Ölü doğum hikayem :(

Ölen bebeğinize duygularınızı nasıl anlatırdınız

• Ankete Katılan
    56
  • This poll will close: .
gulfemhatun
Acınız çok yeni yaşınız da gençse yeni bir bebeği zamanla isteyeceksinizdir ama testlerinizi patoloji sonucunuza gore yaptırın lütfen ve bizimle paylaşın yalnız degilsiniz biz de aynı acıları yasadık yasıyoruz

uyuyamiyorum onsuzum bugun toprakta ilk her seyi kabulleniyorum isyanim yok ama acimi dindiremiyorum.dusuncemi de. ankaraya geliyorum bazen insallah denk gelir yolumuz yine

hamzam06 naçizane size bişey söylemek istiyorum . Hem de burayi okuyan arkadaslara . ben istanbulda ki en iyi diyebileceğim hastanelerden birine gittim doktorum hem jinekolog hem perinatologdu riskli bebek ve ileri ultrasonuzmanı. O süreye kadar hiç paketli gıda tüketmedim süt bile organik keci sutu içtim yumurtalar organik . Mevsiminde olmayan hiç bir şeyi ağzıma sürmedim . Alkol sigara zaten eskiden beri hic kullanmadim Yediklerime çok dikkat ettim daha neler neler. Ama böyle oldu.. . Patoloji sonucu tertemiz hiçbişey yok. Allahtan dediler. Sonra tv de bi kadın gördüm hamileliği boyunca Esrar içmiş ama dogurmus bebeği masallah. Yani biz naparsan yapalım olmuycak sa olmuyo. O yüzden doktoru suçlamayın . Suçlamaya çok haklısınız hakkınızı aramayin demiyorum şikayet etmek istiyosaniz edin en doğal hakkınız ama kendi içinizden onu suçlamayın acıyı daha da körüklüyor. Allah yazmadıktan sonra istersek dünyanın en iyi şeylerini yapalım . Olmuyo. Bu soyledilerim yanlış anlamanızı hiç istemem . Ben böyle düşünerek acımı hafiflettim burayı okuyacak arkadaslara da yazmak için yazıyorum bunları. Allah herkese sabırlar versin .

uyuyamiyorum onsuzum bugun toprakta ilk her seyi kabulleniyorum isyanim yok ama acimi dindiremiyorum.dusuncemi de. ankaraya geliyorum bazen insallah denk gelir yolumuz yine
Sabretmekten başka çaremiz yok Rabbim verdi Rabbim aldı
Ben de ilk gün öyle olmuştum, ilk toprakta olduğu gün üstüne deli gibi karlar yağmıştı çok üzülmüştüm
Ama şuna inan ki güzel kardeşim evladın ne bir acı ne bir keder hissetmiyor, bedeni toprak oldu nasıl ki bir elbise bir şey hissetmiyorsa evladının da bedeni hiç bir şey hissetmiyor
Ama ruhu Cennet bahçelerinde koşuyor oynuyor
Halam dün bir rüya görmüş bugün eşime söylemiş, eşimin babasını (abisi) görmüş, yanında da bir çocuk varmış
Güzel bir suyun başında oturuyorlarmış o çocuk galiba benim oğlum :)
Kendim göremesem de çok sevindim bu bile beni sevindirdi :)
Hiç üzülme sakın güzel kardeşim bebeğin çok mutlu aynı bizimkiler gibi
Ankaraya gelmeden önce yazarsan haberleşiriz
Allah'a emanet

insallah Allah razi olsun kardesimmmm cokkkk guzel bir kalbin var acinla bas edip bide yesellisini veriyosun biradan paylasiyosun ....

O doktor bir vesile idi haklısınız benim evladımın nasibinde yaşamak yoktu ki sonuç böyle oldu
bunları yazmakta haklısınız ben de diğer konuşmalara bakarsanız onu diyorum zaten ...
Vesilesiz hiç bir şey olmaz, ecel geldi mi baş ağrısı bahane derler ancak, biraz da empati kurun şöyle düşünün :
-O bir doktordu ve görevini yapmadı, yapmadığı çok açık ve bariz (34 haftalık bebek görüntüsüne 37 haftalıktır raporu vermiş ki şu an inceleniyor)
-Ve Siz bir annesiniz evladınızın nasibi yokmuş yaşamadı, ya diğer bebekler ve anneler ? Zahiri kader diye bir şey var ,
Rabbim zahiri kaderi sizin elinize vermiş ve demiş ki, zahiri kaderde seçeceklerinizi dahi ben önceden bilirim...
Nasrettin Hoca misali, hırsızın hiç mi suçu yok be kardeşim ? 39 haftaya kadar iyi iyi deyip beni evime gönderen, hipokrat yemini etmiş bir doktorun hiç mi suçu yok, kaderimize boyun eğdik zaten biz, o bir vesile idi, ama hiç bir şey yapmazsan
o doktor çalışmaya devam edecek belki aynı şekilde ölümler olacak vicdanı dahi sızlamayacak, bunu değiştirmek te en azından uğraşmak ta benim elimde gibi geliyor.
Rabbim başına vermesin, benim bebeğim 2.380 kg 45 cm 39 haftalık ay parçası gibi bir evlattı 273 gün karnımda taşıdım ben, her şeyin öncesinde bir anneyim, onun dr olarak görevi gelişim geriliğini bilmekti , bilmediği şeye nasıl 34 haftalık bebek görüntüsüne 37 haftalık raporu verdi hiç mi vicdanı yoktu, şişliklerimi kaşıntılarımı söyledim nasıl bir dr ki bir tane 42 yaşındaki anne adayına tahlil istemedi, sorunu görebilseydi kör dr alırdı benim evladımı sezeryanla vs , ondan sonra yaşardı yaşamazdı işte onu kimsel bilemezdi, ben de bu şekilde şuçlamazdım
Şöyle düşün Allah korusun eşine bir araba gelip çarpsa,ve eşin ölse ne diyeceksin nasibi o kadar mış mı ?
Elbet onu diyeceksin yiyecek ekmeği görecek günü yokmuş diyeceksin ama , napacaksın bir yandan da mahkeme vs ile uğraşıp hakkını arayacaksın , ateş düştüğü yeri yakar bu bir bebek için bile böyle, bir sebep çıkmadığı için şimdi böyle düşünebilirsin çok normal , yine empati kur ya o bebeği 39 hafta karnında taşısaydın sürekli iyi iyi deyip seni evine gönderselerdi ve sonra eline ölüsünü verselerdi sen ne yapardın paylaş bizimle

insallah Allah razi olsun kardesimmmm cokkkk guzel bir kalbin var acinla bas edip bide yesellisini veriyosun biradan paylasiyosun ....
Senden de Allah razı olsun güzel kardeşim
Acı da her şey de bizim için , ben seni öyle iyi anlıyorum ki çünkü ben de aynı şeyleri yaşadım hala da yaşıyorum
Allaha emanet

Canım olur mu ben de seni çok haklişe buluyorum allah kimseye vermesin böyle bişey. Dedim ya zaten şikayetini falan yapmak lazım . İnsanın kendi canından öte oluyor çok çok haklısın . İnşallah hakettigi cezaları alır . Ben sadece belki için daha rahat olur diye dedim afedersin seni üzmek hiç istemem aynı acıyı paylaşıyoruz allahım gonlunun diledıgini versin her zaman ... Allaha emanet ol

Allah razı olsun

canimmm cok sagol iyiyim ama sanki daha cok aklima geliyor oyalanmaya calisiyorummmm mecbur napalim .. sen nasilsinnnnn
Ben de aynı evet gun gectıkce ınsanın acısı artıyor ıcınde
Mezarlıktaydım bugun sabahtan berı yenı geldım nasıl olunur ki gun gecıyor ozlem artıyor sabır etmektem baska elimizden gelen bisey yok
Sevindim biraZ da olsa iyi oldugun için
Derdı veren rabbım dermanı da verır canım
Eger ferahlamak ve sukretmek istersen mezarlıga bol bol gıt canım cunku orada ınsan oyle seyler goruyor ki kendı derdını unutuyor ben oyle yapıyorum ve oradan gelirken sukrederek geliyorum .
Allaha emanet ol

e
evet daha goturmuyor esim biraz uzakta ama orada yaninda kucuk cocuklar falan var ben de gordugumde susarak gelmistim....neler neler var bu da bizim bi sınavimiz....Allah yuregimizin sabrini da ferahini da versin bi bebisim olsun kucagimda saglikla tek hayalim o

Canım başın sağolsun. Öyle güzel yazmışsın öyle anlatmışsın ki acını. Senle beraber yaşadım sanki. Allahım acını unutturacak acı vermesin yardımcınız olsun hepinizin.

İnşallah olur dua ediyorum senin için de ,
Aslında galiba hepimizin tek hayali o
Kaybettiğimiz bebeklerimizin yerini dolduracak yeni benzer bebekler Allahtan tek isteğimiz belki de bu
Umut olmazsa hiç bir şey olmaz, umudu kesmeyelim
Dualarım sana inşallah güzel haberlerini duyarım buradan

Canım başın sağolsun. Öyle güzel yazmışsın öyle anlatmışsın ki acını. Senle beraber yaşadım sanki. Allahım acını unutturacak acı vermesin yardımcınız olsun hepinizin.
Çok teşekkür ederim
Allah razı olsun
Bu öyle bir acı ki anlatılmaz sadece anlatılmak istenir

genetige gerek yok dedi 2 doktor da suan ama 15gune sonuc ciksin bakalim ne dicekler.cok merak ediyorum uyuyamiyorum
başınız sagolsun Allah sabır versin sizede esinizede .doktorlar gerek yok desede dinlemeyin eşinizi de alın üniversite hastanesinde özellikle genetik ve kan pıhtılaşması testlerinizi yaptırın eşinizdende kan alıcaklar doktorlar 2 veya 3 düşük olmadan bu testleri gereksiz goruyorlar cunku acımızı bilmiyor anlamıyorlar özellikle pıhtılaşma testini ihmal etmeyin çünkü kalbi durarak yaşanılan kayıplarda doktorlar büyğk ihtimal pıhtılaşma diyorlar

bebeginplesantasindan bakiyorlarmisncanim pihtilasmaya oyle dedi buyuk ihtimal igne kullanicaz bidaha dedi zaten...Allah bebeklerimizi korussuuuunnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…