Peki sözü nasıl kestiler yani - bu çocukları sözlediiiiiik beyler bayanlar- deyip herkes yatmaya mı gitti bu nasıl iş çiçek çikolata vs yok mu
Bu msjı Yen'i gördüm az önce yazdığım iptalHayır sözlüm çiçek çikolata pasta baklava yüzük vs herşeyi yaptırıp öyle geldi bize. Sözlümde hiçbi sıkıntı aramızda olmadı gerçekten. Benim anlattığım ailesinin bize karşı yaptığı hareket
Nişan yapacaklarini aralarinda konusmuslardir, geline hediye almamalari hos degil, herkes bilir nişan adetlerini az veya çok.. Adet derken bu kadari hic degilse lazim.. Bohca denen şey iste, hediye ozetle.. Ben de cok onemsemezdim ama bazi seyleri gösteriyormus bu tarz seyler..Evet herşeyin hayırlısı olsun ben Sözlümü bu süreçte biraz tartıcam.. şimdi kendisi yazdı, benle konuşmayınca çok kötü olmuş. beni çok özlediğini söylüyor çağırıyor görüşmek istiyor..
Ayrıca şehir dışında evli olan bi ablası var, kız babasını arayıp niye böyle oldu demiş. Babaları da ‘söz böyle oldu ama kına düğün güzel yaparız evlerini güzel döşeriz’ demiş. Galiba döndükten sonra utandılar
Ayrıca "ya aile sorunlu olur ya koca" diyenlere bakip rahatsiz oldugun, ilerisinden korktugun şeyleri örtme kesinlikle.. Surekli kavga et, mizmizlan manasinda soylemiyorum bunu..
4 4 luk olmuyor her zaman evet ama ilerde ciddi sorunlar dogurabilecek tavirlari da gozardi edemezsin, bi ömür bu..
Herkesin kusurlari, hatalari olabilir elbet.. Evlilikte ailenin ne derece onemli oldugunu burda kelimelerle ifade edemem sanirim.. Armut dibine düşer, istisnalari olsa bile, o kultur, o soy, o kök esinde de ortaya çıkacak.. Simdiden batan seyler varsa, iyice gözlem yap, evlilik icin acele etme ve "ailesi cok da onemli degil" deme lutfen..
Kotu niyetli insanlar degillerdir belki, belki bildikleri bu kadardir, o zaman sorun yok.. Iste bunu gozlemlemek lazim.. Ailen de gitsin onlarin evine, gorsunler arastirsin sorustursunlar..Aileye bakarsam o gün bu işi iptal etmiştim. Gözüm kararmıştı zaten. Ancak sözlüm sürekli arıyodu, onlara kızacağını tepki vereceğini anlatıp beni yatıştırıyodu. Ayrıca önüne ne yemek koysak tabağı sonuna kadar sıyırıp yiyor.. onun böyle ahlaklı olması zaten annemi de babamı da beni de engelledi. İşi bozamadık, hep beraber geçiştirdik
Bir erkeği ailesinin yanında görüceksin. Ancak o zaman anlarsın iyi mi kötü mü. Sizde tekrar nişan iste o da büyük nişan iste seviyosa yapsınlar. Niye siz üzülüp durasınız herseyden her mutlulugunuzu yarım yaşayasın ki. Seviyo yapsınlar. Madem utanmışlar. Utançlarını gidersinler. Normalde bişey olmaz derdim önemli olan sizin anlaşmanız derdim. Ama bende senin gibi aman su da olmasa olur bu böylede olsa olur dedim baktım artık karşımdakiler beni saf yerine koymaya başladılar. Ne deseler yapmamı beklediler hala da öyle eşimde aileside
Mesele takı toka, üç beş çaput değil.. Ama bu deger vermektir, deger göstermektir, kendi degerini ortaya koymaktir.. Maddi durumu olmaz, yapamaz, o ayri.. Zaten inciler, elmaslar getirsinler demiyoruz.. Yarim elma gönül alma.. Ama bunu bile bilmiyorlarsa anlayis farki var demektir, o da baş ağrıtır..Evet yapılması gerekenleri yapsınlar istiyorum biraz. Yazdılar yukarda takı toka önemli değil vs.. ama böyle başlayınca ömür boyu böyle bizden beklerler mi diye korkuyorum. Aile deyip geçilmiyor.. ömür boyu bizimle uğraşırlarsa eşim de ben de yaşadığımızdan ne anlayacağız?
Bende çok merak ettimBu msjı Yen'i gördüm az önce yazdığım iptaldaha ne istiyorsun kızzzzz anlamadım ben
Isteme durumlarında kız babası verdim demeden hiçbir şey yiyip içmiyor galiba bazi aileler. Yani böyle degisik adetler var. Bilemiyorum tabii tam olarak durumu. Isı bozmak için derken nasıl davrandı ters birşey mi söyledi istemediğini mi ima etti. Bana da çiçek çikolata yüzük vs klasik erkek tarafının gelirken getirildiği şeyler geldi. Eşim sehir dışındaydı biz tekrar tekrar uğraşmayalım diye hepsini bir güne sıgdirdık isteme söz vs. Ama tabii bu önceden planlanmış bir şeydi.Sizin sofranızda yemek yenmeden kalkılmasını hiç sorun etmez misiniz? Sözlüm ve anne babası o gün çok ayrı hareket ettiği için buraya bunları yazıyorum. Hediye bi kenara kadın işi bozmak için gelmiş gibiydi. Söz günü neden iki saat ağlayıp kendimi zor toparladım? Sonuçta onlar eşimin ailesi olarak kalacak. Bundan sonra ne yapmam gerektiğini bilmiyorum
Bana kalirsa aile baya bi kaba ve görgüsüz seni ağlatmislar gününü rezil etmişler.evinizde küçük bir nişan tertip edin atla deve degil onlarda gelsinler bu kadar hafife aldirmayin kendiniziNişan bu şekilde olurdu olmazdı vs kendi aramızda tartışırken zaten saat geçti ben ağladım bizimkiler beni yatıştırdı onlar da üzüldü. sonra kimseyi çağıramadık diyorumya ilk kez başımıza geliyo dumur olduk nası oldu bitti anlamadan geçti. Anlayacağınız ayıptır söylemesi içine ettiler
Ayni bizimkileri anlattin bi geldiler ilk kez gormustuk ailesini nisanda aradan cikti evde oldu annem taki zamani dedi surat astilar 100 lira taktilar sonra dugunde dugune benzemedi kaynanama soyledik sonradan ben anlamam bilmem ayaklarina yatti valla sevgi askta biyere kadar bir sefer yasayacagin seyleri zehir ettirmw ben simdi nerde dugun nisan gorsem gozlerim dolar icim burkulur benim neyim eksiktide ben gormedm die sonucta birkez yasanan seyler bunlarSelamlar kızlar geçen yıldan beri güzel bir birlikteliğim vardı. Birbirimizi seviyoruz özellikle de sözlüm çok çok seviyor. Her fırsatta bunu gösterdi ve bu kısa zaman içinde kendini hem bana hem aileme tanıttı.. aileme ve çevreme çok saygılıydı, onlara da sürekli yardım ediyor benim çevreme ne kadar değer verdiğini her şekilde gösteriyordu. Ailesi memlekette, burada akrabası yoktu. Kalabalık bir ailenin en küçüğü.. Ailesiyle beni telefon aracılığıyla tanıştırdı. İyi anlaştık ablalarıyla kaynaştık annesi de ara sıra beni arıyo çok olumlu konuşuyodu. Ancak geçen hafta ilk kez tanışma ve istemeye geldiler..
Biz ailecek çok güzel hazırlıklar yaptık ve elimizden geldiğince güzel ağırladık. Ancak geldiklerinde kurduğumuz sofradan hiç yemediler, sonrasında annesi “şimdi gelmişken isteme, söz, nişan herşeyi aradan çıkaralım” dedi. Ancak bizim bundan haberimiz yok ve böyle bir hazırlık yapmadık. Ben çok çok kötü oldum ancak arada sözlüm vardı.. duruma müdahale edemedim. Ailem nişan için geldiklerine göre hazırlıklı gelmişlerdir diye düşünmüş ancak akşam söz kesildiğinde bize hiçbir hediye verilmedi, birşey takılmadı. Ertesi gün bu şekilde memleketlerine döndüler, biz belli etmedik. saygımızı bozmadık.
Bütün bunlardan sonra ben şok halindeydim, şuan bu durum sözlümle bana da yansımış durumda. Bu sorunlar canımızı çok sıktı ve 2-3 gündür pek konuşmuyoruz, zaten kendisi sınav haftasında..
bizim tahminimiz oğlu için düşündükleri başka bir aday vardı. ancak benim suçum ne? Beni sözlüm seçti ve 1 yıl peşimden koştu. Benim için herşeyi yaptı. Bundan sonra ne yapacağım. Hiç bişey anlamıyorum lütfen yardım edin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?