• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olaylı bir nişan.. ne yapmalıyım?

Benim de Nisanim çok olaylı olmuştu.
Ben nişanı o zaman bozmadigima çok pişman olmustum .
En nihayetinde yine bitti..
Demem o ki, aileler sorun cikardiginda karsindaki adam gerçekten seni korumuyor, koşulsuz şartsız seviyor ise ailesini lütfen uzak dur ki bu durum çok ayıp..
Gelmişken yapalım bari.
Bir daha masraf etmeye gerek yok der gibi.

Beni koruyo elinden geldiğince istediğimi yapmaya çalışıyo. Ailesinden taraf olmadı bu olaydan sonra. Bu yüzden bitiremedim. Beni korumasaydı o gün o aileye ‘kalkın gidin’ derdim

Oldu bittiye getrmye calsmislar keske aile buyukleriniz bizim bi hazirligimjz yok suan deselerdi ama yine gerilirdiniz her iki ucu pis degnek.

bizimkiler demedi de ben dedim hazırlığımız yok tanıdıklarımız akrabalarımız yok nişan farklı olur vs söyledim ve dediğiniz gibi gerildik onlar da biz de.. devam ediyoruz ama bundan sonra istemiyorum ailesiyle görüşmek

bizimkiler demedi de ben dedim hazırlığımız yok tanıdıklarımız akrabalarımız yok nişan farklı olur vs söyledim ve dediğiniz gibi gerildik onlar da biz de.. devam ediyoruz ama bundan sonra istemiyorum ailesiyle görüşmek
Isin icine aile girince duvara tosluyosunuz varya onca emek flan hic oluyo nisanlin ne dusunuyo gorusmeme kararina bide onaylarsa rahat durmazlar surekki rahatsz ederler seni sanki eger sehir disina cikacaksaniz ne bilim yanliz hissedersin kendini evde hep bi gerilme olir onlarda bu potansiyel var gibi geldi bana bu yaptiklari yuzsuzluk ve dusunceszliklerinden sonra

Isin icine aile girince duvara tosluyosunuz varya onca emek flan hic oluyo nisanlin ne dusunuyo gorusmeme kararina bide onaylarsa rahat durmazlar surekki rahatsz ederler seni sanki eger sehir disina cikacaksaniz ne bilim yanliz hissedersin kendini evde hep bi gerilme olir onlarda bu potansiyel var gibi geldi bana bu yaptiklari yuzsuzluk ve dusunceszliklerinden sonra

ona demedim ailenle görüşmem bundan sonra diye. Öyle diyemem çok alınır öyle.. ama üstü kapalı bi şekilde söyledim ‘aileleri herşeye dahil edersek bi evlilik yürütemeyiz’ bazı şeyleri kendimiz inşa etmeliyiz bu süreçte çünkü. ona ne düşündüğümü söylemem ama kendim koydum o mesafeyi

Nişanlınız mı sorunluylu ailesi mi? Neden olmadı
Ailesi sorunlu olması onunda sorunlu olması demektir sizin ve onun ailesi arasındaki bağı kuracak olan arayı yapacak olan tek kişi nişanlınız bende beni seviyor bana deli gibi aşık zannediyordum toz konduramıyor insan ama zamanla anlıyor

ona demedim ailenle görüşmem bundan sonra diye. Öyle diyemem çok alınır öyle.. ama üstü kapalı bi şekilde söyledim ‘aileleri herşeye dahil edersek bi evlilik yürütemeyiz’ bazı şeyleri kendimiz inşa etmeliyiz bu süreçte çünkü. ona ne düşündüğümü söylemem ama kendim koydum o mesafeyi
Evlenince onlara yakin bi yerdemi olacaksiniz

Beni koruyo elinden geldiğince istediğimi yapmaya çalışıyo. Ailesinden taraf olmadı bu olaydan sonra. Bu yüzden bitiremedim. Beni korumasaydı o gün o aileye ‘kalkın gidin’ derdim
Sen yine de dikkat et! Evlenene kadar koruyup kolluyor ailemden nefret ediyorum çok cahiller diyorda evlendikten sonra ailem de ailem oluyor

Sen yine de dikkat et! Evlenene kadar koruyup kolluyor ailemden nefret ediyorum çok cahiller diyorda evlendikten sonra ailem de ailem oluyor
Evet böyle evlendikten sonra değişme düşüncesi varsa diye yokluyorum. Açık açık demesem de söyledim ailelere düğünden sonra yakın ilişkide olursak yürütemeyiz dedim

Selamlar kızlar geçen yıldan beri güzel bir birlikteliğim vardı. Birbirimizi seviyoruz özellikle de sözlüm çok çok seviyor. Her fırsatta bunu gösterdi ve bu kısa zaman içinde kendini hem bana hem aileme tanıttı.. aileme ve çevreme çok saygılıydı, onlara da sürekli yardım ediyor benim çevreme ne kadar değer verdiğini her şekilde gösteriyordu. Ailesi memlekette, burada akrabası yoktu. Kalabalık bir ailenin en küçüğü.. Ailesiyle beni telefon aracılığıyla tanıştırdı. İyi anlaştık ablalarıyla kaynaştık annesi de ara sıra beni arıyo çok olumlu konuşuyodu. Ancak geçen hafta ilk kez tanışma ve istemeye geldiler..

Biz ailecek çok güzel hazırlıklar yaptık ve elimizden geldiğince güzel ağırladık. Ancak geldiklerinde kurduğumuz sofradan hiç yemediler, sonrasında annesi “şimdi gelmişken isteme, söz, nişan herşeyi aradan çıkaralım” dedi. Ancak bizim bundan haberimiz yok ve böyle bir hazırlık yapmadık. Ben çok çok kötü oldum ancak arada sözlüm vardı.. duruma müdahale edemedim. Ailem nişan için geldiklerine göre hazırlıklı gelmişlerdir diye düşünmüş ancak akşam söz kesildiğinde bize hiçbir hediye verilmedi, birşey takılmadı. Ertesi gün bu şekilde memleketlerine döndüler, biz belli etmedik. saygımızı bozmadık.

Bütün bunlardan sonra ben şok halindeydim, şuan bu durum sözlümle bana da yansımış durumda. Bu sorunlar canımızı çok sıktı ve 2-3 gündür pek konuşmuyoruz, zaten kendisi sınav haftasında..

bizim tahminimiz oğlu için düşündükleri başka bir aday vardı. ancak benim suçum ne? Beni sözlüm seçti ve 1 yıl peşimden koştu. Benim için herşeyi yaptı. Bundan sonra ne yapacağım. Hiç bişey anlamıyorum lütfen yardım edin..

yapılan şey tam anlamıyla saygısızlık. hem emrivaki var ortada, üstelik de böyle bir konuda, hem de takı anlamında elleri bomboş geliyorlar. nişanda kıza damadın ailesinin takı taktığını bugün cümle alem biliyor. bu insanlar hiç mi utanmadılar? hadi en kötü ihtimal durumları hiç yok diyelim, o zaman oğullarına söylerlerdi, en azından bir bilezik ya da yarım vs ne ise alınırdı. sen kız istemeye diye git, hepsini aradan çıkar, kıza bir çöp bile takma. yenilir yutulur şey değil. bence aileniz ailesiyle görüşsün ve bu şekilde göreneklere göre uygun olmadığını çok oldu bittiye geldiğini ve ayrıca bir nişan yapmayı düşündüklerini söylesin karşı tarafa. herşeyin bir adabı var. ben de yakın zamanda nişanlandım ve benim de isteme söz nişan hepsi aynı anda oldu. ama aileler önceden öyle olacagını biliyordu ve geldiklerinde de hazırlıklıydılar.

sımdı bundan kac yıl oncesine gidersek gidelim ıster cok zengın ol ister orta hallı ıster daha dusuk herneyse bu ısler boyle olmaz..bizim bir adet ve geleneklerımız var.oncenden kız ısteme yapılır sonra bır aile buyuklerı en yakın akrabalar bir aradayken ıster soz ıster adı nişan olsun bır davet olur.bu yıllar yıllar oncesindede vardı şimdide var...ha durumuna gore herkes az ama cok evladınaa ne yapılcaksa yapar.orası ayrı birşey.bence sizden once ailenıze saygısızlık olmus.

yapılan şey tam anlamıyla saygısızlık. hem emrivaki var ortada, üstelik de böyle bir konuda, hem de takı anlamında elleri bomboş geliyorlar. nişanda kıza damadın ailesinin takı taktığını bugün cümle alem biliyor. bu insanlar hiç mi utanmadılar? hadi en kötü ihtimal durumları hiç yok diyelim, o zaman oğullarına söylerlerdi, en azından bir bilezik ya da yarım vs ne ise alınırdı. sen kız istemeye diye git, hepsini aradan çıkar, kıza bir çöp bile takma. yenilir yutulur şey değil. bence aileniz ailesiyle görüşsün ve bu şekilde göreneklere göre uygun olmadığını çok oldu bittiye geldiğini ve ayrıca bir nişan yapmayı düşündüklerini söylesin karşı tarafa. herşeyin bir adabı var. ben de yakın zamanda nişanlandım ve benim de isteme söz nişan hepsi aynı anda oldu. ama aileler önceden öyle olacagını biliyordu ve geldiklerinde de hazırlıklıydılar.

Benim de hiç hoşuma gitmedi bu durum.. sözlümle aramız iyi. O yüzden bi bozukluk çıkaramıyorum. Bundan sonra nasıl olacak hiç bilmiyorum. Ailem tekrar görüşüp bişey isteme taraftarı değil, bizim onlara ihtiyacımız yok modundalar

sımdı bundan kac yıl oncesine gidersek gidelim ıster cok zengın ol ister orta hallı ıster daha dusuk herneyse bu ısler boyle olmaz..bizim bir adet ve geleneklerımız var.oncenden kız ısteme yapılır sonra bır aile buyuklerı en yakın akrabalar bir aradayken ıster soz ıster adı nişan olsun bır davet olur.bu yıllar yıllar oncesindede vardı şimdide var...ha durumuna gore herkes az ama cok evladınaa ne yapılcaksa yapar.orası ayrı birşey.bence sizden once ailenıze saygısızlık olmus.

Evet aileme de bana da saygısızlık yaptılar. Allah tan uzaktalar.. inşallah hep böyle olurlar

Back