• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet !! Lütfen el atın

Pardon alıntılayarak cevap yazamadım.
Neden meslek lisesi deyince endüstri meslek lisesi aklınıza gelmesin dediğinizi anlayamadım.
Benim oğlum endüstri meslek lisesinde okuyor, çokta memnunuz.
Asker, polis olmak istemiyorsa bir çocuk, Anadolu lisesi de kazanamadıysa pek fazla şansı olmuyor.
Verdiğimiz en doğru kararlardan biridir endüstri meslek lisesine göndermek.

Kolejden kaydını sildirdim..

Taam 14 500 tl teşvik gelse 11.500

Ama bunun kıyafeti var kaydı sildirmeye giderken öğreneyim dedim bana 600 tl dedi gözlerim fal taşı gibi açıldı yahu el kadar kıyafet altı üstü bir etek bir lacos. ! kışlık olarak ekstra polar hırka..uzun kollu lacos..

Kırtasiye malzemeleri için stand kurmuşlar dün gittigimizde kapalıydı orası bakayım dedim..1250 tutuyor eve koli ile gönderimi yapılacakmış..

2000 tl daha eklendi üstüne yani...

Poff..

Sonuçta sildirdim..Mantıklıca oturup konuştuk dedigim gibi begenmezsek evi taşıyacagız şimdiden harcayagımızı biriktirip lise zamanında ya da orta okul zamanında kullanırız inşallah...
Hayırlısı olsun.
Mantıklı olanı yapmışsın kontes,zorlanacaksanız ortaokulda özel daha mantıklı zaten.
Gözlemle bakalım öğretmeni,inşallah iyi,azimli bir öğretmen çıkarda ev taşımak zorunda kalmazsınız.

Çocuk öğrenmeye istekli olmadıktan sonra iyi öğretmen olsa da bir şey değişmez.
Bunu savunuyorum. Kimseye bir şeyi zorla öğretemezsiniz, çocuk kapmak için uğraşacak.
Hocalara suç bulmayın. Çocuklarınıza bakın önce.

Öğretmen misiniz? Gerçekten bunu mu savunuyorsunuz? Bu yorumunuzu beğenmiş öğretmenler de görüyorum. Şu an çok üzüldüm. O zaman okumaya hevesli olmayan çocukları umutsuz vaka olarak mı görüyoruz. Öğretmenlik öğrenmeye hevesli çocukları eğitmekten mi ibaret yani? Kapmak için uğraşacak dediğiniz kişi 5-6 yaşındaki çocuk. Üniversite öğrencisi değil ki? Ona yol gösterecek kişi hem ebeveyni hem de öğretmeni.

Çocuk öğrenmeye istekli olmadıktan sonra iyi öğretmen olsa da bir şey değişmez.
Bunu savunuyorum. Kimseye bir şeyi zorla öğretemezsiniz, çocuk kapmak için uğraşacak.
Hocalara suç bulmayın. Çocuklarınıza bakın önce.
laf söyledi balkabağı koy tabağa ye sabaha..

Ne alaka be :-)

çocugumun neresine bakacam mesela :)

Böyle bir okul istanbul'un neresinde vardır bilmiyorum dün kadıköy moda denildi..

Lüks muhitlerde oldugu kanaati oluştu bence..Oralarda ev kiraları düşünün ki 2.500 tl insan o kira ile tutar ev alır yani..
Allah yardımcıniz olsun umarım kiziniz icin en iyisi olur en büyük sıkıntı okul müdürünuz de birinci sınıflara daha ozverili olmalıydı gelen ogretmen cok iyi olabilir insallah da öyledir ama ne kadar kalacagir belli değilken birinci sınıflara vermemeliydi ben bransciyim hamileyken mudurum 8.sinif vermedi bana cocuklarin sinavi var yarim kalir izne ayrilinca yerime kim gelir beli değil diye iyi de yaptı insallah herşey gönlünüzce olur

kontescim merhaba..tüm yaz bu okul konusu konuşuldu ,o kadar plan program yaptın,işten biel ayrıldın,doğal oalrak okulun ilk günü bu süpriz çok kötü olmuş..kimse kusura bakmasın,vekil öğretmen de öğretmen değil mi vs yorumlarına katılmıyorum..tabii ki diğer öğretmneler kadaar bilsi olabilir,daha da iyi olabilri hatta ama sorun o değil ki...gideceğini düşündüğünüz öğretmenin ayrılmış olması,ve hiç tanımadığınız bir öğretmenin gelmesi..sonuç olarak özellikle 1. sınıf için öğretmen seçmek önemlidir..1.sınıf okulu sevmesi için,okuma yazma öğrendiği için çok çok öenmli temek taşıdır...
kontescim sana hak veriyorum..
geçen yıl,oğlumun kreş öğretmeni doğum iznine ayrıldı,ne akdar sıkıntı yaşadık..kaldı ki bu ilkokul...
daha öcen bilgi verilmiş olsaydı ona göre program yapardınız..belki işten ayrılmazdın,hatta talınmayı bile düşünüyordunuz bir ara..
şu durumda bence koleje gitmesi mantıklı..en azından beğendiğiniz,bildiğiniz güzel bir okul..
maddi durumu da gözden geçirirsiniz,okul saatleri uygun olursa belki tekrar çalışmayı düşnebilrsin...

Allah yardımcıniz olsun umarım kiziniz icin en iyisi olur en büyük sıkıntı okul müdürünuz de birinci sınıflara daha ozverili olmalıydı gelen ogretmen cok iyi olabilir insallah da öyledir ama ne kadar kalacagir belli değilken birinci sınıflara vermemeliydi ben bransciyim hamileyken mudurum 8.sinif vermedi bana cocuklarin sinavi var yarim kalir izne ayrilinca yerime kim gelir beli değil diye iyi de yaptı insallah herşey gönlünüzce olur
Amin çok teşekkür ediyorum evet bu duruma benim de epeyi canım sıkkın...

Çok sorumsuzca bir organize bu..Dedimya ben soru soruyorum sanki medine dilencisi gibiydim görecektiniz :-)

en son sinirlendim artık elimdeki kendi telefonumu geçirecektim kafasına ayaga kalktım sesimi yükselttim anca o zaman arama sorma gayretine girişti beyefendi...

Hanımlar bir çogunuz bilir sürekli zaten konu açıyordum soruyordum fikir istiyordum...İstanbul'da yasıyoruz biz ve kızım okula başlayacak diye ben iş hayatıma son verdim hafta sonu..

Okulun ilk günü kızımın kayıt edildigi okula gittik sınıf mevcudu 41 kişi ve ögretmenimiz bayandı buraya kadar bir sorun yok.

Ama öğretmenimiz dogum iznine ayrılmış beklemiş beklemiş ve okulun açıldıgı ilk gün rapor almış !!!! Ondan önce bu konuyla alakalı alması gereken dogum iznini okulun açılış gününe saklamış ve maalesef öğretmenimiz yok..Onun yerine VEKİL öğretmen denilen ÜCRETLİ öğretmen gelip egitim verecekmiş (!)

Bunu duyar duymaz okul yönetimiyle irtibata geçtim ama maalesef elimden hiçbirşey gelmedi..

Hemen eşime telefon açtım geldi o da konuştu ama maalesef birşey yapamadık..Vekil öğretmen konusuna zaten olumlu bakmayan biri olarak bu durum canımı çoooooooook sıktı çok..

Herneyse eşim bu sefer birkaç arkadasından methini duydugu bizim bölgeye 1.5 km uzaklıgındaki özel bir koleje yani irfan kolejine gitti kaydını yaptırdı !

Ahh kızlar kafayı yiyecegim..okulun senelik ücreti 14.500 tl eger egitim teşviki çıkarsa 11.500 e düşecek 12 y taksite baglattık aylık 1.250 civarı bir ücret ödeyecegiz..Tamam okulun sundugu imkanlar güzel ama bu meblagı ödemek konusu var birde

Ben bu meblag bizim için yüksek desemde nafile laf dinletemiyorum hanımlar işten ayrıldım üstelik..

Lütfen bana yardım edin yarın kolejin ödemesini kredi kartından çektirdik ve dilersek iptal edilebileceğini öğrendik..

Ne yapardınız yerimde olsanız çocugunuzu bir vekil öğretmenin ellerine mi bırakırdınız yoksa koleje devam etmesini mi uygun görürdünüz..

Bu meblagı öderken elbette ki kısıtlamalara girecegiz...Ödeyebilir miyiz ..Evet ödeyebiliriz..Ama bunu bir rahat rahat ödemek var bir de rahat ödeyememek var.

O kadar düşüncelerle boguşuyorum ve kötüyüm ki lütfen değerli fikirlerinizi eksik etmeyin.

DİPNOT: Eklemek zorunda oldugum için konuyu revize ederek şunu belirteyim..Biz gelecek vekil öğretmenin mezuniyet durumu hakkında bilgi edinemiyoruz...Norm fazlası mı ? Sınıf ögretmenliği mi okudu da atanamadı..

Yoksa herhangi bir fakulte mezunu olup bu işi kpss'den atanamadıgı için mi tercih etti bilmiyoruz..

Milli egitime bile gittim onlar bu konu hakkında ille de okul müdürünü muhatap alınız diyor ama biz velilere bir bilgi paylaşımı yapıladıgı gibi üstelik çocuklarımız okula 1 hafta sonra gidecek..Adaptasyon dönemimizi diger 8 sınıf gibi yerine getireyemecegiz maalesef..

bu durumda tam 2 sınıf ve 80 öğrenci var okul resmen karıştı ama kimse çıkıp adam akıllı bir açıklama yapmıyor müdürün kapısını tam 3 kez aşındırdık !

yorumları okumadım ama ücretli öğretmenin nesi var ki hepsi aynı okuldan mezun sonuçta ve önemli olan işini sevmesi ve layığıyla yapması,sırf bu yüzden koleje gidip bu kadar para harcamak çok saçma geldi bana,kolejdeki öğretmende aynı öğretmen

kontescim merhaba..tüm yaz bu okul konusu konuşuldu ,o kadar plan program yaptın,işten biel ayrıldın,doğal oalrak okulun ilk günü bu süpriz çok kötü olmuş..kimse kusura bakmasın,vekil öğretmen de öğretmen değil mi vs yorumlarına katılmıyorum..tabii ki diğer öğretmneler kadaar bilsi olabilir,daha da iyi olabilri hatta ama sorun o değil ki...gideceğini düşündüğünüz öğretmenin ayrılmış olması,ve hiç tanımadığınız bir öğretmenin gelmesi..sonuç olarak özellikle 1. sınıf için öğretmen seçmek önemlidir..1.sınıf okulu sevmesi için,okuma yazma öğrendiği için çok çok öenmli temek taşıdır...
kontescim sana hak veriyorum..
geçen yıl,oğlumun kreş öğretmeni doğum iznine ayrıldı,ne akdar sıkıntı yaşadık..kaldı ki bu ilkokul...
daha öcen bilgi verilmiş olsaydı ona göre program yapardınız..belki işten ayrılmazdın,hatta talınmayı bile düşünüyordunuz bir ara..
şu durumda bence koleje gitmesi mantıklı..en azından beğendiğiniz,bildiğiniz güzel bir okul..
maddi durumu da gözden geçirirsiniz,okul saatleri uygun olursa belki tekrar çalışmayı düşnebilrsin...
yaaaa quiiiimmm o kadar özendim o kadar özendim sen biliyorsun işten bile çıktım artık evladımla sırf kendim ilgileneyim diye..

Ama sabah kötü bir surpriz ile okul kapısından yollandık resmen yeaaa !

Önceden denilseydi inan ben taşınırdım ki..Hem de 1 hafta içinde beğendigim bir devlet okulu vardı mesela ama öğretmen seçemeyecegimiz için en azından bizim okul da devlet okulu mudür ilk başta kadromuz çok güzel demişti çok begeneceksiniz demişti bundan 1 ay önceki telefon konuşmamızda...Çok begendim he hakketen :-)

Özel koleje yaptırdıgım kaydını iptal ettirdim quicim biliyorsun eşim mühendislik hayatına kendi kurdugu işiyle devam edecek..Kazancımız iyi çok şükür ama çok yeniyiz daha ilerleyen zamanlarda ne olur suan kestiremiyoruz..O sebeble meblag bana şu aşamada biraz fazla ha öder miydim ? Öderdim ama quicim zaten benim kız 2 işlem (toplama çıkarma) okuma ve yazma biliyor kolejde çok güzel ders ve etkinlikler vardı evet ama suan maalesef işten çıktıgım için meblagı ödeme rskine giremedim..

yorumları okumadım ama ücretli öğretmenin nesi var ki hepsi aynı okuldan mezun sonuçta ve önemli olan işini sevmesi ve layığıyla yapması,sırf bu yüzden koleje gidip bu kadar para harcamak çok saçma geldi bana,kolejdeki öğretmende aynı öğretmen
hayır aynı degilmiş hanım efendi.

Ücretli öğretmen aöf mezunundan ble olabiliyor iktisad komu yönetimi vs gibi bölümlerden mezun olanların yapabileceği bir görevmiş

Ama vekil öğretmen ise sadece sınıf ögretmenleri zannediyorum bir de egitim fakultesinin herhangi bir ögretmenlik bölümünden mezunları kapsıyor.

juuuusttt ALLAH'ım manyak oldum bugün...Vekil öğretmen okulun kadrolu ögretmeni degil deneyimsiz biri oldugunu öğrendik yani bu sene ilk görevi ve bu beni tedirgin ediyor..Kendisi hakkında fazla bir bilgimiz yok bu bilgi dışında .:KK43:
Ben size sunu soyliyim eğer sinif öğretmenliği okumuş biri ise bu ycretku öğretmen hic tereddelute gerek yok.. Yeni öğretmenler hem hevesli hemde yas gereği çocukla iletişimi daha güçlü oluyor.. Tecrübesiz olması kotu bi durum değil bende öğretmenim besinci yilim bu.. Ve doğum izni bekletilip bi süre sonra alinamiyo maalesef o bayan doğum izni bittiği için rapor almistir.

yaaaa quiiiimmm o kadar özendim o kadar özendim sen biliyorsun işten bile çıktım artık evladımla sırf kendim ilgileneyim diye..

Önceden denilseydi inan ben taşınırdım ki..Hem de 1 hafta içinde beğendigim bir devlet okulu vardı mesela ama öğretmen seçemeyecegimiz için en azından bizim okul da devlet okulu mudür ilk başta kadromuz çok güzel demişti çok begeneceksiniz demişti bundan 1 ay önceki telefon konuşmamızda...Çok begendim he hakketen :-)

Özel koleje yaptırdıgım kaydını iptal ettirdim quicim biliyorsun eşim mühendislik hayatına kendi kurdugu işiyle devam edecek..Kazancımız iyi çok şükür ama çok yeniyiz daha ilerleyen zamanlarda ne olur suan kestiremiyoruz..O sebeble meblag bana şu aşamada biraz fazla ha öder miydim ? Öderdim ama quicim zaten benim kız 2 işlem (toplama çıkarma) okuma ve yazma biliyor kolejde çok güzel ders ve etkinlikler vardı evet ama suan maalesef işten çıktıgım için meblagı ödeme rskine giremedim..
KUZUM naptın peki tekrar devlet okulunamı vericeksin ?

kontescim o kadar haklısın ki..tüm planlar altüst oluyor bu şekilde..benim de bakıcım işten ayrıldı..geçen yılkii devlet anaokulun kayıt yağptırmıştım,yarım gün gidecek herşey tamamdı..2 hafta önce bakıcım işten ayrılıyorum dedi,kalakaldım ben de..yeni bakıcı bulmak çok zor vs derken,son dakika tüm gün kreş buldum..son kontenjandan kayıt yaptırdık..
maddi manevi umulmadık durumlar işte..
kontes,demek kolejden kaydını aldınız,onu okumamışım..hayırlısı olsun..inşallahyeni öğretmeni de iyidir,ve kızına yeterli olur..karar verdiyseniz düşünme artık zaten,bu saatten yapacak pek birşey de yok. 1 haftada ev taşımacyağına göre..
sıkma canını iyi düşün iyi olsun..

Ben size sunu soyliyim eğer sinif öğretmenliği okumuş biri ise bu ycretku öğretmen hic tereddelute gerek yok.. Yeni öğretmenler hem hevesli hemde yas gereği çocukla iletişimi daha güçlü oluyor.. Tecrübesiz olması kotu bi durum değil bende öğretmenim besinci yilim bu.. Ve doğum izni bekletilip bi süre sonra alinamiyo maalesef o bayan doğum izni bittiği için rapor almistir.
ben de onu istiyorum inşallah sınıf öğretmenidir diye..

Mudür yardımcısı öyle dedi bakalım...Sınıf öğretmeniymiş bir nebze rahatladım sayılır..Ama çok az.

Çocuğunuz zaten 1. sınıf durumunda ise sorun olacağını zannetmiyorum...
Okuma yazma bilen çocuğu zapt etmek zor oluyor ama bunun için öğretmeni sürekli ziyaret edin. Evde çalışmanız için ek etkinlikler vermesi gerek düzeye uygun.
Benim 1. sınıf bir öğrencim inanılmaz zekiydi. "elat" grubundan sonra okumayı kendi kendine öğrendi, biz de onunla ekstra çalışmalar yaptık. Sınıfım henüz toplama çıkarma öğrenirken, çarpma ve bölme yapabiliyordu. Velisi de arada bir gelseydi çok iyi seviyeye gelebilirdi...

kontescim o kadar haklısın ki..tüm planlar altüst oluyor bu şekilde..benim de bakıcım işten ayrıldı..geçen yılkii devlet anaokulun kayıt yağptırmıştım,yarım gün gidecek herşey tamamdı..2 hafta önce bakıcım işten ayrılıyorum dedi,kalakaldım ben de..yeni bakıcı bulmak çok zor vs derken,son dakika tüm gün kreş buldum..son kontenjandan kayıt yaptırdık..
maddi manevi umulmadık durumlar işte..
kontes,demek kolejden kaydını aldınız,onu okumamışım..hayırlısı olsun..inşallahyeni öğretmeni de iyidir,ve kızına yeterli olur..karar verdiyseniz düşünme artık zaten,bu saatten yapacak pek birşey de yok. 1 haftada ev taşımacyağına göre..
sıkma canını iyi düşün iyi olsun..
quicim evet dedigin gibi suan gözlem altına almaktan başka çare kalmadı bana..Maddi olarak orta veya lise için uygun deyince arkadaşlar bir de birkaç yere telefon açıp birebir konusunca bu karara vardık..Ama mesela şöyle olursa quimm eşimin işleri istedigimiz gibi giderse iyi bir özel okula vermeyi isterim.

Çok kötü oldu o kadar hevesliydim sanki okula ben başlayacaktım..

ben de onu istiyorum inşallah sınıf öğretmenidir diye..

Mudür yardımcısı öyle dedi bakalım...Sınıf öğretmeniymiş bir nebze rahatladım sayılır..Ama çok az.
Bu ücretli öğretmenler genelde okulun acikdigi ilk iki hafta içinde belirleniyor. Hangi ildesiniz bilmiyorum ama belki ücretli yada vekil yerine başka okulda norm fazlasi bi öğretmen bile gelebilir.. Çok sorun olursa sinif değişikliğine gidersiniz.

her öğretmen aynı değildir kimse kusura bakmasın..nasıl her mesleğin içinde,daha iyileri olduğu gibi vasatları da varsa,öğretmenlik de bu şekilde..aynı okuldan mezun olan her mühendis ,doktor aynı mı değil,o zaman neden öğretmen aynı olsun ki..
bazı öğrtmen idealist mesleğine ve çocuklara aşık oluyor,kendini geliştiriyor,öğreniyor,öğretiyor,bazısı ise,kitapta yaılana gösterip,zil çalınca işi bitiyor..
hele ki ilkokulda istenilen şartlarda öğretmen aramak ve bulmak en doğrusu bence..imkanlar nerye el veriyorsa özelse özel okulda,devletse devlette....

evet fallenim gözlem altına alacagım bakalım begenmezsem taşınacagım ..

canım hiç endişe etme.
samimi söylüyorum sana.tabiki imkan olsada koleje versen ama bizim akraba yazdırmış işte.
kıyafetleri 580 tl tutmuş servis kırtasiye cart curt derken seni çok zorlar.
bende kızımı dershaneye verdim.ilk okulda öğretmeni şahane bir öğretmendi.
4 yıl kesintisiz okuttu kadrolu öğretmenmiş.
ama inan bana zorda olsa öğretmen değişimi alışıyor cocuklar.
şimdi ben benım kıza daha çok açıyorum kesenin ağzını çünki teog du v.s.idi daha önemli.
ama bu benım şahsi fikrim.ben o öğretmenle sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.
zaten birinci sınıfta büyük iş sana düşüyor :D yandın bu sene sen.talat ipi tut :)))))))

Back