"Okumayacağım!!!!"

Bizim de vardi bi tane boyle. Sanayiye gitmek istedi. Gonderdiler yazin. Adama da dediler canini cikar. 3.gunu kacti geldi.
Biraz zorluk gormesi lazim. Yoksa duzelmez.

Okuldan alma gibi bir düşünceye hiç girmedik ama artık korkuyorum tepkileri çok korkutuyor beni.
Devamsızlıktan kalırsa da gitmez benden küçüklerle aynı yere gitmem der,yazarken bile başıma ağrı giriyor sinirdenç
Raporluk hakkımızı doldurduk,tek gün devamsızlığımız var.
Dediğinizi yapmak için sömestra kadar sabret dedik,sabretse uygulayacağız ama gitmiyor.
Bilgisayarla arası nasıl . Sanalda olmadik yerlere mi dahil oldu ?
Hayır,benim kontrolümde bilgisayar telefon.
hayır katılmıyorum sorunsuz bir öğrenci böyle davranmaz sorunların çözümü demek problem kalmamış demektir
anlamıyorsuz anlanadığınız için çözüm bulamıyorsunuz
Anlıyoruz,açıkça anlattı.
Bizde hallettik,ilk bi iki gün hevesi vardı sonra tamamen soğudu açıktan okuyacağıma döndü olay.
Okulunu dahi 2 defa değiştirdik,ama yine yok kafaya koymuş.

Karar sizin.Ya 1 yıl kaybedecek ya bir ömür
Bir ömür kaybetmesin diye çabalıyoruz,tek temennimiz amacımız bu.
Bizim de vardi bi tane boyle. Sanayiye gitmek istedi. Gonderdiler yazin. Adama da dediler canini cikar. 3.gunu kacti geldi.
Biraz zorluk gormesi lazim. Yoksa duzelmez.
Okul idaresiyle görüşeceğim tolere ederlerse eğer uygulayalım.

Zaten şuan da gitmek istemiyor ki ikna edemiyorsunuz.
Lisede bir arkadaşım vardı, ortalama anadolu lisesinde okuyorduk ama düzeyi bizden çok çok üstündü. neden buraya okumaya geldin dediğimde ortaokulda okuldan nefret ederdim liseye geçiş sınavlarım kötüydü babam beni sanayiye verdi o zaman anladım okulun kıymetini demişti.

Anlıyoruz,açıkça anlattı.
Bizde hallettik,ilk bi iki gün hevesi vardı sonra tamamen soğudu açıktan okuyacağıma döndü olay.
Okulunu dahi 2 defa değiştirdik,ama yine yok kafaya koymuş.
aynı yaş grubunda evladı olan biri olarak diyorum ki kafaya koymuş çok çok basit bir açıklama

Bizde sizin gibiyiz ama fazlasıyla katı ne netiz.
Çünkü elinden hiçbir iş gelmez,hedefi hayali de yok
Yani şunu bunu olup uzmanlaşayım demiyor,3 4 sene öylesine çalışır açıköğretimle harika bir üniversite kazanırım diyor.
O harika üniversite bu akılla kazanılmaz bunun farkındalığına vardıramıyoruz.
Hemen hemen aynı puanları.
Bizde ondan korktuk bizimki komple çekildi ruh hastası yaptı hepimizi.
Amin amin.
Açıktan başlarsa hayatı gider.
Çok iyi bir lisede buradaki eğitimle çok çok iyi yerlere varır,ona yenilmekte istemiyoruz dediğini yapmak istemiyoruz.
Eğitimi maaşla ölçmüyoruz,kendini geliştirmesi hedefimiz.

Akılsız..... okumasın.... bigün çok pişman olacak ama iş işten geçecek.
Eşek gibi olacak,olmasın diye çabalıyoruz.
çok üstüne gidiyorsunuz siz de gibi yahu
Bizim bulunduğumuz şehrin dışına çıkmaz katiyyen aile kuzusu
bu sizin düşünceniz mi yoksa o da gerçekten gitmek istemez mi? sorun bence bir..
Tabiki onun isteği,bu yaz kuzenlerimle erkek erkeğe büyük kuzenler tabi yaz tatiline göndermek istedik
İstemiyorum siz yoksanız bende yokum dedi.

Açıktan başlarsa hayatı gider.
Çok iyi bir lisede buradaki eğitimle çok çok iyi yerlere varır,ona yenilmekte istemiyoruz dediğini yapmak istemiyoruz.
Tabii ki size hak veriyorum. Başta hocalarıyla konuşsanız, okulunu değiştirseniz, psikoloğa götürseniz diyecektim ama hepsini yapmışsınız. Umarım hayırlısı olur

Ne güzel anlamış,darısı başımıza.
aynı yaş grubunda evladı olan biri olarak diyorum ki kafaya koymuş çok çok basit bir açıklama
Yani bizimkinden adam olmaz.

Eğitimi maaşla ölçmüyoruz,kendini geliştirmesi hedefimiz.
İşte ben de onu diyorum önemli olan kendi ayaklarının üstünde durması ise meslek edinmesi okumaktan önce gelir nice okuyan insan var kendini geliştirememiş bence okumak bir ölçüt değil.

harika üniversite beklentisi ne

boğaziçi mi

adı yeni değişen binlerce küçük üniversiteden biri mi

yani beklentiyi somutlayın

hemen bu akşam, üniversite kampusune gidin

bakın etrafa

ama bence bu aşamada inatlaşmak çözmez sorunu

kalsın bir sene

sürtsün burnu

seneye paşa paşa gider

ama bu süreçte tabii anne ve babanızın ah canımmm oğlum moduna girmemesi lazım

bu arada naddi geveni var mı

mesela benim b,ir tanıdığım öğretmen özel sektörde çalışıyor

bu sene ben çalışmıyorum dedi gitti anne ve babası ile yaşıyor

kendisi 40 yaşında

evli barklı olsa bu rahatlığı olur muydu hayır

iki üç yıl çalışır bir yıl evde oturur babası bakar emekli maaşı ile ona da

bence kardesinizin soylemedigi bir sorunu var yanliz yazinizdan sunu sezdim cocuga cok sert dille yaklasiyorsunuz ailecek boyle yapiyorsaniz cocuk gercek derdi nedir soylemez. hem arkadaslarinla konusalim nedemek 10 yasinda cucuk mu bu biraz anlayisla yaklasirsaniz derdini soyler. kardesim de zamaninda benzer sorunu yasadik sonunda anladik ki sinifiyla ilgili sorun varmis. sinifta bir arkadasi ile ilgiliymis zaten bu kardesimin sinif arkadasi cok problemliydi butun sinif bikmisti kizdan kardesimede yapmadigini birakmiyordu kardesim her gun aglayarak geliyordu. sorunu halledemedik ama en azindan kardesime destek olduk moral verdik.

hayır siz adam olacaksınız onun bir suçu yok aynı durumu ben yaşarsam sorun bendedir derim
Bu ne biçim üslup,haddimizi bilelim.
Beklentimiz açıköğretimle kazanılmayacak olan türkiyenin en iyi tıp fakültelerinin ilk 3ü :)
Evet maddi güveni var,evim param yeter kafasında sanırım.

Dün telefonla konuşturduk,iyide bende açıktan liseyi okuyup çook güzel üniversite kazanacağım banane diyor.
Hayal aleminde yaşıyor,kafası çok toy.
İlgi alanı nedir peki,belkide anadolu lisesinde okumak istemiyor,meslek lisesinde felan mı istiyor böyle birşeyde olabilir mi.

Sert olan benim,annem babam gayet sakin konuşuyor.
Ben eylülden olan patlama ile buraya döküldüğüm için oldukça sert oldu üslubum haklısınız.
Sorunu çözüme kavuşturduk diye düşünüyoruz ama kafaya koymuş yani döndüremiyoruz

İlgi alanı nedir peki,belkide anadolu lisesinde okumak istemiyor,meslek lisesinde felan mı istiyor böyle birşeyde olabilir mi.
Hayır fen lisesi istiyordu çok az bir puanla kaçırıp bi altı anadolu lisesine gitti.
Kendi isteğiydi tamamen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…