ölüm bi kader mi ..14092011.doruğumu kaybettim....

Allah sabır versin. Benim kardeşimde de annem öyle olmuştu suyu bitmişti, tehlikeli bi doğumdu Allaha şükür bize bağışladı ama. Her işte bir hayır vardır diyelim.

ALLAH(c.c.)rahmet eylesin.ben okurken boğazım düğüm düğüm oldu.benim 6 yaşında bir kızım var bende onun çoraplarının içindeki ipleri keserdim o geldi aklıma.Allah sabır versin.

ALLAH(c.c.)rahmet eylesin.ben okurken boğazım düğüm düğüm oldu.benim 6 yaşında bir kızım var bende onun çoraplarının içindeki ipleri keserdim o geldi aklıma.Allah sabır versin.

bu sefer ALLAHım kısmet ederse hamileliği kucağıma almayı kısmet etsin inşallah eşyalarını o zaman açıcam hiç elimi sürmücem artık

minnak kuşum ne yapıyodur acaba oğluşum:)

Canım öncelikle ALLAH sabır versin .
Bak bu yazdıklarımı iyi oku ve kendini suçlamaktan vazgeç.Benim annemde ölü doğum yaptı.Biz 3 kız kardeşiz.Karadenizli bir aileyiz.Aslında babannemin baskısı yüzünde illaki oğlan olsun diye diye annem 4. çocuğu yaptı.Annem 2 düşük yaptı benden sonra ben en küçük kızıyım.Onlar erkekti.Annemin erkek bebekleri düşüyordu.Ama babannem hep oğlu yok diye annemi eziyordu.Oğlun olmuyor senin diye.Kul bunalmayınca hızır yetişmezmiş.Ama nasipten ötede yol yok.Bir gün evimizin kapısına yaşlı bir dilenci dede geliyor.Annem ona yemek veriyor.Bizim evimiz ikinci kattaydı dede merdivenden yukarı bile çıkmıyor annem yemeği aşağıya indiriyor dede orada yiyor yemeğini.Annem yukarıda merdiven başında dede yemeğini rahat yesin diye beklerden dede diyorki senin oğlun yok değilmi diyor.Annem şaşkın evet yok olmuyor oğlum düşüyor diyor.Dede diyorki aşağıdan ben şimdi sana bir dua okuyacağım ve oğluna gebe kalacaksın diyor duasını okuyup gidiyor.Annem şaşkın merdivenlerden inip tepsiyi alıyor.Ve annem bir kaç ay sonra erkek kardeşime hamile kalıyor.Daha senin gibiyken yani doğuma az kalmışken bebeğin oynamadığını fark ediyor.Babam doktora götürüyorki bebek ölmüş annemin karnında.Doktor anneme seni kızlarına bağışlamış ALLAH şimdiye kadar zehirlenmiş olman gerekirdi diyor.Sezeryanla aldılar bebeği.Ben o günleri hayal meyal hatırlıyorum annemi ziyarete gitmiştik ayaklarımın ucuna basıp annemin yatağının öbür tarafına bakıyordum bebeği görebilmek için.Ama öldüğünü öğrenince çok üzüldüm çok ağladım.Şimdi yaşasaydı 28 yaşında olacaktı.Babam yüzünü göstermeden gömdürdü unutamayız diye.Annemin oğlu olmuştu ama bu hayatta yeri yoktu nasibi yoktu.

Gelelim benim yaşadıklarıma.Bende evlendim.İlk bebeğimdi.Sevinçle doktora gittiğimizde bebeğimin rahatsız olduğunu 20. haftasına kadar takip edilmesi gerektiğini düzelmezse doğum yaptırıp alınması gerektiğini öğrendiğimizde dünyalar başımıza yıkıldı.doktor çıkışı Eşimle nişantaşının ortasında birbirimize sarılıp ağladık.2 ayrı prof takip ediyordu.Nasıl vazgeçebilirdim oğlumdan.Kabuslar görüyordum doğum yaptırıyorlar ve onu alıp götürüyorlar.
Her kontrole gidişimizde gözlerimiz dolu dolu oluyordu diğer kontrolden çıkanlar mutlu biz endişeli üzgün.Hastalığnı öğrendiğimizde 12 haftalıktı.Ve 20. haftaya kadar sürekli takip ediliyordu.İdrar torbası büyüktü.Bu ciğerlerin gelişimini böbrekleri yaşamını etkileyecekti.İlk öğrendiğim andan itibaren çok ağladım ama hep dedimki Yarabbi verende sensin alacak olanda sensin.Eğer hayırlıysa bana nasip et bağışla kuzumu diye dua ettim.Hatta bir arkadaşım ne kadar sabırlısn diyordu.İsyan etmiyorsun neden bu benim başıma geldi diye.Bende dedimki kime isyan edeyim kime kızayım onu bana veren Yaradanamı?Verende o alacakolanda.
20. haftasına kadar hiç birşey almadım ne bir çorap ne bir hamile kıyafeti.Her günüm kabuslarla endişeyle geçti ama hep dua ettim. Hayırlısını nasip et yaradanım diye.Amniyosentez yapıldı acaba bu rahatsızlık genetikmi diye.Eşimin eline verdikleri bebişimizin içinde yaşadığı amniyo sıvısını eşim labaratuara götürürken hissettiklerini bana sonra anlattı.o sıcacık sıvıda avuçlarımın içindeyken sanki oğlumuzu hissettim dedi.Ve sanki o bana ''baba üzülme ben yaşayacağım ''dediğini hissettiğini anlattı.Haftalar geçmek bilmiyordu.20.hafta kader haftamızdı.Ama kontroller hiç iyiye gitmiyordu.Hiç düzelme yoktu.Ve o son kontrol ağlayarak girdiğim belki oğlumu son kez göreceğim kontroldü.
20 haftalıktı.o zaman kadar kaybetme korkusuyla yaşağım 20 hafta.O masaya uzandığımda ağlıyordum.Hep dua ediyordum.Rabbim oğlumla sana sığındık diye.Doktorumuzun inanmıyorum demesiyle birden irkildim.Doktorumuz cerrahpaşanın profu perinotoloji uzmanı.Bir önceki kontrole kadar durum hep aynıydı.Alınması gerekecekti.Herşey normal boyuta inmiş bebeğiniz artık alınmayacak dedi.Bu bebekten hiç umudum yoktu dedi.Mucize bebek dedi.Doğunca mutlaka getir görmek istiyorum dedi.İşte Yaradanın mucizesi.
Sonraki kontröllerimizde devam etti bebeğime kavuştum.Yaşayacak ömrü varmış.Adıyla geldi.EŞim 20 hafta kontrolümüzden önceki cuma namazına gitmiş.Orada hoca peygamber efendimizin torunlarından Hasan ve Hüseyinden bahsetmiş.Eşimde yarabbi Eğer hayırlısıyla oğlumuzu bize bağışlarsan peygamber efendimizin torunlarından birinin adını vericem diye dua etmiş.Oğlum doğmadan 20 haftalıkken adını aldı.doğdu anne karnında idrar torbasının büyük olmasından dolayı rahatsızlığınıda doğduktan 7 ay sonra yine mucize eseri öğrendik. yarı sünnetli doğmuştu yani peygamber sünneti denilenden.Sünnet için götürdük aklıma anne karnındaki rahatsızlığı geldi doktora söyleyince bir ultrasonla bakılsın dedi.ultrasona soktuk demezmi doktor tek böbreği yok diye.Çıldırdım nasıl olur iki prof takip etti elimizde dosyamız var diye.Her iki böbrekte var çalışıyor dedim.Rengim attı aynı anda eşim göz ameliyatı olcaktı yukarıda ben rengim atmış bişey belli etmeye çalıştım .eşimi eve getirdim. sonra durumu anlattım.Doktor arkadaşımızı aradık gaz vardır belki görememiştir bir daha götürün ultrasonla balksınlar dedi.Tekrar gittim yok tek böbreği yok diyorlar.Küçülmüştür kaybolmuştur felan filan.Sünnet için götürdük ne geldi başımıza.Sonra doktor arkadaş bize başka bir test söyledi onunla öğrendikki oğlumun böbreklerinde 5. derece kaçak varmış.Hiç ateşlenmediği için bu hastalığı rabbim bize böyle fark ettirdi. Nasıl olurda tek böbreği iki kez bakıpta ultrasonda göremezler derken ki bilinen iyi hastanede tek böbreği iki kez ultrasonda göstermeyen yaradanım bizim oğlumuzun rahatsızlığını bu şekilde öğrenmemize sebeb oldu.
Farketmeseydik böbreklerini kaybedebilirdi.
Canım seninde başını ağrıttım bu hastalıkla ilgili yaşadığımız sıkıntılar acılar bu linkte okumak istersen http://www.kadinlarkulubu.com/pediy...ri/176889-kk-sadece-oglum-bobrek-hastasi.html

Kısacası Rabbim bebeğine bunu uygun görmüş.Acını çok iyi anlıyorum.Rabbim ona cennet bahçesinde yer hazırlamış bu dünyaya layık görmemiş.Rabim sabrını artırsın inşallah.

canım benim dikkatle okudum yazını çok üzüldüm ne deyim sana bilemedim şu an oğlunun sağlığı nasıl peki ben şuna inanıyorum mesela arabayla giderken kaza oluyor mesela şoför diyorki görmedim perde indi gözüme vs öyle söyleniyor ya ben çok inanmaya başladım çünkü bende doruğun hareketlerini bilemedim her zaman hareketlerine bakan ben hatırlamıyorum inanın o kahverengi leke ilk geldiğinde neden gitmedim hastaneye hadi bakalım biri beni götürmedi engelledi sanki belki ilkte gideydim 1saat önce gelseydin deselerdi bide o daha pişmanlık yada salaklık benimki bilemedim bilemedim diyorumki yaşasaydı o gün ağrı gelceğine o ilk lekede gelirdi ağrı mesela yaşasaydı ömrü olaydı birşey vesile olurdu diyorum bazı zaman düşününce zaten benimde ağrı gelmeseymiş bende gidermişim zaten diyorum ya ben hep oğlum bana kıyamadı ağrı başlattı diye 4gün falan olmuş melek olalı benim oğlum ama ben yorgunm ama 8 ay bitiyorya onun yorgunluğu sanıyodum ölüm aklımın ucundan geçmedi sözü şuna getircem bazı zaman gören gözler görmüyor duyan kulaklar duymuyor buna çok inanıyorum sılagul ne güzel konuştum değilmi morel gibi oldu bana biraz sonra başka düşünürüm siz bana bakmayın benim kafa ara sıra gider gelir

arkadaşlar yalan olmasın ama ya 10 yada 10 u geçiktik hamile olarak akraba arkadaş falan herkesin oldu bebekleri şu an 2 kişi hamile inş onlarda kucaklarına alırlar biran önce üzülmüyomuyum tabiki üzülüyorum hemde çok ama diyorum ki içlerinden benim oğlum seçildi sonra diyorum benim ve eşimin parçasından bi parça şu an cennette ne kadar güzel yani bi parçamız en güzel yerde sonra diyorumki herkesin oldu bi ben kaldım oğlumsuz diyorum sonra burda ve benden çok kötü şeyler yaşayan arkadaşlar var diyorum rahmi alınan birdaha anne hiç olamayacaklar var diyorum sonra yine düşünüyorum neden böyle oldu her hamilelikte başıma gelirse diyorum yada daha kötüleri gelirse ALLAHım beterinden korusun yarabbim yüzümüzü güldür sonra diyorum ki düşünme çok ben hamileykende çok düşünmüştüm alabilcemmi istediklerini çalışıcam ne olucak iyi yetiştirebilcemmi binlerce şey oğlumda bak çok düşünme anne demiştir ay burnumun direği sızladı şimdi(valla sonra bu dünyanın yalan olduğu imtihan edildiğimiz aklıma geliyor beterin beteri var diyorum ama şuna inanın daha iyiyim hala kafamda çok soru var ama onlarda geçicek ALLAH tan izinsiz hiç birşey olmaz aklıma hemen o söz aklıma geliyor bide her kar tanesini bir melek indirirmiş gök yüzünden ve bir daha o meleğe sıra gelmezmiş düşündükçe aslı diyorum kendine gel ama iyim hanımlar ilk zamanlar gibi değilim hiç öyle söyleyim tabiki bu yara hiç geçmiyecek ama benim oğlum en güzel yerde ya aklına bile gelmiyodur bu dünya ne işi var dünyada orda ALLAH ımın yanında istedikleri herşey var ya burda çocuğumu büyütmücem ben inşallah cennette büyütücem sonsuz şekilde ALLAHım bizi cennetine koy yarabbim günahlarımız bağışla bütün melek annelerin babaların hayırlısıysa yüzlerini güldür hastanelerden boş çıkarma sağlıklı uzun ömürler nasip eyle :)

canım ALLAH sabırlar versin sana ve ailene.benim cok yakın arkadasım dıgurdu yüzünü göördü iyice benimsedi 2.gün cocugunu kaybettii
inana bu daha zor.sezeryan olmuştu.ve 2 yakın arkadasıda kendiyle aynı tarihte dogum yaptı onlarla hergün biraradaydı düşünsene halini...ama 5 6 ay bekledi hemen hamile kaldı cocugunu kucagına aldıı şimdi daha iyi.sende bu acıları cekeceksin,bu sürecten gececeksin.nekadar üzülme vs.. desekte boş.ama biran önce kendini toparlayıp tekrar hamile kalmaya bak ALLAHINizniyle bebegini kucagına alırsan acın biraz hafifler .ALLAH yardımcn olsun

Allah sabır versin güzelim zor bir durum ama düşününce hepimiz aynı riski hamileykende bebeği kucağımıza aldıktan sonrada hep taşıyacağız..
niceleri 20 yaşlarını gördüde şehit verdi oğullarını kurşunlarla...hepsi anneydi..her canlı ölümü tadacaktır diyor cenabı hak..öyle şüphesiz..
dileğim ölümün güzeliyle hayırlısıyla şereflendirsin hepimizi...Sen huzurlu ve güçlü ol..bir dahaki çocuklarının sana ihtiyaçları olacak...

inşallah tatlım benimde isteyen herkesin olsun ikiz üçüz olsun hatta kollarımız dolu dolu olsun bakalım canım doktor 6 ay dedide öf çok uzun doktora gitcez bakalım konuşmaya korkuyorum bişeyler çıkacak diye neler diyecek

inşallah o günleri bir görsek neden insanın aklına hiç ölüm gelmez ki

Canım benim işte anlattığın gibi.Kısmeti yoktu bebeğinin rabbim bunu yazmış anlına öyle oldu.O yüzden gitmedin ilk lekede yada hissetmedin melek olduğunu kaderi yaşadın rabbim bir daha evlat acısıyla sınamasın ne seni ne bir başkasını.

Arkadaşım bende bebişimi 33.haftada karnımda kaybettim.Bende araştırdım hemde çok evet ölüm,doğum,evlenme mutlak kadermiş.yani doğsaydı bile o gün o saat o dakka gelince biz bebişimizi yine kaybedecektik.Yani ecel birdir deniyorya.nerede olursan ol,vade geldiyse anne karnı bile dinlemezmiş.Senin yazdıklarını bende düşünüyorum benim beynimden geçenleri yazmışsın çoğu yere.Bende kızımı çok özlüyorum hemde çok etrafım hamile dolu.Yeni bebek tebriği için telefon ettim arkadaşa zor biliyorum ama acımın üzerine tuz basmak zorundayım.Yoksa hayat dönmem çok zor olacak.Allah bizlere yardım etsin.Sağlıcakla kal.

Son düzenleme:

öyle dimi tatlım ya yine melek olacaklardı çok zor gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…