi iyide bu parmakla kullanıyoruz.
eş el es ses esef ek kele kel lale leş şef keş sakal sakla ela dede keke iş işlek kalleş eşi is sis gel elişi şiş has hak hal haşhaş ah jale jel jak ilgi
kelimeleri yarım saat kadar yazalım. kendinizde türetebilirsiniz.harfleride 15 er dakika harfler iyice yerleşirse korkmayın artık.orta sıra bitti arkadaşlar. kolay gelsin .

sılacım bunu biraz çalışalım isterseniz derslerimiz gittikçe yoğunlaşıyor..emeğine sağlık örtmenim benim..

6.gün
rrr rrr rrr sol elimizin işaret parmağı fyi kullanıyordu bir üst sırada r yide bu parmakla kullanıcaz.
mmm mmm mmm sağ elimizin işaret parmağı j yi kullanıyordu m yide bu parmakla kullanıcaz
eş el es ses esef ek kele kel lale leş şef keş sakal sakla ela dede keke iş işlek kalleş eşi is sis gel elişi şiş has hak hal haşhaş ah jale jel jak ilgi masa emek mal makas mil imla kalem mil mal mali maslak sam kalem lam lamel lama ram rem aras ara kara kir şirk lara sara sir sille hara gar
kelimeleri yarım saat kadar yazalım. kendinizde türetebilirsiniz.harfleride 15 er dakika çalışalım.kolay gelsin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…