Allah yardimcin olsun kardesimkan sulandırıcıyla başlamıştım. tüp bebekti benim bebeğim. 35.haftada iğneyi bıraktım 1-2 gün sonra bebeğimin kalbi durdu .iğneyi bırakmayla kalbinin durmasının ilgisi yok dediler. başka sebep de bulunamadı. (ancak kan sulandırıcı iğne kullanan birkaç kişiyle görüştüm onların dr.ları doğuma 1 gün kalaya kadar iğneye devam ettirmişler.)
doktorum doğumdan 6 hafta sonra genetik tahlilllerimi tekrarlamam gerektiğini , bundan sonraki hamileliklerimde bir hematolog ile birlikte takip edilmemi, 20. haftada "fetal ekokardiyografi " yaptırmamı, belli bir haftadan sonra ise haftada iki kez NST yaptırmamı önerdi.
Bulunduk ama neye yarar ki kardesim benim canim cigerim kuzum kucugum gitti ;(Çok kotu oldum. O doktor hakkında şikayette bulundunuz mu peki ?
Bakip soyleyecegim sizegenetik testinde
ANA ( antinükleer antikor )pozitif çıkan var mı ?
Gece gunduz her daim aklimizda ama elden bir sey gelmiyor ki ;(
malesef 40 yaşındayım bir çok tüp bebek tedavim negatif test değeriyle sonlandıSavas78
Insallah yasin kirkin altindadir 40 ve uzeri yas gercekten cok zor oluyor ;(
Gece gunduz her daim aklimizda ama elden bir sey gelmiyor ki ;(
Insan olmeyi ister mi ben artik olmeyi ogluma kavusmayi istiyorum diger oglum buyudu basinin caresine bakar diyorum
onsuzluk oyle zor ki kalbimin ustunde demirden bir diken surekli batiyor kalbime cok canim yaniyor
cunku kucucuk
cunku savunmasiz
cunku melek
cunku ...
cunku...
cunkuler boyle uzayip gidiyor
her gecen gun unutturacagina yuregine dert oluyor
.....
Savas78
Bız oglumuza kıyamadık otopsı ıstemedık sadece plesantasına baktırdık yaslanma cıktı sonradan bır suru test yaptırdım kanımda pıhtılasma cıktı bebe aspırını kullanıyorum şu an
Canim bende negatif cikmis ama 0/100 arasi bir pozitifligin varsa bence normaldir cunku test kagidimdan onu anladimgenetik testinde
ANA ( antinükleer antikor )pozitif çıkan var mı ?
;(hesaplar yapıyor oğlum 30 yaşına geldiğinde ben 70 olacağıma,ihtiyacı olan anlarında yaşlı olacağıma üzülüyordum.kalbinin atmadığını söylediklerinde rüya sandım. normal doğum yapmamı öneriyorlar bu sırada bana .bir taraftan da garip ama çok sevinçliydim oğlumu göreceğim için.oğlumu ilk gördüğüm an ... ona kavuşabilmek için tek bir şey vardı o da ölmüş olmak...
Gonderseniz de bisey yine cikmayabilirdi canimsebebini bilmek bir teselli olurdu bana ama plesenta normal kordon dolanması yok bebekte anomali yok 48cm 2.7 kg gelişmede problem yok otopsi istemedik plasentayı göndermek aklımıza sonradan geldi o an dr da bunu hatırlatmadı keşke plasentayı gönderseydik
Bir kez daha cani gonulden kadere imana inandim senin su sozlerinlemalesef 40 yaşındayım bir çok tüp bebek tedavim negatif test değeriyle sonlandı
bu tedavimde ise ilk aylarda kanama vs problemlerim oldu ama bebeğimizin çok sağlıklı olduğu söyleniyordu
ölçümleri hep haftasıyla uyumluydu (farklı dr lardan görüş aldım hep)tarama testlerimi tecrübeli prof lardan biri yaptı ...
kısmet...
Bir kez daha cani gonulden kadere imana inandim senin su sozlerinle
anneyim icim yaniyordu acaba iyi baktirmadik mi keske ozele gitseydim boyle olmazdi diye
Su yazdiklarin aklimi basima getirdi resmen canim
kader ... kacilir mi ...
onlarin da boyle olmasinda var elbet bir hayir ama biz goremiyoruz ...
suna inan ki vakit saat geldiginde kimse tutamaz olur bir tane daha tasa bastirsanda biseycikler olmaz
Aslinda bu kadar basit bir seyi anlayabilmemiz icin Rabbim oyle cok tesadufler cikariyor ki karsimiza ya anliyoruz ya anlamiyoruz
en basit karsima cikan tesadufu anlatayim size
pazar gunu esimi acile kaldirdik orada islemleri yapilirken bir baba vardi Suriyeli elinde ufacik bir battaniye icindeki bebekmis inanir misin bebegin boyu 20 cm gecmez kilosu da 1500 asla gecmez o baba o kucucuk bebegi tutmayi dahi bilmiyordu kafasi bir yerde bebegin bedeni bir yerde ...
Hastanedeki hastalar soyle tut boyle tut dediler adama
Iste orada dusundum bu yasayan minnacik bebek benim oglumun yarisi kadar ama yasiyor ....
Suna inanki kardesim biz ne dersek bos biz onlari geri getiremeyiz ama onlar bizi yanlarina gotururler ...
Bebeklerimiz oyle guzel bir yerde ki sen ve hepimiz aklimizin yettigi ile uzuluyoruz bedeni toprakta curuyor diye oysa ki onlar cennet bahcelerinde...
su an nerede bebekli bir anne gorsem tutamiyorum kendimi agliyorum kaciyorum kendime gelemiyorum imreniyorum ama sunu da biliyorum ki gercek dunyada o annelerin hepsi bize ve yavrularimiza imrencek insallah.
aklimizin yetmedigi oyle sorular var ki birak dusunme su akar yolunu bulur neden deme
keske deme
iyi mi deme
bedeni toprak deme
niye ben deme
demeyelim asla
rabbim neylerse guzel eyler
tek diyecegim rabbim kucaklarimizi bos birakmasin en tez zamanda yavrularimizin kardesleriyle bu dunyada tesellimizi versin insallah
Evet dediğiniz gibi kader...Bir kez daha cani gonulden kadere imana inandim senin su sozlerinle
anneyim icim yaniyordu acaba iyi baktirmadik mi keske ozele gitseydim boyle olmazdi diye
Su yazdiklarin aklimi basima getirdi resmen canim
kader ... kacilir mi ...
onlarin da boyle olmasinda var elbet bir hayir ama biz goremiyoruz ...
suna inan ki vakit saat geldiginde kimse tutamaz olur bir tane daha tasa bastirsanda biseycikler olmaz
Aslinda bu kadar basit bir seyi anlayabilmemiz icin Rabbim oyle cok tesadufler cikariyor ki karsimiza ya anliyoruz ya anlamiyoruz
en basit karsima cikan tesadufu anlatayim size
pazar gunu esimi acile kaldirdik orada islemleri yapilirken bir baba vardi Suriyeli elinde ufacik bir battaniye icindeki bebekmis inanir misin bebegin boyu 20 cm gecmez kilosu da 1500 asla gecmez o baba o kucucuk bebegi tutmayi dahi bilmiyordu kafasi bir yerde bebegin bedeni bir yerde ...
Hastanedeki hastalar soyle tut boyle tut dediler adama
Iste orada dusundum bu yasayan minnacik bebek benim oglumun yarisi kadar ama yasiyor ....
Suna inanki kardesim biz ne dersek bos biz onlari geri getiremeyiz ama onlar bizi yanlarina gotururler ...
Bebeklerimiz oyle guzel bir yerde ki sen ve hepimiz aklimizin yettigi ile uzuluyoruz bedeni toprakta curuyor diye oysa ki onlar cennet bahcelerinde...
su an nerede bebekli bir anne gorsem tutamiyorum kendimi agliyorum kaciyorum kendime gelemiyorum imreniyorum ama sunu da biliyorum ki gercek dunyada o annelerin hepsi bize ve yavrularimiza imrencek insallah.
aklimizin yetmedigi oyle sorular var ki birak dusunme su akar yolunu bulur neden deme
keske deme
iyi mi deme
bedeni toprak deme
niye ben deme
demeyelim asla
rabbim neylerse guzel eyler
tek diyecegim rabbim kucaklarimizi bos birakmasin en tez zamanda yavrularimizin kardesleriyle bu dunyada tesellimizi versin insallah
Su dedikleriniz kendi yasadiklarimla neredeyse hemen hemen ayniÖzele gitmedim diye kendinizi suçlamayın Hamileliğimin başından beri üç günde bir Dr daydım desem yeridir evime yakın hastanelere ayrı kendi prof doktoruma ayrı taramalara ayrı proflara gittim 6ay istirahat halinde yürümeyi unuttum doktordan doktora dışarı çıktım 32. Haftada riskli süreçler geçmişti Doğum olursa yaşayabilecek kadar büyümüştü 35.haftaya gelmiştik bir gün önce de doktorumdaydım herşey normal demişti en son iki hafta önce yaptırmıştım o gün de nst ye girmek istedim gerek yok dedi iki hafta sonra yapalım dedi
sonuç değişmeyecekti belki ama bir gün önce nst yapılsaydı belki problem olduğu anlaşılacaktı ben dr u burada yüksek riskli gebelik grubunda hasta olduğum için hatalı buluyorum ertesi gün hareketleri azalmıştı ilk hamileliğim hareketleri normal mi değil mi pek anlayamadım büyüdüğü için az hareket ediyor diye düşündüm bir gün önce de iyi olduğunu gördüğüm için her zaman panik halinde acile koşan ben rahat davrandım eşimin gelmesini bekledim bir iki saat sonra eşim eve geldiğinde nst ye girmek için hastaneye gittik kalp atışları yoktu maalesef
1 ay önceSavas78
Siz ne zaman kaybettiniz sessiz oglunuzu yeni mi
Dddml
nasilsin topladin mi bira daha kendini