• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet !! Lütfen el atın

Yahu anlamıyor musunuz düşünün ki ben işletme mezunuyum ve istersem vekilli öğretmelik çin başvuru yapıp uygun görülürsem yapabiliyorum..

Ben manyak mıydım gidip böyle birşeyi tercih etmek dururken elin özel şirketinde günümün 11 saatini heba edeydim giderdim bazıları gibi vekilli öğretmenlik yapardım..Ama ben bunu yapamam çünkü egitimim bu degil..

Müdür bize norm fazlası olup olmadıgını sınıf ögretmeni olup atanamadıgı için vekilli öğretmenlik yapıyor demiyor..

Bize nolmuşşşşş eger bilmem ne mezunu olupta öğretmenlik yapmak istemişse diyor..

Öyle oldugundan emin olabilsem en azından tutar evimi taşırdım ben zaten kiracıyım diyerek..Ama biz ne umitlerle bugünü bekledik

Ben sizi anlıyorum o cümleyi kuran müdür kendi çocuğu için öğretmen seçmeyi bilir ama..
Çok acı bir gerçek ki öğretmen seçme en çok öğretmen velilerde görülen durum..
Herkes çocuğu için en iyi öğretmeni ister.

Ama şunu anlatmak istedim iyi öğretmen tecrübeli ya da tecrübesiz olmasına, ücretli ya da kadrolu olmasına bakarak anlaşılmıyor..

Gerçekten işletme mezunu bir arkadaşım nice kadrolulara taş çıkarır gönülden söylüyorum bunu.

Ama yine de ben de her üniversite mezununun öğretmenlik yapmasına karşıyım.
Eğitim fakültesi mezunlarının önü kapanıyor bu şekilde, atanamıyorlar..

Devlet 1000 tl ye ücretli çalıştırmayı tercih ediyor..Yazık günah.
Tek sizin çocuklarınıza değil yani atanamayan gencecik öğretmenlere de yazık..

Baska fakülte mezunlarinin ogretmenlik yapabildiklerini su an bu konudan ogreniyorum. Eger durum boyleyse, bence de hic mantikli degil, o zaman ben izindeyken de başka bir arkadasin dedigi gibi hemsire hanim birazcik egitimle baksin yerime. Oyle sey olur mu bunun kac yillik egitimi var tecrubesi var.
Am sorun öğretmenden ziyade, sistemde. O kadar atanamamis ogretmenlik mezunu varken baska bölümlerin ogretmenlik yapabiliyor oluşu hic mantikli gelmiyor, tabi isin icinde degilim ayrintisini bilemicem.

bence de ya şöyle de ona tamamen israf çocuk1e başladığında ilerki yıllarda okul değiştirmek bağlanacağı için sıkıntı olur zaten 1.sınıf müfredatı ne ki allah aşkına abc ,okuma yazma azcık da matematik.Devamı laylaylom.O parayı verecek imkannı varsa kenara atsın ileride istediği liseyi tutturamazsa o zaman özel liseye gönderir.
dedim canım suan okudukça burayı ikna oluyor..Düşünmeye başladı..

Bak dedim bunların bir çogusu anne ve suan için özel okula göndermektense en azından begenmezsek ikamet degiştirerek nakil yoluna gitmemiz için daha ılımlılar..

zaten özel okulda ki öğretmende devlete atanamamış olabilir deneyimsizde olabilir.çok ark var benim kppss de atanamayıp özel de çalışan belki ilk defa ders vereceği için heyecanlı ve isteklide olabilir.bide böle düşünün

aklıma benim birinci sınıfım geldi:)
öğretmenimin ilk yılıydı ve sonradan öğrendiğime göre asıl mesleği gazetecilikti.Ama anne ve babası yirmi yıldır aynı okulda öğretmen olduğu için o da bizim okulda işe başlamıştı.
onu o kadaaaarrr çok seviyorduk ki,evlenip başka şehire gidecek diye ağlamaktan heder olmuştuk-içimiz dışımıza çıkmıştı...
başka öğretmenler şiddet uygulardı sınıfta-hırpalarlardı çocukları.Bizim öğretmenimiz bağırmazdı bile.Klasik "beni üzüyorsunuz,oysa ben sizi çok seviyorum" temalı konuşmayı yapar duygusala bağlatırdı hepimizi ^^
işin akademik yanına gelecek olursak içimizden bilimadamı neyin çıkmadı ama yine de mutlu bir sınıftık : )

Ben atanacagim zaman atamalar iptal edilmişti ve ben ücretli öğretmenliğe baslamistim iki buçuk ay ücretli calistim yeni mezun olmuştum acemiydim ama çok hevesliydim sonra atandim bütün velilerim çok üzülmustu yani yeni öğretmenler çokdaha hevesli oluyor genç ve dinamik oluyorlar

Bu arada hanımlar, tüm özel okul öğretmenlerine atanamamış öğretmen gözüyle bakmanız yanlış.

Benim çok arkadaşım var kpss yi hiç denemeyip direk özelde başladı, imkanlar hoşuna gitti kendini de
kabul ettirdiğini düşündüğü için özelde devam ediyor..

İlk iki yıl daha az maaş aldıkları doğru, ama sonrasında devlet maaşını geçiyorlar.
Ayrıca çocuklarını yarı fiyatına özel okulda okutabiliyorlar oranın öğretmeni oldukları için.
Çiçek gibi wc, çiçek gibi yemekhaneler, kültürlü haliyle ilgili veliler,servis imkanları..

Bunun yanında tam gün, çoğu cumartesi çalışma..
Tamamen tercih meselesi.

Bir öğretmenin başarısını lütfen şu aptal kpss ile ölçmeyelim!

Ben sizi anlıyorum o cümleyi kuran müdür kendi çocuğu için öğretmen seçmeyi bilir ama..
Çok acı bir gerçek ki öğretmen seçme en çok öğretmen velilerde görülen durum..
Herkes çocuğu için en iyi öğretmeni ister.

Ama şunu anlatmak istedim iyi öğretmen tecrübeli ya da tecrübesiz olmasına, ücretli ya da kadrolu olmasına bakarak anlaşılmıyor..

Gerçekten işletme mezunu bir arkadaşım nice kadrolulara taş çıkarır gönülden söylüyorum bunu.

Ama yine de ben de her üniversite mezununun öğretmenlik yapmasına karşıyım.
Eğitim fakültesi mezunlarının önü kapanıyor bu şekilde, atanamıyorlar..

Devlet 1000 tl ye ücretli çalıştırmayı tercih ediyor..Yazık günah.
Tek sizin çocuklarınıza değil yani atanamayan gencecik öğretmenlere de yazık..

elbette ki yazık ben şimdi o öğretmenler atansa bunun sıkıntısını yaşamayacak daha mutlu olacaktık çocugumla ben mesela ..

Ama şunu da göz ardı edemeyiz faat sonuçta her meslegin kendine göre bir egitimi var ben işletme mezunu olarak asla vekilli öğretmen olmak istemem çünkü bu işe dair egitim almadım..

Zoruma gidiyor suan..çil avrusu gibi dagılıtılıyoruz ve müdürün kapısında konu hakkında bilgi sahibi edinmek için gittigimizde kapı duvar...Ne yapsın peki veli ?

Offf..

Ben atanacagim zaman atamalar iptal edilmişti ve ben ücretli öğretmenliğe baslamistim iki buçuk ay ücretli calistim yeni mezun olmuştum acemiydim ama çok hevesliydim sonra atandim bütün velilerim çok üzülmustu yani yeni öğretmenler çokdaha hevesli oluyor genç ve dinamik oluyorlar
ama siz ögretmen olabilmek için o işin egitimini almışsınız..

Yani benim gibi ibbf mezunu degilsiniz..Bu önemli bir detay degil mi sizce de ?

Bi arkadaş uyum haftası yaklaşıyor stresliyim demişti de millet sen ne biçim öğretmensin diyip üstüne yürümüştü. Oysa bahsettiği şey tam olarak buydu işte öğrenciden daha hevesli ve heyecanlı veliler ordusu en ufak bir terslikte ortalığı birbirine katmaya meyilli koca bir güruh :)

Ya telaşınızı anlıyorum ama mantıklı düşünemiyorsunuz bence olayın içinde olduğunızdan. Bir kere öğretmen doğum iznini neden zaten tatilde olduğu bir dönemde alsın ki? Sizin çocuğunuz size onunki ona kıymetli. Bir hafta daha kendi bakacak belki evde? Ayrıca sonra alması da saçma olurdu çocuk tam alıştı derken öğretmen değişirdi her şeye yeniden başlamak zorunda kalırdınız.
Ücretli öğretmenliği de kimse isteyerek yapmaz ama ihtiyacı var ki yapıyor sizin öğretmeniniz. Eğer büyükşehirdeyseniz sanmıyorum ki süt ürünleri mezununu ilkokul 1e ücretli versinler. Genelde küçük ilçelerde oluyor o tip şeyler.

Kolejdeki öğretmen eğer emekli değilse nuhtemelen o da atanamamış öğretmendir zaten. Çocuğu ha ona vermişsiniz ha kendi okulundakine.

Ama işin açığı çocuğum olursa ben de anasınıfından itibaren özel okula vermeyi düşünüyorum. Okullardaki sistemi bildiğimden özel okul bana daha disiplinli geliyor her açıdan. Ayrıca daha sosyal tabii ki. Eğer sizin sıkıntınız sadece öğretmense kendi okuluna devam etsin. Ama farklı açılardan daha sosyal, daha disiplinli, sadece fen odaklı değil her türlü sosyal aktiveteye güzel sanatlara açık bir çocuk için iyi bir özel okula göndermekte fayda var.

canım benim bir anne olarak seni gayet iyi anlıyorum öncelikle.. tedirginliğini çocuğun için hep daha iyi daha iyi dediğini ancak okuyacak çocuk her yerde okur ve başarılı olur benim kızım ilk kez İngilizce görüyordu geçen sene ve benim kursa yada herhangi bir ek eğitime durumum yok açıkçası ama ne varki canım kızım hiç bir yazılıdan veya sözlüden 100 aşağısı almadı şükür ama bazı arkadaşlarımın çocukları kursa ek derslere gidiyor olmalarına rağmen 40_ 55 arası oldu notları. .yani demem o ki okuyacak çocuk her yerde okur ve adam olur ..üstelik sizin gibi bilinçli bir aileye sahipse.. özetle diyorum ki atanan öğretmene güvenin ve çocuğunuzu devlet okuluna verin..ve o özel okullara boş yere para yedirmeyen çünkü orda da başka sorunlar var..

elbette ki yazık ben şimdi o öğretmenler atansa bunun sıkıntısını yaşamayacak daha mutlu olacaktık çocugumla ben mesela ..

Ama şunu da göz ardı edemeyiz faat sonuçta her meslegin kendine göre bir egitimi var ben işletme mezunu olarak asla vekilli öğretmen olmak istemem çünkü bu işe dair egitim almadım..

Zoruma gidiyor suan..çil avrusu gibi dagılıtılıyoruz ve müdürün kapısında konu hakkında bilgi sahibi edinmek için gittigimizde kapı duvar...Ne yapsın peki veli ?

Offf..

Çok haklısın.. Zaten İşletme mezunu olup bu işi yapan arkadaşım çocukları çok sevdiği için ve yarım gün olduğu için tercih ettiğini söylüyor. Ama aldıkları maaş 1000 tl ve yazın almıyorlar tabi..

Aslında kendisi de bu şekilde gitmiyor ama kendi alanımda iyi maaşlı iş bulsam ona yöneleceğim diyor ama bulamıyor iş..
Size bilgi vermemeleri şu yüzdendir kendilerinin de bilgisi yoktur maalesef.
Şuan hala devam etmekte olan atamalar var. O yüzden ücretli öğretmen hemen belirlenmez aslında, uyum haftası okuldaki diğer sınıf öğretmenleri girer derslere.

Belki norm fazlası öğretmen görevlendirilecek, belki başka bölüm mezunu ücretli.. Şimdi bilmediği için bilgi vermek yerine başından atmayı seçiyordur..
Halbuki bizim yaptığımız gibi küçük bir toplantı ile sizleri rahatlatma yoluna gitse keşke..
Herkes idareciliğin de hakkını veremiyor görüldüğü gibi..

Bi arkadaş uyum haftası yaklaşıyor stresliyim demişti de millet sen ne biçim öğretmensin diyip üstüne yürümüştü. Oysa bahsettiği şey tam olarak buydu işte öğrenciden daha hevesli ve heyecanlı veliler ordusu en ufak bir terslikte ortalığı birbirine katmaya meyilli koca bir güruh :)

Ya telaşınızı anlıyorum ama mantıklı düşünemiyorsunuz bence olayın içinde olduğunızdan. Bir kere öğretmen doğum iznini neden zaten tatilde olduğu bir dönemde alsın ki? Sizin çocuğunuz size onunki ona kıymetli. Bir hafta daha kendi bakacak belki evde? Ayrıca sonra alması da saçma olurdu çocuk tam alıştı derken öğretmen değişirdi her şeye yeniden başlamak zorunda kalırdınız.
Ücretli öğretmenliği de kimse isteyerek yapmaz ama ihtiyacı var ki yapıyor sizin öğretmeniniz. Eğer büyükşehirdeyseniz sanmıyorum ki süt ürünleri mezununu ilkokul 1e ücretli versinler. Genelde küçük ilçelerde oluyor o tip şeyler.

Kolejdeki öğretmen eğer emekli değilse nuhtemelen o da atanamamış öğretmendir zaten. Çocuğu ha ona vermişsiniz ha kendi okulundakine.

Ama işin açığı çocuğum olursa ben de anasınıfından itibaren özel okula vermeyi düşünüyorum. Okullardaki sistemi bildiğimden özel okul bana daha disiplinli geliyor her açıdan. Ayrıca daha sosyal tabii ki. Eğer sizin sıkıntınız sadece öğretmense kendi okuluna devam etsin. Ama farklı açılardan daha sosyal, daha disiplinli, sadece fen odaklı değil her türlü sosyal aktiveteye güzel sanatlara açık bir çocuk için iyi bir özel okula göndermekte fayda var.

Analitik fikirler gerçekten süper yazılınca daha iyi anlıyorum suan..

O konuya okudugumda ben konu sahibesine hak verdim ama hiç yorumda bulunmamıştım..
Olayın içinde oldugumuz içinde bize karşı garip bir muamele gösterilerek geçiştirilen ve anlatılma zahmeti bile verilmeyince veliler gerçekten şaşırıyor..Soruyor neden böyle diye ?

Hani şöyle çıkıp anlatılsa bilgi verilse sonuçta kafamızda birşey oluşur ona göre tamam der yapacağımız şey üzerinde daha net bir karar alabilirdik..

elbette gelen yeni vekil ögretmenin kim oldugunu müdür biliyor sonuçta bizden önce onunla muhatap olan muhakkaki kendisi..

bir velinin "vekil öğretmen denilen ücretli öğretmenin eline bırakmak" demesi ne acı???
bir öğretmen olarak çok üzüldüm.. böyle görülüyorsa çok yazık..
sadece ünvana bakmak olur mu?

86 aldım kpssden atanmadım.. öss derecem var, formasyonum da vardı, yüksek lisans yapmıştım eğitim bilimlerinde, 2 yabancı dilim var, 7 yaşımdan beri öğretmen olmak istiyorum vs vs..bunlara kimse bakmadı.. atanmadım hepsi bu.. ki tercih yaparken "neresi olsa giderim"i işaretlemiştim.. giderdim de..

70 ile atanan farklı branşlardan arkadaşlarım var.. öğretmen olmayı bile istemezken olmuş hatta atanmış,,, çocukları sevmeyen.. ama şimdi "kadrolular" ve sizin öncelikli tercihiniz belki onlar ben değilim..

yapmayın.. ön yargılı olmayın..

not: kadrolu öğretmen atanınca ben ücretli olduğum için işime son verildi.. elimde hazırladığım ders notları ile güle oynaya derse girdiğimde haber verdiler.. öğrencilerin 3 yıllık öğretmeni idi o öğretmen ben 3 yılın üzerine gelmiştim pat diye.. önce çok üzülmüşlerdi kim ya bu gelen ne alaka diye.. ama ben giderken okulun önünde eylem yaptı öğrencilerim.. oturma eylemi:) öğretmen numaramı alıp beni aradı, tebrik ve teşekkür etti..

kendimi övdüm gibi oldu ama asıl övmek istediğim kendim örneğinden işini seven başarılı özverili ama şanssız "vekil" öğretmenler.. "ücretli" öğretmenler..

not: branşı dışı vekil öğretmen çalışıyor ise en başta ben karşıyım.. bir sürü başvuru var doğru seçimler yapamayan yönetmelik dışı davranan ilçe milli eğitimler varsa bildirilmeli..

koalina biz işte derslere maalesef giremeyecegiz..İlk hafta bu durumda olan 2 sınıfı haftaya okula gelin denilerek kapı önünden yollandık..

Ya hani bize denilen tek şey ama tek şey okulumuzun kadrolu ögretmeni degil deneyimsiz...Al bu cevap karşılıgında hangi veli olsa düşünmez kara kara ?
Yani öğretmeni bilmem elbette, çok iyi olabilir ancak okulun tavrı da hoş değil. Umursamaz davranmışlar. En azından sizlerle toplantı yapılabilirdi.

Back