Olaylı bir nişan.. ne yapmalıyım?

pembefill

Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2017
84
28
8
34
Selamlar kızlar geçen yıldan beri güzel bir birlikteliğim vardı. Birbirimizi seviyoruz özellikle de sözlüm çok çok seviyor. Her fırsatta bunu gösterdi ve bu kısa zaman içinde kendini hem bana hem aileme tanıttı.. aileme ve çevreme çok saygılıydı, onlara da sürekli yardım ediyor benim çevreme ne kadar değer verdiğini her şekilde gösteriyordu. Ailesi memlekette, burada akrabası yoktu. Kalabalık bir ailenin en küçüğü.. Ailesiyle beni telefon aracılığıyla tanıştırdı. İyi anlaştık ablalarıyla kaynaştık annesi de ara sıra beni arıyo çok olumlu konuşuyodu. Ancak geçen hafta ilk kez tanışma ve istemeye geldiler..

Biz ailecek çok güzel hazırlıklar yaptık ve elimizden geldiğince güzel ağırladık. Ancak geldiklerinde kurduğumuz sofradan hiç yemediler, sonrasında annesi “şimdi gelmişken isteme, söz, nişan herşeyi aradan çıkaralım” dedi. Ancak bizim bundan haberimiz yok ve böyle bir hazırlık yapmadık. Ben çok çok kötü oldum ancak arada sözlüm vardı.. duruma müdahale edemedim. Ailem nişan için geldiklerine göre hazırlıklı gelmişlerdir diye düşünmüş ancak akşam söz kesildiğinde bize hiçbir hediye verilmedi, birşey takılmadı. Ertesi gün bu şekilde memleketlerine döndüler, biz belli etmedik. saygımızı bozmadık.

Bütün bunlardan sonra ben şok halindeydim, şuan bu durum sözlümle bana da yansımış durumda. Bu sorunlar canımızı çok sıktı ve 2-3 gündür pek konuşmuyoruz, zaten kendisi sınav haftasında..

bizim tahminimiz oğlu için düşündükleri başka bir aday vardı. ancak benim suçum ne? Beni sözlüm seçti ve 1 yıl peşimden koştu. Benim için herşeyi yaptı. Bundan sonra ne yapacağım. Hiç bişey anlamıyorum lütfen yardım edin..

Peki hiç bir tepki vermediniz mi ağzınızı açıp onu anlamadim tama sozlunccol saygı olabilir ama bazı görünmeyen kural diyim ilk tanışmaya gelinip siz nisan olmaz ailen mudahele etmeliydi ıste kadınların sorunu bu seviyorum diyoruz ses etmeyelim diyoruz ama karşı taraf bunu suistimal ediyo hiç hoş değil sözlün birşey demedimi

Evet bir de bizde kaldılar. Bunlar önceden konuşulmuştu. Önemli değildi. Yaptıkları hareket çok üzdü bizi. Döndükten sonra bizi arayıp teşekkür ettiler çok güzel ağırladınız diye.. ancak şuan sözlümle aramız kötü. İlk kez böyleyiz.. ortalığı karıştırıp dönmüş oldular
Ertesi gun donduler demissiniz. Bir de sizde mi kaldilar
Gorulmemis bir sacmalik.

Benim de Nisanim çok olaylı olmuştu.
Ben nişanı o zaman bozmadigima çok pişman olmustum .
En nihayetinde yine bitti..
Demem o ki, aileler sorun cikardiginda karsindaki adam gerçekten seni korumuyor, koşulsuz şartsız seviyor ise ailesini lütfen uzak dur ki bu durum çok ayıp..
Gelmişken yapalım bari.
Bir daha masraf etmeye gerek yok der gibi.

Nişan alışverişine çıkılmadan edilmeden hemen bir yüzük takmakla olmaz bu işler.Eğer içinde kalmasını istemiyorsan ne istiyorsan karşı tarafa yaptıracaksın aksi takdirde ömür boyu içinde uhde kalır.

Bizim için uygun zaman değil kusurabakmayın deselerdi keşke.
Bir daha git gel olayı olmasın diye apar topar yapmış gitmişler.
Sen sadece nişanlınla çözersin ama aranızı bozmalarına da izin vermeyin.

Yerinizde olsam assssla evlenmem oyle biriyle
Ailesi olsun fark etmez. Sozlunuz basiretsizmis demek ki, iki kuru dal cicek alip bir cikolata yaptirip size hediyeler alip da ailesinin eline tutusturamamis oyle mal gibi gelmis. Ustune de otel muamelesi yapmis. Yuzsuz. Kusura bakmayin ama hatanin tamami sozlunuzde

İyi de yok biz nişanı ayrı düşünüyoruz demediğiniz için siz de uygun buldunuz sanmışlardır.
Arkadaşım eğer fikirlerinizi söylemezseniz insanlar kendi planlarını uygular,bu çok normal.

Benim babam da ayrı nişan istemiyordu. Daha doğrusu kalabalık büyük törenli işleri sevmiyor. Prosedürleri hızlı geçelim diyordu. Bu yüzden o gün sessiz kalmak zorunda kaldım. Sözlüm dışardaydı, yine de arayıp ailesine sert tepki verdi. Aileler sabah anlaşmış gibi oldular ancak bizimkiler onların hazırlıklı gelmiş olduğunu varsayarak böyle yaptı. Uzaktan geldiler tekrar yormayalım dediler. Ancak akşam söz kesildiğinde bize hiçbir hediye verilmeyince benim ailem de ben de çok kötü olduk. İş işten geçmiş oldu birşey yapamadık. Herkes çocuk pırlanta gibi, onun hatrına takılma diyor. Evet pırlanta gibi ama şuan o da olanlardan etkilendi bana yazmıyor

Hayır sözlüm çiçek çikolata pasta baklava yüzük vs herşeyi yaptırıp öyle geldi bize. Sözlümde hiçbi sıkıntı aramızda olmadı gerçekten. Benim anlattığım ailesinin bize karşı yaptığı hareket

Nişanda ne takılıyormuş ki bu kadar. Bence hediyeden kaçmamışlardır, neticede nişanı kız tarafı yapar ve onlar da oğlana birşeyler alıyordur herhalde. Çok mu cahilim :)

He yani sizin derdiniz ayrı nişan değil hediye verilmemesi.
İyi de hediye içten gelip verilir,sipariş veremezsiniz ya.
Nişanlınınız da pırlanta gibi olaydı az buçuk ucundan sorardı,özendiğin,beğendiğin bir takı varsa alalım mı diye öyle değil mi?
Büyüklerin konuşması bana abes geliyor,gençler aralarında halletmeli bu işleri bence.
Nişanlının ailesinde problem yok bence,nişanlınla hallet bu konuları.
Artık gelmiş geçmiş,çok da uzatmanın anlamı yok.

He yani sizin derdiniz ayrı nişan değil hediye verilmemesi.
İyi de hediye içten gelip verilir,sipariş veremezsiniz ya.
Nişanlınınız da pırlanta gibi olaydı az buçuk ucundan sorardı,özendiğin,beğendiğin bir takı varsa alalım mı diye öyle değil mi?
Büyüklerin konuşması bana abes geliyor,gençler aralarında halletmeli bu işleri bence.
Nişanlının ailesinde problem yok bence,nişanlınla hallet bu konuları.
Artık gelmiş geçmiş,çok da uzatmanın anlamı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…