bende zaten rutin olarak günlük okulu basmiyorum, ama gerekirse basarım evet. (Sınıf)öğretmeni ben dersimi anlattım gerisi beni ilgilendirmez diyemez. Evet her kavgayı ayırmak zorunda değildir, saçma sapan arkadaş şikayetiyle uğraşmak zorunda değildir vs. bunu çocuklar keni arasında çözmeli, karakter güçlenmesi için bu gereklidir
Ama burdaki konu farklı. Çocuk sınıfdan dışlanıyor bariz bir şekilde. Burda üç maymunu oynayan öğretmen benim gözümde yeterli bir öğretmen değildir. Sınıfında 30 öğrencisi olan bir öğretmen bu durumu daha geç anlayabilir ama sınıf mevcutu 15-20 öğrencisinde geç anlama gibi bir şansı yok. Annesi bebeğinden dolayı hemen anlayamamış olabilir ama öğretmen hergün bu çocukların içinde, en baştan müdahale etmeyliydi, aileye bilgi vermeliydi, okul açılalı kaç ay oldu hiç bişey düzelmemiş.
Kayıt zamanı gelince bizim okulumuz şöyle sosyal, biz şöyle başarılıyız şukadar birinci çıkarıyoruz diye reklam yapmayı biliyorlar özel okullar, ben çocuğumu oraya yolluyorsam ders dinlesin eve gelsin diye değil, mutlu olsun, arkadaşları olsun diye yolluyorum.
Diğer türlü arkadaşsız olacaksa eve öğretmen tutar eğitimini evde aldırırım.