Olaylı bir nişan.. ne yapmalıyım?

Ayrıca "ya aile sorunlu olur ya koca" diyenlere bakip rahatsiz oldugun, ilerisinden korktugun şeyleri örtme kesinlikle.. Surekli kavga et, mizmizlan manasinda soylemiyorum bunu..
4 4 luk olmuyor her zaman evet ama ilerde ciddi sorunlar dogurabilecek tavirlari da gozardi edemezsin, bi ömür bu..
Herkesin kusurlari, hatalari olabilir elbet.. Evlilikte ailenin ne derece onemli oldugunu burda kelimelerle ifade edemem sanirim.. Armut dibine düşer, istisnalari olsa bile, o kultur, o soy, o kök esinde de ortaya çıkacak.. Simdiden batan seyler varsa, iyice gözlem yap, evlilik icin acele etme ve "ailesi cok da onemli degil" deme lutfen..

Bu msjı Yen'i gördüm az önce yazdığım iptal daha ne istiyorsun kızzzzz anlamadım ben

Nişan yapacaklarini aralarinda konusmuslardir, geline hediye almamalari hos degil, herkes bilir nişan adetlerini az veya çok.. Adet derken bu kadari hic degilse lazim.. Bohca denen şey iste, hediye ozetle.. Ben de cok onemsemezdim ama bazi seyleri gösteriyormus bu tarz seyler..
Sözlünün tavri önemli.. Ailesini savunup catir catir kavga edip seni sucluyosa zaten iyice dusun.. Evliligi aceleye getirmeyin ve kafalarina gore iş yapmalarina artik müsade edilmesin..

Aileye bakarsam o gün bu işi iptal etmiştim. Gözüm kararmıştı zaten. Ancak sözlüm sürekli arıyodu, onlara kızacağını tepki vereceğini anlatıp beni yatıştırıyodu. Ayrıca önüne ne yemek koysak tabağı sonuna kadar sıyırıp yiyor.. onun böyle ahlaklı olması zaten annemi de babamı da beni de engelledi. İşi bozamadık, hep beraber geçiştirdik

Kotu niyetli insanlar degillerdir belki, belki bildikleri bu kadardir, o zaman sorun yok.. Iste bunu gozlemlemek lazim.. Ailen de gitsin onlarin evine, gorsunler arastirsin sorustursunlar..
Bundan sonra da ailenden habersiz kararlar almasinlar..
Sozlunle tartışıp kirginlik yapmaya gerek yok simdilik..

Bir erkeği ailesinin yanında görüceksin. Ancak o zaman anlarsın iyi mi kötü mü. Sizde tekrar nişan iste o da büyük nişan iste seviyosa yapsınlar. Niye siz üzülüp durasınız herseyden her mutlulugunuzu yarım yaşayasın ki. Seviyo yapsınlar. Madem utanmışlar. Utançlarını gidersinler. Normalde bişey olmaz derdim önemli olan sizin anlaşmanız derdim. Ama bende senin gibi aman su da olmasa olur bu böylede olsa olur dedim baktım artık karşımdakiler beni saf yerine koymaya başladılar. Ne deseler yapmamı beklediler hala da öyle eşimde aileside

Hiç kasmaya gerek yok.. Arkadaşınıza, canım alışverişe ne zaman çıkarız deyin.. Çıkın birlikte alın alacaklarınızı.. Yüzükte önce ya da sonra farketmez.. Hiç değilse bir kez daha ağırlamazsınız onları.. Artık aileler karışmıyor, evlenecekler kendileri hallediyorlar zaten.. Şimdiden ailesine laf derseniz olaylı olur, tabi cidden evlenecekseniz.. Kafanıza takmayın, en güzel anlarınız, ona göre değeri olur ailesinin.. Arkadaşınız ne alınacak bilmiyorum derse, bende net bilmiyorum internete yazalım bir deyin de ne yapıldığını ve ailesinin ne yaptığını görsün!

Evet yapılması gerekenleri yapsınlar istiyorum biraz. Yazdılar yukarda takı toka önemli değil vs.. ama böyle başlayınca ömür boyu böyle bizden beklerler mi diye korkuyorum. Aile deyip geçilmiyor.. ömür boyu bizimle uğraşırlarsa eşim de ben de yaşadığımızdan ne anlayacağız?

Tepkinizi o anda belli etmeniz gerekirdi. Uzaktan gelen erkek tarafinin isine geliyor bu..
Istemeye gelecekleri zaman ayni sey teklif edilmisti israr edilmisti hatta bana da ama bir kere ve ilk defa evlendigimi cok isterse kendi kizina boyle afedersiniz paketlermis gibi bir isteme-soz-nisan yapabilecegini soyledim.
Ah bu kv ler ya da erkek tarafi diyeyim kizlari olmasa bile keske birinin kizini isterken biraz empati yapabilseler..

Mesele takı toka, üç beş çaput değil.. Ama bu deger vermektir, deger göstermektir, kendi degerini ortaya koymaktir.. Maddi durumu olmaz, yapamaz, o ayri.. Zaten inciler, elmaslar getirsinler demiyoruz.. Yarim elma gönül alma.. Ama bunu bile bilmiyorlarsa anlayis farki var demektir, o da baş ağrıtır..
Evet en onemlisi eş ama onunla bitmiyor sadece.. Aile de onemli..
Dedigim gibi, sozlunun bugunlerden sonraki hal ve davranislari onemli.. Bak bakalim nasil davranıyor..

Evet yaptıkları ayıp ama bence bundan sonrasına bakın.
Mesela düğünü aceleye getirmeyin bu aileyi ve sevgilinizi ölçüp tartin.
Bu yemek yeme olayı tekrar ederse ağızlarının payını verin mesela veya bi konu açılırsa bi aile büyüğü laf soksun bu konuda.
Asla sessiz kalmayın her dediklerine he demeyin hakkınızı savunun.

Isteme durumlarında kız babası verdim demeden hiçbir şey yiyip içmiyor galiba bazi aileler. Yani böyle degisik adetler var. Bilemiyorum tabii tam olarak durumu. Isı bozmak için derken nasıl davrandı ters birşey mi söyledi istemediğini mi ima etti. Bana da çiçek çikolata yüzük vs klasik erkek tarafının gelirken getirildiği şeyler geldi. Eşim sehir dışındaydı biz tekrar tekrar uğraşmayalım diye hepsini bir güne sıgdirdık isteme söz vs. Ama tabii bu önceden planlanmış bir şeydi.

Bana kalirsa aile baya bi kaba ve görgüsüz seni ağlatmislar gününü rezil etmişler.evinizde küçük bir nişan tertip edin atla deve degil onlarda gelsinler bu kadar hafife aldirmayin kendinizi

Keske konussaydiniz, guzel bir dille; biz buna hazirlikli degiliz aceleye getirmeyelim ailemle konusmam lazim gibisinden. Hem agir kalirdiniz. Ne kadar gorgusuzmus aile. Ne kadar ayip oldu bittiye getirmisler. Ama ne olursa olsun erkek arkadinizla konusmaliydiniz. Dugun zamani sizi cok uzer bu aile haberiniz olsun

Ben anlamadim olayi..

Nişanin o gun olmasini baban da istedi diyosun, baban zaten kalabalik nisan istemedi, o yuzden ses etmedim diyosun..

Yuzuk alindi, cikolata cicek vs hazir alindi..

Taki takmadilar mi? Bilezik set gibi? Problem o mu?

Kv yemeklerden yememis, yemesin nolcak? Belki midesi kotuydu, sevmedigi bi yemekti.. bekli normalde de baska yerde yemeyen biri..

Bohca hediye olayida bence nisanlinla uzun suredir gorusuyorsan boyle bi beklentin oldugunu soylemeli en azindan ima etmeliydin..

Yani evet anladigim kadariyla istediginiz gibi olmamis nisan ama bunu elbirligiyle basarmissiniz..

Ben anormal bir durum göremedim.
Abime eşini istemeye gittiğimizde "söz nişan bir arada olsun" diye konuşmuştuk. Tatlı,çiçek,çikolata götürdük. Abimin eşinin zaten kıyafeti şıktı ister istemez, ve aile arasında istemişti herkes her şeyi. Söz nişan bir arada oldu.
Nişanda bir şey takılmadı. Ama sonra zevkine göre istediği takılar alındı. Evlenirken hiçbir istediği eksik değildi.

Rahatsız olduysanız "biz ayrı düşünüyoruz" diyebilirdiniz, bu durumda uymak zorunda kalırlardı. Hem nişan yapılacaksa kız tarafı yapar zaten.
İlişkiniz iyiyse böyle detaylara girip dert aramayın kendinize.
İlle dert istiyorsanız kendi dertlerimden verebilirim :)

Ayni bizimkileri anlattin bi geldiler ilk kez gormustuk ailesini nisanda aradan cikti evde oldu annem taki zamani dedi surat astilar 100 lira taktilar sonra dugunde dugune benzemedi kaynanama soyledik sonradan ben anlamam bilmem ayaklarina yatti valla sevgi askta biyere kadar bir sefer yasayacagin seyleri zehir ettirmw ben simdi nerde dugun nisan gorsem gozlerim dolar icim burkulur benim neyim eksiktide ben gormedm die sonucta birkez yasanan seyler bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…