Olaylı bir nişan.. ne yapmalıyım?

Aceleye gelmiş düğünde takacaklar mı KONUŞULDU mu ?

Aceleye gelmiş düğünde takacaklar mı KONUŞULDU mu ?

Hayır konuşulmadı. Onu konuşmaya yer bırakmadılarki.. hareketleri engelledi zaten o konunun açılmasını. ayrıca bizimkiler böyle şeylerde şart koşmayı sevmez. Karşı tarafa bırakmayı sever, durumlarına göre yaparlar diye onlara bırakırlar

kusura bakmayin da burda en sucsuz sozlunuz. sanki zorla oldu. bunlari konusmadan etmeden yuzuk takmalarina izin vermicektiniz. kalacak kadar yakinlarsa siz de bu yuzugu takarken sizin hazirliginiz tam mi nasil olacak diye sormaliydiniz.

Bizde yemek yapmıştık özene bezene yöremizin yemeklerinden tut tatlısına kadar yemek yaptık dediğimiz halde tok gelmişlerdi yememişlerdi bizde bozulmuştuk şuan düşünüyorum demek ki layık değillermiş herkes nasibini yer sonuçta birde bu yönden düşün.Herşeyi oldu bittiye getirmek istemişler belliki sanmıyorum senin yerinde kim olsa eminim aynısını yaparlardı.Eşinle anlamışsınız görücü usulü değil o sebepten ailesinden değil eşinden bekle bekleyeceğini ben görücü usulü evlendiğim halde kaynanam evet demem için ağladığı halde düğüne 3-5 gün kala istenmeyen gelin ilan edildim ki tanışma ve düğün arası sadece 3.5 aydı.

@pempefill cevap verir misiniz?

Acaba düğünde mi telafi edecekler. Çünkü nişanda takı takılma adeti genellikle yoktur o yüzden öyle demiş olabilirler. Bence nişanlınız ile arayı bozmayın onun ne suçu var ona da söylememişlerdir.

Önceki mesajında babam zaten nişan istemiyor demişsin. Şimdi ben nişan istiyordum demişsin. Sözlün çiçek, çikolata, baklava vs yaptırmış vermiş ellerine. Daha ne yapsın? ''Bana iki çift bilezik bile vermediler'' sözü büyük beklentiye girdiğini gösterir.

Sözleri ile bizi çok kırdılar demişsin bir de ama sözlerle ilgili bir açıklaman yok. Hadi hediye falan beklemişsiniz gelmemiş. Ama Ne dedi de kv sizi üzdü bu kadar? Orayı anlamadım.

Bende sizi ve ailenizi suçlu buldum ne kadar uzaktanda gelseler ön tanışma olmalı. Tanımadığı bi aileye hop verelim kızımı nasıl demiş ailen?. Burda ağırlığını koyacak olan kız tarafıydı.

Oldu bittiye getirmeye çalışıyorlar..çok tanıdık bir senaryo benim için :|. Asla asla izin verme böyle davranmalarına.çunku bu daha başlangıç.ne demek yemekli davette yemek yememek.en büyük ayıp bu.
İçinde kalan herşey ofke patlamalarına sebep olur .sana yanlış gelen şeyleri kesinlikle kabul etme.bu işin usulu bu değil.oyle yok yorulmasınlar falanda yapmayın tabi yorulacaklar .
Bu işini sözlunle usulunce konuş.kırmadan kırılmadan.
Haketmediğine inanmadığın şekilde davranılmasına izin verme kendine.
O pırlantalarda bu durumlarda belli olur canım bakalım kaç karat..

ama ne yaptılar ki

bence sorun iletişimsizlik

yani erkek arkadaşının biz böyle yapacağız deyip bunu sana söylememesi

düğünde vs ne yapabilirler

mesela eltime nişanda bilezik takmışlar

düğünde de aynı bilezikleri takacaklarmış ama bunu oğulları nişan aşamasında kıza söylememiş

düğün için gidilince bilezikleri verin de takalım demişler kız da ben vermem onu hep tanıdıklara gösterdik nişanda takıldı diye demişler

al sana tatsızlık

kv bana nişanda bir şey takmadı takmıyorum çünkü başıma bunlar geldi dedi

benzer bir olayı dayımlar yaşamıştı

diğer gelinlerin hepsi nişanda takılanın düğünde takılmasına izin verirken biri olmaz demişti

ona da farklı almayız biz dedikleri için anne babası dayım tekrar ince göstermelik bilezik almıştı

bu tip işler kız ve erkek arasında organize edilmeli ailelere de talimat ile yaptırılmalı

yani nişanlın diyecekti bunları sen ya da ailen değil

yaa neden bu kadar takıyorsun ki yüzügün baklavann pastan çiçegin herşeyin alınmış.Eğer ki ayrı nişan istiyorsan onuda kız tarafı yapar sözlüne ve babana söyle sana nişan yapsınlar.Sen ikramını yaptın mı yemişler yememişler ne dert ediyorsun yahu cok ta tınn.sözlünün suçu ne ona küstün.

başına böyle bir durum genel dediğin için yazayım istedim cnm.
bizimkilerde bile isteye nişana geldikleri halde ne çiçek ne çikolata iki kutu kuru pasta alıp geldiler. zaten takı hiç akıllarına gelmemiştir eminim. nişan alışverişine zaten çıkacak bir insan değilim ama esime pijamadır bornozdur bişeyler kendim alıp götürmüştüm, onlardan ve dahası eşimden bile karşılık hiçbirşey gelmedi.
kınada ben getirin bişeyiniz varsa takın diye uyardım millete iyic rezil olmyalaım diye (kınaya gelenler nikaha gelmeyecekti çünkü), getirdi bir set taktılar.
zaten nikah yaptık sonrada hepsinden cookk uzaklara gittik.
benim kırgınlığım sadece eşimeydi insan nişana geliyo bi çiçek almazmı hiçmi aklına gelmedi diye çok söylendim şimdi konu açılsın yine söylenirim. ama ailesiyle işimde olmaz nazım tavrımda olmaz, bedavaya getirmeye çalıştılar getirdilerde Allah kabul etsin.
ailesine yakın şehirlerde yaşamam, çünkü anlaşabileceğim insanlar değiller, ayda yılda bir gidip bikaçgün kalıyorum zaten. ilk başta çokda uyumlu yaklaşmıştım ama sonra bu ve benzeri (şuan anlatmaya gücüm yok) davranışlarından selamdan öte muhabbetim yok.
bilemiyorum böyle oldu diye böyle gider diyemem ama şimdiden eşinle ikinizin yanlız hayat kuracağınız ve ailesinden herhangi bir jest görmeyeceğine kendini alışıtr derim ben.

işte böyle durumlarda baştan herşeyi konuşmak lazım. sonuçta ikinizde yabancısınız birbirinize

Benim de isteme ,soz ,nisan birarada olmustu.Yuzuk ve kupe takilmisti sadece.Cicek cikolata.Sorun etmemistim.Olabilir bence.Illa herkesinki gibi olmak zorunda degil.Belki dirumlari oan musait degildi.Yada luzumsuz masraf etmek istememislerdir ki haklilar.Hersey ates pahasi.Evine harcarsin daha iyi.
Ama ben onceden biliyordum.Bunu onceden konusmaliydiniz.Sozlun konusmaliydi.Ama gonul almislar nisan boyle oldu kina ve dugun guzel olur guzel doseriz evlerini demis daha ne.Bana oyle bile demedilerdi.
Ama elti olacak alcak cok fitlemisti beni sonradan kendisiyle tanisinca.Bana da yapmadilar sen yaptir diye.Kendi mutlu yuvasinda durur simdi.

Sen nisanlinla yapmaya calis.Bence ailesi birsey yapmak zorunda degil oyle cok.Aileyi maddi olarak cok karistirmayin ki sonra eyvallahiniz olmasin.

Son düzenleme:
Biraz gozle onlari.Iyi insanlar mi?Fevri davranma.Bu merasimler cok onemli seyler degil.Onemli olan sonrasi.Sen kinalik , gelinlik giyiyormusun ,toren,foto cekimi de yapiyor musun tamam.Gonlunu aldin bitti gitti.Kinayi evde bile yapsan olur nolacak.
Bak benim bir arkadas bunlarin kavgasini cok yapti.Sonra evlenince esinin ailesiyle esiyle sogukluk yasadi ,cok mutsuz oldu.Bosanacakti ki intihar etti.Onlari dert etmeye deger miydi.
Bu insani seviyorsan boyle seylere canini sikma.

Nişanlımın sınav haftası demişsiniz. Ne bu aceleniz? Okulu bitirip, eliniz ekmek tuttuğunda daha sağlam basarak girseniz bu olaylara. Erkek bu olayları yönetmede, orta yolu bulmada ve sizin için içinizi rahatlatmada en önemli faktör. Aileler de çok önemli, inşallah bundan sonrası iyi olur. Nişanlınızla konuşmamanız da ayrı bir sorun. Nasıl çözülecek?

Yok bence takı konusunu hiç açma onlara görgüsüzlük gibi algılayabilirler.Bence önce nişan konusunu halletmelisiniz.

bu yıl son sınavları. Kendisi zaten tam zamanlı çalışıyor. Bu işlerin hızlı olmasını da kendisi istiyor. Zaten uzun süre peşimde koştu bana kabul ettirene kadar.. buraya bu konuyu açtığım zaman beni aradı. Arayıp yazıyor sürekli ilgileniyor ve görüşmek istiyor sözlüm. Ayrı duramıyor dayanamıyorum diyor.. anlayacağınız acele eden taraf ben değilim. Ben bi düğün olacaksa bişeyler düzgün olsun istiyorum, buraya korktuğum için yazdım ben

İnşallah herşey gönlünüzce olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…