• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet !! Lütfen el atın

İşletme mezunu arkadaşım defalarca 1. sınıf okuttu.
Eksik kaldığı yerler oluyordu bana göre ama gerçekten elinden geleni yapıyordu.
Veriyorlar yani ahh ahh kendi çocukları o sınıfta olmasın yeter..:KK14:
Elnden geleni yapsada asla bi sınıf öğretmeninin yerini tutamaz.

parayı vercek olan sizsiniz tabi ama zorlar diyorsanız devlet okuluna verin bari ya da başka sınıf olamaz mı?
kolejdeki öğretmenlerin de diplomasını sorgulayın bence kaç yılında mezun vs
kızınız kaça gidiyor

Kontesim canım benim, seni o kadar iyi anlıyorum ki ben de gerildim inan okuyunca, müdür biliyordur kadının ne zaman izne ayrılacağını(hatta okul kapanmadan önce bile birinci dönem hamile kadının gelmeyeceğini biliyordur. , sizin şanssızlığınız o sınıfa düşmesi olmuş kızın. Şimdi duruma şöyle bakalım eşin çok fena kavga ettiyse zaten sanırım kızı geri yazdırmaz oraya, özel okulun tek avantajı kuzum, sınıf mevcudunun az olması, 1. sınıf okutan bütün arkadaşlarım 30 kişilik sınıflara çok fazla napıcaz biz diyorlar.40 kişilik sınıf ne ayol, gelen ücretli öğretmen bile kafayı sıyırır, ücretli olunca kötü olacak diye bişey yok, sonuçta özel okula gidenlerde kppss yi kazanamamış kişiler oluyor genelde. yani ona göre değerlendirme öğretmenin iyi kötü olmasını, hatta yeni öğretmense daha canla başla girebiliyor ... sizin tek sıkıntınız seneye bu öğretmenin gelmeyecek olması olur... yani 1. sınıfı okutur, belki ikinci dönem belki de 2. sınıfta kadrolu öğretmeni girer.
Benim eşimde aynen senin ki gibi yapardı kesin. Koleje yazdırırdı, szn de muhtemelen bi öncesinde kafanızda kolej fikri vardı ki direk oraya yöneldi.

Bir devlet okulunda öğretmenlik hapıorum ve özel okulları uygun bulmuorum. Sizn yerinzde olsam size en yakon başka devlet okuluna gönderirdim. Ücretli öğretmenlik konusuna gelirse tabi ki eğitim fakültesi sınıf öğretmenliği mezunuysa skıntı yok ama başka branş yada farklı fakülte mezunu olan zaten 1.sınıfı okutamaz.

En yakın bir başka devlet okuluna yasal olarak gönderiliyor mu sanmıyorum.Her mahallenin sınırı ve okulu var.Vekil öğretmenliği evet sınıf öğrtmeni olmayanlar yapamıyor ama 3 aylık mı 5 aylık mı eğitim dedikleri doğru da o eğitimden sonra çoğu kişi de sınıf öğretmeni yetkisi kazandı ya da sınavla kazanmıştı bölümü dışında neyse işte.Tanıdığım çok uluslararası,iktisat mezunu olup öğretmenlik yapan var.Ama inanın bazısı sınıf öğretmenliği okumuş olanlardan daha başarılı.Bence ölçüt o değil..Yani ona göre değerlendirme yapmak her zaman doğru olmayabiliyor.

Son düzenleme:
Elbette öyle..Asla tutamaz..
Ama onun kadar çabalamayan, kendini yormayan kadrolu sınıf öğretmenleri dolu bunu anlatmak istiyorum..
Onlara ben öğretmen demek bile istemiyorum.malesef sınıfta olsa branşta olsa yan gelip yatanlar var. Ülkenin geleceğinin kendi elinden geçtiğini unutup sonra da ne olacak bu ülkenin hali diye dert yanan şahsiyetler bunlar :(

En yakın bir başka devlet okuluna yasal olarak gönderiliyor mu sanmıyorum.Her mahallenin sınırı ve okulu var.Ücretli öğretmenliği evet sınıf öğrtmeni olmayanlar yapamıyor ama 3 aylık mı 5 aylık mı eğitim dedikleri doğru da o eğitimden sonra çoğu kişi de sınıf öğretmeni yetkisi kazandı.Tanıdığım çok uluslararası,iktisat mezunu olup öğretmenlik yapan var.Ama inanın bazısı sınıf öğretmenliği okumuş olanlardan daha başarılı.Bence ölçüt o değil..Yani ona göre değerlendirme yapmak her zaman doğru olmayabiliyor.

Arkadaşlar ücretli öğretmenlik dediğiniz şey 4 yıllık her hangi bir üniv mezununun aöf de dahil yapabildiği bir şeydir.
Bir iki yıl evvel 2 yıllık mezun da yapıyordu hatta..

Şimdi öncelik 4 yıllık mezuna, sonra 2 yıllık mezunlara.
Sınıf öğretmeni de oluyorlar özel eğitim sınıfına bile hatta..

eger böyle ise gerçekten rahatlarım en azından bir nebze daha..

Yani ilkokul 1.sınıfı okutabilmesi için sınıf ögretmeni olması şartıyla mı gönderiyorlar okula ?
yok böyle bişey, benim arkadaşım giyim tasarım öğretmeni 1 yıl ücretli sınıf öğretmenliği yapmış üstelik 1. sınıfara, ama doğudayı bu görevi yaptığında muhtemelen sınıfçı bulamamışlardır. İstanbulda olurmu bu sıkıntı bilemiyorum.

Kontesim canım benim, seni o kadar iyi anlıyorum ki ben de gerildim inan okuyunca, müdür biliyordur kadının ne zaman izne ayrılacağını(hatta okul kapanmadan önce bile birinci dönem hamile kadının gelmeyeceğini biliyordur. , sizin şanssızlığınız o sınıfa düşmesi olmuş kızın. Şimdi duruma şöyle bakalım eşin çok fena kavga ettiyse zaten sanırım kızı geri yazdırmaz oraya, özel okulun tek avantajı kuzum, sınıf mevcudunun az olması, 1. sınıf okutan bütün arkadaşlarım 30 kişilik sınıflara çok fazla napıcaz biz diyorlar.40 kişilik sınıf ne ayol, gelen ücretli öğretmen bile kafayı sıyırır, ücretli olunca kötü olacak diye bişey yok, sonuçta özel okula gidenlerde kppss yi kazanamamış kişiler oluyor genelde. yani ona göre değerlendirme öğretmenin iyi kötü olmasını, hatta yeni öğretmense daha canla başla girebiliyor ... sizin tek sıkıntınız seneye bu öğretmenin gelmeyecek olması olur... yani 1. sınıfı okutur, belki ikinci dönem belki de 2. sınıfta kadrolu öğretmeni girer.
Benim eşimde aynen senin ki gibi yapardı kesin. Koleje yazdırırdı, szn de muhtemelen bi öncesinde kafanızda kolej fikri vardı ki direk oraya yöneldi.
oooyyyyy kurbigimmmm hala basım agrıyor gözlerim doluyor :(

evet kafamıza vardı ama hep 2.planda idi..
Kavga etti baya evet ve direk okuldan çıkıp beni bile zar zor beklemeden bind arabaya ben de peşinden koştum düşün o sakin adam gitti resmen hiç daha önce görmedigim sinirli haliyle karşımdaydı..

Çocuğunuzun psikolojisi etkilenmeyecek olsa kesinlikle şunu derdim; ilk sene oyun oynuyorlar zaten bir şey olmaz.Çünkü gerçekten 1. sınıf oyun daha çok.Ama daha önce de dediğim gibi çocuklar değişikliklerden çok etkileniyor okuldaki.Saçını kirpiğini yolanlar sessizleşenler vs vs..

Arkadaşlar ücretli öğretmenlik dediğiniz şey 4 yıllık her hangi bir üniv mezununun aöf de dahil yapabildiği bir şeydir.
Bir iki yıl evvel 2 yıllık mezun da yapıyordu hatta..

Şimdi öncelik 4 yıllık mezuna, sonra 2 yıllık mezunlara.
Sınıf öğretmeni de oluyorlar özel eğitim sınıfına bile hatta..
Ücretli demedim yaw vekil öğretmen dedim.Vekil öğretmenlerin hepsi ücretli değil ki norm fazlası olup başka yerden filan gelen de oluyor çokça

pardon şimdi gördüm ücretli yazmışım ama işte vekil demek istedim neyse işte aman anlaşıldı umarım artık

yok böyle bişey, benim arkadaşım giyim tasarım öğretmeni 1 yıl ücretli sınıf öğretmenliği yapmış üstelik 1. sınıfara, ama doğudayı bu görevi yaptığında muhtemelen sınıfçı bulamamışlardır. İstanbulda olurmu bu sıkıntı bilemiyorum.

İstanbul'da da felaket öğretmen açığı bitmek bilmiyor.
İstanbul'da da işletme ya da muhasebe mezunu 1. sınıf okutuyor evet.. Bizzat görev yaptığım okulda vardı..

En yakın bir başka devlet okuluna yasal olarak gönderiliyor mu sanmıyorum.Her mahallenin sınırı ve okulu var.Ücretli öğretmenliği evet sınıf öğrtmeni olmayanlar yapamıyor ama 3 aylık mı 5 aylık mı eğitim dedikleri doğru da o eğitimden sonra çoğu kişi de sınıf öğretmeni yetkisi kazandı ya da sınavla kazanmıştı bölümü dışında neyse işte.Tanıdığım çok uluslararası,iktisat mezunu olup öğretmenlik yapan var.Ama inanın bazısı sınıf öğretmenliği okumuş olanlardan daha başarılı.Bence ölçüt o değil..Yani ona göre değerlendirme yapmak her zaman doğru olmayabiliyor.
Yoo ücretli öğretmenlik yapanlar var bunda da eğitim almıyolar zaten. Eğer 3ay eğitim alıp atandıktan sonra kendini geliştirirse zaten yapar. Ama bi çoğu ben memur oldum diyip yatıyolar :(

Ücretli demedim yaw vekil öğretmen dedim.Vekil öğretmenlerin hepsi ücretli değil ki norm fazlası olup başka yerden filan gelen de oluyor çokça

pardon şimdi gördüm ücretli yazmışım ama işte vekil demek istedim neyse işte aman anlaşıldı umarım artık

Hehh o zaman oldu :) Evet norm fazlası öğretmenin yaptığı ücretli değildir görevlendirme çalışmaktır dönemlik oluyor görevlendirmeler zaten. Kadrolu öğretmendir kendi okulunda ihtiyaç olmadığı için diğer okullara gönderilen joker öğretmendir kısacası..

Yoo ücretli öğretmenlik yapanlar var bunda da eğitim almıyolar zaten. Eğer 3ay eğitim alıp atandıktan sonra kendini geliştirirse zaten yapar. Ama bi çoğu ben memur oldum diyip yatıyolar :KK43:
Allah ım yanlışlıkla ücretli yazdım...Vekil yazcaktım hemen ona takılmayın yanlışlık oldu işteeee neyse ben çıkıyorum arkadaşlar başlıktan :KK53:

vekil değilde görevlendirme diyorlar ona.. Başka okuldan görevlendirme gelen öğretmenler evet var. ama sanırım bizim kıza ücretli gelir.

Konu sahibi arkadaşa şunu soralım müdürünüz ücretli mi dedi yoksa vekil mi dedi. Vekilse zaten sınıf öğretmenidir bunda şüphenz olmasın. Ya norm fazlası olmuştur ya da doğum yapan ya da askere giden öğretmenin yerine gelen atanması yapılmamış bi sınıf öğrtemenidir. Ama ücretli ise herhangi bi 4yıllık üniden mezun olmş biridir

Back