Veliler ve öğretmen arkadaşlar okul sorunu kafamda deli sorular...

P
Oda kesin değil.çocuğumu kendim büyütmek istiyorum filan demiş.o kadar çocuğun vebaline girmiş oldu.
Pardon da neyin vebaline girdi. Çocuğunuzun öğretmeni değişecek diye kendi çocuğuna bakmasın mi verilmiş hakkı kullanmasın mi anca kendinizi düşünün.özel okul yerine öğretmen değişimini tercih ederdim çocuklar çabuk alısiyorlar yeni öğretmene.

Yukarıda bazı yorumları okudum da, ciddi manada bu ülkede rezil bir öğretmen düşmanlığı var.
Okul çıkışına geç kalıp çocuğumun başında bekle diyen, benim çocuğumu şununla oturt onunla iyi anlaşıyor diyen, çocuklarını dünyanın en zekisi, tablette video açtı diye deha olarak kabul eden velilerde hiçbir suç yok ama öğretmende suç var.

Bunun nedeni bu ülkede dadılık ile eğitimciliğin iç içe geçmiş olmasından kaynaklanıyor.. bir kaç ay öne bir konu vardı, öğretmenden popo silmesini bile bekliyor veliler çünkü ek yardımcı alacak gücü yok okulun.. ana sınıfını bu beklentiyle geçen veli taaa lise ye kadar çocuğuyla kainatın son temsilcisi gibi ilgilenilmesini bekliyor.. devlet okulu şikayetlerden, özel okullar da ticari kayıplardan endişe ettiklerinden öğretmenlere abanıyorlar..

benim başıma gelen neydi, öğretmen çocukların yemeği, koşması, oynaması, birbirleriyle atışmasıyla ilgilenmekten ders anlatacak zaman bulamadı ve benim oğlum 3. sınıfa 2+2 yi bilmeden geçti, sonrasında okulu değiştirdik mecburen ki bu okul büyük oğlumda memnun olduğum bir okuldu.. şimdi de at yarışı gibi çalıştırıyorlar ama mutluyum çünkü sıkılmadan yapıyor çalışmalarını.. o yüzden okul ve öğretmenin yanında veli profili de iyi olan okul seçilmeli.. özetle üzerine milyonlar verilse şu veli mantığıyla yapılacak iş değil eğitimcilik allah yardım etsin..

Ahlaki değerler zaten kendini fark ettiği andan itibaren kazandırılmaya çalışılır (arkadaşlarıyla oyuncaklarını paylaştırmak, iyi davranmak, yalan söylememek vs.) o yüzden din gibi dogmalara dayanan bir şey ile ahlaki değerleri karşılaştırmak elmayla armutu karşılaştırmak gibi bir şey. Ayrıca bunu ben değil, tarihte ün kazanmış ve başarılı olmuş psikolog ve eğitimciler söylüyor. 7 yaşındaki çocuğa toplama çıkarma işlemi için bile fasülye kullandırıp somutlaştırmaya çalışıyorsak ona herşeyi yaratmış ve evrene hakim olan bir şey var demek saçmalığın daniskası olur.

Tüm bunları geçtim, ortada müfredat dışı bir eğitim var. Derste Cosmos belgeselini öğrencilere izletti diye mesleğinden olan öğretmenler varken küçücük çocukların aklını daha şimdiden dinle doldurmaya çalışan insanlar var ve bunu kafalarına göre yapıyorlar.
Dediklerine katılmıyorum. Psikologlar, psikiyatriler her şeyi doğru söyler diye bir kaide de yok. Dini konulara girmek istemiyorum ama en başta peygamberimizin hadisleri var 7 yaşlarından itibaren anlatılmalı diye. Benim için bu daha önemli . Ama tekrar altını çiziyorum dinin derinlikleri değil, temel değerleri. Ki bu da ahlaki değerlerle aynı şey. Biri Elma biri armut değiller ikisi de elma ya da ikisi de armut. Dinci insan demiyorum din diyorum. Tüm büyük dinlerde evrensel ahlaki değerler vardır zaten. Neyse iyi günler

Dini eğitim veren bir yerse muhtemelen bir cemaate de bağlıdır.
Her gün başka cemaat mimleniyor başınız ağrımasın devlete devam edin bence hem çok küçük ben 1.ve 2. Sınıfta taşındık diye toplam 3 okul değiştirdim öyle de afallamadım yani çocuk bu zaten hemen kaynaşır

Dediklerine katılmıyorum. Psikologlar, psikiyatriler her şeyi doğru söyler diye bir kaide de yok. Dini konulara girmek istemiyorum ama en başta peygamberimizin hadisleri var 7 yaşlarından itibaren anlatılmalı diye. Benim için bu daha önemli . Ama tekrar altını çiziyorum dinin derinlikleri değil, temel değerleri. Ki bu da ahlaki değerlerle aynı şey. Biri Elma biri armut değiller ikisi de elma ya da ikisi de armut. Dinci insan demiyorum din diyorum. Tüm büyük dinlerde evrensel ahlaki değerler vardır zaten. Neyse iyi günler

Psikolog ve psikiyatrilar her zaman doğru şeyi söylemez ama bilimsel verilerle hareket ederler. Dini konulara girmeyin zaten, peygamber hadisleri beni hiç ilgilendirmiyor, konuyla da alakası yok, biri din biri bilim. Dinin temel değerleri yoluyla değil de oyunlar ve görevler yoluyla ahlaki değer öğretimi 7 yaşındaki çocuklar için çok daha basit, eğlenceli ve temeli sağlam bir yol.
Size de iyi günler.

Psikolog ve psikiyatrilar her zaman doğru şeyi söylemez ama bilimsel verilerle hareket ederler. Dini konulara girmeyin zaten, peygamber hadisleri beni hiç ilgilendirmiyor, konuyla da alakası yok, biri din biri bilim. Dinin temel değerleri yoluyla değil de oyunlar ve görevler yoluyla ahlaki değer öğretimi 7 yaşındaki çocuklar için çok daha basit, eğlenceli ve temeli sağlam bir yol.
Size de iyi günler.
Hmm niyetini en başta deseydin valla boşuna yazmazdım. Neyse..

Eveeeeeeettt bir konunun daha sonuna geldik, yine öğretmen, özel sektör, diğer meslek dalları arası kavga çıkmış, alınan maaşlar bile ortalara serilmiş, kavga ederken eller belde miydi bari?

Tabii yine bununla kalınmamış, dini içerik yasak demekten ömrüm tükenmesine rağmen yazmaktan vazgeçmeyen arkadaşlara da selam olsun.

X