Öğretmenlik 'yan gelip yatma mesleği' diyenler

iyi de güzel öğretmenim, ben size rahatsınız suçlusunuz demedim, özel sektorsünüz kötüsünüz demedim, siz rahat bir meslek icra ediyorsanız ben size kin tutmam sadece kıskanırım. pakistanı zimbabweyi nerden çıkardınız onu anlamadım.

Üniversite tercih döneminde bir dostumuzun kızı hepimizi aradı sırayla..
Deli gibi doktor olmak istiyordu ama doktor olan ve o dönem 20 yıl önce derece ile tıp eğitimi yapan teyzesi çok kızıyor engellemeye çalışıyordu. Ve sıkı durun matematik öğretmeni olmasını telkin ediyordu...
Eşimi aradı kızımız mühendislik ile bilgi aldı ben kendi fakültem ile bilgi verdim..
Velhasıl tercihlerini yaptı ve matematik öğretmenliğini kazandı..
Ailecek çok mutlular..!! biz de mutluyuz çünkü bende kendisine öğretmen ol dedim. Vicdanım da rahat..
Çünkü rahat bir hayatı olacak.. Tıp okusa nöbetti oydu buydu düzensiz ama maddi olarak güzel bir hayatı ve dr sıfatı olacaktı. Mühendis olsa erkek egemen mühendis dünyasından sıyrılmaya çalışacaktı.
Benim branşımı okusa sürüm sürümsürünecek bir banka da tabir i caizse köle olacaktı.
Ama öğretmen olacak onun adına mutluyum ne olursa olsun..
Akşam evine gelecek belirli bir vakit,kendini geliştirirse özel ders verecek ve para da kazanabilecek.
Yazın 1 haftalık tatil için kimseye yalvarmayacak.. vs vs saymak dahi istemiyorum bir sürü olumlu durum.
ha olumsuzluklar da var da hangi meslekte yok ..?
Doğuya gitme ne bileyim eşten ayrı kalma durumları memur olan hangi kurumda yok..?
ziraat mühendisi bir ablam subay eşinden 1,5 ayrı yaşadı iki çocukla muşta yaşadı bir de..
hiç de ağladığını görmedim..? mesleğimdir yeter ki yapayım dedi..
öğretmende değildi niye gitti ki acaba muşa..?
ama toplumda öyle bir durum var ki öğretmen atamaları olay oluyor..
öğretmen maaşları mesele oluyor.. yok sözleşmeli yok ücretli yok kadrolu..
bir polis ne maaş alıyor nasıl çalışıyor bilir misiniz hiç..?
tek laf duyar mısınız onlardan ..
Meslek diğerlerine göre rahat iken bu kadar yaygara niye oluyor anlaşılmayan o..?
Yoksa bu millet için sıva yapan öğretmenlerden Allah razı olsun..
Ben 15 yıllık eğitim hayatımda 1 tanesi hariç hiçbir öğretmenine hakkımı helal etmem.ahirette ödeşeceğiz ..

Şunu da söyleyeyim .. Şu an orta öğretim de mat öğretmeni olan dostum bana öğrencilerin 40 ile 30 kafadan çarpamadıkları çarpım tablosunu kendisini öğrettiğini ağlayarak anlattı..diğer öğretmenler onu teselli etmiş üzülme sen kitaptan anlat çek git ötesine karışma demişler.. o kutsal görevi yapan öğretmenler böyle de iyi çalışıyor yani.. karar sizin ...

kıskananlar çatlasın:enbuyukkk:
mesleğimizin zorlukları olsa da en güzeli öğretmenlik
neden ki sizin gibilere eksi yönlerini sıralıyoruz ki anlamıyorsunuz zaten

tane tane anlatayım o zaman =)

Özel sektörde izin olmadığından, maaş konusundan falan bahsetmisiniz. evet haklısınız çoook örneklerini gördüm çevremden. Adam işini layıkıyla yapıyor ama bekleki maaşı yatsın doğru düzgün. Ya da en ufak bir hatasında acaba kovarlar mı beni korkusu yaşıyor. Bütün bunlarda haklısınız.

Ama özel sektörde durum böyle diye biz devlette çalıştığımız için rahatsınız demenizden yola çıkarak o örnekleri verdim. Yani sizin çalıştığınız sektörü biz bu hale getirmedik. Bizim bu konuda hiçbir suçumuz yok demek istedim.

tamamen tarafsız bir yazı ve ne kalp kırıyor ne de incitiyor. Böyle yazsınlar böyle anlatsınlar tek bir laf bile etmem. Ama o boyuta getirdiler ki işi pes dedim valla.

derinss cim çok haklısın bitanem
kimi öğretmneler var derse 15 dk geç giriyorlar ama zil çalınca bir dk durmazlar öyleleri de çok var ve bu yüzden çok çocuk heba oluyor
ama kimi de hakkıyla yerine getiriyor
bişey öğretemedim oturup ağlıyor
vicdan meselesi işte

buarada derinss her meslekte aslında insanlar konuşuyor bunları. Benim sürekli takip ettiğim bir memurlar sitesi var. Orada hemen hemen her meslek grubuna girer bakarım, neler yazılmış diye. hepsinin de ayrı ayrı sorunu var. Hepsi dert yanar bazı şeylerden.

Eşim polis ve onunla evlenene kadar lise mezunlarına neden bizden daha çok maaş verirler diye sinir olurdum =) Ama evlenince maaşlarının o çalışmaya az bile olduğunu anladım. biz sıcacık yataklarımızda yatarken hiçbir olay olmasa bile karın içinde nöbet tutar.

Burada bizi üzen şey ukala tavırlarla yazılan yazılar. Hiçbir iş yapmıyor ve hatta öğretmen sen kimsin ki? diyen kişiler.

Bu konuda bi kez daha anladım bu meslekteki çalışan kalitesindeki düzeyin yerlerde olduğunu ve bi kez daha üzüldüm çoluğu çocuğu kimlere kimlere emanet edicez diye. Erkin Koray gibi çocuğumu okula göndermemeye karar vericem sonunda. bilmiyorumkismile

Eee sen formasyon alıp öğretmen oluyordun. O zaman yerlerde sürüneceksin üzgünüm senin için.

Öğretmenlik sabır ister. bak sana nasıl sabır gösteriyoruz değil mi?

İşte bu cümlene, senin kışkırtmalarına gelip eminim kimse cevap yazmayacaktır bile. Çünkü ufacıksın..... miniminnacık......

matematik öğretmek zor gerçekten okulumuzdaki matematik öğretmenlerine çok üzülüyorum.İlköğretimde temeli alamayanlara ortaöğretimde matematik öğretmek çok zor özellikle de meslek lisesi öğrencilerine.....

Bazı 08 :30 / 17 : 30 arası online -internet- devlet memurları da öğrentmenlik mesleğine kolay demez mi ..hani bir laf vardır :lafı adam öldürür ...oku hendek doldurur delikafadulden
Hayır yani yazık o size verilen paraya,bari mukayese etmeyin kendinizi şu garibanlarla sengözlerimebaksanabBir ego..bir ego..kompleksle alakalı sanırım :hulya:

çok yazık :roflol::roflol::roflol:

her meslekte vardır işini iyi yapamayan
demek istedik ki kimileri var saati doldurmaya çalışır kimi öğretmenler var acaba yeterli oluyormuyum daha ne öğretebilirim kaygısında oluyor
peki sizin bu düşünceniz işini en iyi şekilde yapmaya çalışan öğretmenlere haksızlık olmuyor mu
madem güvenmiyorsunuz göndermeyin o zaman

katlıyorum

KK'da ne çabuk haber olmuş bizim burası. Bu bölüme hiç uğramayanlar bile koşa koşa gelmiş hemen

Nerede tartışma var hoooop oraya.

Nasıl hemen haber alıp geliyorsunuz şaştım doğrusu =)))

KK'da ne çabuk haber olmuş bizim burası. Bu bölüme hiç uğramayanlar bile koşa koşa gelmiş hemen

Nerede tartışma var hoooop oraya.

Nasıl hemen haber alıp geliyorsunuz şaştım doğrusu =)))

Niye,mülki amirliğinizmi acaba burası,daha önce yazmamış olanlar yazamaz diye bir kaide mi var sengözlerimebaksanab

Niye,mülki amirliğinizmi acaba burası,daha önce yazmamış olanlar yazamaz diye bir kaide mi var sengözlerimebaksanab

arkadaş gayet haklı
biz topik açmıştık öğretmenlerin toplanması için kk da
her gördüğümüz eğitimci üyeye tek tek özel msj attık burada toplanalım sadece üç beş kişi geri döndü malesef
ama tartışma konusu oluna özel mesaja filan gerek kalmadı herkes damladı maşallah

Arkadaşım o sizin sorununuz
Belki de insanları toplayabiliteniz yoktur zemuszemus
Halbuki öğretmenlik başta insanları bir araya getirme ve eğitme mesleğidir ama neyse..
Ben mesleğinizi basite indirgeyenlere katılmadığımı belirttim,hala da fikrim öyle
Kendini basite indirgeyenlere katılmıyorum o ayrı
Neticede bir kabile platformu değil burası,isteyen istediği zaman yazar
Profillimde gezinerek böyle bir izlenime kapılıp da kimlerin koşa koşa gelip de laf koyma çabasına girdiği belli..

Öğretmenlik mesleğinin rahatlığını,avantajlarını eleştirebilirsiniz ama bu derece hakaret edemezsiniz.Ben öğretmen değilim ama üzüldüm sizin adınıza..siz ne yapmaya çalışıyorsunuz?Eleştiriyi hakarete götürmüşsünüz,özür dileyin,haddinizi aştığınızı söyleyin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…