• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet !! Lütfen el atın

öğretmenlik okuldan ziyade kişilik karakter meselesi. mesela çocukları sevmeyen biri ne kadar eğitim alırsa alsın başarılı bir sınıf öğretmeni olamaz. maalesef bizim eğitim sisteminde herkes puanının yettiği bölüme gidiyor. bu sebeple işinde başarılı olan az. mesela doktor olayında da önemli bir sağlık sorunumuz olunca doktora değil de iyi bir doktora gitmeyi çalışıyoruz. her işin iyisi kötüsü var elbette. öğretmenlik de önemli bir meslek ancak iyi yapanı çok çok az.

Çocuk sevmeyen de zevkle yapabiliyor ama örnek ben:)
Ancak bence her meslek karakter ve beceri meselesi.
Doktorluk avukatlık vb daha fazla teknik bilgi gerektiriyor mutlaka.

lafları çarpıtıp kendinizi haklı çıkarmışsınız. sadece tıp mı okusun diyoruz? bir doktorluk mühendislik avukatlık falan bunları bu eğitimi alanlar harici kimse yapamaz. içerik itibariyle teknik bilgi isterler. ama matematik bilen biri matematik öğretmenliği yapabilir. demek istediğim bu. sadece tıp demedim. lafları çarpıtmayalım. çok öğretmenim oldu hiçbirinin yararını görmedim bu kadar net ve kesin söylerim. lafları çarpıtmayalım. hayatımda öğretmen görmesem cidden öğretmenlik eğitimi alanlar bir başka oluyor sanıcam.

elbette konu sahibinin isteği normal. herkes çocuğu eğitim fakültesi mezunu öğretmenden eğitim alsın ister. benim orada cevabım doktorla öğretmenliği kıyaslamanızın mantıksızlığıydı. yoksa kendim doktor değilim. neden sadece doktor olunsun diğer meslekler boş diyim.
dediğiniz çok saçma ki matematik bilen matematik öğretir ne öğretecek öğretmen. türkçe dersinde tıp mı anlatacak mantığınıza takdire şayan. öğretmenler bişey mi yaptı size?

adam avukatlık mesleğini öğretmiyor o işi yapıypr öğretmende o dersi anlatacak yapılan iş farklıyken öğretmenlikte ne var herkes yapar demek ne kadar sağlıksız. çocuk sevmeden de yapılır. bu kadar özveri gerektiren bir mesleği ne kadar da basitleştirenler var.

dediğiniz çok saçma ki matematik bilen matematik öğretir ne öğretecek öğretmen. türkçe dersinde tıp mı anlatacak mantığınıza takdire şayan. öğretmenler bişey mi yaptı size?

burada dediğim lafları neden yanlış anlıyorsunuz anlamıyorum. matematik öğretmeninden bahsetmiyorum. fen edebiyat mezunlarından ya da mühendis olup matematik bilenlerden bahsediyorum. arkadaşım öğretmenler bana ne yapıcak Allah aşkına. sadece hiçbir faydaları olmadı. geldiler anlattılar anlattılar gittiler.

ne demek istediğimi daha ayrıntılı anlatıyım? siz öğretmensiniz gidip göz doktorluğunda bir gün idare edebilir misiniz? tasarım yapan mukavemet hesabı yapan bir mühendisliği bir gün yapabilir misiniz? avukat olarak birini bir gün bile savunabilir misiniz? mimar olarak bir proje tasarlayabilir misiniz? bunları bir gün bile yapamazsınız. ama birçok kişi ilkokul ortaokul derslerini gayet idare eder.

önemli olan öğrencilere yaklaşımdır. öğretmenlerin de çoğunda zaten bunu görmedim diyorum. bu alanda kendilerini geliştirmeliler diyorum .kimse öğretmenliği küçümsüyorum diye düşünmesin ama öğretmenlerin eğitim anlamında kendilerini geliştirmeleri lazım ki normal matematik bilenden farkları olsun.

burada dediğim lafları neden yanlış anlıyorsunuz anlamıyorum. matematik öğretmeninden bahsetmiyorum. fen edebiyat mezunlarından ya da mühendis olup matematik bilenlerden bahsediyorum. arkadaşım öğretmenler bana ne yapıcak Allah aşkına. sadece hiçbir faydaları olmadı. geldiler anlattılar anlattılar gittiler.

ne demek istediğimi daha ayrıntılı anlatıyım? siz öğretmensiniz gidip göz doktorluğunda bir gün idare edebilir misiniz? tasarım yapan mukavemet hesabı yapan bir mühendisliği bir gün yapabilir misiniz? avukat olarak birini bir gün bile savunabilir misiniz? mimar olarak bir proje tasarlayabilir misiniz? bunları bir gün bile yapamazsınız. ama birçok kişi ilkokul ortaokul derslerini gayet idare eder.

önemli olan öğrencilere yaklaşımdır. öğretmenlerin de çoğunda zaten bunu görmedim diyorum. bu alanda kendilerini geliştirmeliler diyorum .kimse öğretmenliği küçümsüyorum diye düşünmesin ama öğretmenlerin eğitim anlamında kendilerini geliştirmeleri lazım ki normal matematik bilenden farkları olsun.
mantığınız saçma ben mesela marangozlukta yapamam bu ne olacak verdiğiniz örnekler o işi öğretmiyor o işi yapıyor. öğretmenlik öğretmek üzerine olan bi meslek ne yapmalarını bekliyorsun ki.nerden biliyorsun kendilerini geliştirmediğini tek tek tüm öğretmenleri mi inceledin ve neye göre de bu kadar net konuşşabiliyorsujn. o zaman hata yapan dokktor hemşireye polise de say geçir.

bu arada branş öğretmeni değilim psikolojik danışmanım yani bişey öğretmiyorum sadece işin içinde olan biri olarak yazıyorum. her mesleğin iyisi ve kötüsü vardır ama toptan bir mesleği aşağılamak kimsenin haddi değil.

mantığınız saçma ben mesela marangozlukta yapamam bu ne olacak verdiğiniz örnekler o işi öğretmiyor o işi yapıyor. öğretmenlik öğretmek üzerine olan bi meslek ne yapmalarını bekliyorsun ki.nerden biliyorsun kendilerini geliştirmediğini tek tek tüm öğretmenleri mi inceledin ve neye göre de bu kadar net konuşşabiliyorsujn. o zaman hata yapan dokktor hemşireye polise de say geçir.

gerçekten ne demek istediğimi anlamıyor musunuz? anlamıyorum. elbette herkes her işi yapamaz. öğretmenlik sadece dersi gelip anlatmakta kalırsa normal diğer fakültelerden mezun olup öğretmenlik yapandan bir farkı kalmaz diyorum. benim gördüğüm öğretmenler böyleydi. yerlerinden kalkmadan bile ders anlatanı okuyup okuyup geçeni vardı. öğretmen kendini hem çocuk psikolojisi alanında hem de bildiklerini anlatma konusunda geliştirmeli.

ben kendi gördüğüm öğretmenlerden bahsediyorum. dediğim gibi geliştiren öğretmenler de olabilir. zaten olmalı da. onların işi bu. dersi anlatıp anlatıp geçmemeliler. ben hata yapan öğretmene saymış mıyım ki burada konuyu nasıl çarpıtıyorsunuz? sadece bir arkadaş ilk doktorla öğretmeni kıyaslamıştı onun mantıksızlığını anlatmaya çalıştım ama ne kadar anlatsam boş. herkes kendi düşünmek istediğini düşünüyor. daha yazmıcam konu sahibinden de özür diliyorum konusunu böldüğüm için.

bence başka bir devlet okuluna yazdırın iyi bir öğretmen bulup adres değişikliği yapabilirsiniz.ücretli öğretmen konusu bencede sıkıntılı dönem ortasında falan sınıfı bırakabiliyorlar kpss çalışmak için çocuğunuz çok fazla öğretmen değiştirmek zorunda kalabilir.

Back