Anlayamadigim nokta sudur. Eger onceden soz isteme nisan olcak dendi mi bu? Yoksa nisanlinda bilmiyo muydu bu durumu ailesi ona giderken ne yapcaz diye sormamis mi?
Tanışmaya, istemeye geliyoruz dediler. Nişandan kimsenin haberi yok. Kendilerince oldu bittiye getirdiler. Bundan sonra bizle uğraşmasınlar başka bişey istemem artık..
Iyi bari bunlar ne ki diye simdiden yulari versin o aileye istedikleri yere sursunler kizi da ailesini de degil mi ne guzel? Bakis aciniza hayran kaldim pesssBen ortada 'olayli' diye nitelendirilebilecek bir sey göremedim.
Oncelikle uzak yerden gelmisler belli ki, hadi ilk geldikleri gün sadece isteme olsaydi; söz/nişan ne zaman olacakti? Planiniz neydi yani? Gideceklerdi sonra bir daha mi geleceklerdi? Madem evde yapacaktiniz zaten, e niye insanlara bunca zahmet verecektiniz ki?
Onlar kendince gelmisken hepsini yapalim doye düşünmüşler ve bunu da size soylemisler. E siz de kabul etmissiniz? Madem etmeseydiniz?
Kadının yemek yememesi niye sorun oldu onu anlamış degilim. Yemesin yani.
Gidince de aramış tesekkur etmis. Ben bu tabloda kotu niyetli biri oldugunu degil, en fazla düşüncesiz biri oldugunu düşünürüm. Ilgisiz diyebilirim belki. E o da beni ilgilendirmez, oglu üzülsün niye beni düşünmüyorlar diye.
Hele hele ogluna baska bir kadini isteyen anne boyle hemen yapalim edelim der mi, ne alaka?
Haydi size gore bunlar 'kaldırılmayacak' seyler olsun, nisanlinizla niye araniz bozuluyor onu hic anlamadim. Cocuk özür dilemiş. Ailesinin yaptigini da savunmuyor, sizinle ayni tarafta belli ki. Benim dusunceme gore siz bu durumu fazlaca büyütüp hincinizi da nisanlinizdan cikarmissiniz. Ama eger boyle şeylere takilacaksaniz hic evlenmeyin. Evlilikte ailelerle cok daha büyük sorunlar yasanabiliyor. Bunlar ne ki.
Iyi bari bunlar ne ki diye simdiden yulari versin o aileye istedikleri yere sursunler kizi da ailesini de degil mi ne guzel? Bakis aciniza hayran kaldim pesss
Buna yular vermek degil beklenti icinde olmamak denir. Sen ne kadar beklenti icinde olursan o kadar cok uzulursun. Yular cok cirkin bir tabir
Ya soz nisan oldu diyor kiz bi ufak hediye bile getirmemisler beklenti icine girmeyin lafi da moda oldu iyice ya bunlar afedersiniz ama yalı kazigi mi? Ana baba degil mi yani el gibi gelmisler nisana kiz tabiki onlardan bekleyecek yedi yabancidan bekleyecek degil..halaya giren kol kaldirir boyle asalak aileleri hic sevmiyorum
Ne guzel sizin eşiniz iyi birisiymis demek ki umarim bu arkadas nisanlisini iyi taniyodur da danışıklı dövüş degildir tum bu olanlarValla bana getirmediler. Getirdiklerini de esime olan borclarindan dustuler. Sonuc noldu biz cektik ceremesini. Emin olun hic ama hic gerek yok. Kaynananla anlasamiyosan esinin ailesiyle anlasamiyosan ne kadar az karsilasmak ve ailenle az karsilastirmak iyidir. Arada kalirsin hep ve nisanlinla esinle aran bozulur. Ne sana bir igne alsin ne de sen igne al diye bekle. Oyle guzel bisey ki insanlari takmamak. Benim tanisma isteme bir arada oldu. Kiyafete bile esimle gittim. Nikahimda sadece ailem vardi. Onun ailesi farkli sehirdeydi gelmediler zaten gelselerde benzin parasi esimin cebinden cikiyo. Boyle aileler o kadar cook ki anlatamam size. O yuzden gerek yok diyorum. Esin yanindaysa geri kalan tum sulale vizz gibi geliyo
Ne guzel sizin eşiniz iyi birisiymis demek ki umarim bu arkadas nisanlisini iyi taniyodur da danışıklı dövüş degildir tum bu olanlar
Benimde nisanim boyle sacma sapan olmustu, dugunden hic bahsetmiyorum bile hersey icimde kaldi aradan kac yil Hala milletin dugun nisan fotograflarina ozenirim. Allahtan esimle mutluyum, aileler farkli sehirlerde olduklarindan birdaha gorusmek gidip gelme olmadi. Esimle bizde ailelerimzden uzakta oldgumuz ve evimzin icindekileri kimseye anlatmadigimiz icin sonrasinda hic bir sorun yasamadik.. kotu basladi diye kotu bitecek diye birsey yok sozlunde ikiniz konusun ve herseye kendiniz karar veririn aileler isin icine girince olaylar buyuyor..Selamlar kızlar geçen yıldan beri güzel bir birlikteliğim vardı. Birbirimizi seviyoruz özellikle de sözlüm çok çok seviyor. Her fırsatta bunu gösterdi ve bu kısa zaman içinde kendini hem bana hem aileme tanıttı.. aileme ve çevreme çok saygılıydı, onlara da sürekli yardım ediyor benim çevreme ne kadar değer verdiğini her şekilde gösteriyordu. Ailesi memlekette, burada akrabası yoktu. Kalabalık bir ailenin en küçüğü.. Ailesiyle beni telefon aracılığıyla tanıştırdı. İyi anlaştık ablalarıyla kaynaştık annesi de ara sıra beni arıyo çok olumlu konuşuyodu. Ancak geçen hafta ilk kez tanışma ve istemeye geldiler..
Biz ailecek çok güzel hazırlıklar yaptık ve elimizden geldiğince güzel ağırladık. Ancak geldiklerinde kurduğumuz sofradan hiç yemediler, sonrasında annesi “şimdi gelmişken isteme, söz, nişan herşeyi aradan çıkaralım” dedi. Ancak bizim bundan haberimiz yok ve böyle bir hazırlık yapmadık. Ben çok çok kötü oldum ancak arada sözlüm vardı.. duruma müdahale edemedim. Ailem nişan için geldiklerine göre hazırlıklı gelmişlerdir diye düşünmüş ancak akşam söz kesildiğinde bize hiçbir hediye verilmedi, birşey takılmadı. Ertesi gün bu şekilde memleketlerine döndüler, biz belli etmedik. saygımızı bozmadık.
Bütün bunlardan sonra ben şok halindeydim, şuan bu durum sözlümle bana da yansımış durumda. Bu sorunlar canımızı çok sıktı ve 2-3 gündür pek konuşmuyoruz, zaten kendisi sınav haftasında..
bizim tahminimiz oğlu için düşündükleri başka bir aday vardı. ancak benim suçum ne? Beni sözlüm seçti ve 1 yıl peşimden koştu. Benim için herşeyi yaptı. Bundan sonra ne yapacağım. Hiç bişey anlamıyorum lütfen yardım edin..
Bu defa gönlünü almamış ama baksana yazmıyormuş bile.hayır madem ailesinin yaptığı şeyin farkında neden tribe geçmiş.ayrıca bencede asıl sorun başka şehirden kalk gel bütün gün evde kal ama yemeklerini yeme.hiç hoş olmamışBüyükler sürekli ‘ya ailede sıkıntı olur ya da oğlanda’ diyor, bu işlerde mükemmellik olmuyor diyorlar bana.. ne yapacağımı bilmiyorum, sözlüm herşeyde gönlümü alıyor, uğraşıyor, çabalıyor, gözü doluyor. Onu öyle gördüğüm için kararsızım. Başıma ağrılar saplandı
şuanda onelem almalısın ilerde evlendiktn sonra hic bişey yapmasın ama yine konusup biyere varabilirsin canımSelamlar kızlar geçen yıldan beri güzel bir birlikteliğim vardı. Birbirimizi seviyoruz özellikle de sözlüm çok çok seviyor. Her fırsatta bunu gösterdi ve bu kısa zaman içinde kendini hem bana hem aileme tanıttı.. aileme ve çevreme çok saygılıydı, onlara da sürekli yardım ediyor benim çevreme ne kadar değer verdiğini her şekilde gösteriyordu. Ailesi memlekette, burada akrabası yoktu. Kalabalık bir ailenin en küçüğü.. Ailesiyle beni telefon aracılığıyla tanıştırdı. İyi anlaştık ablalarıyla kaynaştık annesi de ara sıra beni arıyo çok olumlu konuşuyodu. Ancak geçen hafta ilk kez tanışma ve istemeye geldiler..
Biz ailecek çok güzel hazırlıklar yaptık ve elimizden geldiğince güzel ağırladık. Ancak geldiklerinde kurduğumuz sofradan hiç yemediler, sonrasında annesi “şimdi gelmişken isteme, söz, nişan herşeyi aradan çıkaralım” dedi. Ancak bizim bundan haberimiz yok ve böyle bir hazırlık yapmadık. Ben çok çok kötü oldum ancak arada sözlüm vardı.. duruma müdahale edemedim. Ailem nişan için geldiklerine göre hazırlıklı gelmişlerdir diye düşünmüş ancak akşam söz kesildiğinde bize hiçbir hediye verilmedi, birşey takılmadı. Ertesi gün bu şekilde memleketlerine döndüler, biz belli etmedik. saygımızı bozmadık.
Bütün bunlardan sonra ben şok halindeydim, şuan bu durum sözlümle bana da yansımış durumda. Bu sorunlar canımızı çok sıktı ve 2-3 gündür pek konuşmuyoruz, zaten kendisi sınav haftasında..
bizim tahminimiz oğlu için düşündükleri başka bir aday vardı. ancak benim suçum ne? Beni sözlüm seçti ve 1 yıl peşimden koştu. Benim için herşeyi yaptı. Bundan sonra ne yapacağım. Hiç bişey anlamıyorum lütfen yardım edin..
Insallah zor gercekten. Beni istemeye geldiklerinde kp yemek yemedi ustelik iftara davet etmistik. Balkonda sadece sigara icti. Kimse de alinmadi. Bazi seyleri oldugu gibi kabul etmek gerek. Varsin yemesin varsin bisey almasin ama o anki guzelligi batirmasin bir lafiyla. Ben hep boyle yaklastim olaya. Suan deki seviyolar mi beni sanmiyorum. Ama ogullarinin esiyim diye bisey de demiyolar. Hakkimi da yedirmiyorm. Kimseye evimle esimle ilgili biseyde anlatmiyorm oyle guzel gidiyo ki. Obur turlu insan cok ama cok yipraniyo.
Şimdi müstakbel kayınvalideniz ben bir şey bilmiyorum,ben hiç bir şeyden anlamam ayakları yapacak hazırlıklı olun.Anneniz annesiyle konussun her şeyin bir usülü var oldu bittiye getirilmesin desin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?