• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet !! Lütfen el atın

fa
canım hiç endişe etme.
samimi söylüyorum sana.tabiki imkan olsada koleje versen ama bizim akraba yazdırmış işte.
kıyafetleri 580 tl tutmuş servis kırtasiye cart curt derken seni çok zorlar.
bende kızımı dershaneye verdim.ilk okulda öğretmeni şahane bir öğretmendi.
4 yıl kesintisiz okuttu kadrolu öğretmenmiş.
ama inan bana zorda olsa öğretmen değişimi alışıyor cocuklar.
şimdi ben benım kıza daha çok açıyorum kesenin ağzını çünki teog du v.s.idi daha önemli.
ama bu benım şahsi fikrim.ben o öğretmenle sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.
zaten birinci sınıfta büyük iş sana düşüyor :D yandın bu sene sen.talat ipi tut :)))))))
fallenim ben daha varya servisi hiiiç işin içine katmamıştım..250 tutuyordu servis km basına hesaplama yapıyorlar..

henüz bizimkilerin zamanına kadar MUHTEŞEM EGİTİMİM SİSTEMİMİZ kaçkere daha degişir bilmem :-) en iyisi gerçekten birikim yapmak.Egitimi için en fazla o zaman lazım olacak

Kolejden iyiki vazgeçmişsiniz, çokmuş ücreti:KK43: Ya ufakken kolay da okula başlayınca ben napacam bakalım,Allah yardım etsin anne babalara. Benim kız kardeşim önümüzdeki ay lisede vekil öğretmen olarak başlayacak. Normal öğretmenlik okudu 5 yıl, kadrolu öğretmenlerden tek farkı atanamaması. Bence sizin evladınızın öğretmeni de öyledir.Dediğiniz gibi takip edersiniz,layığıyla yapmıyorsa değişiklik yaparsınız

quicim evet dedigin gibi suan gözlem altına almaktan başka çare kalmadı bana..Maddi olarak orta veya lise için uygun deyince arkadaşlar bir de birkaç yere telefon açıp birebir konusunca bu karara vardık..Ama mesela şöyle olursa quimm eşimin işleri istedigimiz gibi giderse iyi bir özel okula vermeyi isterim.

Çok kötü oldu o kadar hevesliydim sanki okula ben başlayacaktım..

Kontes bu arada çocuğa yansıyor mu bu duyguların? elinden geldiğince bu öğretmeni beğenmiş gibi yap da moral olsun.

Bir de işte neden ayrıldın kontes yoksa bebek planı için mi?

Kolejden iyiki vazgeçmişsiniz, çokmuş ücreti:KK43: Ya ufakken kolay da okula başlayınca ben napacam bakalım,Allah yardım etsin anne babalara. Benim kız kardeşim önümüzdeki ay lisede vekil öğretmen olarak başlayacak. Normal öğretmenlik okudu 5 yıl, kadrolu öğretmenlerden tek farkı atanamaması. Bence sizin evladınızın öğretmeni de öyledir.Dediğiniz gibi takip edersiniz,layığıyla yapmıyorsa değişiklik yaparsınız
inşallah evet öyle yapmayı düşünüyorum..Tek çarem bu artık

Kontes bu arada çocuğa yansıyor mu bu duyguların? elinden geldiğince bu öğretmeni beğenmiş gibi yap da moral olsun.

Bir de işte neden ayrıldın kontes yoksa bebek planı için mi?
dün varya ne kadar yansımasın desemde dönüp babasına ben ikinci gittigimiz okula gidicem hayıııııır deyip durdu..Sabah konuştuk okul kıyafetlerini giydirdik ay ne güzel oldun dedik felan neyse vazgeçti dayatmaktan

fa

fallenim ben daha varya servisi hiiiç işin içine katmamıştım..250 tutuyordu servis km basına hesaplama yapıyorlar..

henüz bizimkilerin zamanına kadar MUHTEŞEM EGİTİMİM SİSTEMİMİZ kaçkere daha degişir bilmem :-) en iyisi gerçekten birikim yapmak.Egitimi için en fazla o zaman lazım olacak
:KK45::KK45::KK45::KK45::KK45: Bunlar daha bizim aklımıza gelenler :)))) ne atraksiyonlar çıkar.
eğitim sistemi şu an tam arap saçı bence çok erken kaygılanıyorsun dadlum sakin ol :)))

dün varya ne kadar yansımasın desemde dönüp babasına ben ikinci gittigimiz okula gidicem hayıııııır deyip durdu..Sabah konuştuk okul kıyafetlerini giydirdik ay ne güzel oldun dedik felan neyse vazgeçti dayatmaktan
bende bu yıl koleje veriyim benim kızı dedim ben özel okulda okumam dedi :))))
niye dedim ben arkadaşlarımdan öğretmenlerimden ayrılmam zengin cocukları benı ezer dedi hahahahahahah :))))))))))))))))))))))

Öğretmenlerin akademik yıl içerisinde yurt dışına çıkışları yasak diye biliyorum. Ben de eğitim fakültesi mezunuyum, üni.den en yakın arkadaşım bir okulda müdür. O söyledi bana bunu.
Kendisi çok iyi çok nazikti ama iyi bir öğretmen değildi allah var. Çıktı valla. Hem de nereleri gezdi.

ayy pupilla öyle birşey olsa keşke ama sanırım anladıgım kadarıyla zaten atanmış öğretmenimiz dgum izninde oldugu için olmuyor ya da yanlış mı biliyorum ?

doğum izni almışsa yerine kalıcı biri gelemez,çünkü norm değişmemiş ki,sadece izinli.Geri gelince vekil öğretmen mecbur gider.
Bazıları sert tepkiler vermiş.Eminim çocukları aynı durumda olsa onlar da hissettiklerinizi anlardı.Benim de oğlum 1.sınıfa başladı,öğretmenle arası nasıl olacak,öğretmeni hoşgörülü mü,sayısal bilgisi nasıl,özgüven aşılayabiliyor mu....şimdiden çok merak ediyorum.Çocuk söz konusu olunca diyecek fazla şey kalmıyor.
Özel okulların ilgisi,avantajları elbet fazla ama çocuğun isteği çok daha önemli.Umarım öğrenmeye açık,çalışmayı seven çocuklarımız vardır.Bu yıl zorlu bir yıl,iki taraf için de.

"Ücretli Öğretmenlik İçin 1. Grup Başvuruları 25 Ağustos- 5 Eylül 2014 Tarihleri Arasında Yapılacaktır. Müracaâtlar müdürlüğümüzün web sitesinden elektronik ortamda alınacaktır."

Başvuruları yeni bitti. henüz açıklanmadı. kardeşimde başvurdu bekliyor.

Ücretli Öğretmen olarak görevlendirme öncelikleri aşağıda belirtilen sıralamaya uygun olarak yapılacaktır.
1- Eğitim Fakültesi Mezunları (Görevlendirilecek Branş Mezunları)
2- Eğitim Fakültesi Mezunları
3- Emekli Öğretmenler
4- Fen ve Edebiyat Fakültesi Mezunları (Formasyonu Olanlar)
5- Fen ve Edebiyat Fakültesi Mezunları
6- Diğer Fakültelerin Lisans Mezunları
7- Ön Lisans Mezunları (Geçmiş Yıllarda Tecrübesi Olanlara Öncelik Verilecek)

geçen seneki ücretli öğretmen diyemezsiniz. çünkü sözleşmeleri her yıl yenileniyor. .
Devlet okuluna almakla iyi yapmışsınız

bence öğretmenin iyiliğini kadrosuyla bağdaştırmanız yanlış.. aksine işi tamamen müdüre kaldığından daha iyi bile davranabilirdi çocuğunuza, ki davransa da davranmasa da şans işi bu nihayetinde öğretmen eğitim değil fen edebiyat fakültesi mezunu bile olsa formasyon almadan çalışamıyorlar zaten. devletin öğretmen kabul ettiği kişiyi biz neden böyle eziyoruz? ücretli veya kadrolu öğretmen öğretmendir, ve malesef eğer özel okula verme şansınız yoksa eldekiyle yetinmek durumundasınız.

Atanamamis olmasi veya vekil ögretmen olmasi derslerinin bos gecmesinden iyi degilmidir???? kaldi ki vekil ögretmen basite indirgenecek tu kaka bir kavram degildir ögretmendir ve gereken formasyonu almis üni bitirmis SADECE O LANET KPSS den yeterli puani alamamistir sizin onun bilginisini sorgulama yetiniz yok kolejden cocugu alin kötuluk etmis olursunuz okuluna devam etsin siz birakirsaniz tabi

kim olursa olsun kendi çocuğu söz konusu olunca her türlü araştırmayı yapar ve gerekli hassasiyeti göstermeye çalışır. Valla benim oğlum daha çok küçük ben şimdiden eğitim sistemini takip edip ilerideki yaşantısı için doğru karar verebilme çabasındayım. Bence alınan temel eğitim çok önemlidir. Bunun için öncelikle iyi bir öğretmene ve sonrasında iyi bir okula ihtiyaç vardır. Okul ne kadar iyi olursa olsun öğretmenin çocuklarla iletişimi zayıf ve pasifse, çocuklara eğitim konusunda gereken hasassiyeti gösterecek yapıda değilse, okulun gösterişli olması, eğitim konsepti, sosyal ayrıcalıkları falan bence işe yaramaz. Öğretmen iyi bir eğitimci olmalıdır kadrolu da vekil de olabilir kişi hakkında detaylı bilgi toplamak gerekiyor. İyi öğretmeni özel kolejde bulduysanız maddi imkanınız da elveriyorsa elbette koleje gönderin. Çünkü devlet okulu ile iyi bir özel kolej arasında epey fark var.

Kafaniz oldukca karişık haklı olarak...41 kişi sınıf ne kadar çok...
Benimde cocugum bu yıl ilkokula basladi...2. günümüzdü bugun...sınıf 18 kişi...ögretmen erkek...özellikle istedim...bayan ögretmenler cok izin kullanıyor çünkü bir de erkek hocanın otoritesinden dolayı tercih ederim.
Yukarıda belirtilmiş gerçi özel okullar genelde servis, yemek , aktivite ucretlerini ekstradan alıyor.Bu da bir külfet yazık bu paraya..
Maddi durumunuzu en iyi siz bilirsiniz.ödeyeyip ödeyemeyeceginizi de tabi...devam edin yada etmeyin diyemem dolayısıyla...Cocugum devlet okuluna gidiyor...

ben de onu istiyorum inşallah sınıf öğretmenidir diye..

Mudür yardımcısı öyle dedi bakalım...Sınıf öğretmeniymiş bir nebze rahatladım sayılır..Ama çok az.
şanssızlık yaşamışsınız gerçekten.
kim ne derse desin ilkokulda öğretmen ve sınıf mevcudiyeti çok önemlidir.
belirli bir tecrübesi oturmuş okulun yerleşik kadrolu bir öğretmenin çocukları sahiplenmesi ve şekillendirmesi farklı olacaktır.
vekil öğretmen farklı meslek gruplarından ise durum daha da zor ne yazık ki.
ama sınıf öğretmeni ise bu kadar üzülme.belki sandığın kadar kötü olmayacak.
ama sınıflarınız çok kalabalık ya.
istanbul şartlarında bu en iyisi tabi.

Daha ilkokul için bu kadar ince eleyip sık dokumaya gerek var mı? Öğretmen mecbur kalmıştır rapor almıştır.Kolejler öyle sadece aylık ücretle bitmiyor.Bir de bunca devlet okulunda okuyanlar bir hiç mi?Hiç birşey öğrenemiyor mu?Ya da nica başarılı bi yerlere gelmiş insanlar hep kolej mezunu mu.Bir okul ne kadar iyi olursa olsun.Bir öğretmen isterse mükemmel ötesi olsun.Bir yere kadar.Çocuğun zekası,algılama gücü ve ailenin ilgisi çok önemli.Sonuçta ilkokulda herkes 29 harfi öğretiyor.

vekil öğretmenlerin hem avantajı hem de dezavantajı var. Dezavantajı; kadrolu öğretmen geldiğinde çocuklar öğretmen değişikliğine uğruyorlar. Hele ki öğretmeni sevdilerse iş o zaman çok daha zor oluyor. Avantajları ise; öğretmenler daha istekli oluyorlar. Daha enerjik oluyorlar. (İlk tecrübesi ise.) Eğer öğretmenliği ve çocukları çok seviyor ise o enerji ve istek elbette 20-25 yıllık öğretmense tabi hala devam eder. Ayrı bir durum. ALLAH kolaylık versin.
Açıkça kolejde eğitimi pek tasvib etmiyorum. Çocuklar çocuk değil proje gibi göz önünde bulunduruluyor. Yine de siz bilirsiniz.

Aslinda takilmaniz gereken yer vekil öğretmen olup olmamasi değil sinif mevcudu çok fazla. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum bunu ben de bir öğretmenim mevcut fazla olunca ben geriliyorum çocuklari düşünemiyorum daha az mevcutlu bir devlet okulu yok muydu

Konunuzu okudum fakat yorumları okumadım mutlaka yazan olmuştur ama bende fikrimi belirtmek istedim.çok yakından tanıdığım bir arkadaşım işletme mezunu ve şu an sınıf öğretmeni.diğer bir tanıdığım hastane yönetimi gibi bir bölümden mezun 2 yıllık!ve bu arkadaşım istanbulun çok merkezi bir yerinde ücretli öğretmenlik yapıyor.öğretmenlikle ilgili hiçbir bilgi ve becerisi sınanmadan,neyi nasıl öğreteceğini bilmeden öğretmenliği ücret karşılığı yapan bir sürü insandan sadece biri bu.öğretmenini atamayıp 900-1000 lira karşılığında çalıştırılan ücretli köleler diyoruz biz bunlara.kimse bu yöntemi savunmasın vekil öğretmen gerçek bir öğretmende çıkabilir ama alakasız bir bölüm mezunu da çıkabilir şansınıza ne gelirse artık...
Yerinizde olsam kesinlikle güvenip çocuğumu emanet etmem.hemde okula başladığı temellerin atıldığı ilk yıl!

Back