• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet !! Lütfen el atın

Analitik fikirler gerçekten süper yazılınca daha iyi anlıyorum suan..

O konuya okudugumda ben konu sahibesine hak verdim ama hiç yorumda bulunmamıştım..
Olayın içinde oldugumuz içinde bize karşı garip bir muamele gösterilerek geçiştirilen ve anlatılma zahmeti bile verilmeyince veliler gerçekten şaşırıyor..Soruyor neden böyle diye ?

Hani şöyle çıkıp anlatılsa bilgi verilse sonuçta kafamızda birşey oluşur ona göre tamam der yapacağımız şey üzerinde daha net bir karar alabilirdik..

elbette gelen yeni vekil ögretmenin kim oldugunu müdür biliyor sonuçta bizden önce onunla muhatap olan muhakkaki kendisi..

bilgi alma hakkınız var dilekçe ile gerekirse sorun öğretmen ne mezunuymuş. bunu bilmek tabii ki hakkınız.

işte tam olarak bahsettiğim şey bu. devlet okulu sonuçta devlet dairesi hep bi karışıklık hep bilinmezlik, hep bi bugün git yarın gelcilik. ben de öğretmenim çalıştığım sistemden nefret ediyorum o yüzden de inşallah imkanlarım el verir de çocuğumu özele gönderirim.

bir velinin "vekil öğretmen denilen ücretli öğretmenin eline bırakmak" demesi ne acı???
bir öğretmen olarak çok üzüldüm.. böyle görülüyorsa çok yazık..
sadece ünvana bakmak olur mu?

86 aldım kpssden atanmadım.. öss derecem var, formasyonum da vardı, yüksek lisans yapmıştım eğitim bilimlerinde, 2 yabancı dilim var, 7 yaşımdan beri öğretmen olmak istiyorum vs vs..bunlara kimse bakmadı.. atanmadım hepsi bu.. ki tercih yaparken "neresi olsa giderim"i işaretlemiştim.. giderdim de..

70 ile atanan farklı branşlardan arkadaşlarım var.. öğretmen olmayı bile istemezken olmuş hatta atanmış,,, çocukları sevmeyen.. ama şimdi "kadrolular" ve sizin öncelikli tercihiniz belki onlar ben değilim..

yapmayın.. ön yargılı olmayın..

not: kadrolu öğretmen atanınca ben ücretli olduğum için işime son verildi.. elimde hazırladığım ders notları ile güle oynaya derse girdiğimde haber verdiler.. öğrencilerin 3 yıllık öğretmeni idi o öğretmen ben 3 yılın üzerine gelmiştim pat diye.. önce çok üzülmüşlerdi kim ya bu gelen ne alaka diye.. ama ben giderken okulun önünde eylem yaptı öğrencilerim.. oturma eylemi:) öğretmen numaramı alıp beni aradı, tebrik ve teşekkür etti..

kendimi övdüm gibi oldu ama asıl övmek istediğim kendim örneğinden işini seven başarılı özverili ama şanssız "vekil" öğretmenler.. "ücretli" öğretmenler..

not: branşı dışı vekil öğretmen çalışıyor ise en başta ben karşıyım.. bir sürü başvuru var doğru seçimler yapamayan yönetmelik dışı davranan ilçe milli eğitimler varsa bildirilmeli..
ama siz öğretmensiniz degil mi ?

Ben henüz ögretmen hakkında bir bilgi sahibi degilim..Branş dışı ise korkum bu işte..Bu duruma gelmemizde bize bilgi verilmeyen sadece kadrolu ögretmenimiz degil deneyimsiz deyip kesip atılan bir açıklama mevcut buna ne kadar açıklama denirse en azından müdür olarak bize durumu güzel izah etse ben gidip neden eşimin siniri ile ugraşayım adam bile odasına girdi yok taş duvar suratımıza bile bakmıyor..

Çünkü bir veliyim ve gerçekten bu konuda çoook tedirgindim

bence siz de çalışmıyorsanız ödevlerinde takipçi olun eksiğini beraber ve ya birebir derslerle kapatmaya çalışın hemen telaş yapmayın :)

Anaokulundan itibaren ilköğretimi kolejde okudum ve kesinlikle insana çok şey katıyor; yabancı dil, az kişilik sınıflarda güzel eğitim vs. ayrıca temiz bir ortam sağlıyor kolejler, malum uyuşturucu satıcıları ilköğretimlerin önünde bile tezgah açıyor artık utanmadan. İmkan varsa koleje devam diyorum.

Yani öğretmeni bilmem elbette, çok iyi olabilir ancak okulun tavrı da hoş değil. Umursamaz davranmışlar. En azından sizlerle toplantı yapılabilirdi.
yok be koalina

Okulun kapısına güle oynaya resim çeke çeke gittik...

tam 10 dakika sonra 2 sınıf 80 ögrenci ve bir o kadar da veli haftaya gelin öğretmenleriniz dogum izninde yerine ücreti öğretmen girecek haftaya gelin hoppppaaaaaa !

Al sana bilgilendirme...

Peki yazdırdığınız okuldaki öğretmenin deneyimi ne kadar?
Genelde özel okullardada yeni mezun atanamamış öğretmenler çalıştırılabiliyor.
Eğer özel okuldaki öğretmeniniz devletten emekli, çok başarılı ise özelde kalsın çünkü ilk 5 yıl çocuğun aldığı temel eğitim çok önemli.
Ama oda fazla deneyimli değilse vekil öğretmeni denemenizi tavsiye ederim, zaten 2. Sınıftan itibaren öğretmeniniz dönecektir.

bence siz de çalışmıyorsanız ödevlerinde takipçi olun eksiğini beraber ve ya birebir derslerle kapatmaya çalışın hemen telaş yapmayın :)
inanır mısın sırf çocugum için şten ayrıldım..

Okul mevcudiyeti kalabalık olur heba olmasın yavrum hem çalışma saatlerim kızımın okul saatleriyle uygun olmayınca çıktım..Kursagımda kalmasın istiyorum

• Beğen
Reactions: wuu
maalesef ki o işler öyle değil işte her ücretli öğretmen öğretmenlik mezunu değil
her üniversite mezunu başvuruyor ihtiyaca göre eğitim mezunu kalmazsa her bölümden görevlendiriyorlar
hatta kısa bir süre öncesine göre eğitimle alakası olmayan önlisans ve lise mezunları bile başvurabiliyorlardı
bir gün müdür yardımcısının odasında o eşi ve ben oturuyorduk hocam hocam derken aman hocam burda bari hocam demeyin ben arkeoloğum dedim müdür yardımcısı ben de biyoloğum dedi eşi de ben de psikoloğum dedi
ve bunlar kadrolu öğretmenlerdi
şu da bir gerçek ki öğretmenlik ideal ve tecrübe işi bir mühendis çıkıp hepimizden iyi öğretmenlik de yapabilir
türkiyede eğitim bitmiş de ağlayanımız yok

Son düzenleme:
maalesef ki o işler öyle değil işte her ücretli öğretmen öğretmenlik mezunu değil
her üniversite mezunu başvuruyor ihtiyaca göre eğitim mezunu kalmazsa her bölümden görevlendiriyorlar
hatta kısa bir süre öncesine göre eğitimle alakası olmayan önlisans ve lise mezunları bile başvurabiliyorlardı
bir gün müdür yardımcısının odasın o eşi ve ben oturuyorduk hocam hocam derken aman hocam burda bari hocam demeyin ben arkeoloğum dedim müdür yardımcısı ben de biyoloğum dedi eşi de ben de psikoloğum dedi
ve bunlar kadrolu öğretmenlerdi

şu da bir gerçek ki öğretmenlik ideal ve tecrübe işi bir mühendis çıkıp hepimizden iyi öğretmenlik de yapabilir
türkiyede eğitim bitmiş de ağlayanımız yok

şaka gibi :27:

Peki yazdırdığınız okuldaki öğretmenin deneyimi ne kadar?
Genelde özel okullardada yeni mezun atanamamış öğretmenler çalıştırılabiliyor.
Eğer özel okuldaki öğretmeniniz devletten emekli, çok başarılı ise özelde kalsın çünkü ilk 5 yıl çocuğun aldığı temel eğitim çok önemli.
Ama oda fazla deneyimli değilse vekil öğretmeni denemenizi tavsiye ederim, zaten 2. Sınıftan itibaren öğretmeniniz dönecektir.
parkon inanır mısın kolejin okul mudiresi anlattı anlattı üzüntümden dinleyemedim bile basıma öyle bir agrı girdi ki sadece okulu gezerken gözüme temiz olması çarptı..

eşim dinledi dinledi iyi dedi

Önceden bilgi sahibi olmuş kendisi zaten bu olayı yaşayınca arabayı direk oraya sürdü..

Sordum nedir necidir bunlar arabada...

İyi kontes iyi egitimleri de anlattıkları şeylerde güzeldi dedi ve eve gelene kadar tek bir soru daha soramadım baş agrısından..

Şuan yazılanları okuyorum kendisine..

inanır mısın sırf çocugum için şten ayrıldım..

Okul mevcudiyeti kalabalık olur heba olmasın yavrum hem çalışma saatlerim kızımın okul saatleriyle uygun olmayınca çıktım..Kursagımda kalmasın istiyorum
siz bir anne olarak böyle ilgiliyseniz maşşallah maşallah o güzel kızınıza hiçç bişeycik olmaz :) benm erkek arkadaşım lise ilkokul ortaokul hepsini boş geçirmiş ama annesi hep ilglenmiş o üstüne düştükçe bizim ki çalışmamış abisi avukat diye hep o göz önünde diye kıskanmış lise de de çalışmamış ama üniversitede kendine geldi çok şükür dereceyle mezun oldu hep annesinin arkasında durması sayesinde siz birebir ilgilenin ben inanıyorum başarılı olur :)

yok be koalina

Okulun kapısına güle oynaya resim çeke çeke gittik...

tam 10 dakika sonra 2 sınıf 80 ögrenci ve bir o kadar da veli haftaya gelin öğretmenleriniz dogum izninde yerine ücreti öğretmen girecek haftaya gelin hoppppaaaaaa !

Al sana bilgilendirme...
Öğretmen önceden haber vermemiş mi acaba? Bu tarz şeylerin son dakikaya bırakılması ne kadar yanlış. Bir şey değil çocuğun da hevesi kırılmıştır ne beklentilerle gitmiştir.
Suç kimde bilemiyorum ama okulun tutumunu eleştirin veliler olarak. Bugün bizde sanırom 6-7 kadar 1. Sınıf vardı. Herkes çok ilgiliydi bütün okulu gezdirdiler falan.
Şubesi çok olan okullarda rekabet de fazla oluyor belirteyim. Öğretmenler fazladan ne vereceklerini şaşırıyorlar hani başka okul düşünürseniz...

Ben henüz ögretmen hakkında bir bilgi sahibi degilim..Branş dışı ise korkum bu işte..Bu duruma gelmemizde bize bilgi verilmeyen sadece kadrolu ögretmenimiz degil deneyimsiz deyip kesip atılan bir açıklama mevcut buna ne kadar açıklama denirse en azından müdür olarak bize durumu güzel izah etse ben gidip neden eşimin siniri ile ugraşayım adam bile odasına girdi yok taş duvar suratımıza bile bakmıyor..

büyük ihtimalle evet derslere ücretli öğretmen girecek dediği anda velilerin sınıf değiştirme baskılarının olacağını biliyor bu yüzden toptan kestirip atıyor

Çünkü maalesef "bazı" devlet okulları böyle.. ister gel ister gelme, umurunda mı? Değil... açıklama yapmaya değer görmüyor zaten, değil toplantı yapıp haber vermek...

öğretmenlerin "bazıları da" veliyi kovacak kadar cesur, meb e şikayet lafını duyunca kedi kadar korkak...

Herşeye rağmen gidip vekil öğretmen ile bir tanış bence.. belki aklındaki gibi değildir.. ama ben özel okulda okumasını tercih ederim, genelinde insan muamelesi yapıyorlar veliye...

Hayır müdürü nuhh diyor peygamber demiyor bu konuda çok kötüyüm çok :KK43:
asla göndermem o paraya ya seneye ödeyemezseniz çocuk temiz ortamada alışacak..baştan devlete gönderin risk alamayın..sizde çocuğunuza yardımcı olursunuz..kızkardeşim yeğenimi gönderdi..1. sınıfa..öğretmen işin çoğunu veliye yüklüyor zaten..kendisi kontrol ediyor..

Eski üyeyim ve yıllardır siteye giris yapmiyorum ancak okumaya devam:)Konunuz ve endiseleriniz icin giris yaptim... Oğlum 2009 subat dogumlu. 2, 5 yasindan beri özel bir krese gidiyordu. Uzun zamandir aklimda olan parasi hatri sayilir bir kuruma nasilsa seneye de buraya gelecek diyerek anaokolu için kayit yaptirdim. ( gecen yil) zengin bir aile degiliz ancak kolej parasini oderken zorlanacak durumda da degiliz. Ve ancak 1 hafta tahammul edebildim.en sonunda esimin servis müdürü ile tartismasi da son noktayi koydu. Hayatimda hic yakamdan pacamdan para için bukadar cekistirilmemistim. Hemen eski okuluna aldim. Ve bu surede surekli kolej arastirdim 1.sinif icin. Herkesi şoka sokarak oglumu bir devlet okuluna yazdirdim. Siniflari 18-20 arasi son derece ilgili bir ekip ve idealist genc bir ogretmen...inan benden sonra devlete yazdiranlar oldu. Cunku bu konuda kayışı koparmistim ben. Olmadi alirim tekrar ozele. Ama bir cocugu ozelden devlete göndermek devletten ozele almaktan daha zor. Çocuk afalliyor fena halde. Isin özü okul degil öğretmen. Ve yikarida ki bir kac yorumda devlet ogretmenlerinin dışına tasmis sevgisini gorunce daha da rahatladim. Hepimizin yavrularinin yolu acik olsun. Allah yardimcilari olsun

Eski üyeyim ve yıllardır siteye giris yapmiyorum ancak okumaya devam:)Konunuz ve endiseleriniz icin giris yaptim... Oğlum 2009 subat dogumlu. 2, 5 yasindan beri özel bir krese gidiyordu. Uzun zamandir aklimda olan parasi hatri sayilir bir kuruma nasilsa seneye de buraya gelecek diyerek anaokolu için kayit yaptirdim. ( gecen yil) zengin bir aile degiliz ancak kolej parasini oderken zorlanacak durumda da degiliz. Ve ancak 1 hafta tahammul edebildim.en sonunda esimin servis müdürü ile tartismasi da son noktayi koydu. Hayatimda hic yakamdan pacamdan para için bukadar cekistirilmemistim. Hemen eski okuluna aldim. Ve bu surede surekli kolej arastirdim 1.sinif icin. Herkesi şoka sokarak oglumu bir devlet okuluna yazdirdim. Siniflari 18-20 arasi son derece ilgili bir ekip ve idealist genc bir ogretmen...inan benden sonra devlete yazdiranlar oldu. Cunku bu konuda kayışı koparmistim ben. Olmadi alirim tekrar ozele. Ama bir cocugu ozelden devlete göndermek devletten ozele almaktan daha zor. Çocuk afalliyor fena halde. Isin özü okul degil öğretmen. Ve yikarida ki bir kac yorumda devlet ogretmenlerinin dışına tasmis sevgisini gorunce daha da rahatladim. Hepimizin yavrularinin yolu acik olsun. Allah yardimcilari olsun
amin çoook teşekkür ediyorum öncelikle..

ben de bunun korkusunu yaşıyorum tamam öderim ben o meblagı ama öyle ama böyle ama kolay ama zor...

Ama içim rahat degil işte.Ya dediğiniz sıkıntıları yaşarsam korkusuyla kara kara düşünüyorum suan..

Ben bir anneyim bir çogunuz gibi bu günü hep iple çektik en azından bir açıklamayı hak ediyorduk :(

Hayal kırıklıgı yaşıyorum suan hem de çok fazla..

parkon inanır mısın kolejin okul mudiresi anlattı anlattı üzüntümden dinleyemedim bile basıma öyle bir agrı girdi ki sadece okulu gezerken gözüme temiz olması çarptı..

eşim dinledi dinledi iyi dedi

Önceden bilgi sahibi olmuş kendisi zaten bu olayı yaşayınca arabayı direk oraya sürdü..

Sordum nedir necidir bunlar arabada...

İyi kontes iyi egitimleri de anlattıkları şeylerde güzeldi dedi ve eve gelene kadar tek bir soru daha soramadım baş agrısından..

Şuan yazılanları okuyorum kendisine..
Kızın okuma yazmada biliyormuş,tüm hayatını o okula göre değiştirmişsin, ilk yıl deneyin vekil öğretmeni.Önünüzdeki süreç az değil, 8 yıl. Maddi olarak zorlanacaksanız 5. Sınıftan sonra özel daha mantıklı. Ergenlik döneminde özel okulların disiplinine daha çok ihtiyaç duyacaksınız çünkü.

Kızın okuma yazmada biliyormuş,tüm hayatını o okula göre değiştirmişsin, ilk yıl deneyin vekil öğretmeni.Önünüzdeki süreç az değil, 8 yıl. Maddi olarak zorlanacaksanız 5. Sınıftan sonra özel daha mantıklı. Ergenlik döneminde özel okulların disiplinine daha çok ihtiyaç duyacaksınız çünkü.
haklısın parkon..

en azından 5.sınıftan sonra gönderirim ya da olmadı özel ders ile telafi ederim

Back