- 14 Nisan 2013
- 2.182
- 2.122
- 333
bu yıl son sınavları. Kendisi zaten tam zamanlı çalışıyor. Bu işlerin hızlı olmasını da kendisi istiyor. Zaten uzun süre peşimde koştu bana kabul ettirene kadar.. buraya bu konuyu açtığım zaman beni aradı. Arayıp yazıyor sürekli ilgileniyor ve görüşmek istiyor sözlüm. Ayrı duramıyor dayanamıyorum diyor.. anlayacağınız acele eden taraf ben değilim. Ben bi düğün olacaksa bişeyler düzgün olsun istiyorum, buraya korktuğum için yazdım ben
kimse hemen 1 günde evlenmedi senin '2 günlük sözlün' senin peşinden koştu diye sana tapmıyor.
insanlar gelmişler tanışmaya, arada iletişimsizlik var, öncesinden telefonda konuştuğunuzda bunun sadece bir tanışma olacağını belirtmeniz gerekiyordu
madem yine de dinlemediler, baban nasıl hemen 1 günde tanıştığı adamlara kız verdi. bir tanıyalım sizi, bir araştıralım, kız evi naz evidir diyemedi mi?
maddi olarak ölçme kendi değerini, bu durumlarda 'pırlanta gibi sözlünün' sana karşı ve ailesine karşı davranışı çok önemli. ki o da daha olgunlaşamamış belli.
daha okul bitmemiş, iş yok güç yok, kendi paranızı kazanmıyorsunuz bir de karşı taraftan hediye bekliyorsunuz.
sözlün okulunu bitirip askere gitmeli gelip işe başlamalı sonra da nişan için ne istiyorsanız ortak bütçenizden belirleyip almalısınız. bu sadece nişan için değil düğün ve sonrasında da geçerli.
Aile de gelmiş tanışmaya bir yüzük takalım madem bu kadar istekliler evlenmeye demiş, ben hiç erkek tarafında bir hata görmüyorum.
hata senin beklentilerinde.
Kayınvalidelerin altın kuralıİşte benim KV yi anlatmışsınız. Ne zaman sorumluluk alması gerekse konu fark etmez tek dediği budur: ben bir şey bilmem, ben anlamam. Ben de bir tek benim KV öyle sanıyordum :)
Evet burada laf konu sahibine değil ailesine düşerdiOnemsemez bi sekilde bi kere geldik hepsi hallolsun anlayisindalar. Ekstra masraf cikmasin diye muhtemelen. Keske aileniz "biz bi tanisalim aileler birbirini arastirsin ondan sonra isteme olur" deseymis keske. Bozulmakta haklisin.
Evet burada laf konu sahibine değil ailesine düşerdi
Orada burada biz kızı istemedik bile hemen verdiler demiyorlarsa
Kayınvalidelerin altın kuralı
Onemsemez bi sekilde bi kere geldik hepsi hallolsun anlayisindalar. Ekstra masraf cikmasin diye muhtemelen. Keske aileniz "biz bi tanisalim aileler birbirini arastirsin ondan sonra isteme olur" deseymis keske. Bozulmakta haklisin.
Eğer ki erkek arkadaşınla mutlu olacağına inanıyosan ve ailesi de gerçekten kötü insanlar değilse sadece söz olayını baz alarak kimseyle kötü olma derim.Olayların gidişatına göre tavır alırsın.Önemli olan küslük,kavga vs. olmadan işlerini halletmen.Unutma bu nişan düğün olaylarında yapılanlar asla unutulmuyo. Mutlu bir evliliğin olmasını istiyosan her şeyin üzerinde durma derim.ne yapmak gerekiyor birşey yapmaya niyetleri yoksa düğünden sonra mesafeli olmak soğuk durmak mı lazım acaba
Eğer ki erkek arkadaşınla mutlu olacağına inanıyosan ve ailesi de gerçekten kötü insanlar değilse sadece söz olayını baz alarak kimseyle kötü olma derim.Olayların gidişatına göre tavır alırsın.Önemli olan küslük,kavga vs. olmadan işlerini halletmen.Unutma bu nişan düğün olaylarında yapılanlar asla unutulmuyo. Mutlu bir evliliğin olmasını istiyosan her şeyin üzerinde durma derim.
Erkek arkadaşının böyle bir planı sana haber vermesi gerekiyor mutlaka olur mu öyle. Biz isteme nişan aynı gün yaptık bilerek isteyerek biz eşimle istedik zaten aileler nasıl isterseniz dedi.
Mesela bir arkadaşım da ailesine söyleyememiş annesi biraz serttir ama çocuk tanışmaya geldiğimizde istiyecez seni hazırllıklı ol diye haber vermişti.
Tabi ki insan başka birşey arıyor altında.
Annenler de bozulur tabi hiç hazırlıksız kaçırır gibi. Kızını güle oynaya göndermek ister daha baştan prüz yaşanmış gerginlik olmuş böyle sizin evliliğinizde etkilenir ileride.
Konuş erkek arkadaşınla hoş olmadı böyle benden habersizce hareket etmen diye.
Bohça yapılır yapılmaz bilemem ama annen de özeniyorsa içinde kalmasın bence mutlaka söyle.
Bişe sorucam şimdi siz düğün falan konuşmadık dediniz ya yüzük takıldı olay kapandı mı orda? Yani söz-nişan bi arada oldu dediniz ya , aslında her şey havada geldi bana, hiçbişey konuşulmadan yüzük takılmış.
Ben evli değilim evli ablalarım belki daha iyi bilir ama bence bunlar 1 kere oluyo içinizde kalacağına kibarca söyleyin. Takı-hediye konusu nasıl konuşulur onu bilmiyorum ama nişanı zaten kız tarafı yapar. Bence sizinkiler arasın karşı tarafı x bey y hanım çocukların nişanı için biz şöyle bir yer düşünüyoruz gibi konuşsunlar. Yok yapmayın mı diyecekler?
Bence de öyle ama saygı da sevgi de bozulsun diye zorluyolar aile üyeleriCanım ne önemi var ki böyle şeylerin . Mühim olan sevgi saygı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?