• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet !! Lütfen el atın

Merhaba Ben de öğretmenim Anne baba olarak panik olmuşunuz Sanırum çocuğunuz 1. Sınıf Öncelikle şunu söylemeliyim 1. Sınıf çocuklarına kolay kolay ücretli öğretmen verilmez Hele öğretmen olmayan bir ücretli çalışanın verilmesi imkansız Okuma yazma mesleği öğretmenlik olmayan birinin yapabileceği Bişey değildir Okul idaresi bu durumlara dikkat etmiştir diye düşünüyorum

Çocuğum yok o yüzden aradığınız tavsiye türünden olmayabilir yazım, maruz görün.

Genel olarak çocuğunuzla ilgili fevri ve ani tepkiler vermemeniz daha doğru olur. Çocuk için 1 hafta okula geç başlamak farketmez ama üzgün anne ve kızgın babadan mutlaka etkilenecektir. Kendi umursamayacağı bir şeyi sizin yarattığınız atmosferden umursayacak belki de, kim bilir.

Çocukluğum, öğrenciliğim, geri kalan hayatım boyunca deneyimlediğim en önemli veli- öğrenci sorunu da fazla ilgili anne-baba. İnanın az ilgili(okul hayatıyla ilgili tabi ki, genel olarak ilgisiz değil) velilerden daha fazla sorun yarattıklarını düşünüyorum. Yani çocuğun okuluyla olan ilişkisi ne kadar denetlenirse çocuk o kadar sorun yaratıyor. Biraz öğretmenleri ve çocukları yalnız bırakmak gerektiğini düşünüyorum, kişisel fikrim tabi bu.

Umarım çocuğunuz için de sizin için de en iyisi olur.

Hanımlar bir çogunuz bilir sürekli zaten konu açıyordum soruyordum fikir istiyordum...İstanbul'da yasıyoruz biz ve kızım okula başlayacak diye ben iş hayatıma son verdim hafta sonu..

Okulun ilk günü kızımın kayıt edildigi okula gittik sınıf mevcudu 41 kişi ve ögretmenimiz bayandı buraya kadar bir sorun yok.

Ama öğretmenimiz dogum iznine ayrılmış beklemiş beklemiş ve okulun açıldıgı ilk gün rapor almış !!!! Ondan önce bu konuyla alakalı alması gereken dogum iznini okulun açılış gününe saklamış ve maalesef öğretmenimiz yok..Onun yerine VEKİL öğretmen denilen ÜCRETLİ öğretmen gelip egitim verecekmiş (!)

Bunu duyar duymaz okul yönetimiyle irtibata geçtim ama maalesef elimden hiçbirşey gelmedi..

Hemen eşime telefon açtım geldi o da konuştu ama maalesef birşey yapamadık..Vekil öğretmen konusuna zaten olumlu bakmayan biri olarak bu durum canımı çoooooooook sıktı çok..

Herneyse eşim bu sefer birkaç arkadasından methini duydugu bizim bölgeye 1.5 km uzaklıgındaki özel bir koleje yani irfan kolejine gitti kaydını yaptırdı !

Ahh kızlar kafayı yiyecegim..okulun senelik ücreti 14.500 tl eger egitim teşviki çıkarsa 11.500 e düşecek 12 y taksite baglattık aylık 1.250 civarı bir ücret ödeyecegiz..Tamam okulun sundugu imkanlar güzel ama bu meblagı ödemek konusu var birde

Ben bu meblag bizim için yüksek desemde nafile laf dinletemiyorum hanımlar işten ayrıldım üstelik..

Lütfen bana yardım edin yarın kolejin ödemesini kredi kartından çektirdik ve dilersek iptal edilebileceğini öğrendik..

Ne yapardınız yerimde olsanız çocugunuzu bir vekil öğretmenin ellerine mi bırakırdınız yoksa koleje devam etmesini mi uygun görürdünüz..

Bu meblagı öderken elbette ki kısıtlamalara girecegiz...Ödeyebilir miyiz ..Evet ödeyebiliriz..Ama bunu bir rahat rahat ödemek var bir de rahat ödeyememek var.

O kadar düşüncelerle boguşuyorum ve kötüyüm ki lütfen değerli fikirlerinizi eksik etmeyin.

DİPNOT: Eklemek zorunda oldugum için konuyu revize ederek şunu belirteyim..Biz gelecek vekil öğretmenin mezuniyet durumu hakkında bilgi edinemiyoruz...Norm fazlası mı ? Sınıf ögretmenliği mi okudu da atanamadı..

Yoksa herhangi bir fakulte mezunu olup bu işi kpss'den atanamadıgı için mi tercih etti bilmiyoruz..

Milli egitime bile gittim onlar bu konu hakkında ille de okul müdürünü muhatap alınız diyor ama biz velilere bir bilgi paylaşımı yapıladıgı gibi üstelik çocuklarımız okula 1 hafta sonra gidecek..Adaptasyon dönemimizi diger 8 sınıf gibi yerine getireyemecegiz maalesef..

bu durumda tam 2 sınıf ve 80 öğrenci var okul resmen karıştı ama kimse çıkıp adam akıllı bir açıklama yapmıyor müdürün kapısını tam 3 kez aşındırdık !
Öğretmenlik gibi değerli bir mesleği bu duruma düşürenlerden başlamak lazım aslında ama.. Kusura bakmayın ama ücretli öğretmen olayım kadrosuz olayım diye can atmaz kimse. Ayrıca kimse annesinin karnından tecrübeli olarak doğmaz nasıl ki sizinde olmadığınız gibi. Ortalığı ayağa kaldırmanın bir gereği yok bence. Sizin evladınızı o 40 kişiden ayıran bir özellikte yok.

artık vekillik yok sözleşmeli de yok okullarda sadece ücretli öğretmenler çalşıyor ve bunlar için de eğitim fakültesi mezunu olma şartı yok
ihtiyaç halinde önlisans isterlerse lise bile çalıştırırlar ruhunuz bile duymaz
burdaki öğretmenler bilir ki 4-4den sonra kadrolu öğretmenlerin bile branşınıza güvenemezsiniz yan dallara girenler 2-3 aylık kurslarla branş değiştirenler çok oldu
görevlendirme çok başka bi şey onu zaten doğum iznine ayrılan öğretmen yerine görevlendirmezler ancak ücretli gelir ki inşallah etiğimci olsun
ver koleje kurtul bence en azından dili olur sosyal aktivitesi olur

artık vekillik yok sözleşmeli de yok okullarda sadece ücretli öğretmenler çalşıyor ve bunlar için de eğitim fakültesi mezunu olma şartı yok
ihtiyaç halinde önlisans isterlerse lise bile çalıştırırlar ruhunuz bile duymaz
burdaki öğretmenler bilir ki 4-4den sonra kadrolu öğretmenlerin bile branşınıza güvenemezsiniz yan dallara girenler 2-3 aylık kurslarla branş değiştirenler çok oldu
görevlendirme çok başka bi şey onu zaten doğum iznine ayrılan öğretmen yerine görevlendirmezler ancak ücretli gelir ki inşallah etiğimci olsun
ver koleje kurtul bence en azından dili olur sosyal aktivitesi olur
kpssye de takılmamak lazım 90la atanamayan branşlar da var bu o öğretmenlerin başarısız olduğunu göstermez öbür taraftan 10la atanan da var

ben kadrolu öğretmenim. geçen yıl yanıma diğer sınıfa yani ücretli öğretmen aldılar kız üniversiteyi bitirmemişti (öğretmenlik okuyor) son sınıftaydı veee inanırmısınız çok muhteşemdi. ben ondan birçok şey öğrendim. hep saygılıydı kimsenin özelliklede velilerin ona ücretli öğretmen diye eziyet etmemeleri için ben herşeyi orgaznize ettim. gül gibi bir yıl geöirmiştim Allah razı olsun ondan ama 2 yıl önceki vekil öğretmen arkadaşım için aynı yorumu yapamayacağım veliye güleryüz ilgi gösterip çocuklara hiçbirşey öğretmedi. ama gel gör ki veli onun iyi öğretmen olduğunu düşündü. yani bu işler çok göreceli sizin yerinizde olsam bende tedirgin olurdum ama yapacak birşey yok ya paraya kıyın yada deneyip görün.

Cok sacma oda ogretmen nesine guvenmiyorsunuz bu isin egitimini alan insanlar bunlar bos insanlar degil. Anlam veremedim davranisiniza madem durumunuza guvenmiyorsunuz neden kolej olayina girdiniz? Acikcasi cocuklari soyle el bebek yapmayin lutfen herseyin iyisi dediginiz surece daha cok problem cikacak 40 cocuk gibi oda egitim gorsun ne var bunda sanki

Bu sene ücretli öğretmenlik yapmayı düşünen ben, kendimi çok kötü hissettim şu konuyu okuyunca gerçekten. Demek ki veliler gelse o aptal sınavı kazanamadığım için beni saymayacaklardı?

Tecrübe demişsin de atanıp ilk kez görev yapacaklar da tecrübesiz değil mi?
Cidden çok üzüldüm şu konuya...

Okul idaresinin hatası. Öğretmenlerin doğum yaptığı ve doğum iznine çıkacağını biliyorlarken onlara 1. sınıf vermeleri çok yanlış. Ben devlet okulunda kadrolu öğretmenim. Çok iyi ücretli öğretmenler gördüğüm gibi çok vasat kadrolu öğretmenler de gördüm. Özel okula giden çok öğrenciye özel ders verdim, inanın başarı açısından hiç bir fazlalıkları yoktu. Özellikle ilkokulda öğretmenin iyi kalpli sevecen olması çocuklara iyi davranması, çocuklara temel öğrenci davranışlarını öğretmesi, çcoukları rencide etmeyip gurur ve heveslerini kırmaması çok önemli. Okumaymış, metematikmiş zaten ilkokul düzeyindekini normal zekadaki her çocuk her durumda çözüyor.

İşinizi de bırakmışsınız, siz evde ilgilendikten sonra hiç bir eksiği olmaz. Özel okullara çalışan kadınlar biraz da mecburiyetten gönderiyor, çocuk tüm gün okulda olduğundan, yemek -sosyal sanatsal ve sporsal faaliyetleri düşünmelerine gerek kalmıyor diye.

Ayrıca rahat olun sayın veli :) Sizin stresiniz çocuğa geçecek yoksa.

Öğretmenlik gibi değerli bir mesleği bu duruma düşürenlerden başlamak lazım aslında ama.. Kusura bakmayın ama ücretli öğretmen olayım kadrosuz olayım diye can atmaz kimse. Ayrıca kimse annesinin karnından tecrübeli olarak doğmaz nasıl ki sizinde olmadığınız gibi. Ortalığı ayağa kaldırmanın bir gereği yok bence. Sizin evladınızı o 40 kişiden ayıran bir özellikte yok.
benim evladım bana özeldir kimsenin evladı ile kıyaslamıyorum saçmalamanın alemi yok..

ögretmenlikle alakası olmayan ve o fakultelerden mezun olmayan kimselerin öğretmen olmasına anlam veremiyor haklı olarak bu saçma düzenin dayatılması yerine açık kalan kontenjanlara öğretmenlerin atanmasını uygun buluyorum.

Bu sene ücretli öğretmenlik yapmayı düşünen ben, kendimi çok kötü hissettim şu konuyu okuyunca gerçekten. Demek ki veliler gelse o aptal sınavı kazanamadığım için beni saymayacaklardı?

Arkadaşım böyle düşünmeyin lütfen. Konu sahibinin takıldığı konu öğrencilerin öğretmen değiştirmek durumunda kalacak olması. Bir de öğretmen olmayanların ücretli öğretmen olabilmeleri. Siz başvurunuzu yapın ve çalışın. Özenli ve özverili çalışmanız tüm önyargıları yıkar.

En kısa zamanda atanmanızı diliyorum size.Ama o zamana kadar o tatlı öğrencilerin muhteşem enerjisinden kendinizi mahrum etmeyin. Sevgiler.

hala neyi konuştugumuzu gerçekten kavrayamamışsınız sanırım detaylı pek okuyamadınız...

Derdim bana açıklama yapılamaması..

derdim ögretmenimizin kim oldugunu daha bilmememiz

derdim öğretmen mi yoksa bilmem ne fakultesinden mezun olmuş biri mi diye düşünüp durmak..

derdim öğretmen degişirse ne olacak ? Çocugum nasıl etkilenecek

Egitim fakultesi mezunu iseniz zaten sorun yok ama degilseniz EVET SORUN BÜYÜK bence de tepkilere hazırlıklı olun kimse evladını düzde bulmuyor sonuçta

Okul idaresinin hatası. Öğretmenlerin doğum yaptığı ve doğum iznine çıkacağını biliyorlarken onlara 1. sınıf vermeleri çok yanlış. Ben devlet okulunda kadrolu öğretmenim. Çok iyi ücretli öğretmenler gördüğüm gibi çok vasat kadrolu öğretmenler de gördüm. Özel okula giden çok öğrenciye özel ders verdim, inanın başarı açısından hiç bir fazlalıkları yoktu. Özellikle ilkokulda öğretmenin iyi kalpli sevecen olması çocuklara iyi davranması, çocuklara temel öğrenci davranışlarını öğretmesi, çcoukları rencide etmeyip gurur ve heveslerini kırmaması çok önemli. Okumaymış, metematikmiş zaten ilkokul düzeyindekini normal zekadaki her çocuk her durumda çözüyor.

İşinizi de bırakmışsınız, siz evde ilgilendikten sonra hiç bir eksiği olmaz. Özel okullara çalışan kadınlar biraz da mecburiyetten gönderiyor, çocuk tüm gün okulda olduğundan, yemek -sosyal sanatsal ve sporsal faaliyetleri düşünmelerine gerek kalmıyor diye.

Ayrıca rahat olun sayın veli :) Sizin stresiniz çocuğa geçecek yoksa.
düşüncelerimi yazmışsınız,ayrıca öğrencileriniz çok şanslı..başarı düzeyi aynı evet..özel eğtimde temiz ortam oluyor sanırım ve daha bakımlı öğrenciler..tabii gönül isterki öyle gönderebilelim..bende şartlarımı zorlamam bu konuda..

hala neyi konuştugumuzu gerçekten kavrayamamışsınız sanırım detaylı pek okuyamadınız...

derdim öğretmen mi yoksa bilmem ne fakultesinden mezun olmuş biri mi diye düşünüp durmak..

Egitim fakultesi mezunu iseniz zaten sorun yok ama degilseniz EVET SORUN BÜYÜK bence de tepkilere hazırlıklı olun kimse evladını düzde bulmuyor sonuçta
kontes sakinleş..seni anlıyorum kızkardeşimde benzer sorunları yaşadı..yükün çoğu sende olacak ama bunu göreceksin..özelede göndersen,devletede el yazısı ve okumayı çözme olayı öğretmen size görevler veriyor..anne ve çocuğa,siz evde çocuğunuza çalıştırıyorsunuz...okulda öğretmen pekiştiriyor..
devlet okulu ile yaşadığın soruna kızmakta yerden göğe haklısın..maalesef..devlet hastanesi,devlet okulu vs..devlete ait heryerde bu şekil muamele..:KK14:

Arkadaşım böyle düşünmeyin lütfen. Konu sahibinin takıldığı konu öğrencilerin öğretmen değiştirmek durumunda kalacak olması. Siz başvurunuzu yapın ve çalışın. Özenli ve özverili çalışmanız tüm önyargıları yıkar.
En kısa zamanda atanmanızı diliyorum size.Ama o zamana kadar o tatlı öğrencilerin muhteşem enerjisinden kendinizi mahrum etmeyin. Sevgiler.
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Devlet bizi atamıyor diye çoğu insan da okuduğumuz okulu görmezden geliyor bu bir gerçek maalesef.

Öğretmenlik mezunuyum ben ama ne kadar öğretmenlik okusam da sırf atanamadığım için bu tepkiler gelecek biliyorum. Devlet bizleri atamıyor diye insanlar da okuduğumuz okulu hiçe sayıyor. Belki siz öyle düşünmüyorsunuz, her neyse..
Çocuğunuzun elbette öğretmenlik mezunu olan birinin okutmasını istemeniz, bu konuda endişelenmeniz doğal bunu kabul ediyorum ama ilk mesajınızı okuyunca ilk yazdığımdan farklı hiçbir anlam çıkaramıyorum.

Son düzenleme:
büyütülecek bir şey yok ortada. bu kadar pimpirikli olmanın ne geregi var, kıyamet mi koptu? porselen çocuklara bile bu kadar evhamlı bakılmıyordur herhalde

Herkez evldai için en iyisini düşünür ama sizinkide biraz abarti. Yani ilkokula giden çocuk içi. Niye 14 milyar ödemeyi düşündünüz hic anlamıyorum. Kolejde farklı ne ogretebilirler ki vekil öğretmenin yapamadigi ne olabilir. Sanirim koleje gidince 1 haftada okuma yazma ogreneck. Vekil öğretmende öğretir korkma

kontes sakinleş..seni anlıyorum kızkardeşimde benzer sorunları yaşadı..yükün çoğu sende olacak ama bunu göreceksin..özelede göndersen,devletede el yazısı ve okumayı çözme olayı öğretmen size görevler veriyor..anne ve çocuğa,siz evde çocuğunuza çalıştırıyorsunuz...okulda öğretmen pekiştiriyor..
devlet okulu ile yaşadığın soruna kızmakta yerden göğe haklısın..maalesef..devlet hastanesi,devlet okulu vs..devlete ait heryerde bu şekil muamele..:KK14:
ah cryptic beynimi kemirdim durdum sabah beridir..

Kararımız ;

Devlet okuluna gidecek eğer begenmezsek taşınıp nakil yolu ile başka bir okula aldırmak olacak..

Şimdi geriye mail order yöntemi ile her ayın 25 i geldiginde benden aylık meblagı kredi kartımdan kesinti yapacak okul ile görüşüp ödemeyi iptal etmek kaldı...Sordugumda iptal ediyoruz evet demişti çünkü ödemeyi peşin yapmadım..

taa 10.cu ayın 25'inde başlayacaktı ilk taksit..

Hayırlısı olsun..Eşim yeni bir iş kurdu kendisine mühendislik hayatına oradan devam ediyor seneye durumumuz daha pekişir belki...Suan düşündügüm sıkıntıları belki o zaman akletmeyecegim bile..Gönderir miyim ? ZAMAN gösterecek..

Sabah ola hayrola

ah cryptic beynimi kemirdim durdum sabah beridir..

Kararımız ;

Devlet okuluna gidecek eğer begenmezsek taşınıp nakil yolu ile başka bir okula aldırmak olacak..

Şimdi geriye mail order yöntemi ile her ayın 25 i geldiginde benden aylık meblagı kredi kartımdan kesinti yapacak okul ile görüşüp ödemeyi iptal etmek kaldı...Sordugumda iptal ediyoruz evet demişti çünkü ödemeyi peşin yapmadım..

taa 10.cu ayın 25'inde başlayacaktı ilk taksit..

Hayırlısı olsun..Eşim yeni bir iş kurdu kendisine mühendislik hayatına oradan devam ediyor seneye durumumuz daha pekişir belki...Suan düşündügüm sıkıntıları belki o zaman akletmeyecegim bile..Gönderir miyim ? ZAMAN gösterecek..

Sabah ola hayrola
kontes orta öğretime sakla bence özele gönderme işini..tavsiyem..

Back