• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet !! Lütfen el atın

Vekil öğretmen kendini berbat hissetmiştir bence.İlk yılı,üstelik memurda değil,tecrübesi yok ve veliler okula gelip o derse girmesin diye kavga ediyor.Sonuç olarak o da bu işin eğitimini almadı mı,bence ilk öğrencileri olması avantaj bile olabilir.İlk yılı olacağı için çok hevesli olacaktır ve artık yılmış öğretmenlere göre daha hırslı.Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet diye başlığı görünce çok daha büyük bir şey beklemiştim.Bence rahat olun,istisnai olarak kötü bir özelliği olmadığı sürece vereceği eğitimden şüphe etmeyin.
hissedemez çünkü kendisini kimse görmedi daha ..

Ben de atanamamis bir ogretmenim. Ve ucretli ogretmenlige karsiyim. Her veli sizin gibi bilincli olup ucretli ogretmenlere karsi ciksa on binlerce belki yuz binlerce atama olur, devlet bizleri somuremez. Atanamayan ogretmen bransinda iyi degildir diye bir durum soz konusu degil ama her ne sebeple olursa olsun veliler bu duruma karsi ciksa da ucretli kolelik yapmasak. Bir de kolejdeki ogretmenler de atanamamis ogretmenler.

Ben de atanamamis bir ogretmenim. Ve ucretli ogretmenlige karsiyim. Her veli sizin gibi bilincli olup ucretli ogretmenlere karsi ciksa on binlerce belki yuz binlerce atama olur, devlet bizleri somuremez. Atanamayan ogretmen bransinda iyi degildir diye bir durum soz konusu degil ama her ne sebeple olursa olsun veliler bu duruma karsi ciksa da ucretli kolelik yapmasak. Bir de kolejdeki ogretmenler de atanamamis ogretmenler.
derdimi anlatamıyorum ki tutturulmuş neden ön yargılısınız diye iyi de bize adam akıllı birşey söylense ikna olabiliriz ama yooook !
egitimin ne derece önemli oldugunu biliyoruz..Bu durumda aldıgımız kararın suan dogru olup olmadıgı yönünde fikir danışıp ne yapmalıyım diye fikir teatisi yapıyorum...Teşekkürler

Bu durumda mudur napsin? Vekil ogretmen napsin? Nasil bir cozum bekliyordunuz ?
ne demek nasıl bir çözüm bekliyordunuz ?

Susup oturayım mı ?

kader deyip heaah nasılsa çocugumu birisi okutacak deyip duruma dair yorum getirin ya da bu durumun absürtlügünü beyan edip danışma hakkımdan feragat mı edeyim..

Elbette bir çözüm istiyorum ve en dogal hakkım ve bu çözümsüzlük içinde acele verilmiş olan kararımızın ne denli dogru bir karar olduguna dair fikir istiyorum..

Susup oturayım mı ?

kader deyip heaah nasılsa çocugumu birisi okutacak deyip duruma dair yorum getirin ya da bu durumun absürtlügünü beyan edip danışma hakkımdan feragat mı edeyim..

Elbette bir çözüm istiyorum ve en dogal hakkım ve bu çözümsüzlük içinde acele verilmiş olan kararımızın ne denli dogru bir karar olduguna dair fikir istiyorum..
anlamıyorsunuz,vekil öğretmen belki sınıf öğretmeninden daha iyi? Bu işlerin garantisi olmaz ki..Özel okula tonla para vermeye değmez,oradakiler de iyi olmayabilir.

Okulun ilk gibi izin alip çocukları mazur eden bir ogretmendense vekil öğretmeni tercih ederim.
Bu arada vekil öğretmen gençve hevesli oolacaktır. En azindan yarim donem denemeni öneririm

yani bilmiyorum ama 1.sınıf için özel okul parası vermek israf gibi geliyor bence,bu paralar ortaokul,lise ya da üniversite de kullanılmalı.
işte bunu ifade ettim sabahtan beridir dil döktüm bana tek dedgi ben ödeyecegim kontes karışma demesi..

Bileydim işten ayrılmazdım o zaman ne anlamı kaldı ki ?

Tamam okula yazdırdık ama peki ya sonrası ? Hani halk tabiriyle kendi yagında kavrulan insanlarız tamam yine öderim o meblagı ama bu konuda beni ciddi anlamda zorlayacak olması geriyor hayatında hiç özel okul deneyimi olmamış bir anneyim ben

anlamıyorsunuz,vekil öğretmen belki sınıf öğretmeninden daha iyi? Bu işlerin garantisi olmaz ki..Özel okula tonla para vermeye değmez,oradakiler de iyi olmayabilir.
işte o ögretmen kim o konuda bilgi edinsek bize gelince denilse ki ögretmenimiz bu bu beyefendi ya da hanımdır..Eyvallah ..

işte bunu ifade ettim sabahtan beridir dil döktüm bana tek dedgi ben ödeyecegim kontes karışma demesi..

Bileydim işten ayrılmazdım o zaman ne anlamı kaldı ki ?

Tamam okula yazdırdık ama peki ya sonrası ? Hani halk tabiriyle kendi yagında kavrulan insanlarız tamam yine öderim o meblagı ama bu konuda beni ciddi anlamda zorlayacak olması geriyor hayatında hiç özel okul deneyimi olmamış bir anneyim ben
yani şöyle düşünün o vekil öğretmen giidp bir özel okulda çalışabilir.başka bir devlet okuluna aldıramaz mısınız?

bir eğitimci olarak söylüyorum ücretli öğretmene karşı çok negatif olmayın ücretli öğretmenlerin arasında 90 puan almış olup atanamamışlar ,atananların arasında 55 alıp atananlar var farklı bölümlerden dolayı
yanlız şu konuya dikkat edilmeli bence ücretli öğretmen eğitim fakültesi mezunu mu çünkü işletme veya bankacılık mezunu olup ücretli öğretmenlik yapanlar var tabiki hor görmüyorum ama dersin nasıl işlenilmesi konusunda,gelişim psikolojisi ,rehberlik alanında eğitim almış insanlar dersi elbette daha iyi anlatır
örneğin; bizim bir matematik öğretmenimiz vardı ziraat fakültesi mezunuydu yanına hangi soruyu götürürsen götür çözebilirdi ama bize bunu nasıl yaptığını tam olarak anlatamazdı yani bize geçiremezdi
okul değişimi konusunda da ben çok küçük çocukların özel okullara verilmesine karşıyım kendisinden çok daha iyi durumda ki öğrencileri,kıyafetleri vs. görüp özenebilir
ilkokuldan 15-20 kişilik sınıflara alışınca birden tekrar devlet okuluna alınırsa 35-40 kişilik sınıflara ne olduğunu şaşırabilir
ayrıca maddi yöndende düşününce özel okula göndermek istiyorsanız ortaokul,lise dönemleri buna daha uygun dersanelere verilecek ücretler yerine özel okul taksitleri ödenebilir diye düşünüyorum
iyi akşamlar

"Okulun kadrolu öğretmeni değil deneyimsiz biri olduğunu öğrendik" yazmışsınız unutmayın ki her öğretmen en başta deneyimsizdir.Siz çocuğunuzu sırf deneyimsiz diye o öğretmene vermeyin,öteki de vermesin.Eeee peki bu öğretmen nerede deneyim kazanacak ki? Herkes her işte başta deneyimsizdir.Gidin çocuğunuzu adı öğretmen ama ne yaptığı belirsiz birine de verin demiyorum ama deneyimsiz diye de ayıramazsınız. Özel okul konusuna gelince boşa masraf olarak geliyor bana üniversiteye kadar devlet okulların da okudum iyi ki de öyle olmuş.Orada farklı konular işlenmiyor sonuçta.Bu algı meselesi öğretmen anlatır öğrenci dinler anlar ya da anlamaz...Orada ki tek fark bireysel ilgi daha fazla oluyor.

Susup oturayım mı ?

Bence yanlış bir karar ancak müdürün tavrını da iyi bulmadım. Öğretmeni savunması güzel ancak en azından sizi tanıştırıp iç rahatlatabilirdi. Zaten ilk hafta derslere siz de gireceksiniz en azından bu hafta gözlem yapmanızı öneririm

derdimi anlatamıyorum ki tutturulmuş neden ön yargılısınız diye iyi de bize adam akıllı birşey söylense ikna olabiliriz ama yooook !
egitimin ne derece önemli oldugunu biliyoruz..Bu durumda aldıgımız kararın suan dogru olup olmadıgı yönünde fikir danışıp ne yapmalıyım diye fikir teatisi yapıyorum...Teşekkürler
Sizin yerinizde olsam ayni egitimi almis yuzbinlerce ogretmen icin butun okulu ayaklandirir, velileri bu konuda bilinclendirirdim. Ben tabii kendi acimdan bakiyorum. Ayni egitimi alip ayni isi yapip kadrolu ogretmen maasinin yaninda cok komik kalan bir maascik veriliyor. Ve burada ne cok ucretli yapmak isteyen ogretmenler varmis yahu, sastim. Birakin bilincli veliler bu duruma karsi ciksin da bizim icin bir umut olur belki.

Sizin acinizdan bakarsam sunlari diyebilirim. Ucretli ogretmen sinif ogretmenligi mezunu ise korkmanizi gerektiren bir durum yok. Cunku bazen kanatli hayvan yetistiriciligi mezunlarina bile ogretmenlik yaptirabiliyorlar. Sizin gondereceginiz kolejdeki her kademedeki ogretmenler de egitim fakultesi mezunu veya fen edebiyat mezunu olup formasyonu olanlar.

Bence yanlış bir karar ancak müdürün tavrını da iyi bulmadım. Öğretmeni savunması güzel ancak en azından sizi tanıştırıp iç rahatlatabilirdi. Zaten ilk hafta derslere siz de gireceksiniz en azından bu hafta gözlem yapmanızı öneririm
koalina biz işte derslere maalesef giremeyecegiz..İlk hafta bu durumda olan 2 sınıfı haftaya okula gelin denilerek kapı önünden yollandık..

Ya hani bize denilen tek şey ama tek şey okulumuzun kadrolu ögretmeni degil deneyimsiz...Al bu cevap karşılıgında hangi veli olsa düşünmez kara kara ?

Defalarca ifade ettim eşime..Bakalım ikna oldu gibi her yazılanı okuyorum suan..

Olmazsa eger ikametimi degiştirebilirim
bence de ya şöyle de ona tamamen israf çocuk1e başladığında ilerki yıllarda okul değiştirmek bağlanacağı için sıkıntı olur zaten 1.sınıf müfredatı ne ki allah aşkına abc ,okuma yazma azcık da matematik.Devamı laylaylom.O parayı verecek imkannı varsa kenara atsın ileride istediği liseyi tutturamazsa o zaman özel liseye gönderir.

Back