Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet !! Lütfen el atın

Çünkü bir dönem ihtiyaçtan dolayı( nasıl bir ihtiyaçsa artık :)) ziraat mühendisi, su ürünleri, hemşire ne varsa öğretmen olarak atamışlar..
Ve görmeniz gerek şimdi o 20-25 yıldır öğretmen diye eğitim fakültesi mezunu yeni öğretmene öğretmenlik dersi verir, eleştirir falan.. Tecrübe onlar için eğitim fakültesi diplomasından daha üstün..

üstelik de 3 aylık kurslarla şuandaki kıdemli öğretmenlerin çoğu o kurslardan gelme

bulunduğum yerde biraz durumu iyi olan aileler özele gönderir anaokulundan itibaren,görümcem ,eltim çocuklarını özele gönderdi..ama normal devlet okulundaki gibi bir başarı..çocuğun istekli olması anne babanın ilgili olması daha önemli eğtimde..kim temiz okulda göndermek istemez..ama başarı garantisi yok sonuçta..

Her ne kadar akademisyen olsam da ben de öğretmenlik çıkışlıyım. Elimizden geçiyor yani geleceğin eğitmenleri . Ben anlatayım istiyorsanız nasıl öğretmen olunduğunu. Lisede yoğun çalışmalar sonucu belli konuları yalayıp yutan arkadaşlarımız, tabiri caizse üniversiteye kapak atıyorlar. Öğretmen olmak içim kimse diplomaya bakmadığından dersleri düşe kalka geçip, yine sadece teknik bilgilerle dolu olan kpss sınavına giriyorlar. Eğer yeterli puanı alırlarsa öğretmen oluyorlar.

Öyle öğrencilerimiz var ki psikolojik sorunlu mu ararsınız, sapık mı, kötü madde bağımlısı mı ? Bunlar da atanmıyor mu ? Ne yazık ki atanıyor. Ne yazık ki eğitim sistemimiz ,böyle kutsal bir mesleği teknik sınavdan ibaret görüyor. Öğretmen olan bireylerin karakterleriyle, ruhsal durumlarıyla ilgilenen yok! Devlet bozuk para saçar gibi saçıyor memleketin dört yanına sonra bu vatandaşları. Atamızın meşhur sözü varya : 'Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' diye. Ayan beyan ortada değil mi sizce neslimizin durumu ? Kendini sürekli geliştiren, yenileyen ,ömr-ü hayatlarını öğrencilerine vakfetmiş elleri öpülesi öğretmenlerimizi ehemmiyetle tenzih ediyorum. Allah onlardan kat be kat razı olsun. Ama gerçek şu ki onlar bir avuçlar. Evet,keşke her çocuğumuz aynı imkanlara sahip olsa, aynı koşullarda eğitim alsa; ama olmuyor işte lanet olsun . O yüzden naçizane tavsiyem eğer maddi durumunuzu çok çok zorlamayacaksa çocuğunuz koleje devam etsin. O kurumlar özel oldukları için en ufak ayrıntısına kadar taranıyor öğretmenler ,bir kaç kurum istisna. Evlatlarımızdan önemli ne olabilir ki bu hayatta. Bari imkanı olan yavrularımız iyi eğitim alsın. Ne trajikomik değil mi. Ama bunlar hayatın gerçekleri...

müdürün tavrı ve bilgi alamamanız ayrı bir durum tabi.. ben vekil öğretmeni ilk duyduğunuzdaki tepkinize istinaden yazdım.. "vekil" olması sıkıntı idi.. kim olduğunu bilmeden.. kadrolu öğretmen yollansaydı eğitim durumu vs yine araştırır mıydınız?

ön yargılı olmamanız adına yazdım.. branş dışı olup ilkokula vekil öğretmen olmak mümkün değildir sanmam.. o kadar öğretmen ilçe kapılarında kuyruğa girerken neden branşı alakasız biri tercih edilsin? hele ilkokula.. eskiden herkes öğretmen oluyordu bi ara ama artık çok değişti.. öyle bir durum varsa zaten tüm veliler ayaklanacaktır haklı olarak..

hepimiz çocuklarımız iyi öğretmenlere denk gelsin isteriz en tabii hakkımız.. ama ünvanla yargılamamak bu yolda bize yardımcı olur.. yılların verdiği deneyimle yazmak istedim size.. bilgilendirme maksatlı.. sevgiler..

vekil öğretmene vermeyeceğim diye ilkokul dönemindeki bir çocuğu koleje yazdırmanız bence trajikomik bir olay

aslında baana gore bır okulda ogretmen acıgı varsaa ve vekıl ögretmenlik yapacak kişi bence eğitim fakultesı olmalı bı olay oldu yasadıgım yerdee bakın mıllı egıtım unıv mezunu usteık lısansta degıl onlısanss ve ogretmenlıklee alakası bıle olayan bı bolumden mezun olan bı kişiyı tuttu torpılle bı okula vermıstı ve sonuç o kişi ogrencıleree 1 sene boyunca egıtım verremedı çocukların notları dustuuu amaa sımdı oyle yapmıyolar mıllı egıtım branşa gore verıyo ornegın ıngılızcee lısans mezunu bırını ıngılızce acıgı olan okula verıyolar ama tabı torpılı olanda yıne gırıyo bence ıyı yapmısınz

Bizde yeğenimin ilkokula başlamasında sorun yaşadık
Öğretmeni baya yaşlı eski öğretmenlerden kafası da biraz öyle
Çocuk öğretmeni sevemedi başta devlet okulu kalabalıktı
Hemen haftasonları ödevleri yapması için okuldakilerin tekrarı için üni öğrencisi 2 saat ilgilendi
Çok ama çok yararı oldu okulun açığını o şekil kapattılar
Derste anlamadığını haftasonu bir daha geçtiler ödevleri harfleri toplamaları hepsini pekiştirdi
Özele vermicekseniz bu şekilde açığı kapatabilirsiniz
O kız da genç olduğu için çok iyi anlaştılar yeri geldi sıkıldığını anladı boyama yaptılar
Okulda açık olursa bu şekilde kapayabilirsiniz
İstesek bizde çok rahat ödevlerini yaptırabilirdik ama otorite kurulmuyor sıkılıyor yapmak istemiyor
Çok da büyük bir ücretler değil nitekim üni öğrencilerinden dersler

Merhaba annesi babası sınıf öğretmeni olan birisi olarak ben de yazmak istiyorumm
Şey bence kolej fikri iyi olmuş ancak sormak isterim çocuğunuz koleje en azından ilk 4 seneyi tamamlayacak süre kadar gidebilecek durumda mısınız? Vekil öğretmenin yaratacağı en büyük sıkıntı bir süre sonra gidecek ve asıl sınıf öğretmeninin yerine geri gelecek olması bence çünkü çocuklar sınıf değişikliklerinde öğretmen değişikliklerinde çok etkileniyor ve sıkıntı yaşıyorlar.Ayrıca deneyimszi öğretmen hangi okulu okumuş olursa olsun bir sınıfa hakimiyet konusunda bilgisiz olacaktır ister istemez çünkü bu deneyimle kazanılan bir şey öğrenciyle empati kurup anladı mı anlamadı mı seviyesine inebildi mi bunları anlamak çözümler geliştirmek hepsi deneyim..Tabi yılların öğretmeni olup da yapamayanlar da var ama bence kolej eğer ki gücünüz kaldıracaksa daha iyi bir alternatif..

çok güzel yazmışsınız ama bir noktaya hiç katılmıyorum.. özel okulların öğretmen seçimine dikkat ettiği noktasına.. doğru düzgün mülakat yapan, sınava tabii tutan -hem eğitim bilimlerinden hem branşından-, deneyimine saygı gösteren "iyi" olanı seçmeye çalışan asıl bir avuç özel kurum var..
özeller daha çok 3-5 deneyimli öğretmeni 10-15 yeni mezun arasına serpiştirir.. veli tüm hocalarından değil sadece 1-2sinden memnun olmazsa olmaz ama bu sebeple de okulu bırakıp gitmez.. deneyimli iyi olanlar maddi açıdan tatmin edilip elde tutulur geri kalan yeni mezunlar "adaylığı" kaldırma uğruna deneyim uğruna 3-5 kuruşa çalıştırılır.. her sene öğretmenler bolca değiştirilir.. bi sene çalışan kaçıp gider çünkü.. ve bu okulların çoğunun yıllık ücreti 20.000 civarıdır..
devlet ya da özel olay tamamen kime denk geleceğinizle ilgili.. her meslekte olduğu gibi "iyi" ya da "kötü" lerle karşılaşılıyor her yerde.. ilkokul kısmında daha net tabi tek öğretmen.. bence okul değil öğretmene odaklanmalı.. tabi 1-2 sene sonra gider yerine başkası gelir garantisi yok maalesef..

Bir devlet okulunda öğretmenlik hapıorum ve özel okulları uygun bulmuorum. Sizn yerinzde olsam size en yakon başka devlet okuluna gönderirdim. Ücretli öğretmenlik konusuna gelirse tabi ki eğitim fakültesi sınıf öğretmenliği mezunuysa skıntı yok ama başka branş yada farklı fakülte mezunu olan zaten 1.sınıfı okutamaz.

eger böyle ise gerçekten rahatlarım en azından bir nebze daha..

Yani ilkokul 1.sınıfı okutabilmesi için sınıf ögretmeni olması şartıyla mı gönderiyorlar okula ?

eger böyle ise gerçekten rahatlarım en azından bir nebze daha..

Yani ilkokul 1.sınıfı okutabilmesi için sınıf ögretmeni olması şartıyla mı gönderiyorlar okula ?
Öyle bi şart aranmıyo işte sorun orda. Benim branşım matematik ben gidipte 1.sınıf çocuğuna okuma yazma öğretemem çünkü o konuda ders almadım. milli eğitiminde bunları anlaması lazım. Ücretli öğretmn atarkende bunu baz alarak yapması lazm. Ama malesef herşeyde olduğu gibi torpille dönüyo bu işler

İşletme mezunu arkadaşım defalarca 1. sınıf okuttu.
Eksik kaldığı yerler oluyordu bana göre ama gerçekten elinden geleni yapıyordu.
Veriyorlar yani ahh ahh kendi çocukları o sınıfta olmasın yeter..

aynen katılıyorum arkdaşlarımdan biliyorum üniden çıkar çıkmaz tecrübe olmadan kolejlerde işe başlıyorlar ve küçük bi şehir değil ankara da yaşıyorum.
tamamen kime denk geleceğinizle ilgili

Hiiiçç yani. Sanki vekiller nalburlukla meşgul normal hayatlarında..
valla nalbur mudur bilemem..
Bildigim alakasız bölümlerden mezun olanların da ögretmenliği icra edebilmek için başvuru yapabildiği ve üstelik bu konu buralarda defalarca tartışıldı..Çok istesem gider başvuru yapar atanır ben de yapardım madem böyle bu kadar kolay

Eğer çok dert edinmeyecekseniz çocugunuz var mı bilmiyorum şayet var saydım gönderip okutabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…