Veliler ve öğretmen arkadaşlar okul sorunu kafamda deli sorular...

Çocuk tıp mı okuyor allah aşkına ne kadar abartmışsınız 6 7 yaşında 1 sınıf öğrencisi ya çalışkan olsa ne kadar olacak diğerlerinin bi tık üstü olur yani gözünüzde büyütmeyin bi 10 12 sene en az okuyacak zaten

bence emekliliği geçmiş öğretmenler artık bi dursun. istemeye istemeye kırpa kırpa yaptığınız meslekten aynı maaşı almaya devam ediyorsunuz. nöbet yok derste aktiflik yok. ama oğlumu da evlendireyim torunumu da sünnet ettireyim. bi durun ya.
onu da oğlun kızın yapsın bu nedir.

bence emekliliği geçmiş öğretmenler artık bi dursun. istemeye istemeye kırpa kırpa yaptığınız meslekten aynı maaşı almaya devam ediyorsunuz. nöbet yok derste aktiflik yok. ama oğlumu da evlendireyim torunumu da sünnet ettireyim. bi durun ya.

Meslege senelerini vermis deneyimli ogretmenlerimize anca bu kadar saygisizca konusulurdu. Tebrikler

Şu an o kadar zor durumdayım ki günlerdir uyuyamıyorum.bulunduğum ilçede başka özel okul yok.yani ya devlette o sınıfta devam edecek yada buraya gidecek.öğretmeninin ilk senesi inşallah 4 sene boyunca evlenip çocuk doğurmaz diye dua ediyorum valla.

Madem çocuğunuz zehir gibi akıllı, özel okul devlet okulu farketmez. Bence herşeyden önce çocuğunuza empati yapmayı, mütevazi olmayı, insanlara önyargısız yaklaşmayı öğretecek bir öğretmeni olsun yeter. Zira sizin gibi bir anneye sahipken bunları öğrenmesi zor.

Çocuk bire basladı ögretmen bi geldiyse üç gelmedi.15 tatilde gitti.1 ay okula gitmedi ögretmen yok çünkü.sonra kim boştaysa o girdi derse:)öyle böyle bi ögretmen geldi gitti.hatta bigün gittiğimde baska bi ögretmen cıkardı cocukları megerse bu da yeni gelmiş.fazla kafaya takmayın 2.sınıfta farklı.şimdi üçe gidiyo başka bi ögretmen bizimde şans işte .

Meslege senelerini vermis deneyimli ogretmenlerimize anca bu kadar saygisizca konusulurdu. Tebrikler
tanıyorum onları. mesleğe yıllarını verdiği için artık bir şey vermek gerekmediğini düşünen ama maaş almaya gelince kuruşuna kadar çeken öğretmenleri tanıyorum.

Emeklilik yaşını bu kadar yukarı taşıyanlara laf edeceğinize yıllarını bu mesleğe adamış insanlara söylediğiniz ne kadar saçma. Ben öğretmenim babam da öğretmen ve aktif olarak çalışıyor. Ne yapsın adam emeklisi dolmadan sizin gibiler yüzünden işinden mi ayrılsın. Ya böyle velilerin öğretmeni olmak ne zor.

Oğlumun öğretmeni 63 yaşında, şu an oğlum 3. sınıfta ve öğretmenimizden çok memnunuz. Yaşını da bilerek öğretmeni görerek verdik. Ciddi bir hastalık ya da Allah geçinden versin ölüm olmadıkça çocuklarımı bırakmam mezun edeceğim diyor. Oğlumda dahil olmak üzere bütün öğrencileri çok seviyorlar öğretmenlerini.

Ben de psikolojiyi bitirmiş biri olarak diyeyim o halde, çocuğa anlatılacak dini eğitim 7 yaşından itibaren olabilir. Bu demek illaki dindeki derin konuları anlatmak değil çocuğa. Nasıl ki yalan söylememek, doğru konuşmak, dürüst olmak, paylaşmak vs konuları çocuğa öğretiliyorsa bu yaşlarda, zaten bu konuların hepsi dinin içerisinde de var. Aynı şey oluyor. Çocuğa şunu yapmazsan cehennemde yanacaksın dersen tabi ki orada sıkıntı olur.

Ahlaki değerler zaten kendini fark ettiği andan itibaren kazandırılmaya çalışılır (arkadaşlarıyla oyuncaklarını paylaştırmak, iyi davranmak, yalan söylememek vs.) o yüzden din gibi dogmalara dayanan bir şey ile ahlaki değerleri karşılaştırmak elmayla armutu karşılaştırmak gibi bir şey. Ayrıca bunu ben değil, tarihte ün kazanmış ve başarılı olmuş psikolog ve eğitimciler söylüyor. 7 yaşındaki çocuğa toplama çıkarma işlemi için bile fasülye kullandırıp somutlaştırmaya çalışıyorsak ona herşeyi yaratmış ve evrene hakim olan bir şey var demek saçmalığın daniskası olur.

Tüm bunları geçtim, ortada müfredat dışı bir eğitim var. Derste Cosmos belgeselini öğrencilere izletti diye mesleğinden olan öğretmenler varken küçücük çocukların aklını daha şimdiden dinle doldurmaya çalışan insanlar var ve bunu kafalarına göre yapıyorlar.

Son düzenleme:
Cok yanlış bir üslûp. Sizin ogretmenlerin nasil gecindiginden haberiniz var mi? Disaridaki insanlara sorsak cok kolay mukemmel meslek hep tatilleri var derler. Is göründüğü gibi değil. Yillarca kendisini bu ise verip iyi bir vatandas yetistirmek icin elinden geleni yapiyor o insanlar. 60 yas artik yaşlı degil orta yas sinifinda yer aliyor. Eger emekli oldugunda gelirleri yari yariya dusmese emin olun su an pek cok ogretmen emekli olur. Kaldiki bu istihdam yaratmayan devletin sorunu. Ama her zaman her yerde oldugu gibi vurun ogretmene!

Birde anlamadığım şu zaten dini eğitim verilince ne oluyor?kuran öğrenince ne oluyor?yani ingilizce kursuna göndersek o yaşlarda ooooo diyoruz da neden dini eğitim alıncaa oo erken diyoruz???artık bu düşüncelerden vazgeçelim toplumca diğer avrupai dediğini milletlerde küçük yaştan başlıyor dini eğitime özellikle yahudiler hemde katı bir dini eğitim.neden bu durum müslüman olan bir ülkede bu kadar yadırganıyor anlamıyorum(tabi kasttetiğim taciz tecavüz olan dini kullanarak insanları kandıranlardan bahsetmiyorum)bu işi hakkıyla yapan temi nezih kurumlarda var.kısacası dileyen çocuğunı kuran kursuna gönderir,dileyen ingilizce,dileyen baleye,dileyen jimnastiğe vs vs.. o yüzden herkes kendine baksın artık toplumca lütfen

Cok yanlış bir üslûp. Sizin ogretmenlerin nasil gecindiginden haberiniz var mi? Disaridaki insanlara sorsak cok kolay mukemmel meslek hep tatilleri var derler. Is göründüğü gibi değil. Yillarca kendisini bu ise verip iyi bir vatandas yetistirmek icin elinden geleni yapiyor o insanlar. 60 yas artik yaşlı degil orta yas sinifinda yer aliyor. Eger emekli oldugunda gelirleri yari yariya dusmese emin olun su an pek cok ogretmen emekli olur. Kaldiki bu istihdam yaratmayan devletin sorunu. Ama her zaman her yerde oldugu gibi vurun ogretmene!
evet haberim var. sabah dokuz akşam iki buçuk. maaş 3500. kocası da öğretmen o da 3500. etti 7000. hatta ek derslerle ve kurslarla toplam 10 bin. gayet iyi geçiniyorlar.
madem maaşını beğenmiyorsun hiç öğretmen olma. maaşını düşük buluyorsan mesleğini kötü yapmazsın. mesleğinden ayrılırsın. hem parasını aldığın hiç bir meslek kutsal değildir. bunu da yazın bi kenara.

Birde anlamadığım şu zaten dini eğitim verilince ne oluyor?kuran öğrenince ne oluyor?yani ingilizce kursuna göndersek o yaşlarda ooooo diyoruz da neden dini eğitim alıncaa oo erken diyoruz???artık bu düşüncelerden vazgeçelim toplumca diğer avrupai dediğini milletlerde küçük yaştan başlıyor dini eğitime özellikle yahudiler hemde katı bir dini eğitim.neden bu durum müslüman olan bir ülkede bu kadar yadırganıyor anlamıyorum(tabi kasttetiğim taciz tecavüz olan dini kullanarak insanları kandıranlardan bahsetmiyorum)bu işi hakkıyla yapan temi nezih kurumlarda var.kısacası dileyen çocuğunı kuran kursuna gönderir,dileyen ingilizce,dileyen baleye,dileyen jimnastiğe vs vs.. o yüzden herkes kendine baksın artık toplumca lütfen

İsteyen kuran “kursuna” göndersin tabi. Ama birinci sınıflarda din kültürü müfredatta yok, kimse milli eğitime bağlı bir kurumda kafasına göre ders veremez, kaldı ki din gibi yanlış anlaşıldığında tehlike yaratacak bir konı hakkında plansız programsız, hamur kıvamında ne şekil verirsen onu alacak bir bireye bunu anlatmak... Tehlikeli ve çocuk psikolojisine ters.

evet haberim var. sabah dokuz akşam iki buçuk. maaş 3500. kocası da öğretmen o da 3500. etti 7000. hatta ek derslerle ve kurslarla toplam 10 bin. gayet iyi geçiniyorlar.
madem maaşını beğenmiyorsun hiç öğretmen olma. maaşını düşük buluyorsan mesleğini kötü yapmazsın. mesleğinden ayrılırsın. hem parasını aldığın hiç bir meslek kutsal değildir. bunu da yazın bi kenara.

Ne kadar çirkin bir üslubunuz var.

Emekliliği gelmiş bir öğretmeni istememişsiniz olabilir. Bence okulu değiştirmek yerine gelecek olan hoca ile devam edin. Ücretli öğretmen eğer lisans mezunu ise sıkıntı yok. Ama bazı okullarda ne yazıkki 2 yıllık mezunlar bile öğretmen oluyor. Pedagojik formasyonu olmadığı halde.
Bu arada okulda dini eğitimi garipseyenler olmuş. Özel olması bir şey değiştirmez. Devlet okullarında da din dersi var. Ekstra Kuran dersi alacak ise seçebilir. Bunda sakınca yok.

Emekliliği gelmiş bir öğretmeni istememişsiniz olabilir. Bence okulu değiştirmek yerine gelecek olan hoca ile devam edin. Ücretli öğretmen eğer lisans mezunu ise sıkıntı yok. Ama bazı okullarda ne yazıkki 2 yıllık mezunlar bile öğretmen oluyor. Pedagojik formasyonu olmadığı halde.
Bu arada okulda dini eğitimi garipseyenler olmuş. Özel olması bir şey değiştirmez. Devlet okullarında da din dersi var. Ekstra Kuran dersi alacak ise seçebilir. Bunda sakınca yok.

Birinci sınıflarda din dersi yoktur.

X