- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
özel okula gidipte ders çalışayı seven çocuklar için sözüm yokk canım benimaynen.. özel okul karşıtlığına ben de bir anlam veremiyorum.. hayır bol bol verilen notlardan, eğitim almadan mezun olduklarından bahsetmişler de benim 2 kardeşim kolejden mezun olup itü mühendisliği nasıl kazandılar o zaman diyesim geliyor..
oğlum da kolejde, ne bilgi ne de öğretmenimiz yönünden en ufak bir sıkıntımız yok.. zaten öğretmenler özel-devlet diye yetişmiyorlar, oğlumun öğretmeni devletten gelmiş bir bayan.. allah ondan razı olsun, oğlum okuluna aşık.. o yüzden çocuğun okulunu sevmesi de çok önemli.. ha her okulda sıkıntı olduğu gibi sorunlarımız oluyor özellikle yönetimle ama eğer, özel okul gerek eğitim, gerek öğretmen olarak iyiyse kalsın derim kontes..
her konuda olduğu gibi bu konuda da ön yargı tavan yapmış hayırlı olsun..
en doğruu cevap bu işteeeeÇocuk öğrenmeye istekli olmadıktan sonra iyi öğretmen olsa da bir şey değişmez.
Bunu savunuyorum. Kimseye bir şeyi zorla öğretemezsiniz, çocuk kapmak için uğraşacak.
Hocalara suç bulmayın. Çocuklarınıza bakın önce.
ama bu böyle canım öğretmen gösterir sen evde çocuğunla ilgilenip ders gösterirsinnkızkardeşimde 1. sınıfa gönderdi geçtiğimiz yıl..sinir sistemi yıprandı öğretmen evde öğretin diyo resmenaynı zamanda eltimin kızı da özele gitti..ordada aynı sistem her akşam anne çocuk ders yapıyorlar..
farkı etüd vardı evet anlamadıklarını bir kez daha gösteriyormuş...ama şu an başarıları aynı gözlemlediğim kadarıyla
Bence deneyip gormeliydiniz. Onyargili
yaklasmissiniz. Belki cok begenecektiniz. Ilk yili olmasinin hevesiyle gelecekti belki. Belki cok iyi biriydi. Bir kac kez ogretmeni gorurdunuz cocugunuzun davranislarini gozlemlerdiniz. Baktiniz olumsuz yine verecekseniz verin koleje. Bu yastaki cocukta dersleri gayet guzel telafi ederdiniz.
zaten öğretmen doğum izni bile alamayacak ölene kadar çalıssın izin neyine , öğretmen hakkında yazıdığınız paragrafı haksız buluyorum sorununuz okul yönetimiyle onlara kızın gelmiş bu haftayı bulmuş da ne demek ? doğum bu ya ..
şimdi en güzelini düşünmüşsünn canımmm senii çok iyi anlıyorumHala bazı yorumlar var ciddi anlamda ne diyor bu şimdi yeah dedigim..Bir çocuk yetştiriyorsunuz tarlada bostan değil..
Her anne evladının en azından bu durum umurunda olan anneler evladının gelecek kaygısıyla ortada olan sorun ve ekstrem bir durumun sonuçları karşısında sorgulama yoluna gider..
Neyse son duruma geçeyim
Okul müdürüne tekrar girdik odaya girer girmez suratı beeeeşşşş karış oldu !
Dedim ki; bana bilgi vermek zorundasınız ben size çocuk emanet ediyorum bir çok veli gibi ve bu çocugun öğretmeni kim ?
Yine diyor ki ; bilmiyorum !
Yahu nasıl bilmiyorsun dün gelmiş görüşmüş konuşmuşsunuz (bunu sabah okuldaki hizmetliden öğreniyorum,başka bir veli ile konusurken bizim öğretmenin adı geçti hemen ben de yanlarına gidip durumu dinledim)
Düşünün okulun hizmetlisi okula gelen öğretmenden haberdar..
Bunu ona söyledigimde bu sefer telefon açtı hemen birkaç yeri aradı sordu soruşturdu o ben size bilgi veririm 10 dakika sonra deyince ben okul müdürüne çıktım adama durumu anlattım,o da tamam dedi ben şimdi ilgileniyorum...
Sonuç olarak bize anlattıkları (eğer dogru ise) gelen öğretmen bir vekil..Yani sizin şu dün dediginiz ve dün öğrendigim ücretli öğretmen değil..Atananamış bir bayan sınıf öğretmeni..Yarım dönem ya da 1 sene boyunca bize ders verebilirmiş denilen sadece bu kadar..
Ha içim rahatladı mı ?
Hayır ! Çünkü yine beni neyin bekledigini bilmiyorum..Korkuyorum ! bu okula şimdilik gidecek ama gözüme batan bir durum veyahut begenmezsem taşınmayı koydum kafaya !
Bazılarınız hala ilk mesajımda yazdıgım o dipnottaki branş öğretmeni olmamasından dolayı sıkıntımı es geçerek bana yine ücretli öğretmen savunmasına geçmesin..
DÜN burada ücretli ve vekil öğretmen arasında ki farkı yazdılar..
Bunu normal bulanlarınız olabilir ama göre kaldı ki kendimde bir işletme mezunuyum ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK yapmam ! Alanım değil..
ögretmen dogum iznine ayrıldıgında kadrosu tutulur ondan önce rapor almış bile olsa okullar 1 eylulden önce sözleşmeli ögretmen için başvuracaklarını sanmıyorum.nerde işini o şekilde tatip edecek okul yönetimi."Ama öğretmenimiz dogum iznine ayrılmış beklemiş beklemiş ve okulun açıldıgı ilk gün rapor almış !!!! Ondan önce bu konuyla alakalı alması gereken dogum iznini okulun açılış gününe saklamış"
Bakınn bende aynıı sizin gibii yaptım başka yazımda anlattımmKolejden kaydını sildirdim..
Taam 14 500 tl teşvik gelse 11.500
Ama bunun kıyafeti var kaydı sildirmeye giderken öğreneyim dedim bana 600 tl dedi gözlerim fal taşı gibi açıldı yahu el kadar kıyafet altı üstü bir etek bir lacos. ! kışlık olarak ekstra polar hırka..uzun kollu lacos..
Kırtasiye malzemeleri için stand kurmuşlar dün gittigimizde kapalıydı orası bakayım dedim..1250 tutuyor eve koli ile gönderimi yapılacakmış..
2000 tl daha eklendi üstüne yani...
Poff..
Sonuçta sildirdim..Mantıklıca oturup konuştuk dedigim gibi begenmezsek evi taşıyacagız şimdiden harcayagımızı biriktirip lise zamanında ya da orta okul zamanında kullanırız inşallah...
canımm ya inann bakk sen çocuğuna ders çalışmadıktan sonra hangi imkanı sunsan boşşBöyle bir okul istanbul'un neresinde vardır bilmiyorum dün kadıköy moda denildi..
Lüks muhitlerde oldugu kanaati oluştu bence..Oralarda ev kiraları düşünün ki 2.500 tl insan o kira ile tutar ev alır yani..
arkadaşın dediği yazı çok yanlış anlaşılmışşlaf söyledi balkabağı koy tabağa ye sabaha..
Ne alaka be
çocugumun neresine bakacam mesela :)
arkadaşın dediği yazı çok yanlış anlaşılmışş
evet çocuğun içinde ders çalışmak olmadıktan sonra ne yapılsa boşş
öğretmenlere kimse suç bulmasın
çok haklısınızz ALLAHTAN biz sonradan harikaaaaaaa öğretmen düştükher öğretmen aynı değildir kimse kusura bakmasın..nasıl her mesleğin içinde,daha iyileri olduğu gibi vasatları da varsa,öğretmenlik de bu şekilde..aynı okuldan mezun olan her mühendis ,doktor aynı mı değil,o zaman neden öğretmen aynı olsun ki..
bazı öğrtmen idealist mesleğine ve çocuklara aşık oluyor,kendini geliştiriyor,öğreniyor,öğretiyor,bazısı ise,kitapta yaılana gösterip,zil çalınca işi bitiyor..
hele ki ilkokulda istenilen şartlarda öğretmen aramak ve bulmak en doğrusu bence..imkanlar nerye el veriyorsa özelse özel okulda,devletse devlette....
Umutsuz vaka olarak görülüp sene sonunda bir harf dahi ilerlememiş öğrenciye rastlamadım henüz.arkadaşın dediği yazı çok yanlış anlaşılmışş
evet çocuğun içinde ders çalışmak olmadıktan sonra ne yapılsa boşş
öğretmenlere kimse suç bulmasın
elamız var bideeecanım hiç endişe etme.
samimi söylüyorum sana.tabiki imkan olsada koleje versen ama bizim akraba yazdırmış işte.
kıyafetleri 580 tl tutmuş servis kırtasiye cart curt derken seni çok zorlar.
bende kızımı dershaneye verdim.ilk okulda öğretmeni şahane bir öğretmendi.
4 yıl kesintisiz okuttu kadrolu öğretmenmiş.
ama inan bana zorda olsa öğretmen değişimi alışıyor cocuklar.
şimdi ben benım kıza daha çok açıyorum kesenin ağzını çünki teog du v.s.idi daha önemli.
ama bu benım şahsi fikrim.ben o öğretmenle sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.
zaten birinci sınıfta büyük iş sana düşüyoryandın bu sene sen.talat ipi tut :)))))))
Atanamayan öğretmenlerden biri de benim.juuuusttt ALLAH'ım manyak oldum bugün...Vekil öğretmen okulun kadrolu ögretmeni degil deneyimsiz biri oldugunu öğrendik yani bu sene ilk görevi ve bu beni tedirgin ediyor..Kendisi hakkında fazla bir bilgimiz yok bu bilgi dışında .
olabilir canım ne farkeder ki vekil oğretmene tecrübesiz diyorsunuz ama belki gelecek oğretmen ilk kez atanmış yeni bi oğretmen de olabilirdi kadrolu olunca deneyimli oluyo da kadrosuz olunca mı deneyimsiz oluyor 4yıl boyunca o işin eğitimini almış biri. vekil öğretmen olmasına pek takılmamalıydınız bence. doğum yapan bayan oğretmenlerın aldığı rapor bazen bi seneyi bulabiliyo .okulun ilk günü farklı oğretmenle tanışıp donem içinde baska oğretmene gecmek çocuklar için sıkıntı bi durum olabilir ama eger asıl oğretmenleri iyi bi oğretmense kısa zamanda kendini sevdirir.juuuusttt ALLAH'ım manyak oldum bugün...Vekil öğretmen okulun kadrolu ögretmeni degil deneyimsiz biri oldugunu öğrendik yani bu sene ilk görevi ve bu beni tedirgin ediyor..Kendisi hakkında fazla bir bilgimiz yok bu bilgi dışında .
elamız var bideee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?