• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet !! Lütfen el atın

Çoğu vekil öğretmen kadrolulardan daha iyi kalan 39 öğrenci nin ailesi özel vermiyor da siz neden bu kadar sorun yapıyorsunuz bence özel gerek yok ben özel Ünv okudum ve ama özel i tavsiye etmem

Benim cok yakin bir arkadasim Coğrafya ogretmeni, gecen yil ilkokul 5. Sinir verdiler ona, butun yil söylendi hicbir sey anlamiyorum, bilmedigim seyi nasil ogreticem, matematik sorularini kendim bile cozemiyorum diye...
O yuzden ogretmenin ne ogretmeni oldugu cok onemli bence, ben olsam sinif ogretmeniyse sorun etmezdim ama baska brans ogretmeninin sinifina girmesini istemezdim, okuma-yazma ogretmek bile bambaska bisey çünkü. ..

Son düzenleme:
evladınız için duyduğunuz kaygıyı da, ona ne kadar değer verdiğinizi de onun okulu için işi bırakmanızdan anlayabiliyorum ancak bir öğretmen adayı olarak vekil öğretmene bakışınıza çok alındım.. vekil öğretmen olunca gördüğü formasyon dersleri, aldığı eğitim değişmiyor.. just arkadaşımız ne güzel demiş, "öğretmen meslek hayatının ilk 5 yılı kendini sonraki 5 yılı öğrenciyi hırpalar, sonrasında da kimseyi hırpalamamayı öğrenir" emin olun çok çok çok özverili ve meslek aşkıyla yanan biri olacak yeni öğretmeniniz.. önce öğretmenlere bakış açınızı değiştirin bence.. ben şimdi atanamazsam, vekil ücretli ya da sözleşmeli öğretmen olursam öğrencilerimin velileri bana böyle mi bakacak :( aldığım onca ders, yaptığım onca staj boşa mıydı :(

Arkadaş doğurmak için ilk günü beklemiş dememiş ki, kimse o kadar şuursuz bir cümle sarfetmez. Cümle şu:

"Ama öğretmenimiz dogum iznine ayrılmış beklemiş beklemiş ve okulun açıldıgı ilk gün rapor almış !!!! Ondan önce bu konuyla alakalı alması gereken dogum iznini okulun açılış gününe saklamış"

Ben tam bilmiyorum.Okula ne zaman ayrılacağını daha önceden söyleseydi yerine kadrolu hoca mı gelirdi yoksa ilk gün de rapor alsa 2 hafta önce de rapor alsa aynı şey mi olurdu bilmiyorum. Özel sektördeyim. Doğum için ne zaman rapor alacağımız nerdeyse hamileliğin ilk aylarından bellidir ki izinli olduğumuz o zaman işler nasıl hallolucak şimdiden ayarlansın. Memuriyette bu nasıl bilmiyorum ama konu sahibinin yakındığı şey sizin söylediğiniz şey değil bence.

Elbette öğretmenin izne çıkacağı tarih önceden bellidir ama yerine gelecek kişiyi öğretmen bulmaz. O, idarenin ve il veya ilçe milli eğitim müdürlüğünün sorumluluğundadır.
Ayrıca doğum iznine ayrılan, ya da askere giden bir öğretmenin yerine kadrolu öğretmen ataması yapılmaz. Ancak görevlendirme yapılabilir.

Arkadaş doğurmak için ilk günü beklemiş dememiş ki, kimse o kadar şuursuz bir cümle sarfetmez. Cümle şu:

"Ama öğretmenimiz dogum iznine ayrılmış beklemiş beklemiş ve okulun açıldıgı ilk gün rapor almış !!!! Ondan önce bu konuyla alakalı alması gereken dogum iznini okulun açılış gününe saklamış"

Ben tam bilmiyorum.Okula ne zaman ayrılacağını daha önceden söyleseydi yerine kadrolu hoca mı gelirdi yoksa ilk gün de rapor alsa 2 hafta önce de rapor alsa aynı şey mi olurdu bilmiyorum. Özel sektördeyim. Doğum için ne zaman rapor alacağımız nerdeyse hamileliğin ilk aylarından bellidir ki izinli olduğumuz o zaman işler nasıl hallolucak şimdiden ayarlansın. Memuriyette bu nasıl bilmiyorum ama konu sahibinin yakındığı şey sizin söylediğiniz şey değil bence.

Ayrıca öğretmen hanımın izne çıkması gereken tarih bellidir. 32. haftadan sonra kanun gereği mecburen doğum iznine ayrılır veya çalışabilirse doktor raporu ile bu süreden sonra çalışabilir.
Yani anlatmak istediğim, kişi kendi kafasına göre izne ayrılamaz.

her şey çocukta bitiyor çocuğun algı düzeyi, çalışkanlığı, düzenli ve planlı çalışması önemli şarttır. Ama şöyle düşünün iki tane çocuk ikisi de çok çalışkan ve disiplinli aynı zeka seviyelerine sahip. Birini aldınız kötü bir eğitimci ve kötü bir okula gönderdiniz. Diğerini de gerçekten işini çok iyi yapan iyi bir eğitimci ve sosyal imkanları oldukça geniş iyi bir okula verdiniz. Çocukların geleceği, vizyonu ve eğitimi arasında fark olmaz mı sizce? İleride nasıl davranırım bilmiyorum ama pedagoglar çocukla evde geçirilen zaman içinde sosyal paylaşımlarda bulunun resim yapın, doğaya çıkın gezin, spor yapın, müzik dinleyin vb. sosyal faaliyetlerle uğraşın yani ders çalışmayın diyorlar. Yani evde çocukla ders çalışmak çocuğu sadece bunaltır çocuğumuza ayırdığımız vakit ona keyif vermeli diye düşünüyorum. Aktiviteler ve etkinlikler yaparak eğitimine katkıda bulunabiliriz. Mesela okulda öğretmenin anlattığı konuları eğlenceli aktiviteler ve deneylerle destekleyebiliriz. Ama oturup çocukla test çözmeye çalışmak asla yapmam demiyorum muhtemelen bende oturup ileride test çözdürmeye çalışırım ama çocuk açısından olumsuz bir şey.

çocuk iyi dinlerse okulu severse bence vekil yada atamalı öğretmen ne fark eder ki özel okula o kadar para vermek bence hiç mantıklı değil. İlk okul da daha böyle başlarsanız lisesi üniversitesini düşünemiyorum. Ki bana kalırsa özel okullar sadece para tuzağı çok yakınım gidiyor sadece geziye gidiyorlar bol bol :)

Okul müdürünuzle görüşünüz. Ücretli öğretmenin branşı nin sınıf öğretmenliği olmasi gerektiğini belirtiniz.Ucretli veya kadrolu olmasi fark etmez. Birinin şansı yaver gitmiş atanabilmis sadece,tek fark bu.Belki de gelecek ücretli ögretmen kadrolu öğretmeninizden daha donanımlı yetismis olacak.Benim en yakın arkadaşım Istanbul'da ücretli öğretmenlik yaptı.bransi sinifti zaten.oyle verimli bir yıl geçirdi ki şimdi velileri birakamiyor onu.Nacizane ilkokulda koleje gitmesini doğru bulmuyorum. Bunun yerine ileride üniversite yaşamında kullansaniz bu meblağı daha faydalı olur.Ama mutlaka branşı sınıf öğretmeni olsun gelecek öğretmenin, gerekirse ilçe meme tekrar bildirin durumu.yoksa branşı tarih Coğrafya vs olan öğretmenlerimiz veya daha kötüsü iktisat işletme mezunları bile gelip ögretmeni olabilir kızınız.

Son durum şimdilik şu.

Milli eğitim bakan yardımcısını araya soktuk bir tanıdıgım vasıtası ile o da bir milletvekili ayarlayıp ilçe milli egitim müdürlügünü arattırdı ögrencinin adını soyadını ve hangi öğretmen olacagına dair bilgiyi verdi..

O da şimdi okul yönetimini arayıp durumu bildirecek muhtemelen bildirmiştir..Bakalım neler olacak..

Son durum şimdilik şu.

Milli eğitim bakan yardımcısını araya soktuk bir tanıdıgım vasıtası ile o da bir milletvekili ayarlayıp ilçe milli egitim müdürlügünü arattırdı ögrencinin adını soyadını ve hangi öğretmen olacagına dair bilgiyi verdi..

O da şimdi okul yönetimini arayıp durumu bildirecek muhtemelen bildirmiştir..Bakalım neler olacak..
höh ya,torpil böyle yürüyor işte memlekette..

Son durum şimdilik şu.

Kontes bizim branş kontenjanlarını da sorar mısın ? :KK48: 4 gün sonra okullar açılacak hala atama yapılmadı.

Şaka bir yana,hayırlısı olsun.:KK49:

sagol canım merak ediyorsan ögreneyim :-)

Mecbur kaldım canım

Çünkü içime hiç sinmedi n'apayım :(

Öğretmen değişimi yüzünden ne bileyim çocugum etkilenebilir,göze alamadım

sagol canım merak ediyorsan ögreneyim :-)

Mecbur kaldım canım

Çünkü içime hiç sinmedi n'apayım :KK43:

Öğretmen değişimi yüzünden ne bileyim çocugum etkilenebilir,göze alamadım

Valla mümkünse hayır demem.:110::KK48: İnşallah kızını ve diğer yavruları mağdur etmeden çözülür olay.Size de büyük görev düşüyor,ona çok yansıtmayın bu olumsuzlukları.:KK54:

Çocuğunuza fakülte mezunu bir vekil öğretmen atanması çok ufak bir ihtimal, bulunduğunuz yerde branşı sınıf öğretmenliği olan hiç kimsenin kalmamış olması lazım, ancak o şekilde başka branştan öğretmen verilir. Ben de zamanında ücretli öğretmenlik yaptım, inanın o zaman daha çok hevesliydim her şeye, her şeyi daha doğru yapmaya çalışıyordum, daha fazla şey yapmak istiyordum. Genelde yeni mezun olunduğu için bilgiler çok taze oluyor, yeni metodlara açık olunuyor.

Kadrolu ya da vekil eger bransi ise sorun olmayacaktir elbette, ama ya hic alakasi olmayan bir mesleği varsa. Ayrica bazi arkadaşların düşündüğü gibi ilk okul sadece okuma yazma ogrenecegi yer değildir. Ilk ogretmen cok cok önemlidir, ondan sonraki tum egitim hayatini etkiler.

Sagolun hepiniz kızlar sayenizde kolejden aldırma konusunda eşimi ikna ettim..

Dedigim gibi suanda sorunu hallettik gibi görünüyor..

Devreye milletvekili soktuk yapacak birşey yoktu ne dediysem okul yönetimi sınıf degişikligini kabul etmedi..

2 öğretmeni çok begeniyordum ama birini tercih etmem gerekecekti..Deneyimli olandan yana kullandım tercihimi..ALLAH hayırlı etsin inş.

Hadii hayırlısı olsun bebeğim, Allah utandırmasın.
Torpilsiz bişi olmuyor maleseff..
Ewde olmak nasıl bişi :KK53:
kız daha evde oldugumu bile anlayamadım haa okul telaşesinden totom yer görmedi :)

İşyerinden habire arıyorlar sanırsın home office çalışıyorum

evet bu atada torpilsiz iş olmuyormuş müdürün bana karşı tavrını görseydin lili çok güldüm ehehe

kız daha evde oldugumu bile anlayamadım haa okul telaşesinden totom yer görmedi :)

İşyerinden habire arıyorlar sanırsın home office çalışıyorum

evet bu atada torpilsiz iş olmuyormuş müdürün bana karşı tavrını görseydin lili çok güldüm ehehe
Anlat bende güleyim merak ettimm ha :KK53:

Back