• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olaylı bir nişan.. ne yapmalıyım?

Yuzukte mi takilmadi isteme esnasinda ben anlamadim. Yuzuksuz kiz isteme mi olur?

Nişan öyle olsun, boşver. Birlikte mutlu olun, benim nişanımda eşim hem öksüz hem yetim hiç bir şey takamadı, sonra misliyle aldı, kimsede olmayan takılar bende var, boşveeerr!

Nişan öyle olsun, boşver. Birlikte mutlu olun, benim nişanımda eşim hem öksüz hem yetim hiç bir şey takamadı, sonra misliyle aldı, kimsede olmayan takılar bende var, boşveeerr!

Ben böyle bir nişan daha önce ne duydum ne gördün. Oldu olacak seni de alıp gitselermiş. Bence onlardan çok siz de hata var. Senin nişanlın seni ezdirmiş diye düşünüyorsun ama asıl seni ezdiren ailen olmuş.

Bana da ne düğünümde ne de nisanimda alisveris yapilmadi. Set takmadilar, toplam 2 bilezikle gelin aldilar. Senin gibi baslarda cok hirslandim, cevremin doldurusuna geldim. 10 koca yili geride biraktik esimle. Simdi donup bakiyorum da daha cok taki takilsaydi yahut alisveris yapilsaydi daha mutlu mu olurdum? Tabi ki hayir maddiyata takilma hediye falan boşver bunlari. Onu seviyor musun, erdemli ve ahlakli bir mi? Onemli olan bunlar.

Benim babam da ayrı nişan istemiyordu. Daha doğrusu kalabalık büyük törenli işleri sevmiyor. Prosedürleri hızlı geçelim diyordu. Bu yüzden o gün sessiz kalmak zorunda kaldım. Sözlüm dışardaydı, yine de arayıp ailesine sert tepki verdi. Aileler sabah anlaşmış gibi oldular ancak bizimkiler onların hazırlıklı gelmiş olduğunu varsayarak böyle yaptı. Uzaktan geldiler tekrar yormayalım dediler. Ancak akşam söz kesildiğinde bize hiçbir hediye verilmeyince benim ailem de ben de çok kötü olduk. İş işten geçmiş oldu birşey yapamadık. Herkes çocuk pırlanta gibi, onun hatrına takılma diyor. Evet pırlanta gibi ama şuan o da olanlardan etkilendi bana yazmıyor
Hiçbiriniz "bu ne saçmalık" diyemedi mi?
Rezalet resmen. Yanlarında nikah memuru da getirmiş olsalar ve düğünü de aradan çıkaralım deseler ona da mı susacaktınız? Sizin hayatınızı neden onlar belirliyor?

Kusura bakmayın ama ses etmemek böyle bir konuda özellikle saygıli davranmak mı oluyor? "Ses etmemek" ışte anahtar davranış bu olmuş. Ben kaynana olsam kız ve ailesi ses cikarmazsa ben de en kolay yoldan alırım kızı valla bedavadan beleşe gelin sahibi olurum oooh valla ne ala.
Bazı insanlar adil davranmaz, çıkarlarına göre davranır. Bedava paraya söz nişan yapmaları normal işlerine öyle gelmiş.sen bundan sonra ses etmezsen de işlerine geldiği gibi yapmaya devam edecekler

Benim babam da ayrı nişan istemiyordu. Daha doğrusu kalabalık büyük törenli işleri sevmiyor. Prosedürleri hızlı geçelim diyordu. Bu yüzden o gün sessiz kalmak zorunda kaldım. Sözlüm dışardaydı, yine de arayıp ailesine sert tepki verdi. Aileler sabah anlaşmış gibi oldular ancak bizimkiler onların hazırlıklı gelmiş olduğunu varsayarak böyle yaptı. Uzaktan geldiler tekrar yormayalım dediler. Ancak akşam söz kesildiğinde bize hiçbir hediye verilmeyince benim ailem de ben de çok kötü olduk. İş işten geçmiş oldu birşey yapamadık. Herkes çocuk pırlanta gibi, onun hatrına takılma diyor. Evet pırlanta gibi ama şuan o da olanlardan etkilendi bana yazmıyor
Hediyeden neyi kastediyorsunuz? Tam anlayamadığım için soruyorum. Mesela çiçek, çikolata yaptırılmamış mı? Hediye derken takıları mı kastediyorsunuz? Söz kesilirken zaten sadece yüzük takılmaz mı? Daha sonrasında nişan olur o zaman daha başka takılar takılabilir..Hem nişan hem sözü bir arada mı yaptılar şimdi?

Bir kaynanazede yolda geliyor bnce...
:stop:bosver Sen nisanlina bak onlar kndilerince birseyler yapmaya calismislar...

Sukret biz bakmaya geldik istemeye degil dememis

Beterinde beteri var :KK200:mutluluklar insalllah:nazar:

Selamlar kızlar geçen yıldan beri güzel bir birlikteliğim vardı. Birbirimizi seviyoruz özellikle de sözlüm çok çok seviyor. Her fırsatta bunu gösterdi ve bu kısa zaman içinde kendini hem bana hem aileme tanıttı.. aileme ve çevreme çok saygılıydı, onlara da sürekli yardım ediyor benim çevreme ne kadar değer verdiğini her şekilde gösteriyordu. Ailesi memlekette, burada akrabası yoktu. Kalabalık bir ailenin en küçüğü.. Ailesiyle beni telefon aracılığıyla tanıştırdı. İyi anlaştık ablalarıyla kaynaştık annesi de ara sıra beni arıyo çok olumlu konuşuyodu. Ancak geçen hafta ilk kez tanışma ve istemeye geldiler..

Biz ailecek çok güzel hazırlıklar yaptık ve elimizden geldiğince güzel ağırladık. Ancak geldiklerinde kurduğumuz sofradan hiç yemediler, sonrasında annesi “şimdi gelmişken isteme, söz, nişan herşeyi aradan çıkaralım” dedi. Ancak bizim bundan haberimiz yok ve böyle bir hazırlık yapmadık. Ben çok çok kötü oldum ancak arada sözlüm vardı.. duruma müdahale edemedim. Ailem nişan için geldiklerine göre hazırlıklı gelmişlerdir diye düşünmüş ancak akşam söz kesildiğinde bize hiçbir hediye verilmedi, birşey takılmadı. Ertesi gün bu şekilde memleketlerine döndüler, biz belli etmedik. saygımızı bozmadık.

Bütün bunlardan sonra ben şok halindeydim, şuan bu durum sözlümle bana da yansımış durumda. Bu sorunlar canımızı çok sıktı ve 2-3 gündür pek konuşmuyoruz, zaten kendisi sınav haftasında..

bizim tahminimiz oğlu için düşündükleri başka bir aday vardı. ancak benim suçum ne? Beni sözlüm seçti ve 1 yıl peşimden koştu. Benim için herşeyi yaptı. Bundan sonra ne yapacağım. Hiç bişey anlamıyorum lütfen yardım edin..

Anlayamadigim nokta sudur. Eger onceden soz isteme nisan olcak dendi mi bu? Yoksa nisanlinda bilmiyo muydu bu durumu ailesi ona giderken ne yapcaz diye sormamis mi?

Selamlar kızlar geçen yıldan beri güzel bir birlikteliğim vardı. Birbirimizi seviyoruz özellikle de sözlüm çok çok seviyor. Her fırsatta bunu gösterdi ve bu kısa zaman içinde kendini hem bana hem aileme tanıttı.. aileme ve çevreme çok saygılıydı, onlara da sürekli yardım ediyor benim çevreme ne kadar değer verdiğini her şekilde gösteriyordu. Ailesi memlekette, burada akrabası yoktu. Kalabalık bir ailenin en küçüğü.. Ailesiyle beni telefon aracılığıyla tanıştırdı. İyi anlaştık ablalarıyla kaynaştık annesi de ara sıra beni arıyo çok olumlu konuşuyodu. Ancak geçen hafta ilk kez tanışma ve istemeye geldiler..

Biz ailecek çok güzel hazırlıklar yaptık ve elimizden geldiğince güzel ağırladık. Ancak geldiklerinde kurduğumuz sofradan hiç yemediler, sonrasında annesi “şimdi gelmişken isteme, söz, nişan herşeyi aradan çıkaralım” dedi. Ancak bizim bundan haberimiz yok ve böyle bir hazırlık yapmadık. Ben çok çok kötü oldum ancak arada sözlüm vardı.. duruma müdahale edemedim. Ailem nişan için geldiklerine göre hazırlıklı gelmişlerdir diye düşünmüş ancak akşam söz kesildiğinde bize hiçbir hediye verilmedi, birşey takılmadı. Ertesi gün bu şekilde memleketlerine döndüler, biz belli etmedik. saygımızı bozmadık.

Bütün bunlardan sonra ben şok halindeydim, şuan bu durum sözlümle bana da yansımış durumda. Bu sorunlar canımızı çok sıktı ve 2-3 gündür pek konuşmuyoruz, zaten kendisi sınav haftasında..

bizim tahminimiz oğlu için düşündükleri başka bir aday vardı. ancak benim suçum ne? Beni sözlüm seçti ve 1 yıl peşimden koştu. Benim için herşeyi yaptı. Bundan sonra ne yapacağım. Hiç bişey anlamıyorum lütfen yardım edin..

canım aynı olayı biz yaşadık ama benim ailem tepkisini gösterdi niye senin ailen sessiz kaldı ki?

bizde de şöyle olmuştu

3 yıllık sevgili olduğum kisinin ailesi ailemle tanışmak için bize geldiler
. benim ailem iyice tanımadan kız vermez aile önemli der hep. neyse kayinbabam beni istedi babamdan babam tabi şok daha bismillah dedi biz de size gelelim biraz birbirimizi tanıyalım bu işler hemen olmaz dedi.
vermedi. sonra babamgil onlara gitti biraz da sordu sorusturdu.
sonra tekrar geldiler o zaman söz kestik.
sadece o taraf da sıkıntı yok sen ailene de kız bence niye dur dememisler

Sizin tepki göstermeniz gerekirdi çok aceleye getirmeyelim demeniz gerekiyordu. Ayıp olur diye susmuşsunuz sonra pişman olmuşsunuz. Böyle devam ederse ileride kına da düğünde de aynıları olur.

Ben ortada 'olayli' diye nitelendirilebilecek bir sey göremedim.
Oncelikle uzak yerden gelmisler belli ki, hadi ilk geldikleri gün sadece isteme olsaydi; söz/nişan ne zaman olacakti? Planiniz neydi yani? Gideceklerdi sonra bir daha mi geleceklerdi? Madem evde yapacaktiniz zaten, e niye insanlara bunca zahmet verecektiniz ki?
Onlar kendince gelmisken hepsini yapalim doye düşünmüşler ve bunu da size soylemisler. E siz de kabul etmissiniz? Madem etmeseydiniz?
Kadının yemek yememesi niye sorun oldu onu anlamış degilim. Yemesin yani.
Gidince de aramış tesekkur etmis. Ben bu tabloda kotu niyetli biri oldugunu degil, en fazla düşüncesiz biri oldugunu düşünürüm. Ilgisiz diyebilirim belki. E o da beni ilgilendirmez, oglu üzülsün niye beni düşünmüyorlar diye.
Hele hele ogluna baska bir kadini isteyen anne boyle hemen yapalim edelim der mi, ne alaka?
Haydi size gore bunlar 'kaldırılmayacak' seyler olsun, nisanlinizla niye araniz bozuluyor onu hic anlamadim. Cocuk özür dilemiş. Ailesinin yaptigini da savunmuyor, sizinle ayni tarafta belli ki. Benim dusunceme gore siz bu durumu fazlaca büyütüp hincinizi da nisanlinizdan cikarmissiniz. Ama eger boyle şeylere takilacaksaniz hic evlenmeyin. Evlilikte ailelerle cok daha büyük sorunlar yasanabiliyor. Bunlar ne ki.

eskiden ne önemi var derdim ama şimdi hiç öyle düşünmüyorum
tahmin ettiğiniz gibi sizi istemiyorlar sanırım
bir de malesef kayınvalideler sonradan laf söz yapıyor işte tek gelmemizde kızı verdiniz
oğlumu kaçırmak istemedin
dünden hazırdınız vs. vs.

Saygimi bozup mudahale etmedim diyorsunuz zaten sizlik bir durum yoktu. O aşamada anneniz , babaniz yada bir aile buyugunuz; biz tanisma olarak biliyorduk hazirlikli degiliz, biraz dusunup tasinalim sizde bu arada hazirliginizi yaparsiniz adetlerimize gore yapariz hepsini sirasiyla diyecekti. Olmasi gereken buydu pasif gordum ailenizi

Size bişey söyliyimmi.Bu söylediğimi bir kenara yazın.Gün gelicek sana diyeceklerki 1 gün içinde seni aldık, nişanıda taktık.Senin ailende seni vermeye fazla meraklıymış diğcekler.Bunu size söylemeselerde, nişanlandığınızı öğrenen karşı tarafın tanıdıkları net olarak kayınvalide adayınıza söyleyecekler.

Hediyeden neyi kastediyorsunuz? Tam anlayamadığım için soruyorum. Mesela çiçek, çikolata yaptırılmamış mı? Hediye derken takıları mı kastediyorsunuz? Söz kesilirken zaten sadece yüzük takılmaz mı? Daha sonrasında nişan olur o zaman daha başka takılar takılabilir..Hem nişan hem sözü bir arada mı yaptılar şimdi?

Evet söz nişan olmuş oldu. Memleketlerinden çıkıp geldiler anneme babama ne de bana bir iğne alıp getirmemişler. İhtiyacımız yok ancak yaptıklarının anlamı nedir, daha hiç tanışmadan böyle birşeyle karşılaşmak çok kötü bi deneyim oldu ailecek

Back