- 17 Nisan 2012
- 30.413
- 65.399
-
- Konu Sahibi superisi96
Okuldan alma gibi bir düşünceye hiç girmedik ama artık korkuyorum tepkileri çok korkutuyor beni.Devamsızlıktan bir sene kalsın bir şey olmaz sene kaybı dışında. kesinlikle okuldan almayın örgün eğitim gibisi yok.
Bu sene evde oturtmayın sorumluluk yükleyin, sanayide çalışsın. bence seneye koşa koşa okula gider.
Raporluk hakkımızı doldurduk,tek gün devamsızlığımız var.çocuk için rapor alın
iş öğrensin diye de bir yere çırak olarak verin iş öğreninceye kadar yaklaşık 5 yıl doğru dürüsy maaşı olmayacağını konuşun hemen işe sokun
işe girsin 1 hafta sonra fikri değişir
Hayır,benim kontrolümde bilgisayar telefon.Bilgisayarla arası nasıl . Sanalda olmadik yerlere mi dahil oldu ?
Anlıyoruz,açıkça anlattı.hayır katılmıyorum sorunsuz bir öğrenci böyle davranmaz sorunların çözümü demek problem kalmamış demektir
anlamıyorsuz anlanadığınız için çözüm bulamıyorsunuz
Bir ömür kaybetmesin diye çabalıyoruz,tek temennimiz amacımız bu.Karar sizin.Ya 1 yıl kaybedecek ya bir ömür
Okul idaresiyle görüşeceğim tolere ederlerse eğer uygulayalım.Bizim de vardi bi tane boyle. Sanayiye gitmek istedi. Gonderdiler yazin. Adama da dediler canini cikar. 3.gunu kacti geldi.
Biraz zorluk gormesi lazim. Yoksa duzelmez.
Zaten şuan da gitmek istemiyor ki ikna edemiyorsunuz.Okuldan alma gibi bir düşünceye hiç girmedik ama artık korkuyorum tepkileri çok korkutuyor beni.
Devamsızlıktan kalırsa da gitmez benden küçüklerle aynı yere gitmem der,yazarken bile başıma ağrı giriyor sinirdenç
aynı yaş grubunda evladı olan biri olarak diyorum ki kafaya koymuş çok çok basit bir açıklamaAnlıyoruz,açıkça anlattı.
Bizde hallettik,ilk bi iki gün hevesi vardı sonra tamamen soğudu açıktan okuyacağıma döndü olay.
Okulunu dahi 2 defa değiştirdik,ama yine yok kafaya koymuş.
Bizde sizin gibiyiz ama fazlasıyla katı ne netiz.ben bu konu da netim. kendim ve kardeşlerim üniversite mezunuyuz. ama oğlum okuyacak diye şartım yok. şayet istemezse okumayabilir. ama kendi ayakları üzerinde durmalı. sanayi olabilir, kuaför olabilir, terzi olabilir. yani elinde bir bileziği olmalı. bence istemiyorsa onun istediği yönde yardımcı oluverin.
zira gençler liseyi 18-19 yaşında bitiriyor doğru düzgün üniversite kazanamazlarsa meslek sahibi de olamıyorlar. kim alsın o yaştaki kızı ya da erkeği. çırak desen çırak olmaz hemen kalfa , usta olması da imkansız. ha bu bir çok üniversite mezununun da sorunu.
bir arkadaşım vardı eşi beden eğitimi öğretmeni bir türlü atanamadı o yaştan sonra da iş öğrenemedi. ticaret yaparım dedi karısı borç batağındaki adamın borçlarını ödüyor. yani faydalı olayım derken zarar vermeyin çocuğa.
Hemen hemen aynı puanları.Sizinkide ayri bir turmus.. benim 485 puanla soktugum anadolu lisesinde cocuk serseri oldu bildigin.. sigaraya basladi, ofkeli evde kavga kiyamet. Psikiyatr durtu kontrol bozuklugu dedi ilaca basladik. Simdide 24 saat muzik dinliyor ayri bir dunyasi var. Bendede panik atak basladi sayesinde. Allah yardimcimiz olsun
Açıktan başlarsa hayatı gider.O zaman çalışsın ama açıktan da okusun. İş hayatını görsün ki en azından ona göre okulunu da bitirsin. Diğer türlü okul bitsin işe başlarım diye düşünür sonra iş beğenmez. Ben okudum bu işte çalışmam falan der bu sefer
Eğitimi maaşla ölçmüyoruz,kendini geliştirmesi hedefimiz.Herkes okumak zorunda değil ki ben Gazi Üniversitesi mezunuyum sanayide çalışıyorum muhasebe yapıyorum buradaki ustalar abartmıyorum maaşımın tam 3 katını kazanıyor ve mesailerini de hesaba katınca ister inan ister inanma genel müdürümüzden fazla maaş alıyolar.
Eşek gibi olacak,olmasın diye çabalıyoruz.Akılsız..... okumasın.... bigün çok pişman olacak ama iş işten geçecek.
Tabiki onun isteği,bu yaz kuzenlerimle erkek erkeğe büyük kuzenler tabi yaz tatiline göndermek istedikçok üstüne gidiyorsunuz siz de gibi yahu
Bizim bulunduğumuz şehrin dışına çıkmaz katiyyen aile kuzusu
bu sizin düşünceniz mi yoksa o da gerçekten gitmek istemez mi? sorun bence bir..
Tabii ki size hak veriyorum. Başta hocalarıyla konuşsanız, okulunu değiştirseniz, psikoloğa götürseniz diyecektim ama hepsini yapmışsınız. Umarım hayırlısı olurAçıktan başlarsa hayatı gider.
Çok iyi bir lisede buradaki eğitimle çok çok iyi yerlere varır,ona yenilmekte istemiyoruz dediğini yapmak istemiyoruz.
Ne güzel anlamış,darısı başımıza.Zaten şuan da gitmek istemiyor ki ikna edemiyorsunuz.
Lisede bir arkadaşım vardı, ortalama anadolu lisesinde okuyorduk ama düzeyi bizden çok çok üstündü. neden buraya okumaya geldin dediğimde ortaokulda okuldan nefret ederdim liseye geçiş sınavlarım kötüydü babam beni sanayiye verdi o zaman anladım okulun kıymetini demişti.
Yani bizimkinden adam olmaz.aynı yaş grubunda evladı olan biri olarak diyorum ki kafaya koymuş çok çok basit bir açıklama
Aynen hepsini yaptık.Tabii ki size hak veriyorum. Başta hocalarıyla konuşsanız, okulunu değiştirseniz, psikoloğa götürseniz diyecektim ama hepsini yapmışsınız. Umarım hayırlısı olur
İşte ben de onu diyorum önemli olan kendi ayaklarının üstünde durması ise meslek edinmesi okumaktan önce gelir nice okuyan insan var kendini geliştirememiş bence okumak bir ölçüt değil.Eğitimi maaşla ölçmüyoruz,kendini geliştirmesi hedefimiz.
Ne güzel anlamış,darısı başımıza.
Yani bizimkinden adam olmaz.
Bu ne biçim üslup,haddimizi bilelim.hayır siz adam olacaksınız onun bir suçu yok aynı durumu ben yaşarsam sorun bendedir derim
Beklentimiz açıköğretimle kazanılmayacak olan türkiyenin en iyi tıp fakültelerinin ilk 3ü :)harika üniversite beklentisi ne
boğaziçi mi
adı yeni değişen binlerce küçük üniversiteden biri mi
yani beklentiyi somutlayın
hemen bu akşam, üniversite kampusune gidin
bakın etrafa
ama bence bu aşamada inatlaşmak çözmez sorunu
kalsın bir sene
sürtsün burnu
seneye paşa paşa gider
ama bu süreçte tabii anne ve babanızın ah canımmm oğlum moduna girmemesi lazım
bu arada naddi geveni var mı
mesela benim b,ir tanıdığım öğretmen özel sektörde çalışıyor
bu sene ben çalışmıyorum dedi gitti anne ve babası ile yaşıyor
kendisi 40 yaşında
evli barklı olsa bu rahatlığı olur muydu hayır
iki üç yıl çalışır bir yıl evde oturur babası bakar emekli maaşı ile ona da
İlgi alanı nedir peki,belkide anadolu lisesinde okumak istemiyor,meslek lisesinde felan mı istiyor böyle birşeyde olabilir mi.Dün telefonla konuşturduk,iyide bende açıktan liseyi okuyup çook güzel üniversite kazanacağım banane diyor.
Hayal aleminde yaşıyor,kafası çok toy.
Sert olan benim,annem babam gayet sakin konuşuyor.bence kardesinizin soylemedigi bir sorunu var yanliz yazinizdan sunu sezdim cocuga cok sert dille yaklasiyorsunuz ailecek boyle yapiyorsaniz cocuk gercek derdi nedir soylemez. hem arkadaslarinla konusalim nedemek 10 yasinda cucuk mu bu biraz anlayisla yaklasirsaniz derdini soyler. kardesim de zamaninda benzer sorunu yasadik sonunda anladik ki sinifiyla ilgili sorun varmis. sinifta bir arkadasi ile ilgiliymis zaten bu kardesimin sinif arkadasi cok problemliydi butun sinif bikmisti kizdan kardesimede yapmadigini birakmiyordu kardesim her gun aglayarak geliyordu. sorunu halledemedik ama en azindan kardesime destek olduk moral verdik.
Hayır fen lisesi istiyordu çok az bir puanla kaçırıp bi altı anadolu lisesine gitti.İlgi alanı nedir peki,belkide anadolu lisesinde okumak istemiyor,meslek lisesinde felan mı istiyor böyle birşeyde olabilir mi.
19 gün özürsüz olan devamsızlık mı ayriyeten birde raporlu hakkı var onuda mı kullandı peki.Hayır fen lisesi istiyordu çok az bir puanla kaçırıp bi altı anadolu lisesine gitti.
Kendi isteğiydi tamamen.