• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ölüm bi kader mi ..14092011.doruğumu kaybettim....

ağlıyarak okudum yazını allahım sana sabır güç kuwet takat wersin işlhh çok zor bnde yaşadım 22. haftamda kaybettim ikizlerimi tabii senin daha büyükmüş gerçi haftanın ne önemi warki büyük küçük ne farkeder ama kader işte malesef kadere karşı koyamıyoruz başın sağolsun arkadaşım ne diyim teselli cümleleri kurmak istemiyorum hepsi boş gelir şu an sana biliyorum elimşzden gelen tek şey dua etmek....
canım bu siteyi kullanmayı pek bilemiyorum öğreniyorum yavaş yavaş tabloları sen yapıyosun galiba benide yaz oraya olur mu 6 demişti doktor ama biz bu ay başka doktorla konuşmaya gidicez istiyoruz o ne dicek bakalım maalesef çok korkuyorum araştırmadıkya biz sebebini sadece amniyo sıvısı bitmişti o yüzden sebebide belli değil ya ama istiyorum galiba istemiyorumda ay bilmiiyorum bakalım doktora gidince yılbaşında korunmayı bırakıcam dicem bakalım ne der 4 ay olacak ama

Yazdığın her yazıda seninle beraber içim yanıyor..
Allahım acını hafifletsin,güç,kuvvet,sabır versin sana inşallah..

Yağmurlu havalarda bebeğinin mezarda olmasına çok üzülüyorsun,böyle düşünmen çok doğal çünkü anne kalbine sahipsin..Çocuğuna duyduğun şefkat ile acı çekersin..O şimdi yağmurun,toprağın altında ne yapıyor dersin?
Görünüşte mezar dar ve soğuktur..Ama çocukların kabirleri cennet bahçelerinden birer bahçedir..Ruhları ile kabirlerinin alakası kesilmez..Ruhları orada bulunduğu süre içinde kabirleri cennetten bir köşe olur..Melekler tarafından ısıtılır,aydınlatılır..Bir cennet bahçesi haline getirilir..Melekler de orada arkadaşlık ederler..Orada hapis değiller..Cennet kuşları içinde cenneti gezerler..Kabirlerinden cennete açılan koridorlar,pencereler vardır..Onun için bu konuda kaygı duymana gerek yok..
Allah bizden daha şefkatlidir..Çocuğumuz üzerinde bizim bir payımız varsa,%99 pay Yaradana aittir..Biz bir payımız için bu kadar düşünüp,şefkat ederken,Rabbim sonsuz şefkati ile ona bizden çok daha iyi davranacaktır..Rahmetinin şefkatiyle bağrına basacak,onu yalnız bırakmayacaktır..Çünkü dünya üzerindeki tüm annelerin şefkati toplansa,Allahın yanında okyanustan bir damla gibi kalır..Rabbimize güvenelim,O meleğine bizden daha şefkatli davranacaktır bitanem..
canım bitanem yazın için sağol canım yazın çok güzel evet gerçekten ALLAH tan başka kim daha güzel bakabilir doğru söylüyosun 2.hamile kalınca kimselere söylemicem bide hayal hiç kurmucam salak gibi ne hayaller ne hayaller kurmuşum aslında böyle yazıları okuyunca kandime geliyorum hep suçladım doktoru suçladım kendimi hep ama geri gelmiyor işte önlemler alınsa dahi o zaman mış onun vakti gene ölücekmiş demekki çünkü ecel ne 1 saat önce ne 1 saat fazla olurmuş çok okudum burda doğunca hemen öldüklerini ALLAHım sen evlat acısıyla kimseyi imtihan etme yarabbim çok yazılar okumaya başladım günahların af olması içinde insanın başına bunlar gelirmiş hastalıkta dertte yani şu şarkı çok hoşuma gidiyor tanrı istemezse yaprak düşmezmiş tanrı istemezse insan ölmezmiş doğru biz neyizki ne yapabiliriz bişey yapamadık işte doğru şimdi yazıyorum böyle ama insan 5dk kaç kere farklı düşünebilir mi ben düşünüyorum kızlar ben deliriyomuyum neyim çok şükür yarabbim beterden beteri var

o kadar sinirliyim o kadar bilinçsiz bir anneymişim şimdi okuyorumda amniyon sıvısı azlığı yaşayan çok insan var önlemini alınca düzelen çok bolsu içmek dinlenmek benm doktorum hiç bişey demedi bu konuda ah yemin ediyorum içim sızlıyor cayır cayır yaşıcaktı demekki benim kuzum doruk yaa

o kadar sinirliyim o kadar bilinçsiz bir anneymişim şimdi okuyorumda amniyon sıvısı azlığı yaşayan çok insan var önlemini alınca düzelen çok bolsu içmek dinlenmek benm doktorum hiç bişey demedi bu konuda ah yemin ediyorum içim sızlıyor cayır cayır yaşıcaktı demekki benim kuzum doruk yaa

canım hiç öyle düşünme.neden sen bilinçsiz bi anne olacakmışsın.vadesi dolunca istersen tonlarca su iç,7/24 dinlen yine olurdu.bende kendimi hep suçladım folik asitimi daha düzenli kullansaydım diye.ama kendini suçlamak psikolojini daha da bozuyor.psikolojin ne kadar bozuk olursa yeniden hamile kalman okadar zorlaşır....

canım hiç öyle düşünme.neden sen bilinçsiz bi anne olacakmışsın.vadesi dolunca istersen tonlarca su iç,7/24 dinlen yine olurdu.bende kendimi hep suçladım folik asitimi daha düzenli kullansaydım diye.ama kendini suçlamak psikolojini daha da bozuyor.psikolojin ne kadar bozuk olursa yeniden hamile kalman okadar zorlaşır....
bilmiyorum canım hep gerçekten bunlar bi bahane mi yoksa gerçekten ömrümü o kadardı önlem alınsa bile melek olacakmıydı onu anlayamıyorum ben yoksa önlem alınmadığı için mi melek oldu kızlar anlatın bana

bilmiyorum canım hep gerçekten bunlar bi bahane mi yoksa gerçekten ömrümü o kadardı önlem alınsa bile melek olacakmıydı onu anlayamıyorum ben yoksa önlem alınmadığı için mi melek oldu kızlar anlatın bana

canım başın sağolsun.seni en iyi anlayanlardan biriyim.bende 32+5 te oğlum aliyi karnımdayken kaybettim.kalbi durdu bi anda.ne kadar suşladım kendimi bilemezsin.nasıl anlamadım die.ben aklına gelecek herşeyi yaptım bi sorum olmasın die.ama gebelik şekeri çıktı onun içinde diyet yaptım.devamlı ölçtüm vs vs vs.ama banada dr insülin vermedi.derken bigün kalbi durdu.hatta bi gün önceden hareketleri azalmış gbi gelmişti ama ben takıntı yaptım falan dedim.sonra dayanamadım sabah gittim dr...dünyam başıma yıkıldı.sonra bi dr daha sonra bi tane daha ama hepsi aynı şeyi söyledi...kaybetmiştim onu.yırttım kendimi ama gelen yok.benim alim tedaviyle gelmişti birde.şimdi kasımda donmuş kardeşleri ile tedaviye başlıcam inşallah kardeşlerini kucağıma almak nasip olur.ne olur kendini üzme suçlama.dedikleri gbi bazı şeyler bizim elimizde değil inan buna.allaha dua et bol bol.bize yeni evlatlar nasip etsin.evlatlarımızla öldükten sonra buluşucaz inşallah

canım bunlar takdir ilahi.başka ne denebilir ki?bizim meleklerimizin ömrü o kadarmış.onlar bize şefaatçi olacak inşallah.cennete girmemize vesile olacaklar.benim melisim ve senin doruğun şimdi en güzel yerdeler.belki cennet bahçelerinde beraber koşup oynuyorlardır:43::43:sözümü yanlış anlamanı istemem ama istersen bi psikolojik yardım al.ben alıyorum doktorumun yanında istediğim kadar ağlayıp sızlayıp içimi döküyorum.çok da faydasını gördüm.doktorum olmasaydı bu kadar çabuk toparlayamazdım.bu arada şimdiden folik asitini almayı ihmal etme.tabi 4-5 ay sonra bebek düşünüyorsan:49:

canım bunlar takdir ilahi.başka ne denebilir ki?bizim meleklerimizin ömrü o kadarmış.onlar bize şefaatçi olacak inşallah.cennete girmemize vesile olacaklar.benim melisim ve senin doruğun şimdi en güzel yerdeler.belki cennet bahçelerinde beraber koşup oynuyorlardır:43::43:sözümü yanlış anlamanı istemem ama istersen bi psikolojik yardım al.ben alıyorum doktorumun yanında istediğim kadar ağlayıp sızlayıp içimi döküyorum.çok da faydasını gördüm.doktorum olmasaydı bu kadar çabuk toparlayamazdım.bu arada şimdiden folik asitini almayı ihmal etme.tabi 4-5 ay sonra bebek düşünüyorsan:49:

evet tatlım aslında baştan daha kötüydüm bu siteyi bulunca azıcık iyi olmaya başladım iyi halim tabi bu nasıl iylikse:)benimde almam şart doğru söylüyorsun kimi gün iyiyim kimi gün deli olucam sanki bebek konusunda ise çok kararsızım çok istiyorum ama hepimizde olduğu gibi ah o korkular olmasa

Canım benim, ben de oğlumu 37+5 de karnımda kaybettim.2 gün sonrası için sezeryan tarihimi bile almıştım.Her şey normalken birden bire oldu ve hiç bir sebebi bulunamadı.2009 martta kaybettim oğlumu.Mart,nisan,mayıs aylarında çok yağmur yağdı ve ben de her yağmurda deli olurdum bebeğim ıslanıyor diye :( Sanırım bütün melek anneleri aynı şeyi düşünüyor.Sezeryandan 5,5 ay sonra tekrar hamile kaldım ve kızımı sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım.Kızım şu anda 19 aylık.Zamanın bu kadar çabuk geçeceğini o zamanlar söyleselerdi inanmazdım.Sakın unutma, zaman geçecek, sen de bebeğini sağlıcakla kucağına alacaksın ve bizlerle buradan paylaşacaksın.İlk bebeğini elbette unutmayacaksın,benim hala dün gibi aklımda, acım aynı, özlemim artmaya devam ediyor.Ama kızım ayakta durmam için en büyük sebebim.İyiki kızımı Allah çok bekletmeden gönderdi.Bol bol dua et canım,eşine sıkı sıkı sarıl yeni bir bebek sizin hayata bağlanmanız için en büyük sebep olacak.Diğer dünyada da kaybettiğimiz bebeklerimizle sonsuz mutluluğu yaşayacağız inşallah...

Canım benim, ben de oğlumu 37+5 de karnımda kaybettim.2 gün sonrası için sezeryan tarihimi bile almıştım.Her şey normalken birden bire oldu ve hiç bir sebebi bulunamadı.2009 martta kaybettim oğlumu.Mart,nisan,mayıs aylarında çok yağmur yağdı ve ben de her yağmurda deli olurdum bebeğim ıslanıyor diye :( Sanırım bütün melek anneleri aynı şeyi düşünüyor.Sezeryandan 5,5 ay sonra tekrar hamile kaldım ve kızımı sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım.Kızım şu anda 19 aylık.Zamanın bu kadar çabuk geçeceğini o zamanlar söyleselerdi inanmazdım.Sakın unutma, zaman geçecek, sen de bebeğini sağlıcakla kucağına alacaksın ve bizlerle buradan paylaşacaksın.İlk bebeğini elbette unutmayacaksın,benim hala dün gibi aklımda, acım aynı, özlemim artmaya devam ediyor.Ama kızım ayakta durmam için en büyük sebebim.İyiki kızımı Allah çok bekletmeden gönderdi.Bol bol dua et canım,eşine sıkı sıkı sarıl yeni bir bebek sizin hayata bağlanmanız için en büyük sebep olacak.Diğer dünyada da kaybettiğimiz bebeklerimizle sonsuz mutluluğu yaşayacağız inşallah...
inşallah o günleri bi görsek evet o kadar uzun geliyor ki bana her ay tahliller bir sürü bişey çıkıcakmı diye stres nebileyim şimdi bu stres ikiye katlıcak tabi sen şimdi anlatıncada morel oldu bana hamile kalınca hergün ağlarım inanın bana kendimi biliyorum çünkü evet yağmurlu günleri hiç sorma çok kötüydü....

Kendini sakın suçlama.Sen çok iyi bir annesin mutlaka.Sakın öyle düşünme.Sen elinden geleni mutlaka yapmışsındır.İstersen günde 10 litre su iç bütün gün yat yine de olacağın önüne geçemezsin.Bak ben oğluma hamileyken 24.haftada kanamam başladı.En sonunda doktorum hastaneye yatırdı.Tuvalete bile kalkmadan yatakta oturmadan sadece yemek zamanı hafif doğrularak nerdeyse kıpırdamadan yattım.Hastanede sürekli doktor kontrolünde olmama ,kıpırdamadan ve korkumdan nerdeyse derin nefes bile almayarak yatmama rağmen erken doğuma engel olunamadı.Çok şükür sağlıkla kavuştum bebeğime ama çok zor günler geçirdim.Öncesinde de kaybım olduğu için daha da stresli geçti.Ben de sezaryene alındığım gün hep kendimi suçladım.Düşün yatakta sağdan sola döndüm ondan oldu,öksürdüm onun için kanamam başladı falan demeye başladım.Diyeceğim o ki olacakla öleceğe çare yok.Sen sakın ama sakın kendini suçlama.Hiç bir anne bebeğine zarar verecek birşey yapmaz.

ilk bayramımızı kutladık çok buruk içim de bi özlem oğlumuzla bayram gezmesi yapamadık ama ilk onun bayramını kutladık annesiyle babası yavrumuza gittik yatıp duruyor kuzum sessiz sessiz annesinin herşeyi annenin bu bayram buruk ama sen mutlusun ya oğlum herşeye değer seni seviyorum

Canım benim ,
Başın sağolsun, inan yazdıklarının hepsini okuyamadım kendimi çok kötü hissettim bir anda yaşadıklarım gözümüm önünden bir film şeridi gibi geçti, göz yaşlarımı tutamadım.Allah sana sabır versin öncelikle, kendini asla ve asla suçlama o bebeğin ömrü o kadarmış
o şimdi bir melek ve öbür dünyada seni bekliyor annesi ,geçmişe bağlı kalma tatlım kendini çok yıpratmış olursun
Senin sağlığın diğer bebek için gerekli
Allahım bundan sonraki bebeğini sağlıklı sıhatlı bi biçimde kucağına almayı naasip etsin
Allah aratmasın ,
Kendine iyi bak

Canım benim ,
Başın sağolsun, inan yazdıklarının hepsini okuyamadım kendimi çok kötü hissettim bir anda yaşadıklarım gözümüm önünden bir film şeridi gibi geçti, göz yaşlarımı tutamadım.Allah sana sabır versin öncelikle, kendini asla ve asla suçlama o bebeğin ömrü o kadarmış
o şimdi bir melek ve öbür dünyada seni bekliyor annesi ,geçmişe bağlı kalma tatlım kendini çok yıpratmış olursun
Senin sağlığın diğer bebek için gerekli
Allahım bundan sonraki bebeğini sağlıklı sıhatlı bi biçimde kucağına almayı naasip etsin
Allah aratmasın ,
Kendine iyi bak

canım bu söylenenleri bide kalbime dinletebilsem hep bir ses ben suçluyum diyor hareket etmediğini nasıl anlamadım hala onu soruyorum nasıl anlamadım kafayı yicem akıntı geldiğinde neden gitmedim ilk geldiğinde hadi bakalım neden bir anne hareketlerini olmayısını nasıl anlamaz sinir oluyorum kendimi ço güzel hamilelik geçirdim neden dinlenmedim böyle düzgün beslenmedim sinir oluyorum kendime

tatlım yaa hiç böyle düşünme.bende kandimi çok suçladım ama Allah'ın takdiri buymuş.karşı gelemeyiz ki elden ne gelir.ben ilk öğrendiğimde kendimi yırttım,ağladım,bağırdım, çağırdım.sonra demekki hayırlısı buymuş dedim.onlar bizim şefaatçimiz olacak inşallah.ramazan bayramında bebeğim benimleydi bu bayramda yok:43::43:şimdi günleri sayıyorum.ocak ayında bitiyo korunmam.hemen başlayacam inşallah.yeni bi bebek acımızı hafifletecek inan bana:49:

tatlım yaa hiç böyle düşünme.bende kandimi çok suçladım ama Allah'ın takdiri buymuş.karşı gelemeyiz ki elden ne gelir.ben ilk öğrendiğimde kendimi yırttım,ağladım,bağırdım, çağırdım.sonra demekki hayırlısı buymuş dedim.onlar bizim şefaatçimiz olacak inşallah.ramazan bayramında bebeğim benimleydi bu bayramda yok:43::43:şimdi günleri sayıyorum.ocak ayında bitiyo korunmam.hemen başlayacam inşallah.yeni bi bebek acımızı hafifletecek inan bana:49:
canım benim ramazan bayramında bende hamileydim kurbana 3 kişi olucaz derken olmadı işte benim korkum şu ömrü o kadarmıydı acaba yoksa önlem alınmadığından mı öldü bir yerde okudum ALLAH ömrü yazınca ne 1 sanıye erken ne 1 saniye geç alınırmış can ne zamansa vakit benim elim kolum dilim bağlandı ya resmen ne zaman hareket ettiğini bilmiyorum hatırlamıyorum inanın
ölümlerde yani ecel geldiğiinde ne olursa olsun insan ölür dimi

canım benim ramazan bayramında bende hamileydim kurbana 3 kişi olucaz derken olmadı işte benim korkum şu ömrü o kadarmıydı acaba yoksa önlem alınmadığından mı öldü bir yerde okudum ALLAH ömrü yazınca ne 1 sanıye erken ne 1 saniye geç alınırmış can ne zamansa vakit benim elim kolum dilim bağlandı ya resmen ne zaman hareket ettiğini bilmiyorum hatırlamıyorum inanın
ölümlerde yani ecel geldiğiinde ne olursa olsun insan ölür dimi[/QUO
ben din kültürü öğretmeniyim bak ne güzel anlatmışsın.Rabbim onun ömrünü o kadar yazmış.en son ne zaman hareket ettiğini hatırlamıyorum diyorsun.sana hatırlatmayan kim?bi de böyle düşünmek lazım.üzülme demek çok kolay.ama demek de zorundayım.bende yaşadım aynı acıları Rabbim bi daha yaşatmaz inşallah.inşallah bi daha evlat acısıyla sınanmayız.ben de asla atlatamam diyordum ama burda bizden daha kötü anları yaşamış insanlarla tanıştım.bebeğini doğurmuş,emzirmiş,koklamış 2 gün sonra kaybetmiş.onların acısı bizden daha da ağır.en azından biz yüzünü görmedik,kokusunu duymadık.bi de öyle olsaydı ne yapardık:43::43:verende Allah alan da.çok şükür halimize diyorum ben hep.doruk a şimdi bakıldığı gibi kimse bakamazdı.melisimle doruk çok mutlu,çok rahat:43::43:

canım benim başınsağolsun
bende ikinci bebişime hamileyken 21+2 haftalık hamileyken bundan tam 78 gün önce kaybettim oğlumu, çok şükür bir oğlum daha var 4.5 yaşında

ama hiç isyan etmedim ha kendimi suçladım hatta son zamanları hep gözden geçirdim ağırmı kaldırdım felan diye ama hiç sorgulamadım isyan etmedim üstelik benim bebeğim çok da sağlıklıydı rahim ağzı yetmezliğinden kaybettik rahim erken açıldı
ama rabbim verdi rabbim aldı dedim rabbimin imtihanı bu dedim birde işin güzel yönlerini düşündüm benim artık cennete bir bekleyenim bir şefaatçim vardı etrafıdakilerin söylediği tabirle cennete giriş biletimti o benim birde bir arkadaşım bana ne mutlu sana ki peygamber efendimizin imtihanı ile imtihan olunuyorsun dedi mutlu oldum peygamber efendimizde kaç tane evladını kaybetmiş ama hep şükretmiş
bunları düşün arkadaşım kendini suçlama olacağı varmış olmuş takdiri ilahi bu
şimdi ileriye bak kendini toparla doruk bebek cenneten kardeşini yollayacaktır muhakkak

canım benim başınsağolsun
bende ikinci bebişime hamileyken 21+2 haftalık hamileyken bundan tam 78 gün önce kaybettim oğlumu, çok şükür bir oğlum daha var 4.5 yaşında

ama hiç isyan etmedim ha kendimi suçladım hatta son zamanları hep gözden geçirdim ağırmı kaldırdım felan diye ama hiç sorgulamadım isyan etmedim üstelik benim bebeğim çok da sağlıklıydı rahim ağzı yetmezliğinden kaybettik rahim erken açıldı
ama rabbim verdi rabbim aldı dedim rabbimin imtihanı bu dedim birde işin güzel yönlerini düşündüm benim artık cennete bir bekleyenim bir şefaatçim vardı etrafıdakilerin söylediği tabirle cennete giriş biletimti o benim birde bir arkadaşım bana ne mutlu sana ki peygamber efendimizin imtihanı ile imtihan olunuyorsun dedi mutlu oldum peygamber efendimizde kaç tane evladını kaybetmiş ama hep şükretmiş
bunları düşün arkadaşım kendini suçlama olacağı varmış olmuş takdiri ilahi bu
şimdi ileriye bak kendini toparla doruk bebek cenneten kardeşini yollayacaktır muhakkak

merhaba size sonuna dek katılıyorum,ne kadar güzel ifade etmişsiniz,ne güzel bir farkındalık ve teslimiyettir bu maşallah tebrik ederim sizi.darısı Aslıhanın da başına inşallah daha çok genç çabuk atlatacaktır tabi desteğe ,morale ve zamana ihtiyacı var.hepimiz öyle yada böyle aynı şeyleri yaşamışız.buralara gelince kendimi daha iyi hissediyorum bir nevi terapi gibi.

Back