- 26 Nisan 2015
- 3.859
- 3.058
Valla adam manavdan kavun almış gibi davranıyor kadına , baksana çürük çıktı filan demişSuç sende... Hiç tanımadığın, huyunu suyunu bilmediğin bir adamla evlenmişsin. E kavun da değil bu herifler koklayınca anlamıyorsun ne mal olduğunu. Bir evlilik üç ayda nasıl bu hale gelir ki?
Ay cok uzuldum hz allah sabri ecir versin herkezin derdi ayri iste ins hemen atlatirsinBende ölmek istiyorum ama ısmarlama olmuyo...geçen hafta 3 günlük oğlumu kaybettim..geçen sene kızımı hayat sinav diyip geçiyoruz.....
SagolAy cok uzuldum hz allah sabri ecir versin herkezin derdi ayri iste ins hemen atlatirsin
Bence onun ailesini cagir bi aksam.Konus dök icini.Buyukler bi konussun belki kendine gelir.Yok hala duzelmiyorsa benden bu kadar de.Bende oyle dusunuyorum. Ama bi yandan da diyorumki acaba ben mi buyutuyorum. Bu kadar kisa surede cok mu abartiyorum. Biraz zaman gecse belki duzelir diyorum. Ama hergun yeni bi huyla karsi karsiya kaliyorum
kendini suclama,en azından farkettikten sonra kendin için birseyler yap..Saat kac oldu gozume uyku girmiyor. Ayrii odalardayiz suan. Evlenirken o kadar merakliydimki. Tirnak makasina kadar herseyi ozenerek almistim. Suan hersey bosmus diyorum. Keske evlenmeseydim diyorum. Keske gercek yuzunu onceden gorseydim diyorum. Diyorum da diyorum ama fayda etmiyo hicbisey. Evlenirken gercekten cok ama cok iyi dusunun. Hele de karsinizdakini tam taniyamadan evlenmeyin. Ben kendi hayatimi yaktim dersimi aldim en azindan sizin aklinizda bulunsun..
Selam Arkadaşlar. Henüz az önce üye oldum. Derdimi birileriyle paylasmak birilerinin bana destek olmasi bana iyi gelir belki diye dusundum. Cunku gercekten artik cikmazdayim. 3 aylik yeni evliyim. Ama evlilikten oyle bir sogudumki ölüp kurtulmak istiyorum resmen bu hayattan. Eşimle gorucu usulu evlendik. Ama ilk goruste icim isinmisti. Sevmistim. Simdi anliyorumki sevmemisim sadece sevdigimi sanmisim. 6 ay kadar nisanli kaldik. Nisanliyken hersey cok guzeldi. Her dakika mesaj atmalar canımlı cicimli konusmalar. Sinemaya gitmeler. Her haftasonu bize gelirdi. Sensiz duramiyorum derdi. Gezmeye cikardik. Elimi simsiki tutardi. Onu o kadar cok seviyordumki gozlerine baktikca icim eriyordu mutluluktan ucuyordum sanki. Sarildigimda birakasim gelmiyordu. Neyse evlendik dugunumuz oldu.Dugun salonundan evimize geldik. Bizimle birlikte gorumcem ve eltimler geldi. 5 dk oturup kalktilar. Eşim gelinligimi cikardi. Ben o kadar korkuyorumki kendimi hicbirseye hazir hissetmiyorum. Ve sırf istedigi işi yapamadik diye sinirlendi küstü ve yatti. Neyse haklidir dedim gecistirdim. Ikinci gun o sorunumuz ortadan kalkti. 1 hafta boyunca mutlu mesut gecindik. 1 haftadan sonra inanilmaz sekilde degisti. (Bu arada eşim calisiyo ben calismiyorum. Ki zaten calismama sonuna kadar karsi. ) Televizyon izlerken ben yanlislikla elimden kumandayi dusurdum. Dikkat etsene dedi. Cevap vermedim. Tabi para kazanip eve bisey almayinca dikkat etmezsin dedi. Ben kalktim mutfaga gittim sirf cevap vermemek icin. En ufak bi tartismada esyalarini topla git diyo. Regl donemlerim cok agrili geciyo ama sadece 1 gun suruyo. Regl oldum karnim agridan kopuyor. Esim icerden bagirdi yemek hazirla da yiyelim diye. Ben cevap vermeyince yanima geldi noldu dedi karnim cok agriyo dedim. Curuk mu ciktin anlamadimki dedi mutfaga gitti. Ben hungur hungur agladim. Sandimki yanima uzanir oper koklar agrim var diye uzulur. Ama aldigim cevap karsisinda sok oldum. Mutfakta biseyler hazirlamaya basladi bi yandan da homurdaniyo. Yemegimi kendim hazirlayacaksam niye evlendimki diyo. Be adam hergun cesit cesit yemek yapiyorum bigun idare etsen ölürmüsün. Tabi bunlari kendi kendime soyluyorum. Yuzune soylesem binbir turlu hakaret. Aglaya sizlaya mutfaga gittim cekil ben hazirlarm dedim. Yardim etmeden tv basina gitti. Agridan aglaya aglaya yemek yaptim ve yedi doydu cok sukur cenesi durdu. Ramazan ayinda annemleri iftara cagirdim. Ben annenlerin karnini doyuramam dedi. Erkek kardesim 1 gunlugune bize gelmek istedi. Ben kardesini besleyemem dedi. Halbuki nisanliyken her haftasonu bizdeydi. Neler hazirlayacagimizi sasirirdik. Tuhaf olan da şu ki annemlerin yanindayken surekli onlarin yuzune guluyo onlar bi gidiyo hakaretler havada ucusuyo. Bana 100 tl harclik verir ayda. O da ekmekle tukenir biter. Evliligimizin ilk haftasinda kucucuk bi tartismamiz olmustu. Babasini arayip beni sikayet etti. Nisanliyken gezelim diye can atan adam simdi sabahtan aksama kadar bilgisayar basinda. Opuyorum kokluyorum ben fazla ilgiye gelemem cekil tepemden diyor. Evde ekmek bitiyor ekmek al diyorum sen al diyo alip geliyorum disari koca bulmaya mi ciktin diyo bu seferde. Daha 3 ay oldu neden boyle oldu hicbirsey anlamiyorum. Belki diyeceksinizki niye bosanmiyorsun bosan gitsin. Ailem ozellikle de annem sabret kizim diyor. Sabredemez oldum artik. Aglamadigim bir gunum basimin agrimadigi bir saniye bile yok. Artik nefret ediyorum. Belki suc bendedir size anlatmak istedim belki ben yanlis davraniyorumdur fikir almak istedim. Sadece icimi dokmek biraz da olsun rahatlamak istedim.. Cunku cok yalnizim..
Sevmistim. Simdi anliyorumki sevmemisim sadece sevdigimi sanmisim.
Ben o kadar korkuyorumki kendimi hicbirseye hazir hissetmiyorum. Ve sırf istedigi işi yapamadik diye sinirlendi küstü ve yatti. Neyse haklidir dedim gecistirdim.
(Bu arada eşim calisiyo ben calismiyorum. Ki zaten calismama sonuna kadar karsi. ) Televizyon izlerken ben yanlislikla elimden kumandayi dusurdum. Dikkat etsene dedi. Cevap vermedim. Tabi para kazanip eve bisey almayinca dikkat etmezsin dedi.
En ufak bi tartismada esyalarini topla git diyo. Regl donemlerim cok agrili geciyo ama sadece 1 gun suruyo. Regl oldum karnim agridan kopuyor. Esim icerden bagirdi yemek hazirla da yiyelim diye. Ben cevap vermeyince yanima geldi noldu dedi karnim cok agriyo dedim. Curuk mu ciktin anlamadimki dedi mutfaga gitti. Ben hungur hungur agladim. Sandimki yanima uzanir oper koklar agrim var diye uzulur. Ama aldigim cevap karsisinda sok oldum. Mutfakta biseyler hazirlamaya basladi bi yandan da homurdaniyo. Yemegimi kendim hazirlayacaksam niye evlendimki diyo. Be adam hergun cesit cesit yemek yapiyorum bigun idare etsen ölürmüsün. Tabi bunlari kendi kendime soyluyorum. Yuzune soylesem binbir turlu hakaret. Aglaya sizlaya mutfaga gittim cekil ben hazirlarm dedim. Yardim etmeden tv basina gitti. Ben annenlerin karnini doyuramam dedi. Tuhaf olan da şu ki annemlerin yanindayken surekli onlarin yuzune guluyo onlar bi gidiyo hakaretler havada ucusuyo.
Bana 100 tl harclik verir ayda. O da ekmekle tukenir biter. Evliligimizin ilk haftasinda kucucuk bi tartismamiz olmustu. Babasini arayip beni sikayet etti. Nisanliyken gezelim diye can atan adam simdi sabahtan aksama kadar bilgisayar basinda. Opuyorum kokluyorum ben fazla ilgiye gelemem cekil tepemden diyor. Evde ekmek bitiyor ekmek al diyorum sen al diyo alip geliyorum disari koca bulmaya mi ciktin diyo bu seferde. Daha 3 ay oldu neden boyle oldu hicbirsey anlamiyorum.
Seda..Seni cok iyi anlıyorum, yalniz degilsin herseyden once bir Rabbin var sana sah damarindan daha yakın..Kendin veya onun için sabredemeyecek durumdaysan Allah icin sabredemez misin?Boşver sen iyi ol bırak o ne kadar kötü olursa olsun..Sen tum kalbinle tevekkül et..ömrün boyunca sabret demiyorum asla, bir sure daha şans tanı, nisanli sözlü ya da sevgili degil evlisin sanslari emeğini sonuna kadar kullan ve bu esnada gerisini Allaha birak..kolay degil biliyorum ama gerçekten bi sure daha sabret ilerde en azından rahat bir vicdanla ben elimden geleni yaptım dersin..
Eşinizi "gerçekten" sevmediğinizi düşünüyorsanız eğer, yukarıda anlattıklarınıza katlanmak yada çare aramak için herhangi bir sebebiniz olmadığını düşünüyorum. Yine de bazı çelişkiler var eşinizde, bunların nedenini bilmek lazım.
Eşinin çalışmasını istemeyip, eve katkısı olmadığı için homurdanması bana biraz çelişkili geldi.. Sindirmeye mi çalışıyor, yoksa siz yeterince baskı kurmuyor musunuz çalışmak için? Tam anlamıyla karşı olmayabilir ya da fikri değişiyor sanırım bu konuyla ilgili.. Eğitim durumunuza göre iş bakmanızı tavsiye ederim. Olumlu ve eşinizin içine de sinebilecek bir iş bulabilirseniz, sanırım çalışmanıza izin verebilir. Tabi gerçek sebep sizi sindirmek değilse..
Psikolojik şiddet görüyorsunuz ve bence en az fiziksel şiddet kadar çirkin. Çürük mü çıktın? Aileni mi doyurucam? gibi tuhaf çıkışlar, karaktersiz bir şekilde aileye gülüp ardından hakaret savurmak falan gibi çirkin durumlar söz konusu.
100 lira harçlık nedir bu arada Allah aşkına? Evin gideri bir yerde durur ve evin hanımı çalışmıyorsa giderleri yönetir, kendi ihtiyaçları için de bir miktar ayırır kenara.. Eskilerin düzeni budur. Sizi kendi babasına şikayet etmesi de anlamsız.. nereden tutacağımı şaşırdım.. Eşinizin yaşı kaç, eğitim seviyesi nedir bilmiyorum ama ciddi sıkıntıları var..
Susarak nereye varmayı planladığınızı bilemiyorum ama bu tarz durumlarda susmak çözüm değildir.. Madem sevmiyorsunuz, babanızı çağırın ve durumu anlatın. Tıpkı burada anlattığınız gibi.. Annenizin "sabret" telkinleri ile bu iş olmaz.. Kimse olayların iç yüzünü tam anlamıyla tahmin edemiyor olabilir... Babanız ve anneniz yanınızdayken de konuşun bu denge yoksunu insanla.. Boşanmak için elbette.. Eşya paylaşın, altın paylaşın ama hayat paylaşmayın.. Bu nedir anlamadım.. Çok çirkin.. Allah kolaylık versin,