"Okumayacağım!!!!"

Kız meselesi mi ve acaba. Hiç okumayacagim demiyor çünkü. sebebini öğrenmek lazım esip gurlemeden önce. Ergen olduğunu siz de söylüyorsunuz. Yakın arkadaşları varsa ağız yoklayın bence.
Hayır yok,uyum sağlayamıyor asosyal.
Psikolog ile baya seans yaptık,adam bile şaşırdı yok kafasına koymuş ikna edemiyorum dedi.
3-4 sene sonra arkadaşları üniversiteye giderken kafasını dağlara taşlara vurur. Hele 10 sene sonra üniversite mezunlarının is bulamadığı bir sistemde lise terk olarak ne yaşayacağını tahmin edemez. Cok yakınım lise terk marketler de almıyor uğraşıyoruz.
Aynısını söyledim,yahu diyorum vasıfsız eleman bile çıkmaz senden,salak delirtiyor bizi
Çok üstelememek lazım diyorum
Kardeşim liseye geçtiğinde devam etmek istemedi zorla ite kaka gönderdik
Yine bizim zorumuzla sınava hazırlandı
İyi bir ünide mühendisliği kazandı zorla iki yıl devam etmesini sağladık
Artık resti çekti ve bıraktı okulu şimdi hep söylediği işi yapıyor
Ticaretle uğraşıyor
Hem mutlu hem işinde başarılı
Boşuna yıllarca baskı yapıp mutsuz ettik
Bence siz zorlamayın ne yapmak istediğini kafasındaki gelecek planını öğrenin
Ama bunun kafasında bir plan yok.
Açıktan okuyup iyi bir üniversite kazanacam hepiniz görürsünüz diyor.
Üniversiteyi kazanmak amacı ama lise okumadan.
Bizde buna çıldırıyoruz,hır gür
Off cok fena.
Allah yardimciniz olsun.
Teşekkür ederim,sağolun.
bir sorun varsa direk çözüme gitmek yanlıştır sorunun sebebine odaklanın
Soruna odaklandık,sebebine de odaklandık çözüme de kavuşturduk ama yine istemiyorum diyor.

Çok büyük ihtimalle size söylemediği bir sorunu var.
Kuzenimde böyleydi. meğer problem okul arkadaşlarındaymış.Kimseye de ağzını açmadı.mümkün değil gitmiyordu.
Sorun çözülünce okula devam etti.

Devamsızlıktan bir sene kalsın bir şey olmaz sene kaybı dışında. kesinlikle okuldan almayın örgün eğitim gibisi yok.
Bu sene evde oturtmayın sorumluluk yükleyin, sanayide çalışsın. bence seneye koşa koşa okula gider.

Arkadaşlarıyla ilgili bi durum olabilir yada size anlatamadığı bi şey yasamis ve travmatik ve tepki veriyor olabilir.

çocuk için rapor alın
iş öğrensin diye de bir yere çırak olarak verin iş öğreninceye kadar yaklaşık 5 yıl doğru dürüsy maaşı olmayacağını konuşun hemen işe sokun
işe girsin 1 hafta sonra fikri değişir

Benim ailemde bende üniversite mezunuyuz.
En iyi örnek biziz ama yok
Galiba baba parasına da güveniyor başka açıklaması yok çünkü.
aile olmaz ki
şöyle yakışıklı çevreli genç bir adam olacak
ya da ünv de okuyan genç bir çocuk
özeneceği birisi olmalı yani
ama düzgün efendi öyle bir kuzen varsa bence biraz onun yanına yollasanız bir süre?

Kendi okulumuzdaki dersine yaramaz, isteksiz öğrencilere veli-idare anlaşması ile yaptıklarımız:

.... TC kimlik nolu öğrenci, ailesinin ve kendisinin isteği ile okuldan alınmıştır, ilişiği kesilmiştir.
Altına Disiplin kurulu öğretmenleri adı altında çeşit çeşit öğretmen imzası, veli imzası.
Ertesi gün hemen çırak olarak aile bir yerlere veriyor ve sabahtan akşama kadar deyim yerindeyse eşek gibi çalışıyor çocuk.

Hatta doğru olup olmadığı tartışılır ama, ustaya çocuk için kaba konuş da deniyor (tam küfür olmasa da ona benzer).

Böyle bir şey deneyebilirsiniz. Ha yine memnunsa halinden gerçekten istemiyordur ve öyle birisini maalesef okutamazsınız. Ya devamsızlıktan kalır ya notlar nedeniyle.
Notları çok iyi ilk yazılılarda sınıfın 1.si oldu.
Devamsızlık 19 zaten sınırda tek günümüz var o yüzden dediğinizi şu aşamada yapamıyoruz,sömestra kadar devam et sonra sanayiye alırız dedik ama dinlemiyor. Pişman olacak biliyorum,ailecek bu kadar eğitim eğitim diye bağırıp destek verirken bizim başımıza gelen şey ne kadar ironik.

aile olmaz ki
şöyle yakışıklı çevreli genç bir adam olacak
ya da ünv de okuyan genç bir çocuk
özeneceği birisi olmalı yani
ama düzgün efendi öyle bir kuzen varsa bence biraz onun yanına yollasanız bir süre?
Dün telefonla konuşturduk,iyide bende açıktan liseyi okuyup çook güzel üniversite kazanacağım banane diyor.
Hayal aleminde yaşıyor,kafası çok toy.

Notları çok iyi ilk yazılılarda sınıfın 1.si oldu.
Devamsızlık 19 zaten sınırda tek günümüz var o yüzden dediğinizi şu aşamada yapamıyoruz,sömestra kadar devam et sonra sanayiye alırız dedik ama dinlemiyor. Pişman olacak biliyorum,ailecek bu kadar eğitim eğitim diye bağırıp destek verirken bizim başımıza gelen şey ne kadar ironik.
İdare anlaşması ile dedim ya zaten, rapor alınacak şekilde. Bir de bazı özel durumlarda idare devamsızlık işini hallediyor, aile okula gelip sildirebiliyor; aklınıda olsun.

Soruna odaklandık,sebebine de odaklandık çözüme de kavuşturduk ama yine istemiyorum diyor.
hayır katılmıyorum sorunsuz bir öğrenci böyle davranmaz sorunların çözümü demek problem kalmamış demektir
anlamıyorsuz anlanadığınız için çözüm bulamıyorsunuz

Çok büyük ihtimalle size söylemediği bir sorunu var.
Kuzenimde böyleydi. meğer problem okul arkadaşlarındaymış.Kimseye de ağzını açmadı.mümkün değil gitmiyordu.
Sorun çözülünce okula devam etti.
Hayır açtı bize arkadaşlarımla anlaşamadım dedi,konuştuk hallettik.
Halletmiş olmamıza rağmen istemiyor.

Çıldırıyorum kızlar hemen konuya gireceğim
15 yaşında ergen akılsız bir kardeşim var,liseye geçti bu sene bayağı da iyi bir anadolu lisesini kazandı ama gel gelelim boğuluyorum istemiyorum okumayacağım diyor
Cidden ailecek çıldırıyoruz
Bugün kavga kıyamet gönderdik hastayım diye ağlayıp okuldan çıkmış.
Okula ısınamamıştır diye farklı okula aldık,kafası hala aynı
Arkadaşlarınla konuşalım dedik,hayır yine aynı istemiyorum
Arkadaşları konuşuyor kafası net açıktan okuyacağım
Öğretmenleri konuşuyor hayır okumuyorum açıktan okurum
Psikologa götürdük hayır etki yok
Dilinde tek kelime okumayacağım
Ailecek eğitime çok önem veriyoruz sürekli vurguluyoruz nasıl okumama ihtimalini düşünür anlamıyorum
Sanayide çalışacağım,devamsızlıktan sınıfta kalıp gitmicem,beni çırak verin açıktan okuyacağım diyip duruyor
Ne örnekler verdik,ne akıllar,kimler kimlerle konuşturduk ama YOK!!
Gerçekten son raddedeyiz yani okey okumuyorsan evde seni istemiyoruz dedik bi defa,tamam dedi giderim ama okumuyorum, açıktan okuyacağım
Yani tam olarak napmamız lazım,kaskafalı salak anlamıyor anlamıyor hayatını mahvedecek
Kavga kıyamet bağırdık çağırdık etki etmedi,güzel konuştuk yine etki etmedi
Belki değişik akıllar alırız,ne yapmalı?
Okulla konuşun.Bir süre alın okuldan.O na da tamam aldık seni okuldan deyip çok ağır bir işe koyun.İşverenle de konuşun avımasın çalıştırsın.Aklı başına gelir.

Dün telefonla konuşturduk,iyide bende açıktan liseyi okuyup çook güzel üniversite kazanacağım banane diyor.
Hayal aleminde yaşıyor,kafası çok toy.
ama siz ikna etmeye çalıştıkça inat etmiş
hiç iknaya çabalamayın direk o konuşturduğunuz kişinin yanına gönderseniz ?
öyle bir imkan yok mu
bir süre beraber yaşasınlar
karşılığında da biraz tabi ekstra harcama yaaprsınız gönderdiğiniz kişiye maddi olarak yük olmasın diye

İdare anlaşması ile dedim ya zaten, rapor alınacak şekilde. Bir de bazı özel durumlarda idare devamsızlık işini hallediyor, aile okula gelip sildirebiliyor; aklınıda olsun.
Raporluk haklarımızı da bitirdik ama yarın idare ile özel olarak konuşabiliriz,inşallah tolere ederler.

ama siz ikna etmeye çalıştıkça inat etmiş
hiç iknaya çabalamayın direk o konuşturduğunuz kişinin yanına gönderseniz ?
öyle bir imkan yok mu
bir süre beraber yaşasınlar
karşılığında da biraz tabi ekstra harcama yaaprsınız gönderdiğiniz kişiye maddi olarak yük olmasın diye
Bizim bulunduğumuz şehrin dışına çıkmaz katiyyen aile kuzusu,he bu aşamada zaten tepesi atar birşey yapar diye de korkuyoruz.
Geçen gün çamaşır suyu arıyordu içip kurtulacağım diye.

Okulla konuşun.Bir süre alın okuldan.O na da tamam aldık seni okuldan deyip çok ağır bir işe koyun.İşverenle de konuşun avımasın çalıştırsın.Aklı başına gelir.
Okulumuz pek tolere edemiyor,19 gün devamsızlığımız var tek günümüz kaldı cuma günü görüştüğümde durumu belirtmeme rağmen lütfen devamı konusunda hassas olun yoksa sınıf tekrarı dedi.

Bizim bulunduğumuz şehrin dışına çıkmaz katiyyen aile kuzusu,he bu aşamada zaten tepesi atar birşey yapar diye de korkuyoruz.
Geçen gün çamaşır suyu arıyordu içip kurtulacağım diye.
çok üstüne gidiyorsunuz siz de gibi yahu
Bizim bulunduğumuz şehrin dışına çıkmaz katiyyen aile kuzusu
bu sizin düşünceniz mi yoksa o da gerçekten gitmek istemez mi? sorun bence bir..

X